X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale lipa 😐.

A tak z innej beczki. Ty Anszelika polecalaś kiedyś sukienki z shein. U nich rozmiary wypadają standardowo? Jakość jest ok? Nie ma w razie czego problemów ze zwrotami?
    Reszta dziewczyn ma jakieś doświadczenia z tą stroną? 😀

Ja mam kilka sukienek z sein I też mogę polecić. Rozmiarowka wg mnie jest trochę zawyzona ale nie wszystkie modele. Zamów, przymierz I jak nie pasuje to zwrócisz bez problemu

Ula30 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ale lipa 😐.

A tak z innej beczki. Ty Anszelika polecalaś kiedyś sukienki z shein. U nich rozmiary wypadają standardowo? Jakość jest ok? Nie ma w razie czego problemów ze zwrotami?
    Reszta dziewczyn ma jakieś doświadczenia z tą stroną? 😀

Nie zwracałam od nich nic nigdy. Rozmiar zgodnie z tabelka przy każdym ciuchy, bo to różnie wypada. Ja biorę u nich od l do 2xl, ale zawsze zgodnie z wymiarami jest podanymi na stronie. Warto patrzeć na opinie o danym ciuchu. Jeszcze się u nich nie nacielam, wszystko jest na prawdę super jak za tą kasę. Jakościowo jak Reserved, hm czy Orsay.

Ula30 lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u nas w przychodni mają podejście typu - jak dziecko nie ma gorączki to wychodzić, nawet jak chore😁

U nas póki co mata z pałąkami. Później coś po starszaku powyciągam, a szczerze to nawet nie wiem co tam mam. Oball mam na pewno - pamiętam, bo na forum był szał na to, a starszak popatrzył i wzgardził.
    Może malutką zainteresuje.

Za to polecam zabawki z lamaze - mieliśmy smoka i motyla.

Btw małej wyszła skaza białkowa. Nosz kurczaki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 13:09

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamaze też polecam. Bardzo fajne zabawki choć dość drogie. Właśnie wybieram mate. Chyba skończy się na takiej która można w tipi zmienić później.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp 😊

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy też macie wyrzuty sumienia że np smoczek za długo jest używany, że bobas często jest w lezaczku itd? Ja to się ciągle tak samobiczuje 🤦‍♀️ Że kurde ciągle ja muszę otulac do snu bo inaczej się rękami wybudza i to pewnie wina tego że miałam CC że taka niespokojna jest po nocach (mimo że wiem że można otulac dzieci dopóki się same na brzuch nie przekręcają). Potem znowu mam wyrzuty że młoda w dzień zasypia tylko jak jej puszczam szumisia, bo inaczej to każdy dźwięk z domu ja budzi. I znowu wyrzuty bo te szumisie wcale nie takie dobre są i głośne 🤦‍♀️ Potem o ten leżaczek że ja wsadzam jak muszę coś w kuchni zrobić chociażby to ona lubi w nim siedzieć i na mnie patrzeć. Jak ma dzień marudy to też tylko on jej odpowiada, żadne leżenie na macie np ona chce widzieć wszystko w domu co się dzieje dookoła. I znów wyrzuty że to niezdrowe przecież 🤦‍♀️ No wiem że sama się nakręcam ale nie potrafię nie mieć z tyłu głowy takich myśli

O, albo że nie tak ją podnoszę nieraz jak trzeba bo się naogladam na Instagramie profili fizjo dziecięcych o odpowiedniej pielęgnacji i potem świruje 🤦‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kosmo, też tak mam🤪

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja tez sie lubię samobiczować, ale myśle, ze to nam powoli przejdzie
    Idealne matki są tylko na instagramie 😉

Z Lamaze tez mam kilka rzeczy - lewka, motylka i węzeł do wozka. Poza tym książeczki i piłeczki sensoryczne. Z gryzaków grzybka i coś z lamaze jeszcze. Na razie nie kupuje więcej, bo chyba za szybko. Dla mojej bratanicy jak trochę podrosła najlepsza zabawka były klamerki .
    A i jeszcze matę wodna mam kupić.

Mój dziec dzisiaj tylko je i spi, spi i je. Zosi Gf nie pobijemy, ale w nocy 6h dzisiaj ciągiem zaliczone.
    Złapałam nawet okno pogodowe i przewietrzylysmy się i tez grzecznie przespała 1,5h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 16:21

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam z kolei zasugerowała lekarka obniżone napięcie, przez te rączki. Fizjo stwierdziła, że ma odrobinę słabszy brzuszek - no Ameryki nie odkryła, bo podobno większość niemowlaków tak ma.

My chyba jesteśmy po skoku, bo mały się coś uspokoił, ale jeszcze 2 dni temu darł się bez powodu tak, że myślałam że sąsiedzi opiekę społeczną wezwą 😂

Z zabawek ja polecam ośmiornice kontrastowa z Mom's care :D i jakieś inne pierdoly kontrastowe z Canpol na przykład.

Ja właśnie w drodze do fizjo-uro ;)

A mój chłopczyk dzisiaj skończył 2 msc ;)

658064c4da1e.jpg

Kosmo, Straw, martini92, Zula36, Ula30, olimama, sandrina22, akilegna♥, Kama_86 lubią tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka piękny! A jaki uśmiech 😍

Kosmo też tak mam, a jakie wyrzuty względem starszej. 🙈🤦‍♀️ Masakra.. No ale cóż poradzić.. Będą dzieci większe, to będzie ciut łatwiej bo nie będą tyle jeść :p tak sobie tłumaczę!

Natka95 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak Wasze dzieci zniosły szczepienia? U nas dużo spania i dużo pieluch do zmiany... Domyślam się, że po Rotarixie. Zakładam, że jak dziecko kp, to nie ma potrzeby uzupełniać elektrolitów, przepajać?

• LENi Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nie zrobiła kupy po rota hmm. Ale ogólnie dobrze zniosła, tylko ta temp 37 stopni.. Noc też w miarę ok. Nie była jakoś zmierzla tzn taka jak zwykle 🤪

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka sto lat dla rówieśnika🙂

Straw jak nie wymiotuje i je normalnie to pierś wystarczy.

Zamówiłam matę z humbi, dzięki akilegna 🙂 wybrałam wzór z ulicami, już widzę jak starszak będzie siostrę autkami rozjeżdżał 😬 ale może jak trochę podrośnie to razem będą jeździć

Straw, Natka95, akilegna♥ lubią tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, już kiedyś o tym pisałam, że np mam wyrzuty sumienia jak młody leży sobie spokojnie i gada, a ja wtedy zamiast z nim posiedzieć to lecę coś na chacie ogarniać.
    Ale tak specjalnie za dużo rzeczy to sobie nie wyrzucam, najgorzej będzie jak wrócę do roboty, a później jak go poślemy do żłobka, tak myślę ;).
    Zresztą, ja nie z tych co tak się trzęsą nad dzieckiem. Pielęgniarka jak do mnie dzwoniła z punktu szczepień kazała mi wziąć chusteczki higieniczne- dla mnie :D. A ja tam się nie rozczulam specjalnie, jak Szymek płakał po tych szczepieniach, no bo to normalna (choć przykra, oczywiście) reakcja to go wzięłam, utuliłam, poczekałam i tyle. Serce mi nie pękało.

No i właśnie jeśli chodzi o znoszenie szczepień- minęło kilka godzin. Na razie jest w miarę. Je, śpi, trochę popłakuje. Ale mam wrażenie że gorzej nam idzie to kiszenie w domu, bo się nie przewietrzył, nie zdrzemnął w wózku jak co dzień. Dlatego jutro normalnie już idziemy, tak jak mówiłyście. Kupy nie było jeszcze po rota.

Natka, fajniusi chłopaczek :)

Natka95 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po rota byly biegunki okolo 2 tygodnie, teraz po pneumokokach wczoraj placzliwa byla ale bez gorączki, noc ok. Ja nie rozczulilam sie tez na szczepiniach. Wyrzutow tez nie mam bo chate trzeba ogarnac

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrina, jak zdiagnozowaliscie alergię?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepienia czy jakieś badania też mnie nie rozklejają 🙂. Ale kurde no samobiczuje się że a bo smoczek to żeby nie miała kiedyś krzywego zgryzu, a leżaczek to żeby nie miała przeze mnie krzywego kręgosłupa, źle podnoszę o matko żeby nie miała za chwilę jakiś problemów ze asymetria itp 🤦‍♀️ No cóż, tak już chyba będzie zawsze 😉 Zaraz wjedzie że taki malutki bobas a ja muszę (i chce żeby nie było) wrócić do pracy i posłać ją do żłobka. To dopiero będzie hardcore dla mnie, już to czuję 🙄

Natka, super słyszeć że jest lepiej u was! Kawał chłopa 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że najlepsze zabawki dla takiego niemowlaka, mającego już dobry chwyt, to akcesoria kuchenne. U syna hitem był silikonowy skladany lejek, z puszka po Ince uczył się raczkowac, karton z mleczka to idealny gryzak. 😉 A z klasycznych z
    zabawek miś z metkami był spoko.

U córki narazie sprawdzaja się zawieszki, na sznurkach, czy tasiemkach, za które łapie i przyciąga do buzi. No i pielucha wkroczyła jako przyjaciel do zasypiania. Zyrafki jeszcze nie ogarnia, a ewidentnie przydalby się gryzak. Też polecam zabawki Lamaze. A i balon jeszcze super, daję mlodej na brzuszek i ćwiczy podnoszenie nóżek.

Kosmo, moja też zaczyna akceptowac opaski, jak nie zechce nosić czapki to jest już opcja opaska + kaptur i jakoś przetrwamy. 😉

U mnie po rota też częste kupy przez 2 tygodnie. Nic poza cycek nie dawalam.

Natka, śliczny. A ten uśmiech. 😍

Moja też dzisiaj miała piękna nockę zasnęła o 18.30, zjadła koło 1 i 5, a ostatecznie wstała o 8.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po szczepieniu wychodzimy normalnie, przy chorobach tez. Jak jest ciepło (nie upalnie) to nawet z gorączką brałam syna do ogrodu żeby się przewietrzyl, co zresztą sugerowała nasza pediatra.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Sandrina, jak zdiagnozowaliscie alergię?
    Mała miała te same objawy co starszak - wysypka kaszka na całym ciele, policzki suche i czerwone( jak polakierowane, gorące w dotyku), suche za uszami i łuszczące się brwi. Mała drapała się po twarzy.
    Teraz jestem na diecie bez bmk i jest lekka poprawa. Oby zeszło wszystko, bo chcę przejść z kpi na mm, i pediatra chce mieć pewność żeby mleko dla alergików przepisać 🤷

U nas po szczepieniu były kleksy ze śluzem - ale nie wiem czy po rota, bo pneumokoki też dają dolegliwości brzuszkowe.
    No i po pneumo bolała ja nóżka.

Moja na opaskę reaguje wściekiem. Nie odważyłam się jeszcze założyć jej czapki 🙈 najwyżej będzie w samym kapturze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2021, 20:55

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ