Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja z kolei nie ulewa, nic się jej nie cofa, ale często bulgota jej i często puszcza bączki..
Kupki raczej są ok - takie żółte z grudkami.. Choć wczoraj taka wodnista poleciała, ale nie płakała, więc może ja coś zjadłam.. Choć przyznam że wcześniej po każdej zmianie pieluchy był jakiś kleks, kupka a od 2 dni nie ma, tylko siku i wieczorem kupka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 13:52
-
Kosmo wg mnie jak są strzelające to nie jest ok. Na grupach kp pewnie powiedzą że ok, ale dla mnie jak dziecko niespokojne to coś jest na rzeczy. Z tymi kwaśnymi kupami to też często przy alergii na białko mleka. Jak buzia? Nie ma czerwonych policzków takich lekko świecących ale suchych?
-
Ehh dobra to teraz mi powiedzcie co to są strzelające kupy? Jak to rozpoznać? Bo może mamy, a nie wiem 🤷 śluz w kupie mamy od początku, nie jakis mega duży, ale jest coś takiego jak pisze Anszelika, że jak porozciagam tę kupę w pampku to się glutki ciągną....
Kupki są żółte, czasem grudki, czasem bardziej wodniste.. kwaśne i śmierdzące raczej nie są...
Hmm.. czyli radzicie też spróbować z Delicolem?
Anszelika, a czy to że dziecko tak "chrumka" i charczy jakby mu coś zalegało też jest charakterystyczne dla refluksu?
Czkawki też mamy... Przynajmniej jedna na dzień obowiązkowo...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 14:51
-
Natka jak charczy jak się wkurzy to norma. Jak coś tam w nosie jakby zalegało podczas spania to to może być to. Chyba że ma takie babole, ale jak regularnie nos czyscisz to nie powinny przeszkadzać. Dla refluksu najbardziej charakterystyczne jest ulewanie, ciamkanie ciągle językiem i odbicie i połykanie. Starsze dzieci często też ciągną się za uszy bo im aż zalewa, dlatego zapalenie ucha jest też częste.
-
A strzelające kupy to takie że jak w trakcie podniesiesz Nóżki i dziecko wali kupsko takie że od pasa w górę jesteś w kupie to to jest strzelająca kupa. Jak masz trochę śluzu tylko i nie są jakieś kwaśne to myślę że to norma. Moja też takie ma jak już zrobi.
Ja właśnie walczę ze zmiana mleka. Kupiłam hipp combiotic i zobaczę co wyjdzie. Mnie się nie podoba że mi mała na tym nan robi kupę co trzy dni i to ze stekaniem. -
Policzki mamy ok. Tzn jest kaszka ale zaczęła się robić jak były upały i teraz praktycznie zeszla. Przemywam tylko przegotowaną woda.
Przy jedzeniu i krótko po moja też charczy jakby coś miała w nosie albo w gardle. Codziennie jej czyszczę nos i czasem są babole a czasem nie 🤷🏻♀️ Ale charczenie jest praktycznie przy każdym karmieniu
Wydaje mi się że strzelająca kupę też słychać jak się robi do pieluchy. To jest taki wystrzał brzmi jak biegunka -
Kosmo wrote:Policzki mamy ok. Tzn jest kaszka ale zaczęła się robić jak były upały i teraz praktycznie zeszla. Przemywam tylko przegotowaną woda.
Przy jedzeniu i krótko po moja też charczy jakby coś miała w nosie albo w gardle. Codziennie jej czyszczę nos i czasem są babole a czasem nie 🤷🏻♀️ Ale charczenie jest praktycznie przy każdym karmieniu
Wydaje mi się że strzelająca kupę też słychać jak się robi do pieluchy. To jest taki wystrzał brzmi jak biegunka
Przy karmieniu to normalne. Moje dzieci zawsze chrumkaja, sapią, pieją i ogólnie dźwięki jak małe potworki 😅Kosmo lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:
Wydaje mi się że strzelająca kupę też słychać jak się robi do pieluchy. To jest taki wystrzał brzmi jak biegunka
Fuck, no to tak mamy też praktycznie od początku... Zawsze słyszę jak kupa idzie w pampa 🤯 myślałam że to normalne 😬😬
Czyli kupy normalnie idą po cichu tak jak sik?
Jestem zielona 😔 -
Natka95 wrote:Fuck, no to tak mamy też praktycznie od początku... Zawsze słyszę jak kupa idzie w pampa 🤯 myślałam że to normalne 😬😬
Czyli kupy normalnie idą po cichu tak jak sik?
Jestem zielona 😔 -
Moja tak ma od początku.. Wcześniej z tych odgłosów były kleksy.. Myślałam że to normalne.. A to zwiastun czego? Teraz tylko słychać przelewanie w brzuszku.. Ale nie ulewa, nie zwraca, kupy robi strzelając lub bączki idą przy kupce.. Hm to ja już nie wiem o co kaman..
-
Dziewczyny spokojnie, nie nakręcacie się niepotrzebnie. Moja jak robi kupę to zawsze koncert słychać, u syna to samo, wg mnie zupełna norma. A co do strzelajacych kup to syn jak leżał na przewijaku to potrafił pół pokoju obesryć, myślałam że to normalne, ale teraz jak mam porównanie to faktycznie jest różnica. Innych problemów z kupą nie było więc też to nie miało znaczenia czy strzelające czy nie. Jak kwasna, pienista, cuchnąca kupa to jak najbardziej warto delicol, ewentualnie jeśli nie pomoże to szukać przyczyny dalej, może alergia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2021, 18:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Ja pisząc kwaśna, mam na myśli, że u mojego 'pachnie' dosłownie jak skwaśniałe mleko. Ale niech bardziej doświadczone mamy mnie poprawia, jeśli się mylę.
Kupiłam ten delicol. Zobaczę czy zmniejszy się stękanie i płacz przy oddawaniu kupy.
Tez kupilam wlasnie podałamUla30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to nie to że słychać że bąki ida i wtedy leci kupa. Chodzi o to że ta kupa potrafi zasrać pół pokoju bo wyskakuje z takim impetem. Jak u dorosłego biegunka trzymana resztą sił. To jest strzelająca kupa. Większość dzieci robi kupę razem z bąkami 😉
-
U mojej to idzie rozróżnić kiedy na spokojnie idzie kupsko z bąkami taki gruz 😅 a jak jest strzelająco. Ewidentnie to brzmi jak biegunka jak coś niezdrowego.
Anszelika dałaś mi do myślenia dzisiaj i zaczęłam jej już dawać do każdego karmienia. Zobaczymy co to będzie za parę dni, oby coś się zmieniło -
Kosmo wrote:U mojej to idzie rozróżnić kiedy na spokojnie idzie kupsko z bąkami taki gruz 😅 a jak jest strzelająco. Ewidentnie to brzmi jak biegunka jak coś niezdrowego.
Anszelika dałaś mi do myślenia dzisiaj i zaczęłam jej już dawać do każdego karmienia. Zobaczymy co to będzie za parę dni, oby coś się zmieniło
Kosmo trzymam kciuki żeby pomogło. -
Kurde pozostajac w temacie kup.. To kurde moja dziś na wieczór dopiero zrobiła ale taka rzadka, która wchłonęła się w pampersa.. Hmm ale tylko jedna.. Przy biegunce chyba byłoby częściej i więcej, nie? Może coś zjadłam?! Ehh
medimind lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Kurde pozostajac w temacie kup.. To kurde moja dziś na wieczór dopiero zrobiła ale taka rzadka, która wchłonęła się w pampersa.. Hmm ale tylko jedna.. Przy biegunce chyba byłoby częściej i więcej, nie? Może coś zjadłam?! Ehh
Sorki za polubienie, przypadkowo. Moja dzis tez jedna taka zrobila. Czasem sie zdarza.