Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula30 wrote:Ale lipa 😐.
A tak z innej beczki. Ty Anszelika polecalaś kiedyś sukienki z shein. U nich rozmiary wypadają standardowo? Jakość jest ok? Nie ma w razie czego problemów ze zwrotami?
Reszta dziewczyn ma jakieś doświadczenia z tą stroną? 😀
Ja mam kilka sukienek z sein I też mogę polecić. Rozmiarowka wg mnie jest trochę zawyzona ale nie wszystkie modele. Zamów, przymierz I jak nie pasuje to zwrócisz bez problemuUla30 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Ale lipa 😐.
A tak z innej beczki. Ty Anszelika polecalaś kiedyś sukienki z shein. U nich rozmiary wypadają standardowo? Jakość jest ok? Nie ma w razie czego problemów ze zwrotami?
Reszta dziewczyn ma jakieś doświadczenia z tą stroną? 😀
Nie zwracałam od nich nic nigdy. Rozmiar zgodnie z tabelka przy każdym ciuchy, bo to różnie wypada. Ja biorę u nich od l do 2xl, ale zawsze zgodnie z wymiarami jest podanymi na stronie. Warto patrzeć na opinie o danym ciuchu. Jeszcze się u nich nie nacielam, wszystko jest na prawdę super jak za tą kasę. Jakościowo jak Reserved, hm czy Orsay.Ula30 lubi tę wiadomość
-
Ula u nas w przychodni mają podejście typu - jak dziecko nie ma gorączki to wychodzić, nawet jak chore😁
U nas póki co mata z pałąkami. Później coś po starszaku powyciągam, a szczerze to nawet nie wiem co tam mam. Oball mam na pewno - pamiętam, bo na forum był szał na to, a starszak popatrzył i wzgardził.
Może malutką zainteresuje.
Za to polecam zabawki z lamaze - mieliśmy smoka i motyla.
Btw małej wyszła skaza białkowa. Nosz kurczaki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 13:09
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny czy wy też macie wyrzuty sumienia że np smoczek za długo jest używany, że bobas często jest w lezaczku itd? Ja to się ciągle tak samobiczuje 🤦♀️ Że kurde ciągle ja muszę otulac do snu bo inaczej się rękami wybudza i to pewnie wina tego że miałam CC że taka niespokojna jest po nocach (mimo że wiem że można otulac dzieci dopóki się same na brzuch nie przekręcają). Potem znowu mam wyrzuty że młoda w dzień zasypia tylko jak jej puszczam szumisia, bo inaczej to każdy dźwięk z domu ja budzi. I znowu wyrzuty bo te szumisie wcale nie takie dobre są i głośne 🤦♀️ Potem o ten leżaczek że ja wsadzam jak muszę coś w kuchni zrobić chociażby to ona lubi w nim siedzieć i na mnie patrzeć. Jak ma dzień marudy to też tylko on jej odpowiada, żadne leżenie na macie np ona chce widzieć wszystko w domu co się dzieje dookoła. I znów wyrzuty że to niezdrowe przecież 🤦♀️ No wiem że sama się nakręcam ale nie potrafię nie mieć z tyłu głowy takich myśli
O, albo że nie tak ją podnoszę nieraz jak trzeba bo się naogladam na Instagramie profili fizjo dziecięcych o odpowiedniej pielęgnacji i potem świruje 🤦♀️ -
nick nieaktualny
-
Kosmo ja tez sie lubię samobiczować, ale myśle, ze to nam powoli przejdzie
Idealne matki są tylko na instagramie 😉
Z Lamaze tez mam kilka rzeczy - lewka, motylka i węzeł do wozka. Poza tym książeczki i piłeczki sensoryczne. Z gryzaków grzybka i coś z lamaze jeszcze. Na razie nie kupuje więcej, bo chyba za szybko. Dla mojej bratanicy jak trochę podrosła najlepsza zabawka były klamerki .
A i jeszcze matę wodna mam kupić.
Mój dziec dzisiaj tylko je i spi, spi i je. Zosi Gf nie pobijemy, ale w nocy 6h dzisiaj ciągiem zaliczone.
Złapałam nawet okno pogodowe i przewietrzylysmy się i tez grzecznie przespała 1,5h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 16:21
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Nam z kolei zasugerowała lekarka obniżone napięcie, przez te rączki. Fizjo stwierdziła, że ma odrobinę słabszy brzuszek - no Ameryki nie odkryła, bo podobno większość niemowlaków tak ma.
My chyba jesteśmy po skoku, bo mały się coś uspokoił, ale jeszcze 2 dni temu darł się bez powodu tak, że myślałam że sąsiedzi opiekę społeczną wezwą 😂
Z zabawek ja polecam ośmiornice kontrastowa z Mom's care i jakieś inne pierdoly kontrastowe z Canpol na przykład.
Ja właśnie w drodze do fizjo-uro
A mój chłopczyk dzisiaj skończył 2 msc
Kosmo, Straw, martini92, Zula36, Ula30, olimama, sandrina22, akilegna♥, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Natka sto lat dla rówieśnika🙂
Straw jak nie wymiotuje i je normalnie to pierś wystarczy.
Zamówiłam matę z humbi, dzięki akilegna 🙂 wybrałam wzór z ulicami, już widzę jak starszak będzie siostrę autkami rozjeżdżał 😬 ale może jak trochę podrośnie to razem będą jeździćStraw, Natka95, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmo, już kiedyś o tym pisałam, że np mam wyrzuty sumienia jak młody leży sobie spokojnie i gada, a ja wtedy zamiast z nim posiedzieć to lecę coś na chacie ogarniać.
Ale tak specjalnie za dużo rzeczy to sobie nie wyrzucam, najgorzej będzie jak wrócę do roboty, a później jak go poślemy do żłobka, tak myślę .
Zresztą, ja nie z tych co tak się trzęsą nad dzieckiem. Pielęgniarka jak do mnie dzwoniła z punktu szczepień kazała mi wziąć chusteczki higieniczne- dla mnie . A ja tam się nie rozczulam specjalnie, jak Szymek płakał po tych szczepieniach, no bo to normalna (choć przykra, oczywiście) reakcja to go wzięłam, utuliłam, poczekałam i tyle. Serce mi nie pękało.
No i właśnie jeśli chodzi o znoszenie szczepień- minęło kilka godzin. Na razie jest w miarę. Je, śpi, trochę popłakuje. Ale mam wrażenie że gorzej nam idzie to kiszenie w domu, bo się nie przewietrzył, nie zdrzemnął w wózku jak co dzień. Dlatego jutro normalnie już idziemy, tak jak mówiłyście. Kupy nie było jeszcze po rota.
Natka, fajniusi chłopaczekNatka95 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Szczepienia czy jakieś badania też mnie nie rozklejają 🙂. Ale kurde no samobiczuje się że a bo smoczek to żeby nie miała kiedyś krzywego zgryzu, a leżaczek to żeby nie miała przeze mnie krzywego kręgosłupa, źle podnoszę o matko żeby nie miała za chwilę jakiś problemów ze asymetria itp 🤦♀️ No cóż, tak już chyba będzie zawsze 😉 Zaraz wjedzie że taki malutki bobas a ja muszę (i chce żeby nie było) wrócić do pracy i posłać ją do żłobka. To dopiero będzie hardcore dla mnie, już to czuję 🙄
Natka, super słyszeć że jest lepiej u was! Kawał chłopa 😁 -
Fakt, że najlepsze zabawki dla takiego niemowlaka, mającego już dobry chwyt, to akcesoria kuchenne. U syna hitem był silikonowy skladany lejek, z puszka po Ince uczył się raczkowac, karton z mleczka to idealny gryzak. 😉 A z klasycznych z
zabawek miś z metkami był spoko.
U córki narazie sprawdzaja się zawieszki, na sznurkach, czy tasiemkach, za które łapie i przyciąga do buzi. No i pielucha wkroczyła jako przyjaciel do zasypiania. Zyrafki jeszcze nie ogarnia, a ewidentnie przydalby się gryzak. Też polecam zabawki Lamaze. A i balon jeszcze super, daję mlodej na brzuszek i ćwiczy podnoszenie nóżek.
Kosmo, moja też zaczyna akceptowac opaski, jak nie zechce nosić czapki to jest już opcja opaska + kaptur i jakoś przetrwamy. 😉
U mnie po rota też częste kupy przez 2 tygodnie. Nic poza cycek nie dawalam.
Natka, śliczny. A ten uśmiech. 😍
Moja też dzisiaj miała piękna nockę zasnęła o 18.30, zjadła koło 1 i 5, a ostatecznie wstała o 8. -
Po szczepieniu wychodzimy normalnie, przy chorobach tez. Jak jest ciepło (nie upalnie) to nawet z gorączką brałam syna do ogrodu żeby się przewietrzyl, co zresztą sugerowała nasza pediatra.
-
Natka95 wrote:Sandrina, jak zdiagnozowaliscie alergię?
Teraz jestem na diecie bez bmk i jest lekka poprawa. Oby zeszło wszystko, bo chcę przejść z kpi na mm, i pediatra chce mieć pewność żeby mleko dla alergików przepisać 🤷
U nas po szczepieniu były kleksy ze śluzem - ale nie wiem czy po rota, bo pneumokoki też dają dolegliwości brzuszkowe.
No i po pneumo bolała ja nóżka.
Moja na opaskę reaguje wściekiem. Nie odważyłam się jeszcze założyć jej czapki 🙈 najwyżej będzie w samym kapturze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 20:55