X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Podejrzalam cenę tego comfort, to mi się włos zjerzyl na głowie 😜 zobaczę co pediatra powie. Jak nic mądrego to wjedzie Bebilon advance.
    Ja nie bardzo się orientuje w cenach mlek, położna mi poradziła z tym spróbować na nasze problemy. No i święty spokój u mnie chyba nie ma ceny 😂

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Ile razy była u was położna?Bo u nas tylko dwa.Chyba nas olała🤔🤔🤔

6 razy

StarającaSię lubi tę wiadomość

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:33

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
  • LENi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 04:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była 4 razy ale to znajoma więc nie potrzebowałam by znów przychodziła....
    aż tyle teraz tych rodzajów mlek 🙈 o ciup...
    Znam osoby co dawały najtańsze bebiko żółte i było najlepiej🙈
    Karmie i tak zerkam na pogodę - porażka!

l22ndf9helggnp3z.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj coś niespokojna noc. O ile pierwsza drzemka spoko 4,5h tak teraz młoda się kręci, wierci, podkurcza nóżki ale nie jest zagazowana ani nic. Nawet polezala na brzuchu i nic z niej nie wyszło, brzuszek miękki. Zaśnie na 10min i się budzi, chwilę popłacze i znów zasypia i stęka. Po jedzeniu zasnęła na szalone 30min 🤦‍♀️ A ja zasypiam nad nią i już nie mam pomysłu jak ja porządnie uśpić dzisiaj

A w południe szczepienie 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, to czas pojawienia się tej wysypki mocno pasuje do zmiany mleka. 🤔 Skonsultuj się z pediatra, może dostaniesz coś na receptę to będzie taniej.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zula, chyba już do Ciebie nie dotrze. 😅

No pogoda iście jesienna. 🙁

Moja wczoraj o 18 zasnęła na noc, ominęła ja kapiel i przebieranie, wpakowalam ja tylko do spiworka. I takim sposobem zaczęliśmy dzień o 5.30. 🤪

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    U mnie była 4 razy ale to znajoma więc nie potrzebowałam by znów przychodziła....
    aż tyle teraz tych rodzajów mlek 🙈 o ciup...
    Znam osoby co dawały najtańsze bebiko żółte i było najlepiej🙈
    Karmie i tak zerkam na pogodę - porażka!

Ja daje Bebiko żółte i jest ok, tzn teraz zmienilam na bebiko comfort, ale jakbys przeczytala sklady najtanszego bebiko zoltego i bebilona tego advance to nic sie nie rozni..tylko cena

• LENi Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Zula, chyba już do Ciebie nie dotrze. 😅

No pogoda iście jesienna. 🙁

Moja wczoraj o 18 zasnęła na noc, ominęła ja kapiel i przebieranie, wpakowalam ja tylko do spiworka. I takim sposobem zaczęliśmy dzień o 5.30. 🤪
    No nie wierzę 😅 tez chce takie dziecko 😅

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ja daje Bebiko żółte i jest ok, tzn teraz zmienilam na bebiko comfort, ale jakbys przeczytala sklady najtanszego bebiko zoltego i bebilona tego advance to nic sie nie rozni..tylko cena

Syn był na tym advance, wtedy pronutra. Potem na nutramigenie, neocate i w końcu po 1.5roku na najtańszym Bebiko żółtym z polecenia gastrologa.

Olimama nie wiem czy to już moment na mieszanki lecznicze. Na alergię bmk mi to nie wygląda. Czekam na info od położnej czy się miejsce znajdzie na dzis.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Ja nie bardzo się orientuje w cenach mlek, położna mi poradziła z tym spróbować na nasze problemy. No i święty spokój u mnie chyba nie ma ceny 😂

No ogólnie ponad 60zl za 600g, gdzie za 54 można kupić zwykły Bebilon advance 1100g to robi sporą różnicę. Najdroższe mleko to neocate, 150zl za puszkę 400g, przerobiłam z synem, ale miałam refundację.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli reasumując położna przychodzi jak jej się chce.myślałam że np "ustawowo" musi przyjść 4-6 razy dopóki dziecko nie skończy 2 miesięcy(gdzieś to wyczytałam ale chyba coś źle zrozumiałam w takim razie).

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    No ogólnie ponad 60zl za 600g, gdzie za 54 można kupić zwykły Bebilon advance 1100g to robi sporą różnicę. Najdroższe mleko to neocate, 150zl za puszkę 400g, przerobiłam z synem, ale miałam refundację.
    Nie no ja tego hippa kupiłam na DOZ 600g za 48zl niecałe 🤷🏻‍♀️

Melduje się po ciężkiej nocy, młoda jak zaczela wojować o 3 tak spala po 30-50min max i ciągle się wierciła, stekala, jęczała. Jeść nie chciała, wisieć na cycu też nie 🤷🏻‍♀️ Coś charczała myślałam że to, po 4 jej wyjęłam kilka glutow z nosa ale nie pomogło i tak się bujany do teraz. Najlepiej na rączkach 😉 No lewą nogą wstala abtu trzeba będzie ją dobić szczepieniem 🙄

A tak poza tym to ja chyba dostaje okres 🧐 Jakieś od wczoraj wieczorem mam brunatne plamienie i boli mnie lewy jajnik. A dzisiaj wieczorem mam mieć kontrolę poporodowa więc się okaże

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny 16.09 jadę z mężem i małą na 4 dni do domku, chce wykorzystać ten bon turystyczny. Siedze teraz i myślę co powinnam zabrać ze sobą🤔 nie chodzi mi o podstawe typu pampersy itd. Może jest coś coś powinnam mieć na taki wyjazd? Okolica to las i jeziora

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dziewczyny 16.09 jadę z mężem i małą na 4 dni do domku, chce wykorzystać ten bon turystyczny. Siedze teraz i myślę co powinnam zabrać ze sobą🤔 nie chodzi mi o podstawe typu pampersy itd. Może jest coś coś powinnam mieć na taki wyjazd? Okolica to las i jeziora
    Jak las to coś na owady i kleszcze 😆 Ja mam taki olejek od klaudyny hebdy i jest naprawdę super i najważniejsze, nie jest chemiczny i nie śmierdzi

I koniecznie chustę bym wzięła bo na różne tereny można trafić. Nieraz wygodniej bez wózka

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:

I tysiąc ubrań na każdą pogodę bo różnie może być. Osłonę przeciwdeszczowa do wózka. Ja zawsze biorę leki na wszelkie okazje, nie raz mi się przydały przy starszym. Do Grecji to nawet inhalator musiałam zabrać...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    I tysiąc ubrań na każdą pogodę bo różnie może być. Osłonę przeciwdeszczowa do wózka. Ja zawsze biorę leki na wszelkie okazje, nie raz mi się przydały przy starszym. Do Grecji to nawet inhalator musiałam zabrać...

Jakie leki byś ze sobą zabrała?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Jakie leki byś ze sobą zabrała?

na pewno paracetamol na gorączkę.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo mi się rozkręca okres, już tak dosyć że wkładka nie wystarcza a na wieczór mam umówioną wizytę poporodową 🤦‍♀️. Powinnam odwołać prawda? Głupio mi bo już ostatnio przekladalam bo nie miałam z kim młodej zostawić a teraz nagle dostałam pierwszy okres, nosz kurde...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee jakaś wanienka turystyczna albo miska bo kąpanie niemowlaka pod prysznicem to masakra zwłaszcza jak leci albo zimna albo gorąca woda. Za to łóżeczko turystyczne zbedne moim zdaniem, syn w tym wieku spał W odpietej gondoli

preg.png
‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ