Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
gf95 wrote:a z jakiego powodu miałaś USG przezciemiączkowe, ona mi nawet konkretnej choroby nie napisała tylko kod choroby: Z03 czyli nic tak naprawde..
W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:W sumie to nie wiem. Myslalm, ze to standardowe badanie, bo drugie dziecko na sali tez miało.
W sumie ona tez powiedziala ze dla niej to profilaktycznie, ze jak jest ciemiaczko to trzeba to wykorzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 18:50
Angiee lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.
Matę ja mam taką dużą piankową, Mamabrum (fajna).
Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło. -
nick nieaktualnyUla30 wrote:Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.
Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.
Moja miala 8 pkt ale moj gin mowil ze w tym szpitalu 8 to 10, bo oni nie lubia dawac 10 🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Przed szczepieniem zawsze ważą dziecko? Czy w ogóle nie?
Powinni zwazyc, zmierzyć i zbadać dziecko przed każdym szczepieniem oraz uzupełnić dane w książeczce zdrowia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 20:25
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Ula30 wrote:Mój też miał w szpitalu USG przezciemiaczkowe i USG brzuszka. Myślę, że to ze względu na to, że dostał 9pktow (nie wiem, za co mu odjęli, chyba za kolor skóry), a na noworodki po tych dwóch godzinach kontaktu przyjechał trochę wychłodzony i był dogrzewany lampą. Albo ze względu na PROM u mnie, pod kątem infekcji.
Karuzele mamy ta z Canpol kontrastowa, ale małą wersje- wisi na kołysce. Na łóżeczku mamy taką jasno niebieska z projektorem, jakaś B-kids. Ogólnie fajna, ale menu jest dotykowe i czasem trzeba kilka razy wciskać żeby poszło.
Usg brzuszka tez miała
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻♀️
A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne -
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:I to tak profilaktycznie? Standardowo chyba nie robią tych badań u noworodków?
Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
U mnie w szpitalu nie było profilaktycznie USG. Badanie słuchu owszem, przesiewowe, morfologia, szczepienie w ostatni dzień przed wyjściem.
Za to mam skierowanie do neurologa z Oliwka i pewnie jej zrobią USG. Idę oczywiście prywatnie, bo na NFZ termin na grudzień, dobrze że mam w pakiecie. Syna też umowie, w ramach jego obecnej diagnostyki. -
nick nieaktualnyKosmo wrote:A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻♀️
A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne
Kazda, dzisiejszej tylko nie wpisala ale szczepienie wpisala. U mnie bylo tylko sluch, przesiewowe po 48h, saturacja i cukier -
nick nieaktualnyKosmo wrote:A wasi pediatrzy wpisują w książeczce wizyty? Bo mój nic. Tylko szczepionki mamy wpisane, nawet patronazu nie wpisali 🤷🏻♀️
A odnośnie mat piankowych, puzzli. Czy są jakieś które właśnie nie będą odgryzione itd? Czy to ich 'urok' i co bym nie kupiła to tak będzie? Już powoli zaczynam się rozglądać bo jak fizjo mówiła że po trzecim miesiącu dobrze się już przerzucić z takiej maty z pałąkiem co mamy na puzzle właśnie piankowe no i nie wiem jakie są fajne
Czemu lepiej sie przerzucić? Ja bym na ta piankowa polozyla z palakiem, mysle ze jeszvze trochę z niej po korzysta, ja wlasnie tez chce piankowa kupic a i taka wodna, mega fajna sprawa -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyina-1409 wrote:Wydawało mi się, ze to standard. Co chwile zabierali maluchy na jakieś badania a a to usg, a to badanie słuchu, a to badania przesiewowe, pobranie kwri, szczepienie. Ważenie, pępki, obchód i ciagle coś 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2021, 22:56