X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Dostałam dzisiaj skierowanie na cesarkę. Mały dobił już prawie 4 kilo i lekarz stwierdził, że przy mojej budowie ciała nawet jak zaczęłoby się w ciągu najbliższych dni to SN mogłoby nie pójść. W sobotę podjedziemy na izbę przyjęć i spróbuje się umówić na termin.
    A te bakterie w moczu to okazało się, że nie są w takiej dużej ilości, żeby trzeba było coś z tym robić.
    Jak dobrze, że przynajmniej będziesz wiedziała kiedy dziecko pojawi się na świecie. Mnie aktualnie dobija to czekanie az się zacznie niewiadomo kiedy. Który masz teraz TC? Jakoś w trakcie 39, dobrze pamietam?

• Andziorek Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie nadrobię Was. Wpisów jest za dużo.
    Natomiast co u mnie? Termin porodu miałam na 23.07, termin cięcia cesarskiego 16.07 Życie jednak byłoby zbyt przewidywalne, więc Mała postanowiła mi je trochę urozmaicić i tak się wierciła i kopała, że 08.07 obudziło mnie w nocy uczucie, że właśnie popuściłam mocz, a po ok 2h doszły skurcze. Do szpitala trafiłam z cieknącymi wodami, skurczami co 3-5 min. i rozwarciem 1 cm. Z uwagi na położenie miednicowe miałam cc. I tym właśnie sposobem 08.07 (tydzień przed planowanym terminem cc) zostałam mamą Dziewczynki (3300 kg, 52 cm, dostała 10/10).

Obecnie walczymy z laktacją i brakiem snu:) Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie, które będą rodzić w najbliższym czasie.

medimind, Kosmo, LENi, martini92, Aleczemutek, shooa, Kama_86, jusci, akilegna♥, Alunis, Natka95, StarającaSię, ina-1409, Maniuś, lysinka lubią tę wiadomość

Starania od 09.2014, 5 procedur IVF, 10 transferów (w tym 3 x cb - 08.2017, 11.2017, 10.2019)
    YhaEp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 15:40

Andziorek lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek ooo gratulacje! :) właśnie zastanawiałam się co u Ciebie bo z terminu mojego jesteś :)

To ile zostało brzuchatek? :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek wrote:
    Dziewczyny, nie nadrobię Was. Wpisów jest za dużo.
    Natomiast co u mnie? Termin porodu miałam na 23.07, termin cięcia cesarskiego 16.07 Życie jednak byłoby zbyt przewidywalne, więc Mała postanowiła mi je trochę urozmaicić i tak się wierciła i kopała, że 08.07 obudziło mnie w nocy uczucie, że właśnie popuściłam mocz, a po ok 2h doszły skurcze. Do szpitala trafiłam z cieknącymi wodami, skurczami co 3-5 min. i rozwarciem 1 cm. Z uwagi na położenie miednicowe miałam cc. I tym właśnie sposobem 08.07 (tydzień przed planowanym terminem cc) zostałam mamą Dziewczynki (3300 kg, 52 cm, dostała 10/10).

Obecnie walczymy z laktacją i brakiem snu:) Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za wszystkie, które będą rodzić w najbliższym czasie.
    Gratulacje

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Andziorek ooo gratulacje! :) właśnie zastanawiałam się co u Ciebie bo z terminu mojego jesteś :)

To ile zostało brzuchatek? :)

Może z 4-5 jeszcze się kula. Na pewno my dwie, chyba Ula30 też i Natalka95, nie pamiętam kto jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2021, 08:19

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze w dwupaku. Póki co nic nie zapowiada, że mała zechce wyjść.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Jak dobrze, że przynajmniej będziesz wiedziała kiedy dziecko pojawi się na świecie. Mnie aktualnie dobija to czekanie az się zacznie niewiadomo kiedy. Który masz teraz TC? Jakoś w trakcie 39, dobrze pamietam?
    Tak, 39. Termin na 25 lipca. To niedziela, więc podejrzewam, że do 23 dostanę termin. Albo może każą mi czekać aż się samo zacznie. Ale jak mam wskazanie ze względu na wagę dziecka i AFI na górnej granicy, to może szybciej mnie umówią?
    Jeszcze wczoraj mi wyszła anemia, gin miał zamiar przepisać żelazo, ale jak wyszła sprawa cesarki to oboje zapomnieliśmy. A może jak ciążą ma się zakończyć w ciągu tygodnia to już nie warto brać żelaza, a po porodzie powoli samo wróci do normy? Żelazo często powoduje zaparcia, a teraz byłoby to jeszcze bardziej kłopotliwe.

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek, gratulacje! 🎉

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Tak, 39. Termin na 25 lipca. To niedziela, więc podejrzewam, że do 23 dostanę termin. Albo może każą mi czekać aż się samo zacznie. Ale jak mam wskazanie ze względu na wagę dziecka i AFI na górnej granicy, to może szybciej mnie umówią?
    Jeszcze wczoraj mi wyszła anemia, gin miał zamiar przepisać żelazo, ale jak wyszła sprawa cesarki to oboje zapomnieliśmy. A może jak ciążą ma się zakończyć w ciągu tygodnia to już nie warto brać żelaza, a po porodzie powoli samo wróci do normy? Żelazo często powoduje zaparcia, a teraz byłoby to jeszcze bardziej kłopotliwe.
    Niestety nie wiem jak w takiej sytuacji, czy wyznaczą konkretny termin, czy będą woleli czekać na rozwój akcji. Ale jak masz się umówić, to chyba raczej na konkretny dzień? A żelazo to mogą też po porodzie wypisać, przy kp przyda się, żebyś suplementowala, bo może jeszcze spaść.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziorek, gratulacje 🙂. Taaak, ja jeszcze w dwupaku. Dzisiaj prawie cała nocka nieprzespana, młody tak szalał i skopał mnie równo. W sumie już się zaczęłam zastanawiać, czy to normalne czy trzeba sprawdzić czy wszystko z nim ok? A jak jest przed porodem, dziecko się rusza mniej czy bardziej, czy nie ma reguły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• martini92 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze z brzuchem...
    Andziorek gratulacje!:)

preg.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to parę w dwupaku jeszcze jest
    U nas wczoraj burza szalała, syn chory, prąd wyłączyli jak byłam pod prysznicem... Jak mąż przyszedł do mnie z latarka, to mu powiedziałam tylko że teraz do pełni szczęścia brakuje żeby mi wody odeszły 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Andziorek, gratulacje 🙂. Taaak, ja jeszcze w dwupaku. Dzisiaj prawie cała nocka nieprzespana, młody tak szalał i skopał mnie równo. W sumie już się zaczęłam zastanawiać, czy to normalne czy trzeba sprawdzić czy wszystko z nim ok? A jak jest przed porodem, dziecko się rusza mniej czy bardziej, czy nie ma reguły?
    Według mnie też nie ma reguły. Może ruszać się mniej i zbierać siły a może być niespokojne i ruszać się więcej. U mnie dzisiaj w nocy podobnie. A jeszcze strasznie duszno było i komary cięły.

Ula30 lubi tę wiadomość

• Alunis Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Co polecacie na zatrzymanie laktacji?
    Dostinex. 2 tabletki. 2 dni i po sprawie

medimind lubi tę wiadomość

Córeczka 13.03.2020 <3
    Jest i on 💕 24.06.2021r.
    atdcpiqv6jtb1fho.png

Mutacja czynnika V Leiden hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• maferka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze się kulam, do tego chora, czuje się fatalnie, nie mam siły się podnieść z łóżka, wczoraj kropelka siary mi poleciala ciekawe czy to coś zwiastuje.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • KasiaLukasia Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też jeszcze podwójna. 21 lipca mam termin cc.

dqprdf9hqua5dnr5.png
    atdci09kha8ndghq.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Ja też jeszcze się kulam, do tego chora, czuje się fatalnie, nie mam siły się podnieść z łóżka, wczoraj kropelka siary mi poleciala ciekawe czy to coś zwiastuje.

Niestety niczego to nie zwiastuje. Ani porodu, ani owocnego kp.

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 401 402 403 404 405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ