X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    A propo smoczków może coś podpowiecie jak dziecię przekonać, bo nie chce.Mam smoka lovi, przyszedł ten sauvinex i teznie bardzo. Ogólnie załapała kilka razy ale nie na długo. Próbuje tak zrobić żeby sama zassała. Ma taki odruch jakby wymiotny jak wkłada smoczka.

U nas NUK od początku podpasowal

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Propo smoczków to moja na początku też wypluwała, znaczy ciamkala ale jej wypadał. Wtedy przytrzymuje delikatnie palcem. U nas lovi akurat jest ok. Miałam też nuk, ale ten ewidentnie nie. Nawet przytrzymany nie podchodzi. Lobi jest ok. Najwyraźniej te ścięte jej nie pasują.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina u nas lovi podpasowało, ten dynamiczny, ortodontyczny. A butelki z jakiej firmy używacie? Może smoczek od nich też spasuje? U nas na spokojnie to szło, też nie od razu załapała ale regularnie próbowałam dawać jak miała dobry humor i była wyluzowana, bez wpychania na siłę. Nie czaiła z początku co i jak ale jakoś z czasem wyszło

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina - musisz przytrzymać chwilę smoczka i wkoncu załapie i polubi, ten suavinex najszybciej i najchętniej załapała...Na początku tak jak u was.. Na chwilę i puszczała ale teraz ciumka, czasem niechętnie ale ciumka.

Tak, ten mini jest do gondoli właśnie. Myslalam by brać właśnie ten większy,by był na dłużej ale nie polecali. Więc mam ten mini. Oby się sprawdził..
    Zaś tyle tych rzeczy pokupowałam - a tulik nie używam, wagę użyłam 2 razy... Ehh

l22ndf9helggnp3z.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile razy była u was położna?Bo u nas tylko dwa.Chyba nas olała🤔🤔🤔

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo,a jaką macie tę butelkę?

Jeśli chodzi o smoczek, u nas nie podszedł Lovi, ani Nuk, ostatnio zamówiłam sauvinex i też nie. Jedyny jaki toleruje ( ale nie za bardzo lubi) to Avent.

Zastanawiam się nad tym mlekiem.. bo dziś tylko jedna malutka kupka 🥴 ale jakieś 90% u nas to kp... Więc nie wiem czy taka mała ilość mm może namieszać 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 21:44

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Jeśli chodzi o smoczek, u nas nie podszedł Lovi, ani Nuk, ostatnio zamówiłam sauvinex i też nie. Jedyny jaki toleruje ( ale nie za bardzo lubi) to Avent.

Zastanawiam się nad tym mlekiem.. bo dziś tylko jedna malutka kupka 🥴 ale jakieś 90% u nas to kp... Więc nie wiem czy taka mała ilość mm może namieszać 🤔
    Mam suavinex zero - któraś z was mi ją tutaj poleciła i strzał w dziesiątkę. Bo moja nie umiała jeść jak za dużo jej leciało, widocznie z moich piersi to się musi porządnie namęczyć 🤷🏻‍♀️

Natka u nas też w przeciągu zeszłego tygodnia zmiana do max 3 dziennie, a Wcześniej praktycznie każda pielucha to było trochę kupy. Dla przykładu w sobotę były dwie, wczoraj zero i dzisiaj znów dwie. W tym jedna rano taka prawie po pachy. Ta ilość kup teraz się normuje jakoś w okolicy 6-7tyg i nawet na kp z tego co się orientuję jedna kupa a na kilka dni jest ok. Każdy maluch ma inną regularność, niekoniecznie to mm od razu miesza skoro tak mało go dostaje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 21:50

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki uzywam najczęściej Avent Natural, ale Lovi tez mam o pije, tylko smoczek ma za dyzy przepływ.
    Przytrzymuje jej smoczek. Dzisiaj złapała na chwile smoka ale wyplula i już nie chciała. Będę próbowała dalej.

Kosmo pisząc ten najmniejszy myslalm o tym Yukon, ale bez tych kolejnych dopinek. Myslalm ze się mieści do gondoli, bo na zdjęciach jest pokazany w gondoli.

U mnie polozna była aż raz. Ostatnio do niej zadzwoniłam, bo mialmnproblem a lekarka na urlopie to tylko telefonicznie mogłam się skonsultować. Przyjazd chyba tylko w ostatecznosci by wchodził w grę.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:

Raz była, ale dzwoni co kilka dni. Dziś ją do niej dzwoniłam, bo jestem w kropce z tym mlekiem. Oliwka co czknie po jedzeniu to uleje, jest niespokojna, śpi głównie na mnie i do tego wysypki dostała. No i bąki z płaczem mimo Espumisanu. W nocy jest ok mimo to. Mamy mieć wizytę u pediatry żeby to obejrzala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 22:09

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Ina - musisz przytrzymać chwilę smoczka i wkoncu załapie i polubi, ten suavinex najszybciej i najchętniej załapała...Na początku tak jak u was.. Na chwilę i puszczała ale teraz ciumka, czasem niechętnie ale ciumka.

Tak, ten mini jest do gondoli właśnie. Myslalam by brać właśnie ten większy,by był na dłużej ale nie polecali. Więc mam ten mini. Oby się sprawdził..
    Zaś tyle tych rzeczy pokupowałam - a tulik nie używam, wagę użyłam 2 razy... Ehh
    Ja mam ten wiekszy 0-36, wchodzi do gondoli, mierzylam, tylko delikatnie podwinelam koniec, co nie jest dla mnie problemem. Ściągnę też futerko na czas używania w gongoli, a mam przeczucia, że zimę jednak spędzimy w spacerowce.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina ale yukon na pewno wchodzi do gondoli. wiele zdjęć jest w internecie w gondolach właśnie Dokładnie ten cottonmoose mini to jest 0-12msc. Z tego co też gadałam ze znajomą to ten standardowy 0-36msc tak samo wchodzi do gondoli tylko dół wystarczy podwinąć

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie położna była 4 razy. Nawet po drugiej wizycie zasugerowałam, że jakby się nic nie działo to może nie przychodzić więcej, ale powiedziała że 4 są przewidziane i ona tyle razy będzie

preg.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas smoczek Lovi, poczatki też byly slabe, wypychanie i odruch wymiotny. Konsekwentnie proponowalam.

U nas polozna byla 6 razy.

Natka, tak mała ilosc tez może namieszac, nawet kilka kropelek. Ale mniejsza ilość kup na tym etapie jest ok.

Anszelika, a u Was te pogorszenie nastąpiło zaraz po zmianie mleka?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Ja daje butelke raz dziennie a kupy mamy co 2-3 dni od samego początku prawie.
    Pytałam położne, lekarki i tak może być na mm.
    Próbowałam dzisiaj bez butli i się nie dało,bo po chociaż przystawiam ja prawie co godzinę to przed chwila byl ryk. Wypiła 50 ml i usnęła i ja tez idę spać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 22:42

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama w piątek zmieniłam mleko jakoś od południa. W sobotę było ok, w niedzielę już wysypkę mąż znalazł, pogarsza się wg mnie. Do tego to ulewanie jest silniejsze, bo na nan też trochę było, ale nie ciągle. Nic innego się nie zmieniło. Raczej nie wiązała bym tego ze skokiem w 3-4 tygodniu.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:

U mnie raz

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Olimama w piątek zmieniłam mleko jakoś od południa. W sobotę było ok, w niedzielę już wysypkę mąż znalazł, pogarsza się wg mnie. Do tego to ulewanie jest silniejsze, bo na nan też trochę było, ale nie ciągle. Nic innego się nie zmieniło. Raczej nie wiązała bym tego ze skokiem w 3-4 tygodniu.
    Ty zmienialas na hipp comfort na problemy brzuszkowe prawda? Dobrze pamiętam?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ty zmienialas na hipp comfort na problemy brzuszkowe prawda? Dobrze pamiętam?

Nie, na zwykłego hippa combiotic. Oli nie miała jakichś szczególnych problemów z brzuchem, oprócz zagazowania, ale Espumisan pomagał. Tylko ta kupa co trzy dni mnie irytowała. Na tym mleku jest codziennie.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nie, na zwykłego hippa combiotic. Oli nie miała jakichś szczególnych problemów z brzuchem, oprócz zagazowania, ale Espumisan pomagał. Tylko ta kupa co trzy dni mnie irytowała. Na tym mleku jest codziennie.
    A ok dobra. Bo ja zmieniłam zwykły nan optipro bo był za ciężki dla nas na wlanie hipp comfort apteczny i była duża ulga na brzuszku. A jak od piątku wjechał ten delicol to już w ogóle bajka na brzuchu

A na ulewanie mocne to można chyba jakoś zagęszczać pokarm z tego co mi się wydaje 🤷🏻‍♀️ No ale jak jest jakaś wysypka to pewnie nie ma co się upierać na tym mleku

I w sumie widziałam w aptece też hipp dla ulewaczy tylko nie wiem jak mocno musi się bobasowi ulewac żeby takie mleko dać 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 23:01

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A ok dobra. Bo ja zmieniłam zwykły nan optipro bo był za ciężki dla nas na wlanie hipp comfort apteczny i była duża ulga na brzuszku. A jak od piątku wjechał ten delicol to już w ogóle bajka na brzuchu

A na ulewanie mocne to można chyba jakoś zagęszczać pokarm z tego co mi się wydaje 🤷🏻‍♀️ No ale jak jest jakaś wysypka to pewnie nie ma co się upierać na tym mleku

Podejrzalam cenę tego comfort, to mi się włos zjerzyl na głowie 😜 zobaczę co pediatra powie. Jak nic mądrego to wjedzie Bebilon advance.

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ