Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzia, gratulacje!
Vatolina, dobrze że pojechałaś, męża siostra tez miała taką akcję w ciąży u niej podejrzewali wtedy udar, ale wszystko dobrze się skończyło
Dawaj znać co u Ciebie
Dziewczyny, czy któraś z Was korzystała z usług fizjo uroginekologicznego w ciąży? Wiecie może jak przebiega taka wizyta ? -
Kama_86 wrote:Kosmo, nie miałam żadnej informacji. A dzwoniłaś na ogólną jakąś infolinię czy na rejestrację w swojej placówce?
Vatolina, trzymaj się!
Natka, ja byłam jakoś końcem 7 miesiąca bo miałam problem z biodrem - jak się okazało to była rwa kulszowa, młoda mi przez kilka tygodni naciskała na nerw, później o dziwo samo przeszło i nie pogłębiało się. Ale babeczka tak mnie wymasowała że mój pośladek to był jeden wielki siniak, ale ulżyło mi wtedy 😁 -
Zuzia273 wrote:I tak oto o 9.30 na świat przyszedł Fabian .. 2600,48cm
Gratulacje 🙂Zuzia273 lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Vatolina trzymam kciuki, aby to tylko jakiś ucisk na nerwy Trzymają się
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Z moja głowa niedobrze ostatnio. Zapomniałam zapłacić rachunek za prąd i dostałam wezwanie do zapłaty 🙂
Wyrzuciłam tez dzisiaj moja butelkę filtrująca, bo trzymałam ja w ręku razem z opakowaniem po nektarynkach, które wynosiłam na śmieci 🤦♀️ Zorientowałam się dopiero jakiś czas później jak wysiadałam z auta i chciałam się napić. Dobrze, ze to była ta star butelka a nie nowa, która ostatnio kupiłam do szpitala.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualny
-
Zuzia gratulacje 😍
Vatolina trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego✊🏻 daj znać jak będziesz coś widzieć.
Ja już jestem w domu od 16. Czekałam tyle czasu na wypis bo zapomniał o mnie internista, który miał mnie skonsultować przed wyjściem. Swoją drogą zbadał mnie dopiero po takim czasie a nie jak przyjechałam z problemem 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
Zuzia273 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, już się trochę ogarnęłam po moim niespodziewanym porodzie, narobiłam co się u Was działo przez ten czas i uzupełniłam listę. Możecie posprawdzac.
Anjaa25, Zula36, Zuzia273 gratulacje, zdrowka dla Was i dzieciaczkow, dajcie znać co u Was.
Vatolina, trzymam kciuki żeby wszystko było ok, może takie objawy dało rozwieranie szyjki.
Codziennie jeden dzieciaczek, nie ma nudy. 😁
My od popołudnia 21 jesteśmy w domu. Wyszliśmy przed 48h od porodu więc pakiety do badań przesiewowych dostalismy do domu i tu zaczęły się schody, bo moja polozna jest na urlopie, a kobieta na zastepstwo odmówiła nam ich wykonania, 😔 więc na drugi dzień musieliśmy się fatygowac z noworodkiem do szpitala. 😖
Z przyjemniejszych spraw starszy syn dobrze przyjął siostrzyczke. Emi jest małym słodkim okruszkiem, z bardzo silnym odruchem ssania. Po porodzie była aktywna, sama przystawila się do piersi na ponad 45 minut i zasnęła na brzuszku. 😴 Myślę, że z karmieniem idzie nam dobrze, właśnie walczę z nawalem i wszystkie biustonosze do karmienia mam za małe. 🤨
No i niewypakowanym dziewczyną życzę łatwych porodów.
StarającaSię, Kosmo, Kama_86, shooa, sandrina22, lysinka lubią tę wiadomość
-
gf95 wrote:I co stwierdził? W ogole czemu internista, powinna byc konsultacja neurologiczna..
Stwierdził to co wszyscy - upały. Ja sama myślę, że to przez to. Teraz temperatury spadły i zupełnie inaczej funkcjonuję. A czemu internista a nie neurolog... Ja sama myślałam, że przy przyjęciu będę mieć jakieś badania czy właśnie konsultacje że specjalista i przy okazji sprawdzą co u malca w brzuchu. A oni przypomnieli sobie w dzień wypisu. Najważniejsze, że to przeszło, nie powtórzyło się no i liczę, że już takich temperatur nie będzie chociaż do dnia cięcia 🙏🏻 -
W domu jestem
zbadali mnie ginekologicznie wszyskto ok , naurolog też mnie oglądał zrobili mi ekg i mr żeby wykluczyć udar. Nie wyszło nic 🙄 dostałam wypis że tężyczkowe (wzielam sód magnez potas w domu ) i wieczorem mnie puściło... ale jeszcze zanim to wzielam... stopy/kostki miałam spuchnięte ale żeby mi mrowily stopy, dłonie i twarz cały dzień ? Mały jakoś inaczej tez nie leżał. Już mam dość po wczoraj , taka jestem rozbita 😖
P.S szyjka nie porodowa, skurcze takie co mam miesiączkowe i inne o których wspomniałam na ktg zapisały się na 30, więc to tez nic nie jest 😕
Natka a co wyszło u męża siostry? Samo przeszło?Kosmo lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
vatolina ale że niby powiedzieli konkretnie że to tężyczka?Dziwene że nie zostawili cię na obserwacji.🤔
gk95 u mnie kompletna cisza🤣🤣🤣 no nic trzeba szykować się na jutro.Przepakować i poukładać w torbach po raz 50-ty🤣🤣,nagotować rodzince jedzonka,poprać wszystko ,ogarnąć chałupe,a no i jeszcze jade na zakupy jakieś bo potem przy maluszku ciężko będzie się wyrwać😁4x córka😁❤️🤪