X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z kolei nie ulewa, nic się jej nie cofa, ale często bulgota jej i często puszcza bączki..

Kupki raczej są ok - takie żółte z grudkami.. Choć wczoraj taka wodnista poleciała, ale nie płakała, więc może ja coś zjadłam.. Choć przyznam że wcześniej po każdej zmianie pieluchy był jakiś kleks, kupka a od 2 dni nie ma, tylko siku i wieczorem kupka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:52

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wg mnie jak są strzelające to nie jest ok. Na grupach kp pewnie powiedzą że ok, ale dla mnie jak dziecko niespokojne to coś jest na rzeczy. Z tymi kwaśnymi kupami to też często przy alergii na białko mleka. Jak buzia? Nie ma czerwonych policzków takich lekko świecących ale suchych?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dobra to teraz mi powiedzcie co to są strzelające kupy? Jak to rozpoznać? Bo może mamy, a nie wiem 🤷 śluz w kupie mamy od początku, nie jakis mega duży, ale jest coś takiego jak pisze Anszelika, że jak porozciagam tę kupę w pampku to się glutki ciągną....
    Kupki są żółte, czasem grudki, czasem bardziej wodniste.. kwaśne i śmierdzące raczej nie są...
    Hmm.. czyli radzicie też spróbować z Delicolem?

Anszelika, a czy to że dziecko tak "chrumka" i charczy jakby mu coś zalegało też jest charakterystyczne dla refluksu?
    Czkawki też mamy... Przynajmniej jedna na dzień obowiązkowo...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 14:51

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka jak charczy jak się wkurzy to norma. Jak coś tam w nosie jakby zalegało podczas spania to to może być to. Chyba że ma takie babole, ale jak regularnie nos czyscisz to nie powinny przeszkadzać. Dla refluksu najbardziej charakterystyczne jest ulewanie, ciamkanie ciągle językiem i odbicie i połykanie. Starsze dzieci często też ciągną się za uszy bo im aż zalewa, dlatego zapalenie ucha jest też częste.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A strzelające kupy to takie że jak w trakcie podniesiesz Nóżki i dziecko wali kupsko takie że od pasa w górę jesteś w kupie to to jest strzelająca kupa. Jak masz trochę śluzu tylko i nie są jakieś kwaśne to myślę że to norma. Moja też takie ma jak już zrobi.

Ja właśnie walczę ze zmiana mleka. Kupiłam hipp combiotic i zobaczę co wyjdzie. Mnie się nie podoba że mi mała na tym nan robi kupę co trzy dni i to ze stekaniem.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Policzki mamy ok. Tzn jest kaszka ale zaczęła się robić jak były upały i teraz praktycznie zeszla. Przemywam tylko przegotowaną woda.

Przy jedzeniu i krótko po moja też charczy jakby coś miała w nosie albo w gardle. Codziennie jej czyszczę nos i czasem są babole a czasem nie 🤷🏻‍♀️ Ale charczenie jest praktycznie przy każdym karmieniu

Wydaje mi się że strzelająca kupę też słychać jak się robi do pieluchy. To jest taki wystrzał brzmi jak biegunka

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Policzki mamy ok. Tzn jest kaszka ale zaczęła się robić jak były upały i teraz praktycznie zeszla. Przemywam tylko przegotowaną woda.

Przy jedzeniu i krótko po moja też charczy jakby coś miała w nosie albo w gardle. Codziennie jej czyszczę nos i czasem są babole a czasem nie 🤷🏻‍♀️ Ale charczenie jest praktycznie przy każdym karmieniu

Wydaje mi się że strzelająca kupę też słychać jak się robi do pieluchy. To jest taki wystrzał brzmi jak biegunka

Przy karmieniu to normalne. Moje dzieci zawsze chrumkaja, sapią, pieją i ogólnie dźwięki jak małe potworki 😅

Kosmo lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Fuck, no to tak mamy też praktycznie od początku... Zawsze słyszę jak kupa idzie w pampa 🤯 myślałam że to normalne 😬😬

Czyli kupy normalnie idą po cichu tak jak sik?
    Jestem zielona 😔

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Fuck, no to tak mamy też praktycznie od początku... Zawsze słyszę jak kupa idzie w pampa 🤯 myślałam że to normalne 😬😬

Czyli kupy normalnie idą po cichu tak jak sik?
    Jestem zielona 😔
    Ja nie wiem w sumie 😂 U mojej czasem się zdarza taki strzał a czasem nic nie słyszę a czuję 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tak ma od początku.. Wcześniej z tych odgłosów były kleksy.. Myślałam że to normalne.. A to zwiastun czego? Teraz tylko słychać przelewanie w brzuszku.. Ale nie ulewa, nie zwraca, kupy robi strzelając lub bączki idą przy kupce.. Hm to ja już nie wiem o co kaman..

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie, nie nakręcacie się niepotrzebnie. Moja jak robi kupę to zawsze koncert słychać, u syna to samo, wg mnie zupełna norma. A co do strzelajacych kup to syn jak leżał na przewijaku to potrafił pół pokoju obesryć, myślałam że to normalne, ale teraz jak mam porównanie to faktycznie jest różnica. Innych problemów z kupą nie było więc też to nie miało znaczenia czy strzelające czy nie. Jak kwasna, pienista, cuchnąca kupa to jak najbardziej warto delicol, ewentualnie jeśli nie pomoże to szukać przyczyny dalej, może alergia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 18:25

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ocenić, że kupa jest kwaśna? 🤔
    Ja też z teamu zielonych matek😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pisząc kwaśna, mam na myśli, że u mojego 'pachnie' dosłownie jak skwaśniałe mleko. Ale niech bardziej doświadczone mamy mnie poprawia, jeśli się mylę.

Kupiłam ten delicol. Zobaczę czy zmniejszy się stękanie i płacz przy oddawaniu kupy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja pisząc kwaśna, mam na myśli, że u mojego 'pachnie' dosłownie jak skwaśniałe mleko. Ale niech bardziej doświadczone mamy mnie poprawia, jeśli się mylę.

Kupiłam ten delicol. Zobaczę czy zmniejszy się stękanie i płacz przy oddawaniu kupy.

Tez kupilam wlasnie podałam

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku u mojego bardzo często kupa to jak wystrzał z armaty. myslalm ze to normalne u niemowlaków..

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to nie to że słychać że bąki ida i wtedy leci kupa. Chodzi o to że ta kupa potrafi zasrać pół pokoju bo wyskakuje z takim impetem. Jak u dorosłego biegunka trzymana resztą sił. To jest strzelająca kupa. Większość dzieci robi kupę razem z bąkami 😉

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojej to idzie rozróżnić kiedy na spokojnie idzie kupsko z bąkami taki gruz 😅 a jak jest strzelająco. Ewidentnie to brzmi jak biegunka jak coś niezdrowego.

Anszelika dałaś mi do myślenia dzisiaj i zaczęłam jej już dawać do każdego karmienia. Zobaczymy co to będzie za parę dni, oby coś się zmieniło

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    U mojej to idzie rozróżnić kiedy na spokojnie idzie kupsko z bąkami taki gruz 😅 a jak jest strzelająco. Ewidentnie to brzmi jak biegunka jak coś niezdrowego.

Anszelika dałaś mi do myślenia dzisiaj i zaczęłam jej już dawać do każdego karmienia. Zobaczymy co to będzie za parę dni, oby coś się zmieniło

Kosmo trzymam kciuki żeby pomogło.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pozostajac w temacie kup.. To kurde moja dziś na wieczór dopiero zrobiła ale taka rzadka, która wchłonęła się w pampersa.. Hmm ale tylko jedna.. Przy biegunce chyba byłoby częściej i więcej, nie? Może coś zjadłam?! Ehh

medimind lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kurde pozostajac w temacie kup.. To kurde moja dziś na wieczór dopiero zrobiła ale taka rzadka, która wchłonęła się w pampersa.. Hmm ale tylko jedna.. Przy biegunce chyba byłoby częściej i więcej, nie? Może coś zjadłam?! Ehh

Sorki za polubienie, przypadkowo. Moja dzis tez jedna taka zrobila. Czasem sie zdarza.

‹‹ 487 488 489 490 491 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ