X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Kurde w temacie dalej tego delicolu moja już dzisiaj druga kupę zrobiła brązowo-pod zielonkawy kolor sporo tego, praktycznie zero grudek tylko taka 'masa' (też nie woda żeby się wchłonęło w pieluchę). Czy to normalna kupa po tym delicolu? Gf, czy wasze się zmieniły? Wcześniej miałyśmy musztardowe z grudkami

Jeszcze coś marudzi młoda a my na wyjeździe dzisiaj na weselu 🤦‍♀️ Babcia bawi a ja tylko ja karmienie będę dochodzić więc jestem cała w stresie żeby młoda nie robiła dramatów bo jej babcia nie będzie w stanie uspokoić...

My mamy zielone odkad mleko zmienilysmy, wiec nie powiem Ci

• olimama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Czy którejś z was na piersi dzieci też tak fajnie śpią? Z tych opowieści się chyba na mm przerzucę haha :p moja co 2h się budzi w nocy..
    Moja na piersi i jest urodzonym śpiochem. Zasypia o 19-20, karmię ja najczęściej ok 1-3, i później nad ranem, ostatecznie wstaje ok 7.30, zwykle budzi ja starszy lub 💩. Karmienie zajmuje nam ok 5 min. i nie wybudza się na nie tylko pojekuje i rzuca sie to ja przystawiam, jak nie zasne przy karmieniu to odkladam do lozeczka i spi dalej. Zdarzyło się, ze przespala ciągiem do 5 rano bez jedzenia. Zresztą ona w dzien tez potrafi duzo spac, np. dziś moze z 3h byla aktywna, chyba taki typ. Dla mnie to szok i nowość. Syn byl zupełnym przeciwieństwem, przy standardowej dobrej nocy, pobudki co 2 no max 3h, dlugo zajęło nim dojrzał do wzglednego przesypiania nocy, nie pomogła syta kolacja. Jak sie wybudzil to byl problem żeby ponownie spał. Więc mimo, że mm jest syte to dużo zależy od dziecka. Ale to dopiero poczatki, jeszcze wszystko może się zmienić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 18:21

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama dzięki za opis kupek 😅👍
    U mnie wychodzi na to że jak u twojego starszego... Identyko.. Fajnie że teraz macie miła odmianę ☺️ No cóż. U mnie widocznie taki typ.. Śpi jak zająć,mało, a jak nie śpi to się drę i chce być na rękach, najdłużej śpi na moim brzuchu..
    Przewalone mam 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupki jeszcze mogą być zielone jak trochę poleżą w pieluszce. Jak są świeże są żółte, a z czasem zielenieją.
    U nas ze spaniem jest chyba całkiem nieźle. W nocy są ze 2 pobudki. Często tylko po stęka, dostanie jeść i śpi dalej. Przebieranie go przeważnie wybudza, chociaż czasami uda się na śpiocha. W dzień też sporo spania, ale najlepiej, jeśli leżę obok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Kupki jeszcze mogą być zielone jak trochę poleżą w pieluszce. Jak są świeże są żółte, a z czasem zielenieją.
    U nas ze spaniem jest chyba całkiem nieźle. W nocy są ze 2 pobudki. Często tylko po stęka, dostanie jeść i śpi dalej. Przebieranie go przeważnie wybudza, chociaż czasami uda się na śpiocha. W dzień też sporo spania, ale najlepiej, jeśli leżę obok.

Ja w nocy nie przebieram, chyba ze kupa

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis pierwszy raz jechaliśmy sami autem. Tylko 15km w jedną stronę, ale i tak robiłam postoj, żeby zobaczyć czy oddycha, bo się nie odzywałal. A nie widzę go, bo był na kanapie z tyłu. Zastanawiam, sie czy nie lepiej jednak z przodu i wyłączyć poduszkę. Jak Wy same jeździcie?

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    My dzis pierwszy raz jechaliśmy sami autem. Tylko 15km w jedną stronę, ale i tak robiłam postoj, żeby zobaczyć czy oddycha, bo się nie odzywałal. A nie widzę go, bo był na kanapie z tyłu. Zastanawiam, sie czy nie lepiej jednak z przodu i wyłączyć poduszkę. Jak Wy same jeździcie?

Mam lusterko dodatkowe, widzę odbicie małej we wstecznym lusterku auta

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Jak jade swoim autem to z przodu i wyłączam poduszke, jak meza to z tylu mloda daje, a jak jedziemy razem to i tak siedze z przodu, ani razu z nia zn tylu nie jechalam.

• olimama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi, iż coraz starszą, może niedługo ogarnie się i zmieni upodobania.

Kama, fakt z czasem zielenieja, ale wtedy widać, ze miejscami zmienia kolor na zielony. A te biegunkowe wg mnie sa intensywnie zielone.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, możesz lusterko zamontowac, ale chyba wygodniej jednak z przodu. Teraz jeszcze może nie wymagac tyle uwagi, ale jak będzie starsze, a podróż zacznie się dluzyc to łatwiej zabawić.

Wskoczylismy juz w pampki 3 😲, chociaż wagowo jeszcze nam do nich daleko, ale wreszcie przestało uciekać siku bokiem.

Ale beznadziejna pogoda zapowiada się w najbliższym czasie. 😕 Liczyłam, że będzie jeszcze troszkę gorących dni na koniec lata.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry pomysł z lusterkiem. Muszę zamówić.

Ja zawsze z tyłu siedzę jak jedziemy w trójkę. Ciekawe kiedy mi przejdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś było cieplutko. Testowaliśmy w terenie wózek, który dostałam w spadku od kuzynki. Moi rodzice mieszkają pod lasem i ten wózek jest u nich, żebyśmy swojego nie targali. No więc 10 letni babecar na 4 wielkich kołach, muszę powiedzieć że super się prowadził. Lepiej niż nasz nowy X-lander kupiony właśnie w teren.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dzis piekna pogoda, Zosia od 12 ¥do 19 na zewnątrz byla. Kolo 18 zaczelo padać to do domu na budowie sie schowaliśmy

Ula30 lubi tę wiadomość

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wożę z tylu z lusterkiem. Tylko raz musiałam stanąć na dłużej u ja uspokoić. Tak wystarczy ze jedziemy i do niej gadam. Najczęściej jednak spi w aucie.
    U na kolejny dzień pada. Wczoraj nie wychodziłam. Dzisij była przerwa w opadach wiec na godzinę wyszłyśmy. Mogloby być dłużej ale sie syrena włączyła. Jutro ma padać caly dzień 🙁

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • olimama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj też było przyjemnie, to korzystaliśmy, ale nadchodzące dni wyglądają słabo. 🙄

Wpakowalam mała do tego spiwora 1tog w pajacu bez stop i jest optymalne, ciepły kark i ciałko też. Jej tez chyba przyjemnie, bo olewa jedzenie dzisiejszej nocy, a mi piersi zaraz rozsadzi. Probowalam podać na spiocha to cumkla 5 razy i dalej śpi, chyba wolę czestsze pobudki. 🙈 W ogóle u nas ostatnie 2 dni jakos tak mniej je w moim odczuciu. Mam nadzieję, że nic jej nie dolega.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2021, 06:07

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• LENi Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja co 3h dzisiejszej nocy, więc ciut lepiej. Martwi mnie ze wczoraj nie było Kupki.. Hm wcześniej ta wsiąkająca.. Co mówiłyście że ok, ale z kolei wczoraj nie było żadnej, tylko mokra pielucha.. I smrodliwe pierdki.. Hmm

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    U nas wczoraj też było przyjemnie, to korzystaliśmy, ale nadchodzące dni wyglądają słabo. 🙄

Wpakowalam mała do tego spiwora 1tog w pajacu bez stop i jest optymalne, ciepły kark i ciałko też. Jej tez chyba przyjemnie, bo olewa jedzenie dzisiejszej nocy, a mi piersi zaraz rozsadzi. Probowalam podać na spiocha to cumkla 5 razy i dalej śpi, chyba wolę czestsze pobudki. 🙈 W ogóle u nas ostatnie 2 dni jakos tak mniej je w moim odczuciu. Mam nadzieję, że nic jej nie dolega.
    Mój wczoraj od 17:30 do 22:00 co godzinę, masakra. A potem w nocy ,przerwy 5h i 3h i też już piersi za pełne 🥴. Nie wiem czemu tak je.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka nienawidzi jeździć samochodem...niech mi ktoś powie, że z tego wyrośnie. Jechaliśmy wczoraj do rodziców 36 km i musieliśmy robić przerwe na karmienie, ale to była raczej chęc bycia przy cycku niż głód. Muszę cała drogą do niej gadac, zabawiać ją, ani na sekunde nie zaśnie także swietnie no i ryczy do tego.
    Druga sprawa dotyczy czapek no dostaje ataku jak tylko założe jej czapke i drze się dopóki nie zdejme może jakieś złote rady? Zamówiłam jej taka maksymalnie wycieta na czole, może to coś pomoże🤷‍♀️

• olimama Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi, kupki przy kp po 6 tygodniu nie muszą już być codziennie, będzie pewnie jedna większa co jakiś czas.

Ula, u Was chyba teraz będzie skok to może zwiększa zapotrzebowanie.

U nas za to albo spadek apetytu albo coś ja zbiera. Nos ma jakby zapchany i dzisaj albo zaczęła kaszlec albo zakrztusila się kilka razy. Gorączki nie ma i jest spokojna. 🤔

Angiee, na jazdę samochodem nie mam pomysłu. Na moje jazda działa uspokajajaco, tylko nie możemy na moment zatrzymać się. A z czapką identycznie 🙈 nic na glowe nie pozwoli założyć, żadnych czapek, czy opasek. 😐

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2021, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z czapką mamy identycznie, ale na szczescie narazie nie ma temperatur na czapke.

A z samochodem to samo co u olimama - jak jest korek czy swiatla to już jojczy, jak jedziemy to ok

‹‹ 489 490 491 492 493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ