X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Gf ale IP ze względu na tą biegunkę? Mieliście wcześniej problem z przybieraniem czy dopiero teraz? Macie biedne kumulację, zdrówka dla Was, napisz potem jak sytuacja

Raz bylo na granicy, potem nadrobiła, skokowo

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba ze soba pojade do Bystrej do szpitala, kojarzysz Kosmo plucny, bo jednak caly weekend przed nami a mama tam pracuje, te zadyszki to powazna sprawa

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nic nie słyszałam o szpitalu w bystrej ale jak masz tam mamę to zawsze lepiej.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Akilegna u nas w ogóle żadnej adaptacji nie było, od razu na 7h, tragedii nie było. Od poniedziałku będzie się musiał przyzwyczajać od początku bo też był chory i ostatnie dwa tygodnie w domu 😒
    Wczoraj znalazłam na YouTube kanał jakiejś typiarki co ma dziesięcioro dzieci, czwórka najmłodszych jeszcze na cycu😱 jak mi będzie ciężko z moją dwójką to wiem gdzie zaglądać żeby się pocieszyć 😅

Ja też bym go z chęcią dała na pełen etat ale niestety nie dało się 😂

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • LENi Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Gf - dobrze ze was puścili do domu a nie zatrzymali.

Kosmo - to moja 56 ma jeszcze ciut duże 🤪 rośnie na szerokość a nie długość 😂
    Bo już taki klocek z niej :) ale już się fajnie śmieje! Chwilę sama zabawi więc jest lepiej, ale noce ciężkie. Wlansoe ja usypiam..

A ja w sumie kupiłam wagę po wyjściu że szpitala i użyłam jej 2 razy 🤦‍♀️ będę musiała sprzedac..

l22ndf9helggnp3z.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja nosi jeszcze 56/62. Mamy body z Lidla 62/68 to trochę za duże jeszcze- dzisiaj jej ubrałam, bo nie znałam rozmiarówki.Pajace ze smyka 56 są dobre, ale te z hm tez🙂

Leni moja waga tez się ostatnio kurzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 20:17

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz z córka ja na ip, crp mam 88, rtg czyste, mam mocne zapalenie oskrzeli, dostalam leki i moge chodzic bez zadyszki. Czekam na wypis

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 22:30

olimama lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliwka nosi 62 ciągle, ale wiele ciuchów już się robi małe. Pajace z next są powoli krótkie, cool club takie na styk. Z Pepco to już nawet 68 nosi. Lidlowe 62/68 jest spoko. Ogólnie jest długa a chuda, bo wszystko wisi. Powoli zmieniam jej garderobę w stronę 68 właśnie i muszę body dokupić na długi rękaw. Za to z grubszymi bluzami się super wstrzelilam bo są tylko trochę za długie rękawki, resztą oczywiście wisi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 22:59

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2021, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nosimy 62/68 czaaasem 56

• olimama Autorytet

Wysłany: 1 października 2021, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, ale Wam się seria trafiła. Zdrowia dla Was. Tym przybieraniem nie martw się. Mówią, że niemowlęta zwalniają po 3 miesiącu, ale to tylko teoria. Dzieci rosną skokowo, a najwazniejsze pilnować sobie siatki centylowej. Moja też juz od ok 2 miesiaca przybiera dużo mniej.

Moja ubranka nosi głównie 62, body 56 jeszcze dają radę, natomiast śpiochy, spodenki itp. 68. Ma długie nogi, a jest drobna, więc juz zaczyna być problem z szerokością spodenek. Mam też kłopot ze skarpetkami, bo ma długie stopy i wąskie nogi.

Karmienie w nietypowych miejscach to z synem zaliczylam zatloczony pociąg, gdzie babeczka obok próbowała mi wytłumaczyć, że 10 miesieczne dziecko nie powinno juz być na piersi. 🤦‍♀️ Jeszcze na plaży i na basenie. W tym rozdaniu narazie raczej standardowo w restauracji, na placu zabaw, w samochodzie, w parku, u lekarza.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, ale Wam się seria trafiła. Zdrowia dla Was. Tym przybieraniem nie martw się. Mówią, że niemowlęta zwalniają po 3 miesiącu, ale to tylko teoria. Dzieci rosną skokowo, a najwazniejsze pilnować sobie siatki centylowej. Moja też juz od ok 2 miesiaca przybiera dużo mniej.

Moja ubranka nosi głównie 62, body 56 jeszcze dają radę, natomiast śpiochy, spodenki itp. 68. Ma długie nogi, a jest drobna, więc juz zaczyna być problem z szerokością spodenek. Mam też kłopot ze skarpetkami, bo ma długie stopy i wąskie nogi.

Karmienie w nietypowych miejscach to z synem zaliczylam zatloczony pociąg, gdzie babeczka obok próbowała mi wytłumaczyć, że 10 miesieczne dziecko nie powinno juz być na piersi. 🤦‍♀️ Jeszcze na plaży i na basenie. W tym rozdaniu narazie raczej standardowo w restauracji, na placu zabaw, w samochodzie, w parku, u lekarza.

Ona jest 25-50 centul wg appki zdrowo rossne, no ja juz w domu dobrze ze mama tam pracuje, bo opieka super szybka, jeszcze okazalo sie ze rtg mi moja kiero robi, z mojego szpitala... crp mialam 89 norma do 5, dobrze ze nie czekałam do pon.

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna noc masakra - jestem wykonczona.

Pobudka co 1,5h, ciągle by jadła, usypia przy cycu - odkładam - impreza i potem przez godzinę nie usypia 🙈 i tak ciągle..
    Czyżby dalej skok, ale jakiś kolejny już :/ nie wiem kiedy się skonc, yk poprzedni a już kolejny 🙈😂 możliwe to 🤦‍♀️?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kolejna noc masakra - jestem wykonczona.

Pobudka co 1,5h, ciągle by jadła, usypia przy cycu - odkładam - impreza i potem przez godzinę nie usypia 🙈 i tak ciągle..
    Czyżby dalej skok, ale jakiś kolejny już :/ nie wiem kiedy się skonc, yk poprzedni a już kolejny 🙈😂 możliwe to 🤦‍♀️?

Moze dziecko high need?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf Ty oskrzela a ja zapalenie gardła 🤦‍♀️ Byłam na świątecznej pomocy dzisiaj rano.

Mam nadzieję że Marysia nie łapnie ode mnie, ale już się martwię bo od nocy je o połowę mniej niż zwykle i miała jakiś atak płaczu bez powodu a ona tak nie robi normalnie...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Gf Ty oskrzela a ja zapalenie gardła 🤦‍♀️ Byłam na świątecznej pomocy dzisiaj rano.

Mam nadzieję że Marysia nie łapnie ode mnie, ale już się martwię bo od nocy je o połowę mniej niż zwykle i miała jakiś atak płaczu bez powodu a ona tak nie robi normalnie...

Cos jest w powietrzu, bo wszyscy chorzy. Dlugo czekalas w wojewodzkim? Bo wczoraj ponoc byla masakra w nocy tam

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Cos jest w powietrzu, bo wszyscy chorzy. Dlugo czekalas w wojewodzkim? Bo wczoraj ponoc byla masakra w nocy tam
    To mi się chyba udało tylko jedna osoba była przede mną.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Zuzia273 Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś bierze tabletki Axia forte plus?

• olimama Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Ona jest 25-50 centul wg appki zdrowo rossne, no ja juz w domu dobrze ze mama tam pracuje, bo opieka super szybka, jeszcze okazalo sie ze rtg mi moja kiero robi, z mojego szpitala... crp mialam 89 norma do 5, dobrze ze nie czekałam do pon.
    No to ładnie, a spadkowa była na podobnym centylu? I jest już poprawa?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • olimama Autorytet

Wysłany: 2 października 2021, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wreszcie zaczęła śmiać się na głos. Jak ja na to czekałam. Wczesniej zdarzył jej się pojedynczy głośny smieszek. Ale dziś sypała całymi seriami. 🤩

A z gorszysz kwestii idą nam zęby. W miejscach dolnych jedynek ma opuchnięte dziąsła. Jak jej obnizam wagę to widać jasne slady na dziaslach. Ślini się na potęgę, wkłada paluchy i naciska sobie to miejsce i mamy dużo sluzowatych kupek. Do tego ma wybuchy placzu i nie wiem, czy to ból, czy skok. Co polecacie na zęby?

qdkkroeq0u8d5vnj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    No to ładnie, a spadkowa była na podobnym centylu? I jest już poprawa?
    Urodzeniowa 3760, najnizsza 3460

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ