Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Anszelika wrote:Podejrzalam cenę tego comfort, to mi się włos zjerzyl na głowie 😜 zobaczę co pediatra powie. Jak nic mądrego to wjedzie Bebilon advance.
-
nick nieaktualny
-
A u nas dzisiaj coś niespokojna noc. O ile pierwsza drzemka spoko 4,5h tak teraz młoda się kręci, wierci, podkurcza nóżki ale nie jest zagazowana ani nic. Nawet polezala na brzuchu i nic z niej nie wyszło, brzuszek miękki. Zaśnie na 10min i się budzi, chwilę popłacze i znów zasypia i stęka. Po jedzeniu zasnęła na szalone 30min 🤦♀️ A ja zasypiam nad nią i już nie mam pomysłu jak ja porządnie uśpić dzisiaj
A w południe szczepienie 🤦♀️ -
Anszelika, to czas pojawienia się tej wysypki mocno pasuje do zmiany mleka. 🤔 Skonsultuj się z pediatra, może dostaniesz coś na receptę to będzie taniej.
-
Zula, chyba już do Ciebie nie dotrze. 😅
No pogoda iście jesienna. 🙁
Moja wczoraj o 18 zasnęła na noc, ominęła ja kapiel i przebieranie, wpakowalam ja tylko do spiworka. I takim sposobem zaczęliśmy dzień o 5.30. 🤪
-
nick nieaktualnyLENi wrote:U mnie była 4 razy ale to znajoma więc nie potrzebowałam by znów przychodziła....
aż tyle teraz tych rodzajów mlek 🙈 o ciup...
Znam osoby co dawały najtańsze bebiko żółte i było najlepiej🙈
Karmie i tak zerkam na pogodę - porażka!
Ja daje Bebiko żółte i jest ok, tzn teraz zmienilam na bebiko comfort, ale jakbys przeczytala sklady najtanszego bebiko zoltego i bebilona tego advance to nic sie nie rozni..tylko cena -
olimama wrote:Zula, chyba już do Ciebie nie dotrze. 😅
No pogoda iście jesienna. 🙁
Moja wczoraj o 18 zasnęła na noc, ominęła ja kapiel i przebieranie, wpakowalam ja tylko do spiworka. I takim sposobem zaczęliśmy dzień o 5.30. 🤪 -
gf95 wrote:Ja daje Bebiko żółte i jest ok, tzn teraz zmienilam na bebiko comfort, ale jakbys przeczytala sklady najtanszego bebiko zoltego i bebilona tego advance to nic sie nie rozni..tylko cena
Syn był na tym advance, wtedy pronutra. Potem na nutramigenie, neocate i w końcu po 1.5roku na najtańszym Bebiko żółtym z polecenia gastrologa.
Olimama nie wiem czy to już moment na mieszanki lecznicze. Na alergię bmk mi to nie wygląda. Czekam na info od położnej czy się miejsce znajdzie na dzis. -
Kosmo wrote:Ja nie bardzo się orientuje w cenach mlek, położna mi poradziła z tym spróbować na nasze problemy. No i święty spokój u mnie chyba nie ma ceny 😂
No ogólnie ponad 60zl za 600g, gdzie za 54 można kupić zwykły Bebilon advance 1100g to robi sporą różnicę. Najdroższe mleko to neocate, 150zl za puszkę 400g, przerobiłam z synem, ale miałam refundację. -
Anszelika wrote:No ogólnie ponad 60zl za 600g, gdzie za 54 można kupić zwykły Bebilon advance 1100g to robi sporą różnicę. Najdroższe mleko to neocate, 150zl za puszkę 400g, przerobiłam z synem, ale miałam refundację.
Melduje się po ciężkiej nocy, młoda jak zaczela wojować o 3 tak spala po 30-50min max i ciągle się wierciła, stekala, jęczała. Jeść nie chciała, wisieć na cycu też nie 🤷🏻♀️ Coś charczała myślałam że to, po 4 jej wyjęłam kilka glutow z nosa ale nie pomogło i tak się bujany do teraz. Najlepiej na rączkach 😉 No lewą nogą wstala abtu trzeba będzie ją dobić szczepieniem 🙄
A tak poza tym to ja chyba dostaje okres 🧐 Jakieś od wczoraj wieczorem mam brunatne plamienie i boli mnie lewy jajnik. A dzisiaj wieczorem mam mieć kontrolę poporodowa więc się okaże -
nick nieaktualnyDziewczyny 16.09 jadę z mężem i małą na 4 dni do domku, chce wykorzystać ten bon turystyczny. Siedze teraz i myślę co powinnam zabrać ze sobą🤔 nie chodzi mi o podstawe typu pampersy itd. Może jest coś coś powinnam mieć na taki wyjazd? Okolica to las i jeziora
-
Angiee wrote:Dziewczyny 16.09 jadę z mężem i małą na 4 dni do domku, chce wykorzystać ten bon turystyczny. Siedze teraz i myślę co powinnam zabrać ze sobą🤔 nie chodzi mi o podstawe typu pampersy itd. Może jest coś coś powinnam mieć na taki wyjazd? Okolica to las i jeziora
I koniecznie chustę bym wzięła bo na różne tereny można trafić. Nieraz wygodniej bez wózka -
Angiee wrote:Dziewczyny 16.09 jadę z mężem i małą na 4 dni do domku, chce wykorzystać ten bon turystyczny. Siedze teraz i myślę co powinnam zabrać ze sobą🤔 nie chodzi mi o podstawe typu pampersy itd. Może jest coś coś powinnam mieć na taki wyjazd? Okolica to las i jeziora
I tysiąc ubrań na każdą pogodę bo różnie może być. Osłonę przeciwdeszczowa do wózka. Ja zawsze biorę leki na wszelkie okazje, nie raz mi się przydały przy starszym. Do Grecji to nawet inhalator musiałam zabrać... -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:I tysiąc ubrań na każdą pogodę bo różnie może być. Osłonę przeciwdeszczowa do wózka. Ja zawsze biorę leki na wszelkie okazje, nie raz mi się przydały przy starszym. Do Grecji to nawet inhalator musiałam zabrać...
Jakie leki byś ze sobą zabrała? -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny bo mi się rozkręca okres, już tak dosyć że wkładka nie wystarcza a na wieczór mam umówioną wizytę poporodową 🤦♀️. Powinnam odwołać prawda? Głupio mi bo już ostatnio przekladalam bo nie miałam z kim młodej zostawić a teraz nagle dostałam pierwszy okres, nosz kurde...