X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja bym obserwowała. Jak nie płacze, nie gorączkuje, jak nie nasilają się wymioty/ biegunka to czelalabym do jutra. Ale jak coś Cię niepokoi to jedzcie na SOR.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dzięki dziewczyny za każde słowo wsparcia ❤️

Anszelika ja z pomorza jestem 🤷‍♀️ to co nas łączy to takie samo imię:)

Nie wiem co mi się łódź gdzieś wbiła do głowy 🤷

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja też bym jeszcze nie jechała na sor. Póki je i jest tylko kupa częściej to nie ma tragedii. Na sorze tylko coś możecie załapać...

My jutro znów na pobranie krwi bo do przeciwciał na alergię zabrakło materiału i nie mam wyniku 😒 przy okazji morfologię i crp przed szczepieniem zrobię obojgu.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, szczepienie już prawie 3 tygodnie temu właśnie :( nie wiem od czego to.. pewnie coś zjadłam 🤷

Że kupa częściej jeszcze ok, ale to że jest powleczona śluzem gorzej mnie martwi :( a ze dwa razy to były takie śluzowe kleksy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 21:19

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Nie, szczepienie już prawie 3 tygodnie temu właśnie :( nie wiem od czego to.. pewnie coś zjadłam 🤷

Że kupa częściej jeszcze ok, ale to że jest powleczona śluzem gorzej mnie martwi :( a ze dwa razy to były takie śluzowe kleksy..

Pomyśl czy coś zjadłaś dziwnego. Może jakiś alergen wpadł. Bo Wy tylko kp?

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Pomyśl czy coś zjadłaś dziwnego. Może jakiś alergen wpadł. Bo Wy tylko kp?

Z nowości jadłam gołąbki tylko wczoraj i dziś rano 🤔 ale to bardziej myślałam że jakieś wzdęcia by powodowało...

Tak to to co zwykle...

W 90 procentach kp... Czasem raz na dzień wjedzie butla, ale zjada wtedy niewiele..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 22:26

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 19 września 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka 5 kup to jeszcze nie jest dużo. Jeśli nie ma gorączki i zachowuje się standardowo, normalnie je to obserwuj. Może jakiś wirus i już się z nim uporal.

Odnosnie bujaczka ja mam Tiny Love 3w1 i cały czas używam pozycji leżącej. Mała z poziomu podłogi dobrze widzi co się dzieje, a jednoczesnie może swobodnie ćwiczyć.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o radę. Młoda od kilku dni nad ranem się budziła z zatkanym noskiem, coś jej tam świszczało i musiałam jej psikac wodę morską i odciągać z noska zanim jadła bo inaczej nie dawała rady za bardzo oddychać przy jedzeniu. Myślałam że winne suche powietrze w mieszkaniu, dzisiaj ma nam właśnie przyjść nawilżacz. Tylko że tej nocy wieczorem dosyć mocno płakała i zaraz zasnela więc z tymi śpikami. Obnizylam jej dostawke żeby nie łykała tego ale obudziła się o 3 i znów nochal zatkany. Znowu odciąganie i kilka glutow wyleciało tylko że jak teraz wstała to coś jej tam przeskakuje jakby właśnie flegmę miała w gardle. Nie ciągle ale co jakiś czas i czasem zakaszle. Zdarzyło jej się ze dwa razy. No i nie wiem panikować i umawiać się do pediatry na już? Czy na spokojnie w tygodniu? Temperatury nie ma i w ciągu dnia kompletnie jej nic nie było cały problem dotyczył właśnie nocy, nad ranem. Temu zwalalam na suche powietrze. Ale teraz się trochę wystraszylam że tam do gardła jej spłynęło
    A może jest coś co mogę więcej zrobić żeby jej pomóc się tego pozbyć? ☹️

Edit: posiedziała 5min w bujaku i już jej przeszła ta flegma, może ją odkrztusila czy połknęła po prostu. Normalnie zjadła teraz całą butelkę i już nic jej tam nie siedzi i nie charczy 🙄 Nie wiem sama czy ją ciągać po przychodniach żeby tam czegoś nie złapała po prostu... Może jak to się już nie powtórzy to wstrzymać się do jutra, zobaczymy jak będzie z nawilzaczem w nocy? Jak myślicie bo bije się z myślami 🙍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 07:37

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny proszę o radę. Młoda od kilku dni nad ranem się budziła z zatkanym noskiem, coś jej tam świszczało i musiałam jej psikac wodę morską i odciągać z noska zanim jadła bo inaczej nie dawała rady za bardzo oddychać przy jedzeniu. Myślałam że winne suche powietrze w mieszkaniu, dzisiaj ma nam właśnie przyjść nawilżacz. Tylko że tej nocy wieczorem dosyć mocno płakała i zaraz zasnela więc z tymi śpikami. Obnizylam jej dostawke żeby nie łykała tego ale obudziła się o 3 i znów nochal zatkany. Znowu odciąganie i kilka glutow wyleciało tylko że jak teraz wstała to coś jej tam przeskakuje jakby właśnie flegmę miała w gardle. Nie ciągle ale co jakiś czas i czasem zakaszle. Zdarzyło jej się ze dwa razy. No i nie wiem panikować i umawiać się do pediatry na już? Czy na spokojnie w tygodniu? Temperatury nie ma i w ciągu dnia kompletnie jej nic nie było cały problem dotyczył właśnie nocy, nad ranem. Temu zwalalam na suche powietrze. Ale teraz się trochę wystraszylam że tam do gardła jej spłynęło
    A może jest coś co mogę więcej zrobić żeby jej pomóc się tego pozbyć? ☹️

Edit: posiedziała 5min w bujaku i już jej przeszła ta flegma, może ją odkrztusila czy połknęła po prostu. Normalnie zjadła teraz całą butelkę i już nic jej tam nie siedzi i nie charczy 🙄 Nie wiem sama czy ją ciągać po przychodniach żeby tam czegoś nie złapała po prostu... Może jak to się już nie powtórzy to wstrzymać się do jutra, zobaczymy jak będzie z nawilzaczem w nocy? Jak myślicie bo bije się z myślami 🙍

Mysmy mieli tak samo, akurat byla wizyta u pediatry i czysto.
    Mysle ze to katar

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf i jak się tego pozbyliscie? Samo przeszło? Teraz poszła na drzemkę i już normalnie wszystko, nic tam nie charczy i nie ma zatkanego nosa 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Gf i jak się tego pozbyliscie? Samo przeszło? Teraz poszła na drzemkę i już normalnie wszystko, nic tam nie charczy i nie ma zatkanego nosa 🙄

odciągałam aspiratorem ile się da, przeszło samo, psikałam wodą morską i sola fizjologiczną, czasem sie pojawi coś jeszcze sporadycznie

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo na moje oko powietrze plus leżenie na płasko. Spróbuj na noc pod kątem ustawić łóżeczko.

Ja dziś z ferajna od rana na pobraniu krwi. Syn swoje zniósł mega dobrze, mąż go trzymał żeby się nie wyrwał, ale było spoko. Za to zaczął mega płakać jak Oliwce pobierali, a babeczki pobrały jej z główki, więc widok taki sobie. Jutro mamy szczepienie więc będzie powtórka z rozrywki...i cały dzień sama będę z dwójką potworów 😱🤯

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Kosmo na moje oko powietrze plus leżenie na płasko. Spróbuj na noc pod kątem ustawić łóżeczko.

Ja dziś z ferajna od rana na pobraniu krwi. Syn swoje zniósł mega dobrze, mąż go trzymał żeby się nie wyrwał, ale było spoko. Za to zaczął mega płakać jak Oliwce pobierali, a babeczki pobrały jej z główki, więc widok taki sobie. Jutro mamy szczepienie więc będzie powtórka z rozrywki...i cały dzień sama będę z dwójką potworów 😱🤯

Dssz rade!

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika już jej nad ranem ustawiłam pod skosem to znowu jak się wierciła to rano ja znalazłam na samym dole 🤦‍♀️ A chyba mamy skok teraz jest taka marudna od wczoraj niby się chichra a zaraz płacz, masakra

A domu mamy 23 stopnie mimo że wczoraj na wieczór godzinę wietrzylismy i nie grzejemy nawet. Ja sama się nieraz budzę z bolącym gardłem czy suchotami w nosie 🤷🏻‍♀️ Dzisiaj ma przyjść nawilżacz to mam nadzieję że jeśli to jest to to noc będzie już lepsza. W ciągu dnia jej się to nie zdarza tylko w nocy po tej najdłuższej drzemce - dzisiaj to było 6,5h

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały robi mi takie większe kleksy po każdym karmieniu 😶 taka woda wsiąkająca w pieluszkę plus grudki dosyć sporo. W nocy 2 takie niespodzianki....

Zachowuje się normalnie, śmieje się, guga.

Nie wiem co robić :/ bo dotychczas u nas jedna kupa na dzień była, albo co 2 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2021, 10:20

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Anszelika już jej nad ranem ustawiłam pod skosem to znowu jak się wierciła to rano ja znalazłam na samym dole 🤦‍♀️ A chyba mamy skok teraz jest taka marudna od wczoraj niby się chichra a zaraz płacz, masakra

A domu mamy 23 stopnie mimo że wczoraj na wieczór godzinę wietrzylismy i nie grzejemy nawet. Ja sama się nieraz budzę z bolącym gardłem czy suchotami w nosie 🤷🏻‍♀️ Dzisiaj ma przyjść nawilżacz to mam nadzieję że jeśli to jest to to noc będzie już lepsza. W ciągu dnia jej się to nie zdarza tylko w nocy po tej najdłuższej drzemce - dzisiaj to było 6,5h

Moja też codziennie na dole łóżeczka 😉 mam pod skosem bo ulewa. Trochę masz za ciepło. Jak u mnie jest 23 to starszy sobie płuca wypluwa. Do spania to max 20 wg naszego alergologa. Ja często wietrze mocno i mam okna rozszczelnione w nocy. W ciągu dnia mam 21, jak jest cieplej to mnie głowa boli i się źle czuje.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józek też nie chce spać z głową wyżej. Co go poprawię to się wierci aż się zsunie i leży na płasko w poprzek łóżka.
    Z katarem już lepiej. Oprócz soli fizjologicznej i odciągania stosuję Nasivin. Jeszcze inhalacje samą solą można robić.

medimind lubi tę wiadomość

• martini92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku dni mamy katar i poza płukaniem nosa dobrze się nam sprawdza maść majerankowa. Gorzej że kaszleć mi zaczyna 😔

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Mały robi mi takie większe kleksy po każdym karmieniu 😶 taka woda wsiąkająca w pieluszkę plus grudki dosyć sporo. W nocy 2 takie niespodzianki....

Zachowuje się normalnie, śmieje się, guga.

Nie wiem co robić :/ bo dotychczas u nas jedna kupa na dzień była, albo co 2 dni.

Z grudkami kupka jest ok z tego co czytałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wietrze caly dzien mieszkanie, nie wiem ile mamy stopni bo nie mam termometra, zaraz zmierzę tym na podczerwień ścianę, ale chlodno

‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ