Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alunis, a u nas nie będzie teraz przypadkiem pierwszy skok rozwojowy? Moja jak noce miała z ładnym i dlugimi przerwami, tak dzisiaj od 1-5, jadła co godzinę. Rano trochę aktywnosci, a teraz znów się domaga.
-
olimama wrote:Alunis, a u nas nie będzie teraz przypadkiem pierwszy skok rozwojowy? Moja jak noce miała z ładnym i dlugimi przerwami, tak dzisiaj od 1-5, jadła co godzinę. Rano trochę aktywnosci, a teraz znów się domaga.
Możliwe, sama nie wiem. Narazie zawiazalam się z małym w chustę, bo łóżeczko to lawa 😬 jak długo już tak macie?
Gf u mnie szła jedna miarka mm na 30 ml wody, to zamiast sugerować się miarką na butelce, to stawiałam butelkę na wadze i wg wagi odmierzałam 30 ml, na miarce miałam wtedy 40 mlCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
nick nieaktualny
-
Straw wrote:Dziewczyny, które już urodziły, stosujecie u swoich dzieci kremy w filtrami? Nawet jeśli śpią na zewnątrz w cieniu? Czy może tylko jeśli idziecie na spacer i wiecie, że może gdzieś tam przez chwilę świecić na nie słońce?
Ja mam ze sobą zawsze krem w filtrem w wózku. Jeśli nagle zaczyna smażyć i widzę, ze dziecku mogą się nagrzać nóżki w gondoli, to wtedy smaruje. Skóra malucha jest mega delikatna, ale jeśli ma być słońce tylko na 2 minutowym odcinku drogi, to nie.Ja smarowalam jak widziałam, ze przed nami była długa droga cała w słońcu
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Ta różnica w wadze i objętości wynika z tego że butelki w żaden sposób nie są sprawdzane. Z wagą sposób jest ok, bo gęstość wody to 1g/ml więc to najlepsze rozwiązanie jak ma się dobrą wagę kuchenna. Ogólnie to jak się wleje do jednej 30 i przeleje do drugiej butelki to każda inaczej pokazuje.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy wasze maluchy też odginają głowke do tyłu? Ale tak dość mocno...moja mała odgina co jakiś czas na maksa głowke do tyłu i cała się przy tym czerwieni. Naczytałam się już o wzmożonym napięciu mięsniowym i już powoli świruje. Położna twierdzi, że to normalne, pediatra też mowiła, że to normalne, a ja już sama nie wiem...martwi mnie to okrutnie. Mój mąż patrzy już na mnie jak na wariatke, bo co chwile znajduje u małej jakieś "problemy" . Czytałam trochę w necie i dużo dzieci tak robi, jedni piszą, ze to normalne, inni, że nie..oszaleje
-
Angiee wrote:Dziewczyny czy wasze maluchy też odginają głowke do tyłu? Ale tak dość mocno...moja mała odgina co jakiś czas na maksa głowke do tyłu i cała się przy tym czerwieni. Naczytałam się już o wzmożonym napięciu mięsniowym i już powoli świruje. Położna twierdzi, że to normalne, pediatra też mowiła, że to normalne, a ja już sama nie wiem...martwi mnie to okrutnie. Mój mąż patrzy już na mnie jak na wariatke, bo co chwile znajduje u małej jakieś "problemy" . Czytałam trochę w necie i dużo dzieci tak robi, jedni piszą, ze to normalne, inni, że nie..oszaleje
Dziewczyny ja poproszę kciuki za moją małą, czekamy na wyniki z krwi, powinny być jeszcze dzisiaj. Biedna przeżyła koszmar w laboratorium, mąż z nią wszedł do gabinetu bo wiedziałam że ja nie dam rady, ale czekałam na korytarzu i wszystko słyszałam a trwało to z dobre 25min bo kobieta sobie nie mogła poradzić z pobraniem i kłuła ją i w stopę i w paluszek 😟😟😟 A małą z tych nerwów jak tylko wróciliśmy i była przy piersi tak śpi już 3h i nie mam serca jej wybudzać. Noc była fatalna co godzinę pobudka bo miała twardy brzuszek i stekala, jęczała i non stop cycuś 😔 -
Alunis, u nas dopiero się znaczelo. Chusta wlasnie suszy się. 😁
Moja ma suchą skórę, łuszczy się, raz posmarowałam filtrem to później 3 dni mialam problem zmyć. 🙈 Unikam słońca, wychodzimy z rana albo po 18, okrywam bambusem jeśli gdzieś przez chwilę pada słońce. -
gf95 wrote:Ile mialy Wasze dzieci na pierwszych zakupach w lidlu, biedronce, nie wiem czy isc juz z moja na szybkie zakupy
-
Angiee, to normalne. Jak śpi na boku to podkladam wałek za plecy, ale jak się złości albo sama na bok ustawi to nie da rady zapobiec.
Kosmo, kciuki. -
nick nieaktualny
-
Hejka, wy już o tych problemach piszecie a ja się próbuje przygotować psychicznie 🙈😅 teraz, chociaż brzuch już ciąży i chodzę jak tocząca się kulka to przynajmniej mam fun idąc do sklepu 😂 później właśnie z wyprawami będzie górzej.. Szkoda, bo lubię latać po sklepach haha
Ale myślę, że przy skończonych 2 tygodniach można... Niech się hartują 😋 choć wiadomo że klima kiepska, no ale jak mus to mus.
Jedynie zawsze mnie stresowało jak gdzies byłam z wózkiem, że musze nakarmić.. Wiem że to naturalna rzecz, ale zawsze mnie to krępowało...
Zobaczymy jak będzie teraz..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
my byliśmy w biedrze jak Ola miała 9 dni.
Nie używam kremu z filtrem.wychodzimy rano i pod wieczór pilnuje żeby nie była wystawiona na slońce.Parasolka do wózka się sprawdza.
Kosmo co do wagi to moja w 2 tygodnie przybrała 160 gram tylko.Waży teraz 2900 czyli jeszcze jej brakuje do wagi urodzeniowej.Położna mówi że ważne że nie stoi w miejscu ani nie spada.4x córka😁❤️🤪
-
Dziewczyny mam już wyniki. Na szczęście crp praktycznie zerowe, morfologia w normie. I teraz ta nieszczęsna bilirubina całkowita 15,2mg/dl, bezpośrednia 0,28mg/dl. Napisałam do położnej SMS, czekam na jej odpowiedź. Wiem że to wysoki wynik, myślicie że to może być przyczyna braku wzrostu wagi? Nie znajduje nic na ten temat w internecie, jedynie że takie dzieciaki nie mają ochoty na jedzenie 🤷🏻♀️
Dzisiaj próbuje trochę moją futrować, zawsze kończyliśmy karmienie na jednej piersi teraz stwierdziłam że będę proponować też drugą i już się cieszyłam że pięknie je z obu ale znów ulewa sobie po tej drugiej. Chyba to ten łapczywy typ, co zjadłby wszystko co widzi a potem cierpiał 🤦♀️