X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    a z jakiego powodu miałaś USG przezciemiączkowe, ona mi nawet konkretnej choroby nie napisała tylko kod choroby: Z03 czyli nic tak naprawde..

W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.

W sumie ona tez powiedziala ze dla niej to profilaktycznie, ze jak jest ciemiaczko to trzeba to wykorzystać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 18:50

Angiee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.

Matę ja mam taką dużą piankową, Mamabrum (fajna).
    Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.

Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.

Moja miala 8 pkt ale moj gin mowil ze w tym szpitalu 8 to 10, bo oni nie lubia dawac 10 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja miala 8 pkt ale moj gin mowil ze w tym szpitalu 8 to 10, bo oni nie lubia dawac 10 🤣🤣
    O matko 😨. Co za szpital.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed szczepieniem zawsze ważą dziecko? Czy w ogóle nie?

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Powinni zwazyc, zmierzyć i zbadać dziecko przed każdym szczepieniem oraz uzupełnić dane w książeczce zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:25

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Usg brzuszka tez miała

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

U mnie zawsze

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    O matko 😨. Co za szpital.

Kliniczny, zdrowe dzieci to dla nich za malo 🤣🤣

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻‍♀️

A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Usg brzuszka tez miała
    I to tak profilaktycznie? Standardowo chyba nie robią tych badań u noworodków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:33

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde piszecie o tych badaniach a nas nikt na nic nie wysłał 🤷🏻‍♀️ Ani na krew ani nic. Żadne usg brzucha czy główki. W szpitalu tylko jej cukier zbadali i morfologie zwykłą robili to tyle

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    I to tak profilaktycznie? Standardowo chyba nie robią tych badań u noworodków?

Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie było profilaktycznie USG. Badanie słuchu owszem, przesiewowe, morfologia, szczepienie w ostatni dzień przed wyjściem.
    Za to mam skierowanie do neurologa z Oliwka i pewnie jej zrobią USG. Idę oczywiście prywatnie, bo na NFZ termin na grudzień, dobrze że mam w pakiecie. Syna też umowie, w ramach jego obecnej diagnostyki.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻‍♀️

A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne

Kazda, dzisiejszej tylko nie wpisala ale szczepienie wpisala. U mnie bylo tylko sluch, przesiewowe po 48h, saturacja i cukier

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Czemu lepiej sie przerzucić? Ja bym na ta piankowa polozyla z palakiem, mysle ze jeszvze trochę z niej po korzysta, ja wlasnie tez chce piankowa kupic a i taka wodna, mega fajna sprawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie ta z pałąkiem leży na piankowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂
    Tak, to wszystko co piszesz to standard, ale USG już nie. My jeszcze dodatkowo chodziliśmy 3x dziennie na parametry- saturacja, tętno i cos tam jeszcze mu badali. Zawozziłam go do pielęgniarek i odbierałam jakoś po 30 minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 22:56

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:26

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ