Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez juz po wizycie, wczoraj było serduszko i 1cm człowieczka 🥰 termin na 20.07, tak jak z OM. Oby tym razem się udało 🙏
Maniuś, Zula36, Natka95, martini92, Tabolek, Niezapominajka5, StarającaSię lubią tę wiadomość
Mutacje: haplotyp m2 anxa5, PAI, MTHFR, komórki NK 16%
👼 [*] - grudzień 2019
👼 [*] - kwiecień 2020 -
olimama wrote:A jakie masz cukry po jedzeniu? Dużą dawkę insuliny na noc dostałaś?
Iza, gratulacje! 😊 Napewno będzie dobrze.
Zaczynam od 4 jednostek dzisiaj i jeśli to będzie za mało to za dwa dni zwiększam do 6 jednostek... Kontrola za 2 tygodnie -
olimama wrote:U mnie po badaniu 2,7cm czlowieczka. 😁 Termin wg usg i om wychodzi dokładnie taki sam. Prenatalne mam 22.12.
Smeg, a jak u Ciebie?[/QUOT
Olimama my teoretycznie starłyśmy tak samo, mamy taki sam termin porodu i taki sam termin prenatalnych.
Tylko twoje dzieciątko jest większe ale może byłaś później u gina na nowe mierzenie? Kiedy teraz byłaś?
Mi też jest mega mega zimno cały czas a tak to wszystko ok, żadnych mdłości..
35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
olimama wrote:Ja na cerę nie narzekam, nawet powiedziałabym, że jest lepiej niż zwykle. Natomiast jest mi okropnie zimno. Nie wiem czy to przez chłód na zewnątrz, czy coś mnie zbiera, czy to związane z ciążą. Chodzę poubierana w swetry, w domu pod kocem, a i tak mi cały czas zimno.❄
Kosmo, super, że w pracy zostało dobrze przyjęte. 👍
Mam dokładnie tak samo 🙂 -
Zula36 wrote:Martamus, Olimama ja praktycznie tez jak Wy ten sam termin bo z usg 5 lipca. I prenatalne tez w ten sam dzień mam.
Martamus jak sytuacja z plamieniami?
A u Ciebie?35 lat
starania 2 lata
3 inseminacje - invimed -brak wyników
Kir BX
Nk 31 -encorton
Mąż - 1% 1 KLASY MSOME
HBA -68%
AMH 2,12
Histeroskopia 14 luty 2020
1 In-vitro Krótki protokół - 16 komórek pobranych, 11 dojrzalych - 8 zapłodnioych - 4 zarodki, 5doba -0 -
Ja też mam z wami prenatalne 23.12 ))
olimama, Maniuś lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
misia-kasia wrote:Ja się właśnie umówiłam na prenatalne, myślałam ze da radę jeszcze przed świetami ale jednak za wcześnie będzie. Trochę szkoda. Finalnie idę 30.12.
Żałuje teraz przez to epidemie mąż nie będzie na żadnym usg. Jak u Was w mieście? Tez nie wpuszczają osób towarzyszących?
Chcialam tydzień później, ale nie ma dr do której chciałam iść.
Zapisujecie się podwójnie na prenatalne, na wszelki wypadek gdyby Wasz lekarz trafił na kwarantanne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2020, 17:15
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Dziewczyny.. ratunku...właśnie odebrałam wyniki krwi. A wizytę mam dopiero w piątek. Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgG = 155,00 IU/ml a Przeciwciała w kl. IgM- niereaktywny. Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG = 237,000 U/ml a Przeciwciała w kl. IgM - reaktywny. Czy to oznacza niebezpieczeństwo dla dziecka??Rany jak się strasznie martwię ... Wiecie może co te wyniki oznaczają bo wg Internetu nie jest dobrze....
-
olimama wrote:Niezapominajka, mam takie obawy, że ja albo lekarz możemy wylądować na kwarantannie, ale sama nie wiem, czy umawiac się w innym miejscu. Najgorzej, że czas naszych prenatalnych wypadnie na przerwę świąteczno - noworoczną, więc ewentualny dodatkowy termin moze być problemem.
Dla przykładu - rok czekelismy na kontrolę do okulisty dziecięcego (prywatnie), a dzień wcześniej zadzwonili, że wizyta odwołana 😡
Ja na wszelki wypadek zapisałam się jeszcze w inne miejsce na 31.12. Jeśli uda się usg 23.11., to drugą wizytę odwołam.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
anjaa25 wrote:Dziewczyny.. ratunku...właśnie odebrałam wyniki krwi. A wizytę mam dopiero w piątek. Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgG = 155,00 IU/ml a Przeciwciała w kl. IgM- niereaktywny. Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG = 237,000 U/ml a Przeciwciała w kl. IgM - reaktywny. Czy to oznacza niebezpieczeństwo dla dziecka??Rany jak się strasznie martwię ... Wiecie może co te wyniki oznaczają bo wg Internetu nie jest dobrze....
-
anjaa25 wrote:Dziewczyny.. ratunku...właśnie odebrałam wyniki krwi. A wizytę mam dopiero w piątek. Wirus różyczki (Rubella virus)Przeciwciała w kl. IgG = 155,00 IU/ml a Przeciwciała w kl. IgM- niereaktywny. Cytomegalowirus (CMV)Przeciwciała w kl. IgG = 237,000 U/ml a Przeciwciała w kl. IgM - reaktywny. Czy to oznacza niebezpieczeństwo dla dziecka??Rany jak się strasznie martwię ... Wiecie może co te wyniki oznaczają bo wg Internetu nie jest dobrze....
Mi lekarz kiedyś tłumaczył że jeśli IgG wychodzi reaktywne, dodatnie czy pozytywne (wszystko jedno) to znaczy, że zakażenie tomsoplazmoza przeszliśmy w przeszłości i mamy już wytworzone przeciwciała na nią.
A jeśli dodatnie jest IgM to znaczy o świeżym, aktywnym zakażenie i to może być niepokojące.Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝