X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    a z jakiego powodu miałaś USG przezciemiączkowe, ona mi nawet konkretnej choroby nie napisała tylko kod choroby: Z03 czyli nic tak naprawde..

W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.

W sumie ona tez powiedziala ze dla niej to profilaktycznie, ze jak jest ciemiaczko to trzeba to wykorzystać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 18:50

Angiee lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.

Matę ja mam taką dużą piankową, Mamabrum (fajna).
    Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.

Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.

Moja miala 8 pkt ale moj gin mowil ze w tym szpitalu 8 to 10, bo oni nie lubia dawac 10 🤣🤣

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Moja miala 8 pkt ale moj gin mowil ze w tym szpitalu 8 to 10, bo oni nie lubia dawac 10 🤣🤣
    O matko 😨. Co za szpital.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed szczepieniem zawsze ważą dziecko? Czy w ogóle nie?

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Powinni zwazyc, zmierzyć i zbadać dziecko przed każdym szczepieniem oraz uzupełnić dane w książeczce zdrowia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:25

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

Usg brzuszka tez miała

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:

U mnie zawsze

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    O matko 😨. Co za szpital.

Kliniczny, zdrowe dzieci to dla nich za malo 🤣🤣

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻‍♀️

A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Usg brzuszka tez miała
    I to tak profilaktycznie? Standardowo chyba nie robią tych badań u noworodków?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:33

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde piszecie o tych badaniach a nas nikt na nic nie wysłał 🤷🏻‍♀️ Ani na krew ani nic. Żadne usg brzucha czy główki. W szpitalu tylko jej cukier zbadali i morfologie zwykłą robili to tyle

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    I to tak profilaktycznie? Standardowo chyba nie robią tych badań u noworodków?

Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu nie było profilaktycznie USG. Badanie słuchu owszem, przesiewowe, morfologia, szczepienie w ostatni dzień przed wyjściem.
    Za to mam skierowanie do neurologa z Oliwka i pewnie jej zrobią USG. Idę oczywiście prywatnie, bo na NFZ termin na grudzień, dobrze że mam w pakiecie. Syna też umowie, w ramach jego obecnej diagnostyki.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻‍♀️

A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne

Kazda, dzisiejszej tylko nie wpisala ale szczepienie wpisala. U mnie bylo tylko sluch, przesiewowe po 48h, saturacja i cukier

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Czemu lepiej sie przerzucić? Ja bym na ta piankowa polozyla z palakiem, mysle ze jeszvze trochę z niej po korzysta, ja wlasnie tez chce piankowa kupic a i taka wodna, mega fajna sprawa

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas właśnie ta z pałąkiem leży na piankowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂
    Tak, to wszystko co piszesz to standard, ale USG już nie. My jeszcze dodatkowo chodziliśmy 3x dziennie na parametry- saturacja, tętno i cos tam jeszcze mu badali. Zawozziłam go do pielęgniarek i odbierałam jakoś po 30 minutach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 22:56

• Zula36 Autorytet

Wysłany: 16 września 2021, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 23:26

event.png
    age.png
    ❤️👶🏼Adaś 22.06.2021🌈
    💔👼🏼09.04.2020 (9tc)
    ❤️👧🏼Zosia 28.06.2018
    👩🏼 Ja, 39 lat 🤦🏼‍♀️
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ