Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Straw moja to u każdego na rękach by spala i generalnie aniołek, a później wieczorem przed snem lubi odreagować i marudzić i być niespokojna. I wtedy właśnie cycuś
Ale teraz jak już zaczęła ogarniać świat wkoło to do każdego się uśmiecha i guga, więc liczę że to odreagowywanie też minie z czasem jak tylko przywyknie. Też jej nie chciałam nigdy izolować a oboje z mężem mamy dosyć głośne rodziny i nikt się nie hamował
Dziewczyny z jakiej firmy kupilyscie otulacze do fotelika? Patrzyłam na jukki ale jakoś nic mnie nie przekonuje 🙄 Patrzyłam też na vinted ale też nic mi w oko nie wpadło -
nie nadrobie🙈🙈🙈
3 dni przesrane- młoda zrobiła się nieodkładalna😭😭😭😭😭 niby rano poleży sama coś tam pogada,popatrzy na karuzele ale potem to już nie chce.Nie lubi być sama,musi mieć towarzystwo.Spała dzis 3x po max 30 minut i to jeszcze wiele razy się wybudzała w ciągu tych drzemek.Niby brzuszek ok chociaż smrodki puszcza, z tego co czytam to ten delicol wielu z was pomógł,chyba zamówie,bo na gemini już dawno wrzuciłam w koszyk.
Co do jazdy autem to niestety też nie lubi jak mam gdzieś jechać to mi słabo a muszę często chociażby na zakupy bo mieszkamy na wsi.Czapek nie znosi ,potrafi tak kręcić głową że non stop czapka ląduje na oczach(ale dzisiaj dzięki temu zasnęła na spacerze)
4x córka😁❤️🤪
-
Kosmo, super. Czekałam na takie wiadomości od Ciebie.
Ula, nie mam takiego bólu. Czasami jak jest zimno czuję dyskomfort w piersiach.
LENi, lada moment u Was też minie skok. U nas trochę poprawił się apetyt, zakaszlal jeszcze kilka razy, ale teraz śpi i cisza. Zpbaczymy jak będzie po nocy.
Straw, takie klocie to może napływ pokarmu? Moja nie lubi jak jest dużo gości zwlaszcza popołudniami. Ale ostatnio uśmiecha się do obcych i kokietuje. Dzisiaj nawet posiedzialam przy stole i wyszlysmy tylko raz przebrac pampka i nakarmic. Usnela na rękach przy gościach.Chyba dorasta. 😉
Kosmo lubi tę wiadomość
-
Kosmo wrote:
Dziewczyny z jakiej firmy kupilyscie otulacze do fotelika? Patrzyłam na jukki ale jakoś nic mnie nie przekonuje 🙄 Patrzyłam też na vinted ale też nic mi w oko nie wpadło
O tego typu otulacz chodzi?
Do fotelika samochodowego?
https://naturebaby.dk/products/iobio-korepose-i-uldfleece-til-autostol-antracite?_pos=9&_sid=335f51412&_ss=r
-
Babcia wrote:O tego typu otulacz chodzi?
Do fotelika samochodowego?
https://naturebaby.dk/products/iobio-korepose-i-uldfleece-til-autostol-antracite?_pos=9&_sid=335f51412&_ss=r -
Kosmo, super wieści! Bardzo się cieszę że jest lepiej, bo trochę się zmartwiłam ta kupa i bałam że da czadu na weselu...
Co do gości to zależy od natężenia dźwięków. Jak są tacy którzy nie muszą się drzec podczas rozmowy to jest ok, za to jak był kolega który po prostu drze się mówiąc to było tak se. Marudzenie, rączki, dopiero w sypialni się wyciszyła.
Za to dziś u nas dzień marudy. Oliwka nie chciała spać, jadła co trochę po 50-70ml, dopiero w wózku na spacerze zasnęła. Wieczorem za to urządziła awanturę, w końcu soczyście bąka puściła i poszła spać. Jakaś wysypka na klatce i brzuszku jej się pokazała do tego. Nie wiem czy nie po zmianie mleka, bo zmieniłam w piątek na HiPP combiotic. Za to kupa jest ładna i codziennie... -
Kosmo na stronie smyka są spook otulacze, zerknij.
My byliśmy dziś u moich rodziców - non stop musiała być na rękach, bo jęczała, w samochodzie podczas jazdy śpi a na światłach ryk.. Moi weszli na chwilę do biedry i się rozdarła.. 🙄 W środę muszę moja odwieźć do szkoły i już się boję...
Jeśli u mojej to skok to niech już się kończy :p niech będzie mniej zmierzla, niech lepiej śpi i usypia sama :p. Bo się wykończę :p i niech się zabawi choć trochę :p
-
A w ogóle czy Wasze dzieci się odginają do tyłu jak je nosicie w pionie? Oliwka to aż takie C robi. Na brzuchu położona nie ma siły, ale jak ja wezmę do odbicia to albo głowa się odwraca we wszystkich kierunkach, albo właśnie się odgina do tyłu. Syn mi takich akcji nie robił, waham się nad fizjo.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Mój jak go biorę do odbicia na ramieniu to też mu łepek we wszystkie strony lata i się odgina. Ja myślę i fizjo ale raczej ze względu na to, że ciągle w łóżeczku układa głowę na jedną stronę. Co mu obrócę, minutka minie i znowu na prawo.
Spróbuj kupic ta poduszke profilująca, u mnie mega poprawa, teraz juz w obie strony glowe daje jak spi, a stosujemy dopiero tydzien z hakiem -
Dobija mnie kp, ostatnie dni to jakiś dramat, jeszcze w dzień to jakoś idzie ale wieczorem drze się przy cycku jakby ja że skóry obdzierali, łapie i za chwilę wrzask i się odpycha a widzę że jest głodna bo smoczka mało nie połknie, dopiero butelka wypije, ale nie pójdzie spać tylko skrzeczy dalej, trzeba ja cały czas nosić i lulac bo inaczej się pręży i płacze.
Teraz ładnie ssala ale poszła kupa, przy której trochę plakala, drugi raz już się nie dała przystawic do cycka, nie wiem czy się najadla bo na przewijaku była spokojna potem zaczęła znowu skrzeczec, smoczka ciągnie, mąż ja lula żeby zasnęła.
Czuje się trochę jak zło konieczne byle się najeść, a nie że jestem jej potrzebna żeby się uspokoić czy przytulić -
To moja zaś ta noc ma masakryczna.. Masakra jakaś. Nie potrafi zasnąć glebokim snem tylko przy cycku zaśnie, odkładam, za 5min jęki, steki, ryk, Ciągnie smoka dalej j nie usnie, więc zaś to samo i.tak że 3-4h.. A innej nocy budzi się co 3h i po jedzeniu od razu śpi.. Od czego to zależne hmm.. !?
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:A w ogóle czy Wasze dzieci się odginają do tyłu jak je nosicie w pionie? Oliwka to aż takie C robi. Na brzuchu położona nie ma siły, ale jak ja wezmę do odbicia to albo głowa się odwraca we wszystkich kierunkach, albo właśnie się odgina do tyłu. Syn mi takich akcji nie robił, waham się nad fizjo.
U nas był taki problem, co bardzo mnie niepokoiło. Byliśmy z młodą u fizjoterapeuty, wykluczyła wzmożone napięcie, natomiast stwierdziła,że mała się tak wygina, bo jest w zły sposób noszona i później wszystko ma spięte. Pokazała nam jak mamy nosić, żeby własnie wykluczyć do minimum pozycje pionową i nosić ją tylko tak na fasolke i przyznam szczerze,że dało to dość duże rezultaty i Łucja nie spina się już tak jak to było wcześniej -
I znowu to samo obudziła się, przestawiłam do cycka be, do drugiego się udalo, ssala słyszałam że przelyka więc ok, zasnęła przy cycku obudziła ja kupka i dalej już ryk. Przebrałam, dałam cycka pociągnęła dwa razy wrzask no to wydaje mi się że nie chce już jeść, ale ona dalej płacze jak lezy, płacze na rękach i w wózku, smoczka ciągnie i pluje. W końcu ściągnęłam 100 ml mleka dałam butle wypiła jakieś 50 ml i śpi. Czyli jednak była głodna, załamka. Nie wiem już co robię źle że ona nie chce drugi raz złapać cycka żeby dojesc z drugiego.
-
Angiee wrote:U nas był taki problem, co bardzo mnie niepokoiło. Byliśmy z młodą u fizjoterapeuty, wykluczyła wzmożone napięcie, natomiast stwierdziła,że mała się tak wygina, bo jest w zły sposób noszona i później wszystko ma spięte. Pokazała nam jak mamy nosić, żeby własnie wykluczyć do minimum pozycje pionową i nosić ją tylko tak na fasolke i przyznam szczerze,że dało to dość duże rezultaty i Łucja nie spina się już tak jak to było wcześniej
-
Kosmo, ja mam otulacz maylily, kupilam wiosna za pół ceny. Ostatnio widzialam, że na fb mieli znow jakis kod rabatowy.
Anszelika, moja juz głowę podnosi na brzuchu i coraz lepiej radzi sobie z panowaniem nad nią, więc nie mam tego problemu, ale wczesniej jak brałam ja do odbicia to odginala głowę do tyłu, może nie cała w C, ale główkę musiałam jej mocno asekurowac.
Maferka, LENi, jesteście na podobnym etapie i zachowanie typowo jak w tym skoku. Problemy z zasnieciem, przejsciem do głębokiego snu i wyciszeniem sie.
Jak moja na wieczór wariowala to odpuszczalam cyca przed zasnieciem. Karmilam nim zaczela sie jej marudna godzina. Po kąpieli pakowalam w tulika i przy szumie tulilam, ze smokiem. Po pierwszym przebudzeniu jadła już normalnie. 🤷♀️ Teraz chyba juz ogarnia temat, bo nawet zdarzają jej się uśmiechy przed snem. Czasmi zasnie przy cycku, czasami leżymy sobie razem, a zdarza się, że ona spokojnie leży i wpatruje się w cos, ja sprzątam po kąpieli i nim przyjdę to śpi. 😅
LENi, właśnie u nas w tym skoku tez nie wszystkie dni były ciężkie. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
LENi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny