X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 17 września 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja nie mam takich rozkmin. Jak nie marudzi, to niech sobie leży. Trochę do niej pogadam, ale też ile można... Ja ogólnie nie umiem się bawić z dziećmi. Męczy mnie to okrutnie. No i staram się nie uzależniać dzieci od siebie. Moja koleżanka tak zrobiła z pierwszą córka, nie mogła iść się wykąpać w samotności, mąż musiał stać nad wanną z córką na rękach bo jak mamy nie było w zasięgu oczu to był dramat. No nie dla mnie takie akcje...

medimind lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Kosmo ja nie mam takich rozkmin. Jak nie marudzi, to niech sobie leży. Trochę do niej pogadam, ale też ile można... Ja ogólnie nie umiem się bawić z dziećmi. Męczy mnie to okrutnie. No i staram się nie uzależniać dzieci od siebie. Moja koleżanka tak zrobiła z pierwszą córka, nie mogła iść się wykąpać w samotności, mąż musiał stać nad wanną z córką na rękach bo jak mamy nie było w zasięgu oczu to był dramat. No nie dla mnie takie akcje...

Mam podobne podejscie.

Anszelika lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się nie chce uzależnić od małej ale ona od urodzenia taki wyjcok, mam nadzieję że jej to minie, Bo właśnie chce normalnie zjeść, załatwić się czy wziąć prysznic. 🙈
    Ale ona nieodkładalna... Choć ostatnio trochę w leżaczku posiedzi sama ale nie długo 🙈
    Najbardziej mnie irytuje to jej budzenie z rykiem i musi być szybko cyc 🤦‍♀️

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie zadreczajcie sie, jak dziecior nie placze tylko lezy, cieszy sie to znaczy ze mu dobrze, a my, maz, dom tez sa wazne trzeba znalezc balans.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 10:08

Anszelika lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ja mam matę piankowa z humbi jeszcze po starszaku. Mogę z całego serca polecić bo przetrwała bardzo dużo przez te 3 lata. Jest w całości ale lekka, można zwinąć w rulon i schować w kącie. Łatwa do czyszczenia.

Zabawek mam mnóstwo też po starszym i jeszcze ich nie wyciągam. Narazie karuzela i mata z pałąkiem i pianinkiem wystarcza w zupełności. Jak już nauczy się łapać w rączki to wjadą jakieś grzechotki i gryzaki. Starszy uwielbiał długo piłkę oball (czy jakoś tak)
    Ja wczoraj właśnie taką matę odebrałam. Józkowi udało się ręką grzechotki trącić i nogami klawisze wcisnąć.
    Moja co też lubiła Oball. Potem jej kuzyn się bawił, a teraz Oball wrócił do nas, ale jeszcze nie ma dużego zainteresowania.
    Mieliśmy pożyczone puzzle skip hop, ale zwinęliśmy jak młoda zaczęła je demontować i gryźć. Spełniły swoją rolę, nauczyła się na nich raczkować, na dywanie nie mogła.
    Teraz też myślę co kupić i żeby było łatwe do mycia, bo Józka ćwiczymy na golaska. Dziś podobało mu się leżenie na brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale śmierdzące kupy po tym szczepieniu, chyba po rota 😨

Wstaliśmy dziś o 11 🙈🙈🙈

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jednak wczoraj w przychodni z Józiem. Płuca i oskrzela czyste. Charczy i kaszle, bo katar ma,ale już taki gęsty. Dziś kaszlał już tylko po obudzeniu rano na razie. Pediatra mówiła, że w takim stanie by można było go szczepić nawet, ale lepiej zaczekać i zobaczyć czy będzie poprawa.

Kupiłam bluzę do zakładania na chustę lub nosidło. Bałam się, że XL będzie za duża, bo normalnie noszę m, ale w sam raz jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    url=https://naforum.zapodaj.net/6997c0e48787.jpg.html]6997c0e48787.jpg[/url]

Co to może być? Kropki są lekko czerwone. Mamy od kilku dni, przemywamy rumiankiem ale raczej średnio schodzi. Czy potówki mogą też być w tym miejscu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama a dostaliście coś więcej na katar? Czy tylko sól i odciąganie?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula a robią się bardziej czerwone przy płaczu? Mieliśmy podobne ale tylko na policzkach i podbródku i nic nie pomagało. W końcu zaczęłam używać bepanthenu sensi derm i zeszło po 2 dniach 💆 A ja już się doszukiwalam alergii albo nie wiadomo czego 😉

Dziewczyny, od jakiej temperatury można by wsadzać bąbla do tego spiworka z cottonmoose? Dzisiaj rano byłyśmy na spacerze, było 10 stopni ale wiało bardzo nieprzyjemnie. Młoda miała body na krótki, grubą bluzę polarową no i okryta grubym kocykiem. Kark miała cieply, nawet nie letni ale tak sobie myślę że kurde jeszcze z 2-3 stopni i chyba by się przydało już w tym śpiworze wyjść 🤷🏻‍♀️ Ale też nie chce wyjść na wariatkę, bo mi np wiecznie ciepło i ja łaziłam w samej bluzie 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 12:08

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula mojej się co trochę robią takie kropki na szyi i policzkach, po bepanten sensiderm spokojnie schodzi i za jakiś czas znów się pojawia. Nie wiem co to, może trądzik ciągle.

Kosmo jak dla mnie to ten śpiworek jest na temperaturę bliżej zera, a teraz to taki kombinezon polarowy czy misiowy jak temperatura jest koło 10-12. Ja swoją w takim welurowym pajacu na spacer biorę. Pod spodem ma body na długi i spodenki. Nie jestem fanką przegrzewania bo z tego się biorą ciągle katary i przeziębienia, dlatego moja mama ciągle marudzi że u mnie zimno w domu (20-21 stopni mam w domu)

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kosmo, robi się bardziej czerwone jak płacze, a mniej jak jest suche i wywietrzone.
    To pójdę dziś po ten bepanten sensiderm. Dzięki dziewczyny!

• olimama Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula - myślę, że jeszcze za ciepło na te śpiwory. Podobnie jak Anszelika uważam, że to przy temperaturach ok 0-5 stopni i niższej. Też byłam rano na spacerze, było ok 10st., zalozylam polarowy pajacyk, na body z krotkim rękawem i pospiochy. Nie dawalam kocyka, założyłam za to pokrywę z gondoli, bo bardzo mocno wiało. Teraz ziema jeszcze nagrzana po lecie, więc inaczej odczuwa się temperaturę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2021, 14:36

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia dzis od 10 do teraz na polu temp okolo 15 stopni i ma na sobie bluze polarowa, i body z dlugim i na to kocyk

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Kama a dostaliście coś więcej na katar? Czy tylko sól i odciąganie?
    Jeszcze można robić inhalacje samą solą i jest Nasivin w kroplach, ale w kilku aptekach mąż pytał w końcu w jednej dostał, ale to od 3 miesiąca. Dr powiedziała, że też się nada, bo stężenie to samo i żeby psikać na patyczek do uszu i smarować w nosie. Jeszcze maść majerankową można stosować.

Ula30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Ula - myślę, że jeszcze za ciepło na te śpiwory. Podobnie jak Anszelika uważam, że to przy temperaturach ok 0-5 stopni i niższej. Też byłam rano na spacerze, było ok 10st., zalozylam polarowy pajacyk, na body z krotkim rękawem i pospiochy. Nie dawalam kocyka, założyłam za to pokrywę z gondoli, bo bardzo mocno wiało. Teraz ziema jeszcze nagrzana po lecie, więc inaczej odczuwa się temperaturę.
    Hihi, ja nie mam (jeszcze) tego śpiwora, to kosmo pytała. Ale rady mi też się przydadzą, więc dziękuję 😊. My właśnie wróciliśmy że spaceru. U nas jakoś 15 stopni. Młody miał body na długi, spodenki i kurtkę wiatrówkę. Przejściowo jak mocno wiało to czapkę, kocyk i pokrywę z gondoli, ale szybko mu pozdejmowałam, bo jednak tam w środku gondoli miał ciepło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ostatni dzień naszego rodzinnego wyjazdu, na całe szczęśćie, bo atmosfera jest gorzej niż tragiczna. Postanowiłam tym samym, że ostatni raz pojechaliśmy gdzieś z moją rodziną. Prawdopodobnie w przyszłym tygodniu wybieram się do psychoterapeuty(jeżeli nic nie stanie mi na przeszkodzie). Mąż miał tydzień urlopu, ale we wtorek już wraca do pracy i już się tego boję. Nie wiem dziewczyny czy jeszcze kiedyś poczuje się lepiej... Przez to wszystko mam taki ścisk żołądka, że wpycham na siłę jakieś minimalne ilości jedzenia. Ehhh pocieszcie i pogłaskajcie 😔

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 18 września 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie pocieszam i głaskam i przytulam. Jeszcze wyjdzie słońce i będzie lepiej. Z czasem to wszystko już nie będzie takie trudne i stresujące. Mam nadzieję, że uda Ci się dojechać na terapię i pomoże Ci przetrwać ten gorszy czas ❤

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee ale co się stało? Rodzina jak zwykle była mądrzejsza od rodziców?
    Co by się nie działo, wyjazd z malutkim dzieckiem to i tak wyzwanie.
    Mam nadzieję, że uda Ci się dotrzeć do psychoterapeuty i postaraj się zrobić wszystko, żeby się to udało. Jesteś dzielna i mądra, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będziesz w pełni szczęśliwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Angiee ale co się stało? Rodzina jak zwykle była mądrzejsza od rodziców?
    Co by się nie działo, wyjazd z malutkim dzieckiem to i tak wyzwanie.
    Mam nadzieję, że uda Ci się dotrzeć do psychoterapeuty i postaraj się zrobić wszystko, żeby się to udało. Jesteś dzielna i mądra, mam nadzieję, że wszystko się ułoży i będziesz w pełni szczęśliwa.

Rodzina obarcza mnie swoimi problemami mimo,że sama ze swoimi sobie nie radze

‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ