Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula, przepraszam za pomyłkę. Coś mi się pomieszalo. A odnośnie noska nam lekarka zaleciła ten Nasivin baby podawać tak jak Kama napisała. Ja psikalam przez 3 dni, głównie na noc, gdy ciężko jej bylo jeść przez zatkany nos. Teraz jeszcze troche gestego kataru ma, ale juz nie kaszle i nie charczy to psikam tylko wodą morską i odciagam.
Pokrywa w gondoli super ociepla. 👍
Angiee, czyli z rodziną więcej problemów i stresu, niż pomocy. 😔 Wyjazd z takim maluchem to bywa trudne przedsiewziecie. Przesylam wirtualne uściski. Z czasem będzie łatwiej, ale idź szybciutko do specjalisty, bo potrzeba Ci tego wsparcia z zewnątrz. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngiee będzie lepiej. Teraz Ci się wydaje, że to nierealne, ale tak nie jest. Jeszcze będziesz bardzo szczęśliwa 👍
Sam wyjazd z takim maluchem to wyzwanie, a co dopiero z marudzącą ekipą...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 21:12
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angiee rodzinę i ich problemy staraj się wpuszczać jednym uchem, a drugim wypuszczać. Ty jesteś z łodzi, dobrze pamiętam? Jak coś to kawa, ciacho i spacer - służę pomocą 😉
Gf moja tak robi, syn też tak robił. Nie raz wyjęła sobie pampera spod tyłka. -
Gf, moja najczęściej wyrzuca tyłek mocno w górę razem z nogami, ale zdarza jej się, że opiera stopy o podłoże i próbuje podnosić pupę jak przy mostku. Nie pamiętam, czy syn tak robił. 🤔 W ogóle robi się u nas niebezpiecznie na przewijaku, bo zaczyna tak na nim wariowac. Odpycha się nogami, tak, że lada moment wywali mi wszystko co mam postawione za nim albo wypadnie jej glowa na komodę. 😐 Na brzuchu tez się odpycha i przesuwa do tyłu, czas na zmianę maty,bo mam tylko tą z palakami.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2021, 06:46
-
Moja na razie pupy nie podnosi.
Czy macie leżaczek/ bujaczek dla Waszych maluchów? Jakiej firmy?
Mam po bratanicy ale fizjo powiedziała, ze jest kiepski i zastanawiam się czy kupić inny? Polecała babybjorn, ale cena zaporowa jak dla mnie.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Moja na razie pupy nie podnosi.
Czy macie leżaczek/ bujaczek dla Waszych maluchów? Jakiej firmy?
Mam po bratanicy ale fizjo powiedziała, ze jest kiepski i zastanawiam się czy kupić inny? Polecała babybjorn, ale cena zaporowa jak dla mnie.
My mamy fisher price cradle swing -
Ina ja mam starego fisher price po synu, ale jeszcze u mamy mojej jest. Też myślę o tym babybjorn, ale patrzę na olx i vinted, nawet za 400zl widziałam, zamiast tego 1000... Mała na razie i tak głównie w koszu leży. Dostanie dopiero mate z pałąkiem w czwartek. Mnie szczerze mówiąc nie urzekały nigdy lezaczki. Ten syna był używany jako krzesełko do karmienia dość długo.
-
My mamy babybjorn i naprawdę polecam. Fizjo powiedziała że wiadomo, każdy leżaczek jest słaby dla takiego malucha ale ten jest najbardziej polecany. Używane można wyrwać po 400zl a one są niezniszczalne i kilkoro dzieci przerabiają spokojnie. Ceny też się trzymają więc jest pewność że się to potem sprzeda. Moja młoda uwielbia, odkąd zaczęła czaić co się dzieje wokół niej to to jest jedyną szansą żebym mogła obiad zrobić czy pranie w ciągu dnia powiesić z nią nie czekajac na jej drzemkę np. Jeśli ma zostać sama sobie zostawiona to nie lubi leżeć na macie np tylko uwielbia patrzeć co ja robię w tym czasie i też mówię do niej jednocześnie więc jest tak jakby dalej w centrum uwagi. Nawet nie trzeba jej bujać nogą, po prostu lubi siedzieć w nim i widzieć wszystko
-
nick nieaktualny
-
Helena miła taka kaszkę na buzi. Nie wiem od czego. Przeszło po kilku dniach.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj skonczyl nam sie Delicol mysle ok moze uda sie bez, dzis juz spazmy brzudh boli, pojechalam do jednej z dwoch aptek calodobowych, kolejka na 20 osob, ale to co Ci ludzie kupuja to w każdej zabce idzie kupic, ibuprom, aspiryne 🤣🤣 takze Kosmo, nie polecam w ndz apteki w Klimczoku, w ciazy juz tez tu stalam w ndz godzine 🤣
Kosmo lubi tę wiadomość
-
Pisałam rano o wymiotach... Uspokoiło się zaraz po tym jak napisałam.
Za to mały zrobił już dziś 5 kup, z czego 4 to sam śluz praktycznie...
Nie wiem, czy to biegunka... Jechać na sor czy co robić
Gorączki nie ma... -
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Pisałam rano o wymiotach... Uspokoiło się zaraz po tym jak napisałam.
Za to mały zrobił już dziś 5 kup, z czego 4 to sam śluz praktycznie...
Nie wiem, czy to biegunka... Jechać na sor czy co robić
Gorączki nie ma...
Moze poczekaj do jutra do pediatry, Wy mieliście szczepienie teraz?