Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Anszelika, mój też się tak odginal od początku praktycznie, teraz już stabilniej zaczyna głowę trzymać, ale dalej zdarza mu się szarpać do tyłu. Niestety, ale pionowa pozycja to jego ulubiona, na fasolke z nim ciężko.
Kosmo,Ty planujesz całkiem przejść na mm? Ja niby bym chciała, ale nie umiem... Jakąś mam chorą głowę. Boję się że sobie nie poradzę chociażby z uspokojeniem małego jak odstawie cyca.. teraz jest lekiem na całe zło, nie tylko jak głodny. Właściwe mamla cały czas jak nie śpi.. zastanawiam się jakby to było na mm. Teraz podaję jedną butlę średnio na dobę i mały ma problem z brzuszkiem, pręży się aż czerwony i potem idą bąki. Nie wiem czy to może być od mleka, skoro podaję go w takiej ilości, czy może od mojego, że coś zjadłam znów.. jeszcze ten śluz w kupie. Przy mieszanym karmieniu będzie ciężko znaleźć przyczynę..
Generalnie boję się że im dłużej będę karmic, tym ciężej będzie mi odstawić, a w sumie dłużej niż pół roku nie planowałam karmić, potem chciałam to skrócić do 3 msc i nie umiem jak przychodzi co do czego...🤦🤦 -
olimama wrote:Ina, moja przy odkurzaniu jak w hipnozie, a jak śpi to nawet nie drgnie. 😅
Angiee, jest tak jak piszesz dzieci lubią sobie jedna stronę upodobac bardziej, zwykle wlasnie prawa. A z momentem jak stają się bardziej ogarnięte to układają się już równomiernie. Więc jeśli nie ma odksztalconej główki to starć się w miarę mozliwosci ukladac na drugą, ale nic na siłę.
I jeszcze suszarka czasem zadziała. Ostatnio chcialm wysuszyć głowę a mała nie mogła zasnąć wiec połączyłem przyjemne z pożytecznym i zadziałało. Ale nie zawsze żeby nie było za dobrze 🙂
Dziewczyny czy wszystkie dzieci maja już łzy?
Moja nie ma nadal i czytam, ze noże mieć zatkane kanaliki łzowe.
Helena się obudziła ale znowu pada. Czy u Was tez taka beznadziejna pogoda? Ostatni raz byłam na dworze w sobote. Na jutro tez widzę deszcz. Prawie cały dzień ciemno. Ja się nie dziwie, ze moje dziecko spi,bo ja bez kawy tez bym nie dała rady.
Jeszcze takie coś znalazlam na tej stronie co shoana podała. Fajne, bo rozwojowe. Ale to na zimę już.
https://enanoshop.com/ZAFFIRO-Regulowany-spiworek-do-wozka-GrowUp-futro-pastel-silver-p4894/?ref=Google+Merchant+Center&gclid=EAIaIQobChMIjZ3gtvvY8gIVk-N3Ch3Fqw-qEAQYCyABEgIuifD_BwE
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
shooa wrote:dziewczyny co sądzicie o czymś takim ?
wydaje mi się fajne ale nie wiem może na co zwrócić uwagę.. mysle czy nie za mały bo młody już powoli wyrasta z ubranek 62.
https://enanoshop.com/Zaffiro-Spiworek-5w1-spiwor-do-wozka-i-fotelika-velvet-grey-mint-leaves-p5017/?ref=Google+Merchant+Center&
Jeśli sie zdecydujesz to zobacz na stronie empiku, bo njest taniej
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyTak odnośnie karmienia piersią, to zanim zaszłam w ciąże byłam przekonana o tym,że karmić piersią nie będę.Po urodzeniu mi się wszystko odmieniło i chciałabym karmić córke jak najdłużej, mimo tych wszystkich"udogodnień". Może dopadło mnie to słynne odpieluszkowe zapalenie mózgu 😅 moje potrzeby przestały wręcz istnieć, boję się tylko w jakim kierunku to wszystko pójdzie🤔 czy z czasem jak już mała bedzie większa,to zaczne myślec równiez o sobie czy będzie z tym jeszcze gorzej
-
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:Ina-1409 hmm nasza ma zatkane i przez to ropieje jej oczko cały czas
Małej ropialo oczko, ale to było zaraz po wyjściu ze szpitala. Dostała kropelki od lekarza i przeszło. Od tego czasu nie było problemu.
Wpisuje na liste pytań do pediatry.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 17:47
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Angiee wrote:Tak odnośnie karmienia piersią, to zanim zaszłam w ciąże byłam przekonana o tym,że karmić piersią nie będę.Po urodzeniu mi się wszystko odmieniło i chciałabym karmić córke jak najdłużej, mimo tych wszystkich"udogodnień". Może dopadło mnie to słynne odpieluszkowe zapalenie mózgu 😅 moje potrzeby przestały wręcz istnieć, boję się tylko w jakim kierunku to wszystko pójdzie🤔 czy z czasem jak już mała bedzie większa,to zaczne myślec równiez o sobie czy będzie z tym jeszcze gorzej
Ja planuje karmic do skończenia 6 mz Ale mocno kp daje mi w kość i już milion razy chciałam sobie odpuścić. Ładnie nazwałaś ten syndrom. U mnie jeszcze zadziałał fakt, ze córka urodziła się mała. Była takim okruszkiem, ze staram się jej to jakos wyrównać. Może głupie, ale nic nie poradzę. Dlatego walczę z kp.
Mam nadzieje, ze to sie później zmienia. Na razie my i dzieciaczki to jedno. Potem one stają sie odrębnymi ludźmi i my musimy tez myśleć o sobie i swoich potrzebach.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ina-1409 wrote:I jeszcze suszarka czasem zadziała. Ostatnio chcialm wysuszyć głowę a mała nie mogła zasnąć wiec połączyłem przyjemne z pożytecznym i zadziałało. Ale nie zawsze żeby nie było za dobrze 🙂
Helena się obudziła ale znowu pada. Czy u Was tez taka beznadziejna pogoda? Ostatni raz byłam na dworze w sobote. Na jutro tez widzę deszcz. Prawie cały dzień ciemno. Ja się nie dziwie, ze moje dziecko spi,bo ja bez kawy tez bym nie dała rady.
Jeszcze takie coś znalazlam na tej stronie co shoana podała. Fajne, bo rozwojowe. Ale to na zimę już.
https://enanoshop.com/ZAFFIRO-Regulowany-spiworek-do-wozka-GrowUp-futro-pastel-silver-p4894/?ref=Google+Merchant+Center&gclid=EAIaIQobChMIjZ3gtvvY8gIVk-N3Ch3Fqw-qEAQYCyABEgIuifD_BwE
https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworek-combi-yukon-3w1od-0-do-42-m-cy/ -
Moja ma łzy, ale najbardziej mnie rusza jak robi taką połowę i zbiera się do płaczu.
Angiee, obawiam się, że już zawsze dziecko będzie spychac nasze potrzeby na dalszy plan. 😉 -
nick nieaktualnyina-1409 wrote:I jeszcze suszarka czasem zadziała. Ostatnio chcialm wysuszyć głowę a mała nie mogła zasnąć wiec połączyłem przyjemne z pożytecznym i zadziałało. Ale nie zawsze żeby nie było za dobrze 🙂
Moja nie ma, wydawalo mi sie ze ma a jednak nie -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 19:23
Angiee lubi tę wiadomość
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Moja ma łzy już dosyć dawno, ale oczko też nam ropieje, nic nie zadziałało. Jutro szczepienie więc poproszę k jakieś kropelki bo nie możemy tego zaleczyć. Ale łzy normalnie też lecą z niego
Natka, miałam podobne myśli że chce a tego nie robiłam ale już mi chyba przeszlo. Teraz daje 3x dziennie butelkę i myślę że do miesiąca stopniowo już przejdziemy całkiem. Widzę że młoda już doroslejsza, łatwiej ją uspokoić inaczej niż cycem. Mamy smoczek więc też jest łatwiej. Już też podaje jej pierś w ostateczności (na dramaty). Już mi się wydaje że próbowaliśmy tyłu kropelek i sposobów na bole, każde pomału żeby widzieć czy działa . Z mm to samo, dawałam nan i widziałam że nie za bardzo idzie kupa i młoda jest przeżarta po tym. Teraz daje hipp comfort i jest niebo a ziemia. Nie wierz w to że coś zjadłaś nie tak itd bo to się można w kozi róg zapędzić. No chyba że młody ma jakieś też problemy skórne bo to może świadczyć o alergiach. Moja młoda z butli też je równie powoli co z piersi, ale pozwalam jej na to. Taka ma widocznie potrzebę, w końcu nam się udało znaleźć butelkę która jej daje taką możliwość bez dziurki z której leci mleko bez przerwy. No niebo a ziemia siedzieć z dzieckiem wiszącym na piersi aż boli a siedzieć z dzieckiem przy butelce. Mocno odpuściłam na głowie jak zaczęłam już regularnie jej dawać mm, serio. Jakby dotarło do mnie że ona nie padnie z glodu bez tego cycka. I wiem że z czasem byłoby mi tylko trudniej odstawić -
Jezu dziewczyny, medal dla każdej która ma dwójkę i musi się nimi zajmować sama dłużej niż kilka godzin (Zula - głównie Ciebie mam na myśli). Dziś mąż w trasie caly dzień, czuję że mam o kilka włosów siwych więcej, a i tak mama przyszła na kilka godzin i starszaka wzięła na spacer. A. Jeszcze wieczór przed nami, kolacja, kąpanie, usypianie, będę się musiała rozdwoić.
Z plusów to pojechał kupić większe auto, przynajmniej nie będziemy musieli się już ściskać w starym Clio. -
olimama wrote:Cottonmoose ma podobny
https://cottonmoose.shop.pl/sklep/spiworek-combi-yukon-3w1od-0-do-42-m-cy/
To fajne rozwiązanie i na dłużej
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
A propo smoczków może coś podpowiecie jak dziecię przekonać, bo nie chce.Mam smoka lovi, przyszedł ten sauvinex i teznie bardzo. Ogólnie załapała kilka razy ale nie na długo. Próbuje tak zrobić żeby sama zassała. Ma taki odruch jakby wymiotny jak wkłada smoczka.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
LENi wrote:Ten model. Yuczn nie wejdzie do gondoli. Za duży jest.
Chcialm cytować a nie polubić.
Ta najkrótsza wersja chyba wejdzie. Na zdjęciach produktu jest gondola.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia