Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Tęczowa wrote:Hej dziewczyny. Zaczęłam się zastanawiać jak wygląda sytuacja prawna, m.in. nazwisko dziecka, jeśli z partnerem nie mamy ślubu?
-
Anszelika wrote:To chyba zależy od tego jak zgłosicie w urzędzie stanu cywilnego i czy ojciec uzna dziecko. Wiem że jakoś więcej papierologii jest w takim temacie
Nie no, ojcostwo to on uzna na bank18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
martini92 wrote:Link wklepujesz w ustawieniach na gorze po prawej stronie w zakładce społeczność w oknie podpis na forum. A z jakiej strony korzystasz?
Próbowałam już z różnych stronek, ten klasyczny z Babyboom i jeszcze jakiś inny...🤷Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
sandrina22 wrote:Justyna wklejasz link BBCode bez URL na początku i końcu. W sensie link się zaczyna i kończy na img. Może o to chodzi?
Dzięki dziewczyny, dałam już radę.
Okazuje się, że wszystko robiłam dobrze ale poprostu suwaczek który tworzyłam miał jakiś błąd i się nie wyświetlał 🤷.martini92 lubi tę wiadomość
Ona: 29lat On: 28
Starania od: 4.2019
3.2020 - Oligoasthenoteratozoospermia
6.2020- lekka niedoczynność tarczycy, podejrzenie pcos
8.9.2020- zamrożenie plemników
22.10.20- Start 💉
4.11.20- Punkcja: 8 oocytów, 5 dojrzałych, 4 zapłodniły się
6.11.20- Transfer 2x dwudniowych zarodków
13.11.20- cień cienia na teście 🍀
20.11.20- 14dpt- HCG 521
25.11.20- 18dpt- HCG 3000
-
nick nieaktualnyDzień dobry, my już po wizycie - mamy 1,8 cm.
Książka ciąży założona ale dla takich noobow jak ja: robicie to same a nie na polecenie lekarza😂
Ja nie zrobiłam i pani była bardzo zdziwiona.
Następne badania to pappa i usg 11-14 tydzień czyli na przełomie grudnia i stycznia.
Powodzenia wszystkim wizytującym dziś!sandrina22, olimama, misia-kasia, Maniuś, Zula36 lubią tę wiadomość
-
Tęczowa wrote:Hej dziewczyny. Zaczęłam się zastanawiać jak wygląda sytuacja prawna, m.in. nazwisko dziecka, jeśli z partnerem nie mamy ślubu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 11:19
-
Dziewczyny czytam Wasze historie z pracą i powiem Wam że taka niestety jest prawda możemy się poświęcać ale biznes to biznes a nie sentymenty i zawsze jak w firmie będą mieli kłopoty czy coś to bez mrugnięcia okiem się pozbywają człowieka.
Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca, potem już źle się czułam i poszłam na zwolnienie. Niby wszystko fajnie i szef jak wracałam do pracy to tez mówił ze super itd ale po 3 miesiąca od powrotu kończyła mi się moja umowa. I co? Dowiaduje się ze w zasadzie to prawie mi jej nie przedłużyli bo w sumie to chyba nie jestem potrzeba. Ostatecznie dostałam na raptem 6 miesięcy. To był policzek w twarz. Teraz mam umowę na czas nieokreślony ale nic to nie zmienia, bo wiem że jak wrócę po drugiej ciąży to sytuacja może się powtórzyć. Póki co pracuje bo czuje się nienajgorzej i pracuje zdalnie, pewnie zaraz po nowym roku powiem w pracy ze jestem w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 11:41
-
Pietrovna wrote:Dziewczyny, a jak u was z wagą i jedzeniem, ja coś tam jem -nie jakoś strasznie mało, ale schudłam w 2 tyg. prawie 1,5kg 😓 nadal jeszcze mam zapas ze 2 kg tłuszczu, ale później już będzie kiepsko. Przez to czucie tych zapachów i mdłości wchodzenie do kuchni to tragedia 🤪
Na początku schudłam 2 kg i jak na razie tak waga się trzyma -
misia-kasia wrote:Dziewczyny czytam Wasze historie z pracą i powiem Wam że taka niestety jest prawda możemy się poświęcać ale biznes to biznes a nie sentymenty i zawsze jak w firmie będą mieli kłopoty czy coś to bez mrugnięcia okiem się pozbywają człowieka.
Ja w poprzedniej ciąży pracowałam do 6 miesiąca, potem już źle się czułam i poszłam na zwolnienie. Niby wszystko fajnie i szef jak wracałam do pracy to tez mówił ze super itd ale po 3 miesiąca od powrotu kończyła mi się moja umowa. I co? Dowiaduje się ze w zasadzie to prawie mi jej nie przedłużyli bo w sumie to chyba nie jestem potrzeba. Ostatecznie dostałam na raptem 6 miesięcy. To był policzek w twarz. Teraz mam umowę na czas nieokreślony ale nic to nie zmienia, bo wiem że jak wrócę po drugiej ciąży to sytuacja może się powtórzyć.
Ja Wam powiem Dziewczyny że cieszę się że mam działalnośc gospodarcza, pracuje na samozatrudnieniu, współpracuje z dużą firma z którą mam podpisana umowę i spokojnie mogę pracować zdalnie z domu, mam szefa nad soba ale aniol człowiek i tak się z nami ucieszył ze jestem w ciąży że zupełnie nie robi problemów żebym pracowała z domu, szczególnie że zarządzam 10 osobowym zespołem więc mógłby się czepiać 🙂 ale robota zrobiona więc jest ok 🙂 -
Ja poprzednio pracowałam na uczelni, więc to był cud miód i orzeszki. W obecnej formie wiem, że nie robi nikt problemów, tylko jedna premia roczna przepadnie i ewentualne podwyżki. Czas pokaże. Nie mam co narzekac. Chyba że komuś coś strzeli, ale to by się chyba musieli managerowie zmienić, a to mało prawdopodobne
-
sandrina22 wrote:W usc muszą mieć akt urodzenia matki - jak nie mają to można wcześniej zadzwonić to zostanie elektronicznie przesłany z innego urzędu ( kilka dni to trwa). Idziecie z zaświadczeniem o ciąży, najpierw matka wypełnia papiery, potem ojciec. I wtedy deklarujecie nazwisko. Dostajecie papier uznania ojcostwa. Potem z tym papierem po porodzie tata może akt urodzenia odebrać. I tyle.
Dzięki za podpowiedzi dziewczyny. Kiedy to najlepiej zrobić?18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
Smeg, jak tam po wizycie?
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Ja się właśnie umówiłam na prenatalne, myślałam ze da radę jeszcze przed świetami ale jednak za wcześnie będzie. Trochę szkoda. Finalnie idę 30.12.
Żałuje teraz przez to epidemie mąż nie będzie na żadnym usg. Jak u Was w mieście? Tez nie wpuszczają osób towarzyszących?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2020, 16:17
-
Vilemo wrote:Witam i dołączam, jeśli można 😁
Test pokazał dwie kreseczki, to nasza pierwsza ciąża 😁
Wg obliczeń dziś 6 tydzień i 3 dzień. Byłam w czwartym tygodniu u ginekologa ale nic nie było widać. Jutro kolejna wizyta, trzymajcie kciuki. Objawów praktycznie nie mam, jedynie ból piersi.
Co do pyralginy nie radzę, w bardzo dużych ilościach może uszkadzać rdzeń kregowy (mowa o dorosłej osobie), lepiej nie ryzykować przy ciąży. -
A ja mam pytanie - jak wyglądała wasza 1 wizyta ? U mnie to było 10 min.lekarz nie zleicł żadnych badań ani nawet nie zapytał jak się czuje, zastanawiam się czy jak będę chciała iść w przyszłości na l4 to czy będzie robił problemy. Zastanawiam się, jak powinna wyglądać taka prawidłowa wizyta.Ja 30, on 36
Starania od 09.2020
Obecnie: 10 tydzień ♥️
Euthyrox 50
-
Tęczowa - kiedy chcesz. Ja w 3 trymestrze.
Misia-kasia nie wpuszczają u nas też.
Pietrovna mój dr zawsze pyta jak się czuję albo co słychać ( w kontekście medycznym oczywiście). Dostałam na pierwszej wizycie skierowanie na prenatalne i na badania krwi ( morfo, mocz,HIV, wdrl, toxoplazmoza, cmv, hbs, różyczka). Ale kolejną wizytę mam dopiero pod koniec grudnia, więc już by wypadało z wynikami przyjść.