Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnszelika, tez mysle czy to kwestia dobrze dobranego mleka bo moj młody po tym mleku pepti śpi tym pierwszym snem nocnym między 6.5 a 8.5 h. po tym wstaje, je i dosypia ale już pobudki co poltorej godz, co dwie. niemniej od 19-20-21.00 (zależy o której zaśnie na noc) do jakieś 2-4.00 rano mam spokój a on śpi jak suseł.
-
Leni z tego co słyszałam to nigdy dzieci na piersi tyle nie śpią, bo mleko mamy jest lżejsze. Mm to po prostu zapychacz.
Ale mam koleżankę która ma czwórkę dzieci, dwoje kp przez dwa lata, a dwoje nie tolerowało jej mleka i był kosmos, nieodkladalne, płaczące, przeboje z brzuchem, jak tylko przeszła na dowolne mm było jak ręką odjal. Nie wiadomo z czego to wynikało bo przy rozszerzaniu diety nie pojawiły się żadne alergie czy nietolerancje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 11:45
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Czy którejś z was na piersi dzieci też tak fajnie śpią? Z tych opowieści się chyba na mm przerzucę haha :p moja co 2h się budzi w nocy..
-
Boże, załamuje się jak czytam o waszych maluchach, u mnie w nocy nie śpi ciągiem więcej niż godzinę... Dzisiaj tańczyliśmy z mężem do 2 w nocy, a potem i tak kilka pobudek co chwilę.
Chyba coś jest nie tak, bo to nie jest normalne... Jak niemowlę może wgl nie spać praktycznie, wiecznie się kręci, wierci, marudzi i w końcu płacze... A ja już razem z nim -
nick nieaktualny
-
Kurde w temacie dalej tego delicolu moja już dzisiaj druga kupę zrobiła brązowo-pod zielonkawy kolor sporo tego, praktycznie zero grudek tylko taka 'masa' (też nie woda żeby się wchłonęło w pieluchę). Czy to normalna kupa po tym delicolu? Gf, czy wasze się zmieniły? Wcześniej miałyśmy musztardowe z grudkami
Jeszcze coś marudzi młoda a my na wyjeździe dzisiaj na weselu 🤦♀️ Babcia bawi a ja tylko ja karmienie będę dochodzić więc jestem cała w stresie żeby młoda nie robiła dramatów bo jej babcia nie będzie w stanie uspokoić... -
Wtrącę się w temat 💩. Kupa taka, która jest plynna i wsiąknie w pampka jest ok. Niemowlęta robią je głośno, nie przejmujemy się tym. Przy kp moze pojawić się śluz. Jednorazowa zmiana koloru, czy konsystencji tez nie jest czymś złym. U dorosłych tez jest różnie. 😅 Strzelajaca to taka, że jak dziecko zrobi ja na przewijaku i zdążysz uniknąć pocisku to poleci na metr lub dalej, a nie rozplynie się po okolicy. Te biegunkowate kupy są zielone, nie mają kefirkowatego zapachu tylko dziecko czuć z daleka (bardziej obrazowo, zajeżdża zgnilymi jajami), nie da się tego pomylić. Pieniste, to nie takie kiedy jest lekka pianka świeżo po zrobieniu.
Natka95 lubi tę wiadomość