Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
gf95 wrote:To jest na rp?
Gf przegapiłam zdjęcie Twojwj córeczki 🥺
Andziorek gratuluje!!!
Pozdrawiamy, nadal się jeszcze uczymy życia w czwórkę. 😊 (proszę nie cytujcie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2021, 09:12
Straw, martini92, Natka95, akilegna♥, Kama_86, olimama, KasiaLukasia, shooa, StarającaSię, Maniuś, Andziorek lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Anszelika wrote:Niestety niczego to nie zwiastuje. Ani porodu, ani owocnego kp.
Ale po 3 dobach był nawałakilegna♥, Maniuś lubią tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
nick nieaktualny
-
Ja w dwupaku w dodatku przeterminowana 😶😶😶
Wczoraj zrobiłam 10 tysięcy kroków, do tego piłka i schody... Ale noc spokojna...
Co mam robić żeby to ruszyć 😭😶
Dziś brzuch się mocno i często stawia, ale bezboleśnie 🤷 i mały jakiś spokojniejszy.
Ja siary nie miałam ani kropli cała ciążę 🤔
Słodkie te Wasze maluchy!
Andziorek, gratulacje!
Straw, przyjęłam zaproszenie do przyjaciółekAndziorek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a ja załamana 😟 Młoda się urodziła z wagą 3100g, po 48h jak wychodzilysmy ze szpitala miała 3000g. Na pierwszej wizycie położnej w 4 dobie już miała 2900g - dopiero rozkręcała się laktacja tak naprawdę. I dzisiaj kolejna wizyta bo martwiłam się żółtaczka (dalej jej nie zmierzyła poziomu tylko powiedziała że takie zażółcenie to tyle co nic) ale niestety młoda nic nie przybrała na wadze. A dzisiaj już ma 9 dni... Karmię co 2h, rzadko co 3h. Piersi są opróżniane ewidentnie, przed karmieniem są twarde. Słyszę że przełyka pokarm chociaż nie ukrywam też częściowo robię za smoczek ale myślałam że to normalne przy tak małym bobasie. Mamy do podcięcia wędzidełko, ale tak jak mówiłam młoda sprawia wrażenie najedzonej, sama położna też powiedziała że gdyby ssała nieefektywnie i była głodna to byśmy jej nie byli w stanie uspokoić bo by tak płakała. Dała nam czas do poniedziałku i wtedy będziemy interweniować ale ja już cała w płaczu i nerwach 😖
Jutro chyba podjade z nią zrobić morfologie i crp. Boje się że to coś poważnego, ale sprawia wrażenie zdrowego bobaska. Nie jest ospała, nie cierpi na brak apetytu, nie wiem co robię źle 😫 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo nie panikuj, jak jest zadowolona i nie wyje to znaczy że głodna nie jest. Poczekaj do poniedziałku. Może być błąd wagi, albo szereg innych bzdur na które nie masz wpływu. Jak je ładnie to nie stresuj się i nie waż na innej wadze bo jeszcze coś innego może pokazać i już całkiem zglupiejesz.
Kosmo lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Kosmo, spokojnie. Mówisz, że nie przybrała, ale już nie spada dalej z wagi, tak? Poczekaj spokojnie do tego poniedziałku, karmicie się i daj małej szansę. Z tego co piszesz, robisz wszystko dobrze.
Jeszcze mnie nastraszyła trochę szpitalem gdyby wyszło dodatnie crp i powiedziała że taka infekcja nie musi dawać właściwie żadnych objawów a pokarm nie będzie przyswajany 🤦♀️😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 13:46
-
Kosmo, spokojnie. Z ta wagą na poczatku to jest tak, że wystarczy pomiar na innym urzadzeniu i już wychodza spore różnice, do tego wystaczy duza kupa i siku przed pomiarem i już waga spada o ok 100g. Ale badania jak najbardziej zrób, bo trzeba wykluczyć infekcje, no i wedzidelko dobrze jak najszybciej podciac, bo stwarza problemy w efektywnym ssanie. Co jeszcze mogę podpowiedziec ogranicz smoczkowanie, jak nie przelyka pokarmu to pomiziaj po policzku, jak nie to zabierz cyca niech się upomni na nowo i ssie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 14:05
martini92, Kosmo, KasiaLukasia, shooa, lysinka lubią tę wiadomość
-
Kosmo, a te pomiary wagi były przed kupą/po kupie oba? Z tego co mówisz to młoda się najada, może te badania zrób dla świętego spokoju żeby nie oszaleć do poniedziałku 🤔
Maferka zdrówka, oby chorobsko przeszło do rozwiązania.
Ja wczoraj miałam sporo przepowiadających, głównie przy masażu sutków... Ale później się wyciszały. Dzisiaj spokój. Zaraz lecę na ktg -
Olimama, jesteśmy już umówieni na podcięcie wędzidełka ale dopiero za 2tyh najbliższy termin. A czy gdyby źle ssała co pewnie w którejś z pozycji się dzieje, nie wykluczam że nie - to czy nie dawałaby znać że jest głodna? Czasem się zgłasza do piersi nawet po 1,5h od poprzedniego karmienia, mogę po tym przypuszczac że wcześniej się słabo najadła? 🤷🏻♀️
Martini, sobotni pomiar był po kupie i siku, dzisiaj było siku. A robi oba co chwilę, więc ciężko w ogóle wycyrklowac ze zmianą pieluchy przed wizytą położnej. -
Kosmo, będzie dobrze. Przy okazji badań krwi zmierzycie też bilirubinę dla świętego spokoju? Może taka jej uroda, że wolno przybiera. A ważenie w 4 dobie i dzisiaj były na takiej samej wadze?
A często wołać o pierś może też dlatego, że pić się chce. Wtedy może też ssać krócej, bo chcę się napić a nie najeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 14:43
KasiaLukasia, Kosmo lubią tę wiadomość
-
Kosmo współczuje stresu
u Nas identyczn historia z tym, że ja karmie mm, ale mój maluch wisi na butli jak na piersi. Zjada 10 ml i zasypia, nie daje się dobudzić, po czym dopiero po odłożeniu po chwili płacze, że jest głodny.
Robiłaś jej badania bilirubiny? Trzymam kciuki, żeby było ok, Nas te zastraszyli szpitalem ale mały przybrał coś. Mój maluch tez powoli przybiera.Kosmo lubi tę wiadomość
Córeczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
nick nieaktualny
-
Kama, tak zrobimy też bilirubinę bo teraz to mierzenie jej na oko przez położną mnie nie pociesza... Chociaż powiedziała że skoro młoda jest tylko na piersi to żółtaczka może być nawet kilka tygodni. Zastanawiam się tylko bo widzę że jest bilirubina całkowita i bezpośrednia, nie wiem którą powinniśmy zrobić 🤷🏻♀️ Waga z soboty i dzisiejsza to ta sama. Położna swoją przynosi
Alunis, zmierzymy też bilirubinę jutro ale tak jak mówię, mała oprócz zażółcenia nie dokucza nic typowo związanego z żółtaczką . Zrobię dla swojego spokoju. Oby również u was się rozkręciło, a u was to spowodowana żółtaczką ospałość czy tak po prostu ma?
Jeszcze położna pytała czy mierzymy młodej temperature a ja że nie 🤯 Nie wiedziałam że trzeba w ogole... Ale ma normalna na szczęście 🙄 -
nick nieaktualny
-
U mnie młody się kiepsko dzisiaj rusza... Zaczynam się martwić, lekko się wypycha jak poruszam albo pougniatam brzuch... Sam z siebie kiepsko 🤔
Jak się nie rozkręci to pomyśle nad IP, ale nie chcę też panikować... Serduszko ładnie bije, bo sprawdzaliśmy detektorem...
Ehh.