X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 15:42

• StarającaSię Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Starająca się! Mega! Ale Ci się trafiło :) na vinted od 120 widziałam :)
    A u Ciebie 5dyszek i chyba stan super, tak? :) Daj znać jak się sprawdza..

A macie dostawki? Ja się ciągle zastanawiam czy mam brać od koleżanki za 150zl.. Czy się faktycznie przyda..?!
    Po 1 dziecku.nic nie zniszczone,jak nowe😁wyprałam tylko.Dopiero dzisiaj przyszedł więc narazie ciężko powiedzieć jak się sprawdza
    nie mamy dostawki.Ola śpi w łóżeczku.

LENi lubi tę wiadomość

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja,Sandrina gratulacje❤️❤️❤️❤️

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 18:59

• martini92 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje dziewczyny i zazdroszczę. U mnie trzeci dzień spędzony na smyraniu po cycach bo od tego momentalnie skurczy dostaję, ale przechodzi🙃 dziś dwa razy po godzinie regularnych skurczy co 7min plus różowy śluz na bieliźnie, myślałam że coś z tego będzie, ale teraz znowu spokój, ehh

vatolina lubi tę wiadomość

preg.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! Znów zaczyna się dziać.
    Martini może ruszy w nocy 😅😁

Najpierw czekamy, żeby nie za szybko dziecko się pchało na swiat, potem nie możemy się doczekać,bo mamy już dość chodzenia w ciąży, a później same problemy i stresy gdy już jest rzeczywistość z maluchami- hehe życie matki! 😅

Straw, olimama, Kama_86, vatolina lubią tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny!!!

Leni, tak bardzo w punkt 🙄 Już zawsze chyba będziemy czymś sobie zaprzątać głowę i się martwić. Mój mąż już nie może mnie słuchać a młoda dopiero półtorej tygodnia ma. Codziennie znajduje sobie inne zmartwienie - w nocy ze ją brzuszek bolał i był wzdęty, całą noc spanie po godzinie i wiszenie na piersi. Za to dzisiaj cały dzień jest mega spokojna, dwa razy drzemki po prawie 3h aż ja wybudzalam, pierwsza kąpiel na czilu bez płaczu! I nie rzuca się dzisiaj na piersi jakby rok nie jadła, tylko wręcz na spokojnie sobie zjada i się odstawia. I co ja na to? Ja już lekka panika czy nie jest ospała, co to może być, bo przecież musi jeść bo musi przytyć do poniedziałku a ja już widzę widmo szpitala nad nami 🤦‍♀️ Jakby mi ktoś dziecko podmienił, bo przecież była nerwusem zamiast się cieszyć z chwili spokoju 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa nowe bobaski 🙂, gratulacje dziewczyny 😍

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, ruszyło się coś. Patrycjaa, Sandrina gratulacje!

Martini ja mam codziennie przepowiadacze, ale nieregularnie bardzo. Muszę.do niedzieli wytrzymać, bo moja mama wtedy zabiera do siebie syna. W poniedziałek mam jeszcze wizytę i planujemy jechać na jakieś dobre żarcie, bo nie byliśmy nigdzie sami od dawien dawna. Ostatni raz to chyba dwa lata temu w Wiśle...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też w okolicach rany po CC macie takie uwypuklenia co jakis czas i ciągnie?
    Ja mam generalnie przy całej ranie takie jakby nabrzmiałe. Ale byłam wczoraj ściągać szwy i wszystko jest ładnie zagojone 🤷🏻‍♀️ Mam zalecenie to masować

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez miałam zgrubienia ale schodzą i rana się ładnie goi.

medimind lubi tę wiadomość

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, gratulacje! Właśnie dopiero pisałaś, że nic się nie zapowiada..

Zazdroszczę!!

Ja mam dziś częste spinanie brzucha i dosyć regularne, ale bezbolesne... Więc chyba to przepowiadające, prawda? Brzuch lekko ciągnie jak chodzę... I tyle.

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina22, Patrycjaa - gratulacje. Jak sie czujecie?

Kciuki za kolejne dziewczyny.

Shooa, polecam Ci kolektor pokarmu. Podczas karmienia, zakladasz na drugą pierś i zbierasz pokarm, który i tak poszedłby na zmarnowane. Z kilku karmien, bez specjalnego wysilku masz pelna porcję mleka na wyjścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2021, 23:26

shooa lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, Patrycja, gratulacje! 🎉

Martini, jak jest różowy śluz to może już niedługo. Trzymam kciuki.

martini92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini u mnie różowy śluz był początkiem akcji porodowej. kciuki ;)

olimama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2021, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Sandrina22, Patrycjaa - gratulacje. Jak sie czujecie?

Kciuki za kolejne dziewczyny.

Shooa, polecam Ci kolektor pokarmu. Podczas karmienia, zakladasz na drugą pierś i zbierasz pokarm, który i tak poszedłby na zmarnowane. Z kilku karmien, bez specjalnego wysilku masz pelna porcję mleka na wyjścia.
    dziękuje niw znałam tego urządzenia. a właśnie karmiąc prawa piersią patrzę na lewa i plamę na koszulce od pokarmu..
    rano zamawiam!

olimama lubi tę wiadomość

• Patrycjaa Debiutantka

Wysłany: 17 lipca 2021, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czujemy się dobrze☺️ dziękujemy za wszystkie gratulacje 😊

Ja miałam termin z OM na 14 a z USG na 19. Chciałam przetestować drogę do szpitala, więc w dniu terminu z OM wybraliśmy się tam na KTG. Na izbie przyjęć poinformowałam doktor, że miałam silne wymioty w nocy. Postanowiła zostawić na obserwacji. Niestety brak miejsc w szpitalu i znaleźli inny, do którego kazali zgłosić się jeszcze tego samego dnia. Nie byłam zadowolona, bo już upatrzyliśmy szpital i nagle okazuje się że nie możemy tam zostać 🤷 zgodnie z zaleceniami pojechaliśmy do innego. Myślałam że kolejnego dnia wyjdę, jednak po badaniu przez ginekolog dostałam propozycję indukcji porodu jeszcze tego samego dnia. Mąż był na miejscu, więc zdecydowałam, że chce mieć to za sobą, bo pewnie i tak nic się nie ruszy i będzie indukcja jak i przy pierwszym porodzie a tylko będę czekać i się denerwować.

Wszystko poszło sprawnie, trafiłam świetny personel ☺️ teraz czekamy żeby wyjść do domu 🙂

olimama, medimind, KasiaLukasia, akilegna♥, lysinka lubią tę wiadomość

• olimama Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2021, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shooa, warto. Stosunek ceny do użyteczności jest dobry. Nie ma z tym tyle zabawy co z laktatorem, łatwo umyć. A w tych pierwszych tygodniach pozwala zgromadzic ladne zapasy na czarną godzinę. 😉

Babcia lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ