Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Jutro moja kruszynka kończy miesiąc ❤
Wam też tak leci szybko czas?
Ogółem jestem bardzo zadowolona, młoda (odpukać) aniołekŚpi w nocy po 4 godziny i ładnie przybiera- ma już prawie 4 kg💪 Oby kolki nas ominęły i będzie naprawdę super
Jak myślicie mogę już mała wkładać do bujaczka? Rozłożyć jej matę edukacyjną? Nie wiem czy nie trochę za wcześnie ale młoda wydaje się ciekawa świata powoli 🙈 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimi2 wrote:Jutro moja kruszynka kończy miesiąc ❤
Wam też tak leci szybko czas?
Ogółem jestem bardzo zadowolona, młoda (odpukać) aniołekŚpi w nocy po 4 godziny i ładnie przybiera- ma już prawie 4 kg💪 Oby kolki nas ominęły i będzie naprawdę super
Jak myślicie mogę już mała wkładać do bujaczka? Rozłożyć jej matę edukacyjną? Nie wiem czy nie trochę za wcześnie ale młoda wydaje się ciekawa świata powoli 🙈
Wydaje mi się, że mata jak najbardziej, a do bujaczka wg fizjo im rzadziej tym lepiej, bo pozycja dziecka nie do końca jest taka jak potrzeba.akilegna♥ lubi tę wiadomość
-
gf95 wrote:No ma tylko te 3, nic więcej, więc na reakcje alergiczną też mi nie pasuje, a i nie jest to wypukłe, tylko jakby plamka.
Takie pojedyncze krostki są normalne na początku. To reakcja skóry na otaczające nas "brudy" . Dziecko wyszło ze sterylnego brzucha w niesterylne otoczenie.
Jeżeli nie pogarsza się to nic z tym nie rób, samo zniknie -
gf95 wrote:Ile mm jadly wasze dzieci w 3-4 tygodniu moja je co 3-4h wiadomo plus minus i jak zje 70ml to jest rekord, gdzie w internetach pisza wszedzie ze powinna jesc 100-120 i zaczynam sie martwic. Przybiera na wadze
Nie pamiętam ile ale zapewne jeszcze mniej niż Twoja. Dopiero po około 6 tygodniu zaczął jeść dużo więcej, ponad normy podawane w necie -
Angiee wrote:Jutro mijają 4 tygodnie od kiedy nasza córka jest z nami. Psychicznie już ze mną trochę lepiej natomiast zaczynam wysiadać fizycznie. Mała popłuniami jest okropnie marudna, przez co nie mam nawet 5 min dla siebie...chcę cycka, a jak już go dostaje, to go nie chcę i ciągle takie błędne koło. Ja z zadbanej kobiety stałam się jakimś kopciuchem śmierdzącym mlekiem 🙄 Mam pytanie czy wasze dzieciaczki też wydają różne dziwne dźwięki przez sen? Trafiłam wczoraj na grupie fejsbukowej na pytanie innej mamy o takie charczenie przez sen i jej położna zasugerowała wade serca u dziecka 🤷♀️🤦♀️ no nie muszę Wam mówić jakie mam mysli od wczoraj...nastomiast moja mama mówi, że moja siostra tak charczała przez sen z powodu wiotkości krtani...ehh chyba czas wyłączyć internet, bo się idzie wykończyć 😑
Mój też tak charczy, starszy też tak charczał. To raczej wiotkość krtani. -
U nas też problemy brzuszkowe. Od około 4 rano męczył się z kupką. Zrobił dopiero koło 11 i błogo zasnął. Wtedy też chce mi ciągle wisieć na piersi.
Normalnie olewam to czy mam w mieszkaniu czysto czy brudno, czy umyłam zeby, czy uczesałam włosy, czy zdążyłam się ubrać. Dziecko ważniejsze a reszta może poczekać. Nie starajmy się na siłę być idealnymi mamami oraz idealnymi paniami domu. Trzeba nauczyć się odpuszczać w pewnych sytuacjach, Wtedy życie jest o wiele prostszeStraw, jusci, olimama, Kama_86, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyakilegna♥ wrote:Takie pojedyncze krostki są normalne na początku. To reakcja skóry na otaczające nas "brudy" . Dziecko wyszło ze sterylnego brzucha w niesterylne otoczenie.
Jeżeli nie pogarsza się to nic z tym nie rób, samo zniknie
Nie, nic sie nie pogarsza. -
Gf, mojej tez czasami takie kropki wyskakują, znika samo.
Mimi2, tez mi tak ucieka. 😪 Ja mam bujaczek, gdzie mała jest w pozycji leżącej, więc w zasadzie jak w gondoli, ale myślę, że w takim pochylonym, to tak jak w foteliku samochodowym do 2h dziennie. A mata jak najbardziej można próbować jeśli akurat ma fazę odkrywania świata.
Moja narazie głównie wpatruje się w światło, twarze i zasłonę. 😊 Ale wczoraj chyba pierwszy raz zainteresowała się swoją dłonią. -
Akilegna, popieram. Warto wyluzować. Im mniej mam zaplanowane, tym mniej rozczarowania, że czegoś nie zrobilam. A jaka satysfakcja, jak uda sie jednak coś ogarnąć. 😅
akilegna♥, Andziorek, lysinka lubią tę wiadomość
-
Gadałam z ordynatorem. Siedzę i wyje. Ten straszy pęknięciem macicy jak nie będę w szpitalu ciągle. A ja czuję że w szpitalu to już w ogóle się nie ruszy. Do 41tc i tak nic nie zrobią ze mną, potem może będą indukować. Tyle że potem to już młoda do 4kg pewnie dobije i będą straszyć dalej... Nie wiem co mam zrobić. Czy zaufać swojej intuicji, czy jechać. Nie mam już siły.
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Gadałam z ordynatorem. Siedzę i wyje. Ten straszy pęknięciem macicy jak nie będę w szpitalu ciągle. A ja czuję że w szpitalu to już w ogóle się nie ruszy. Do 41tc i tak nic nie zrobią ze mną, potem może będą indukować. Tyle że potem to już młoda do 4kg pewnie dobije i będą straszyć dalej... Nie wiem co mam zrobić. Czy zaufać swojej intuicji, czy jechać. Nie mam już siły.
-
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:A inny szpital zgłosić sie 7 dni po terminie. Na jakiej podstawie wnioskują ze macica moze pęknąć?
Na takiej że to się zdarza. Wg mojej wiedzy to mniej niż 0.5% przypadków. Nikt mi nie zbadał mnie na izbie, prowadzący nie miał takich przemyśleń. Blizna jest bez zastrzeżeń wg trzech lekarzy którzy ją badali. -
Olimama A jaki konkretnie masz model bujaczka? Dopiero będę kupować
No właśnie już też ogląda swoją rękę i już chyba zauważa wielorybka zawieszonego nad gondolą 😅 Z niecierpliwością czekam na świadomy uśmiech 🥰
-
nick nieaktualny
-
Anszelika, dziwne podejście żeby bez badania takie straszenie, skoro nic przez tydzień nie będą robić to już lepiej co chwilę na ip ich odwiedzac. Może skonsultuj się ze swoim prowadzącym.
-
nick nieaktualny