X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, nie mam zielonego pojęcia bo nigdzie nie chodzę 🤣 Nie no raz byłam w galerii i w aptece w tym tygodniu. W weekend widzieliśmy się z rodziną. Ja ogólnie ostatni raz byłam chora ze 3 lata temu także w ogóle jestem zła na siebie (jakbym miała na to jakiś wpływ) jak to się stało... 🤦‍♀️

Anszelika, dziękuję!

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ujemny, to jakies nie wiem mocne zapalenie oskrzeli mam, czy cos...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Gf! Ja w tym tygodniu brałam drugą dawkę i lekko zwątpiłam czytając, że Ty w pełni zaszczepiona możesz tak przechodzić. Covid czy nie - dużo zdrowia, bo jak widać, nie tylko to dziadostwo może wymęczyć.

U nas noc super. O 19 zasnęła, potem 2:30 i 5:30. Zamawiam taką każdą😁

I teraz Pytanko na śniadanko: co zrobić jeśli nie wiesz czy bąki puszcza dziecko czy jego tata? 😅
    Serio, moja ostatnio daje czadu jak stary chłop, a jest 2-miesięczną niunią🙈 Niedługo chrzciny i jak ją poniesie w kościele w momencie ciszy, to będzie wstyd na całą parafię. Nikt nie uwierzy, że to ona😂. Espumisan nie daję, bo ją to jakoś specjalnie nie męczy. Ulgę daje noszenie na leniwca, przy okazji trochę ćwiczy główkę

• LENi Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staw hahah zabiłaś mnie 😂🤪 ale też sie zastanawiam jak jestem w miejscu publicznym a ona wali pierdy 🤪

Gf - super ze ujemny!to zdrowiej!

U mnie noc słaba - budziła się co 1,5godz z czego samo usypianie trwało znów godzinę. Więc po pół godziny spania :/ porażka!

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nieźle, biorąc pod uwagę kaszel. Co się budziła to przez niego jak się na plecy przekręciła z boku. Także poprawiałam i jakoś noc minęła. O 4 mleko, teraz dopiero drugie wciąga.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc ekstra, spalam 8h z dwoma krótkimi pobudkami. Młoda tylko teraz rano trochę charczała więc oby to już przechodziło po prostu. Za to mnie trochę zmogło, tak mnie to gardło boli i nic nie działa (była szałwia, mięta, mleko z miodem, orofar, cholinex i teraz strepsils jem) a pali że aż nic nie mogę przełknąć. No i czuję po kościach jaka jestem slaba 🤦‍♀️. Wciąż mam nadzieję że do jutra trochę ozdrowieje bo oczywiście planowaliśmy znowu w góry iść... A tak to chyba co najwyżej jak kolejka na szczyt wyjedziemy, na tyle mam siły 😉

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    U nas noc ekstra, spalam 8h z dwoma krótkimi pobudkami. Młoda tylko teraz rano trochę charczała więc oby to już przechodziło po prostu. Za to mnie trochę zmogło, tak mnie to gardło boli i nic nie działa (była szałwia, mięta, mleko z miodem, orofar, cholinex i teraz strepsils jem) a pali że aż nic nie mogę przełknąć. No i czuję po kościach jaka jestem slaba 🤦‍♀️. Wciąż mam nadzieję że do jutra trochę ozdrowieje bo oczywiście planowaliśmy znowu w góry iść... A tak to chyba co najwyżej jak kolejka na szczyt wyjedziemy, na tyle mam siły 😉

W chuscie nosisz Marysie jak idziecie w gory?

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że mogę sama bez konsultacji z pediatra dac mlodej zagestnik do mleka?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    W chuscie nosisz Marysie jak idziecie w gory?
    Tak, ale planuje kupić nosidło. Bo akceptuje tylko jak ja ją noszę w chuscie, męża już nie a że ona coraz cięższa to ja wysiadam 😅 No i musimy robić przerwy tak co ok godzinę bo lubi sobie kości rozprostować

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u ginekologa. Wszystko ok. W pochwie mam jeszcze szwy nierozpuszczone, ale podobno to kwestia tygodnia - dwóch. I chyba dostałam okres. We wtorek minęły 2 miesiące od porodu. Jak się rozbierałam do badania już, patrzę, a tu krew na wkładce. A krwawienie połogowe już chyba z miesiąc temu się skończyło.

• olimama Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, co za lekarz, 🤦‍♀️ ale najważniejsze, że osluchowo czysto. Może była infekcja,a mała ja super zniosła. Takie zaklejanie czesto jest od nabialu przy infekcji. Ja jak starszego zbiera to staram się ograniczać mleczne produkty, bo wtedy właśnie flegma mu sie zbiera. A niemowlaki głównie jedzą mleko to nic nie poradzisz. Wody nie podasz. Chyba jedynie oklepywanie i nawilżanie. Przeciwciala przez czas karmienia jej dałaś, więc ona jeszcze na jakiś czas ma zapas. Jak nie karmisz to na gardło polecam Glimbax. A wit. C Cebion, napewno nie zaszkodzi.

Gg, zdrowia życzę.

Straw 😂

Kama u Ciebie też szybko

Kosmo, medimind lubią tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia ma biegunke, obstawiam ze z tego szpitala pieprzonego przyniosłyśmy kazde dziecko tam mialo usg brzucha to pewnie jelitowka

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf - dużo zdrowia.

Kosmo- zazdroszczę tych wycieczek górskich. My to chyba z postojem gdzieś byśmy musieli jechać przez cała Polskę 🤦‍♀️a ja tak lubię góry.

Straw - moja baki tez puszcza jak stary. Ostatnio się śmiałam, bo moja mała ksiezniczka nękała i pierdzila jak stary.

We wtorek robiłam małej badanie krwi i niestety się nie poprawiły w stosunku do poprzednich i dostałam skierowanie do poradni hematologicznej w celu konsultacji. Już się naczytałam w necie wiec się stresuje co wyjdzie chociaż pediatra uspokajała, ze prawdopodobnie z tego wyrośnie. Wstrzymali nam szczepienie na Rota, bo żywych nie może dostać. 18.10Wizyta w poradni. Do tego czasu chyba całkiem osiwieje.

Moje dziecko odmawia ostatnio mm. Jak była z babciami to troche zjadla. Jak chcialm ja troche dopchać, bo umówiłam się z koleżanka i chcialm żeby pospala na spacerze to nie chciała. A ze najkrótsza droga do tej koleżanki wiedzie przez cmentarz to karmiłam na ławeczce na cmentarzu, bo dziecko chciało się przytulić do cycka.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ina ja już nieraz na cmentarzu karmiłam, starszego tez😛 i w roznych ciekawych miejscach, ostatnio w knajpie przy stoliku (na zewnątrz i byłam odwrócona do ludzi plecami), mloda przy cycku, starszaka widelcem dopychałam, order matki polki powinnam dostać.

olimama, Kama_86 lubią tę wiadomość

preg.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ina ja już nieraz na cmentarzu karmiłam, starszego tez😛 i w roznych ciekawych miejscach, ostatnio w knajpie przy stoliku (na zewnątrz i byłam odwrócona do ludzi plecami), mloda przy cycku, starszaka widelcem dopychałam, order matki polki powinnam dostać.

No powinnaś. Ja karmiłam w kawiarni na świeżym powietrzu a bratanica gofra w tym czasie wcinala, ale ona ma już 10 lat wiec samoobsługowa 🙂

A na cmentarzu pewnie będę jeszcze karmiła, bo to pośrodku drogi do tej koleżanki a urodziła we wrześniu wiec będziemy się częściej spotykać. W sumie ładnie tam jest - cisza, spokój, drzewa, szerokie, równe alejki i lokatorzy nie przeszkadzają 😜

martini92, olimama lubią tę wiadomość

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak u was z rozmiarami? Jaki już nosicie? W sensie wasze bomble 😁

Ja nakupilam ostatnio na wyprzedaży w hm dużo ubranek na 68 z myślą że mają zawyżoną trochę rozmiarowke i jestem w szoku bo wcale jakieś za duże na moją córe nie są... 62 już ledwo dopinamy, już się wścieka jak jej zakładam takie małe bo ma ciasne w barkach 😂 Nawet te z lidla 62/68 są tak akurat... Ledwo co sprzedałam trochę ciuszkow 50-56 to już muszę kolejne wystawiać na vinted. Po 74 już trochę zwalnia ten wzrost czy jak to jest bo nie ogarniam? 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy na IP Zosia przybrala 150g w 2 tygodnie..

• martini92 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ale IP ze względu na tą biegunkę? Mieliście wcześniej problem z przybieraniem czy dopiero teraz? Macie biedne kumulację, zdrówka dla Was, napisz potem jak sytuacja

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo u nas też już 68, z tym, że pajace z Sinsay są już na styk, a HM luźne.

Gf jak moją ważono przed szczepieniem, to też jej wyszło na + jakieś 200g w 2 tyg. Ale nie przejęłam się tym, bo widzę, że je, rośnie i jest ewidentnie cięższa. Moim zdaniem tylko ważenie na tej samej wadze jest miarodajne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP wyszlo ze więcej przybrala, mamy dawac zagestnik, kupy sa w granicach normy. Jedziemy do domu

akilegna♥, olimama lubią tę wiadomość

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ