Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
StarającaSię wrote:my byliśmy w biedrze jak Ola miała 9 dni.
Nie używam kremu z filtrem.wychodzimy rano i pod wieczór pilnuje żeby nie była wystawiona na slońce.Parasolka do wózka się sprawdza.
Kosmo co do wagi to moja w 2 tygodnie przybrała 160 gram tylko.Waży teraz 2900 czyli jeszcze jej brakuje do wagi urodzeniowej.Położna mówi że ważne że nie stoi w miejscu ani nie spada. -
nick nieaktualny
-
Gf, przecież cos jeść trzeba. 😉 Ja jak mogę to unikam. M jedzie po pracy, zabiera syna i mamy z mała chwilę tylko dla siebie. Klime tez uzywamy i w samochodzie i w domu w salonie, ale jednak ustawiam ja delikatnie. Najgorsza jest ta gwaltowna zmiana z +30 na 17.
Kosmo, moja polozna mówiła, że przy wyniku >17 wysyła na badanie krwi i wtedy jak się potwierdzi to kieruja na naświetlanie. Wydaje mi się, ze pozwolą Ci poczekac do kontroli za kilka dni. U nas wczoraj było 10, więc spada powoli, a wizualnie juz ładna rozowiotka. -
Wychodzi na to że mała jest zdrowa, to najważniejsze. Może taki jej urok 🤷🏻♀️ Ja byłam grubaskiem, ale tata był chudzielcem z wieczna niedowagą 🙄 Może to po nim tak jak wzrost bo jest dosyć długa przy tej wadze ma 57cm.
Umówiłam nas jeszcze na podcięcie tego wędzidełka, termin już na przyszły tydzień ale cena mnie powaliła konsultacje+zabieg 460zl 🤯🤦♀️ -
Kosmo, zobaczysz co powie polozna. Ale może inna wartość jest przy badaniu w szpitalu po porodzie, bo wtedy wiadomo, że pierwsze dni jeszcze może sporo narastac, a u Was powinno już zaczac spadać, bo szczyt przypada chyba na 5 dobę.
Kosmo lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Tak jak piszesz najwazniejsze, że zdrowa! Może będzie kruszynka. Czyli prywatnie idziecie na podciecie? W szpitalu?
-
Leni, korzystaj z bycia w 2paku, bo juz niewiele zostalo. My dalej karmimy się na leżąco, dlatego tankuje ja przed wyjściem i modlę się żeby syreny nie wlaczyła na dworze. 😅
LENi, vatolina lubią tę wiadomość
-
wogule szukam wózka takiego tylko na wyjazdy(czy na zakupy czy do rodziców) który łatwo się składa najlepiej razem z gondolą bez wypinania jej.Mam x-landera i bardzo ciężko wypina się gondola.już przy składaniu nie mogłam sobie dać sama rady.Nie wyobrażam sobie że mam się z nim gdzieś szarpać.4x córka😁❤️🤪
-
olimama wrote:Kosmo, a czym szybciej to chyba dziecko lepiej zniesie. No, ale wydatek niemały. Będziecie zostawac w szpitalu, czy takie przyjecie półdniowe?
-
nick nieaktualnyAlunis wrote:Właśnie, czy Wasze maluchy tez co chwile chcą pierś/mm? Młody co godzinę zjada 30-60ml. Uspokaja go tylko butla, wiec raczej to głód/pragnienie. U Was tez tak jest?
jak tak to będzie wyglądać i nam się nie wyreguluje jakoś to po miesiącu skończonym przez młodego włączę dokarmianie MM, bo nie wyobrażam sobie takiej smyczy i problemu z wyjściem z chaty na dwie godziny..medimind, Alunis lubią tę wiadomość
-
Starająca się! Mega! Ale Ci się trafiło
na vinted od 120 widziałam
A u Ciebie 5dyszek i chyba stan super, tak?Daj znać jak się sprawdza..
A macie dostawki? Ja się ciągle zastanawiam czy mam brać od koleżanki za 150zl.. Czy się faktycznie przyda..?!
-
nick nieaktualny
-
I my już po, całe i zdrowe 😊
Laura 15.07 SN
3700 g
57 cm
StarającaSię, Babcia, Maniuś, shooa, Kosmo, LENi, martini92, Aleczemutek, Anszelika, akilegna♥, olimama, Kama_86, jusci, Natka95, Alunis, ina-1409, KasiaLukasia, vatolina, lysinka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, my juz tez rozpakowane: 16.07 Adrianna 3200, sn
StarającaSię, Babcia, Maniuś, shooa, martini92, Kosmo, LENi, Aleczemutek, Anszelika, akilegna♥, olimama, Kama_86, jusci, Alunis, ina-1409, KasiaLukasia, vatolina, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny