Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
lysinka wrote:Hej 🙂 dzisiaj o 6:16 urodziła się Ada ❤️
50 cm i 3340g. Poród trwał 2,5 godziny.
Nie przejmujcie się tym, że brzuch jest wysoko. Mój w ogóle nie opadł 😉
Gratuluje i dużo zdrówka!
lysinka lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Alunis wrote:Gratuluje!!!
Ps ja tez już na oddziale, będę miała dzisiaj cięcie, odeszły mi wody częściowo
Trzymamy kciuki 🙂lysinka, Alunis lubią tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Kurde Dziewczyny bo to chyba zaraz połowa dzieciaków się w czerwcu już rozpakuje 😁
Ja dzisiaj odebrałam te wyniki z medicovera, na szczęście byly. Ale obsługa w recepcji tam to woła o pomstę do nieba... 🙄
No i miałam pierwszy raz ktg dzisiaj. Położna która robiła stwierdziła że młodej trochę za wysoko skacze tętno przy ruchach (normalnie ok 150, a na ruchach 170-180), ale potem lekarka skomentowała że zapis ktg idealny 🤷 Skurcze max 20 się pisały, chyba że właśnie były mocne ruchy to nawet do 80. Także na szczęście powinnyśmy wytrwać do 6.07. jutro mam jeszcze wizytę u mojej gin, zobaczymy jak szyjka wygląda 🙂lysinka, shooa, Kama_86, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Łysinka gratuluje 🍼🤍🌸
Alunis kciuki !!! ✊🏼lysinka, Alunis lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Lysinka gratulacje! Ale szybki poród! A coś zapowiadało, że będziesz już rodzić czy totalnie z zaskoczenia akcja się rozkręciła?
Alunis kciuki zaciśnięte.
StarającaSię czyżby twoją kolej przepowiadał 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 14:25
lysinka, Alunis lubią tę wiadomość
-
Bardzo mozliwe, że te dziwne objawy i duza ilość porodów są efektem upałów. Ja jak przyjechałam to wszystkie sale porodowe byly zajęte, wzieli mnie na poporodowa i nie zdążyłam doczekać zwolnienia porodowki. I jak już lezalam przy porodowych to raz za razem pojawiał się ktoś nowy, na oddziale brakowało miejsc to wypuszczali szybko do domu.martini92 wrote:Olimama, wspaniałe że jesteście już w domu i że wszystko u Was ok😊 z ciekawości, w jakim Twój synek jest wieku?
Starająca się, jak Cię czytam ile to się trzeba narobić, żeby rozbujać akcję to już się czuję zmęczona 😜 u Ciebie chcą wywoływać przed terminem? Czy kładziesz się na obserwację tylko?
Alicia, Vatolina, dobrze że jesteście w domu, już dziewczyny bez żadnych numerów, do szpitala tylko na poród się kłaść ✊
Mój synek będzie miał 6 lat.
lysinka, gratulacje.
Jeśli chodzi o grupę na fb jeśli będzie tajna i zamknięta to jestem za.
Nie przejmujcie się brakiem objawow zbliżającego się porodu. Mnie wzięło z zaskoczenia. Brzuch mi nie opadł, czop nie odszedł, organizm nie zdążył się oczyścić.
lysinka lubi tę wiadomość
-
Olimama, nie strasz 😂😂😂 Ja jeszcze półtorej tygodnia chce bez niespodzianek wytrzymać. Na szczęście od jutra i cały weekend ma być u nas trochę chłodniej. Od poniedziałku znowu lampa 🤦♀️
Jak sobie radzicie w domu? 🙂 Na spokojnie czy pokazuje charakterek? 😁olimama lubi tę wiadomość
-
sandrina22 wrote:Lysinka gratulacje! Ale szybki poród! A coś zapowiadało, że będziesz już rodzić czy totalnie z zaskoczenia akcja się rozkręciła?
Alunis kciuki zaciśnięte.
StarającaSię czyżby twoją kolej przepowiadał 😂Kosmo, olimama, StarającaSię lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmo, tak wyszłam.
a co do ktg to się nie przejmuj. u mnie młody czasem jak fika to tętno jest 160-170 a czasem i większe.
dzisiaj na ktg przed wyjściem szalał totalnie aż położna przyszła spytac czy mam takie skurcze czy dziecko nawala w głowice
mam ciut stresa ze wyszłam, ale z drugiej strony w domu pare razy dziennie tętno detektorem będę sprawdzać, w sobotę ide na ktg a do szpitala mam 5minut. -
Ja po wizycie. Mały jednak się obrócił. Waga 2800
Wszystko pozamykane, szyjka się nie skraca.
Nastawiałam się jednak na to cc, no szkoda. Mówiłam o tych szamoczących ruchach, to popatrzył na mnie jak na wariatkę i powiedział, że martwimy się brakiem ruchów lub mniejszą częstotliwością.
GBS niestety dodatni więc będę miała podawany antybiotyk przy porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2021, 16:38
StarającaSię, martini92, Alunis lubią tę wiadomość
-
Shoa, dzięki za podpowiedź, to ktg to dla mnie czarna magia. W dodatku wtedy co młoda się mocno wierciła to zapisaly mi się skurcze 4 pod rząd na poziomie 80 🧐 A wyczytałam już w google że to jak porodowe 🤣 Nic nie czułam, nic nie bolało więc olewam, niech mój gin jutro skomentuje wykres 🙂
Super że udało się wyjść, będzie dobrze, to już ostatnia prosta, właściwie ostatnie dni 🙂 Myślisz jeszcze o CC czy już dałaś temu spokój?shooa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁysinka, gratulacje! Dołączam do pytania, czy coś zapowiadało poród, czy zaczęło się zupełnie znienacka? Alunis, trzymam kciuki i czekamy na wieści jak u Was 🙂. Kurcze, ja na co dzień miałam problemy z zaparciami, a dzisiaj już 3 raz w toalecie. Mam nadzieję, że to nie jakaś oznaka zbliżającego się porodu, bo dziś dopiero 35+1 😨.
Alunis, lysinka lubią tę wiadomość
-
Dzisiaj urodził się Karolek, waga około 3200, nie pamietam dokładnej wagi, jest teraz badany, dostał 10 pkt, oboje czujemy się super 😁 Tak jak córka, postanowił się urodzić w 37+6! 😁
olimama, Kosmo, martini92, shooa, StarającaSię, aliciaaa, Angiee, Aneta8, Natka95, Kama_86, sandrina22, akilegna♥, Anszelika, lysinka, Maniuś lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martini92 wrote:Alunis gratulacje! Jak się czujesz?
Dziękuje wszystkim! Czuje się super, nic mnie nie boli, cięcie miałam po 13, zaraz będą mnie podnosić 😊 Malucha dokarmili mm,mimo ze ładnie dostawiał się do piersi - na moją prośbę, bo płakał bardzo, a ja nie mam jeszcze pokarmu.Jestem ciut odwodniona, dojdę do siebie i podejmę próby kp, jak już laktacja ruszy. Jeśli nie, to będę karmić mm bez spiny😁
Kosmo, aliciaaa, lysinka lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero.