Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
martini92 wrote:Akilegna u nas w ogóle żadnej adaptacji nie było, od razu na 7h, tragedii nie było. Od poniedziałku będzie się musiał przyzwyczajać od początku bo też był chory i ostatnie dwa tygodnie w domu 😒
Wczoraj znalazłam na YouTube kanał jakiejś typiarki co ma dziesięcioro dzieci, czwórka najmłodszych jeszcze na cycu😱 jak mi będzie ciężko z moją dwójką to wiem gdzie zaglądać żeby się pocieszyć 😅
Ja też bym go z chęcią dała na pełen etat ale niestety nie dało się 😂 -
Ojej Gf - dobrze ze was puścili do domu a nie zatrzymali.
Kosmo - to moja 56 ma jeszcze ciut duże 🤪 rośnie na szerokość a nie długość 😂
Bo już taki klocek z niej ale już się fajnie śmieje! Chwilę sama zabawi więc jest lepiej, ale noce ciężkie. Wlansoe ja usypiam..
A ja w sumie kupiłam wagę po wyjściu że szpitala i użyłam jej 2 razy 🤦♀️ będę musiała sprzedac.. -
Moja nosi jeszcze 56/62. Mamy body z Lidla 62/68 to trochę za duże jeszcze- dzisiaj jej ubrałam, bo nie znałam rozmiarówki.Pajace ze smyka 56 są dobre, ale te z hm tez🙂
Leni moja waga tez się ostatnio kurzy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 20:17
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
Oliwka nosi 62 ciągle, ale wiele ciuchów już się robi małe. Pajace z next są powoli krótkie, cool club takie na styk. Z Pepco to już nawet 68 nosi. Lidlowe 62/68 jest spoko. Ogólnie jest długa a chuda, bo wszystko wisi. Powoli zmieniam jej garderobę w stronę 68 właśnie i muszę body dokupić na długi rękaw. Za to z grubszymi bluzami się super wstrzelilam bo są tylko trochę za długie rękawki, resztą oczywiście wisi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2021, 22:59
-
nick nieaktualny
-
Gf, ale Wam się seria trafiła. Zdrowia dla Was. Tym przybieraniem nie martw się. Mówią, że niemowlęta zwalniają po 3 miesiącu, ale to tylko teoria. Dzieci rosną skokowo, a najwazniejsze pilnować sobie siatki centylowej. Moja też juz od ok 2 miesiaca przybiera dużo mniej.
Moja ubranka nosi głównie 62, body 56 jeszcze dają radę, natomiast śpiochy, spodenki itp. 68. Ma długie nogi, a jest drobna, więc juz zaczyna być problem z szerokością spodenek. Mam też kłopot ze skarpetkami, bo ma długie stopy i wąskie nogi.
Karmienie w nietypowych miejscach to z synem zaliczylam zatloczony pociąg, gdzie babeczka obok próbowała mi wytłumaczyć, że 10 miesieczne dziecko nie powinno juz być na piersi. 🤦♀️ Jeszcze na plaży i na basenie. W tym rozdaniu narazie raczej standardowo w restauracji, na placu zabaw, w samochodzie, w parku, u lekarza. -
nick nieaktualnyolimama wrote:Gf, ale Wam się seria trafiła. Zdrowia dla Was. Tym przybieraniem nie martw się. Mówią, że niemowlęta zwalniają po 3 miesiącu, ale to tylko teoria. Dzieci rosną skokowo, a najwazniejsze pilnować sobie siatki centylowej. Moja też juz od ok 2 miesiaca przybiera dużo mniej.
Moja ubranka nosi głównie 62, body 56 jeszcze dają radę, natomiast śpiochy, spodenki itp. 68. Ma długie nogi, a jest drobna, więc juz zaczyna być problem z szerokością spodenek. Mam też kłopot ze skarpetkami, bo ma długie stopy i wąskie nogi.
Karmienie w nietypowych miejscach to z synem zaliczylam zatloczony pociąg, gdzie babeczka obok próbowała mi wytłumaczyć, że 10 miesieczne dziecko nie powinno juz być na piersi. 🤦♀️ Jeszcze na plaży i na basenie. W tym rozdaniu narazie raczej standardowo w restauracji, na placu zabaw, w samochodzie, w parku, u lekarza.
Ona jest 25-50 centul wg appki zdrowo rossne, no ja juz w domu dobrze ze mama tam pracuje, bo opieka super szybka, jeszcze okazalo sie ze rtg mi moja kiero robi, z mojego szpitala... crp mialam 89 norma do 5, dobrze ze nie czekałam do pon. -
Kolejna noc masakra - jestem wykonczona.
Pobudka co 1,5h, ciągle by jadła, usypia przy cycu - odkładam - impreza i potem przez godzinę nie usypia 🙈 i tak ciągle..
Czyżby dalej skok, ale jakiś kolejny już nie wiem kiedy się skonc, yk poprzedni a już kolejny 🙈😂 możliwe to 🤦♀️?
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Kolejna noc masakra - jestem wykonczona.
Pobudka co 1,5h, ciągle by jadła, usypia przy cycu - odkładam - impreza i potem przez godzinę nie usypia 🙈 i tak ciągle..
Czyżby dalej skok, ale jakiś kolejny już nie wiem kiedy się skonc, yk poprzedni a już kolejny 🙈😂 możliwe to 🤦♀️?
Moze dziecko high need? -
Gf Ty oskrzela a ja zapalenie gardła 🤦♀️ Byłam na świątecznej pomocy dzisiaj rano.
Mam nadzieję że Marysia nie łapnie ode mnie, ale już się martwię bo od nocy je o połowę mniej niż zwykle i miała jakiś atak płaczu bez powodu a ona tak nie robi normalnie... -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Gf Ty oskrzela a ja zapalenie gardła 🤦♀️ Byłam na świątecznej pomocy dzisiaj rano.
Mam nadzieję że Marysia nie łapnie ode mnie, ale już się martwię bo od nocy je o połowę mniej niż zwykle i miała jakiś atak płaczu bez powodu a ona tak nie robi normalnie...
Cos jest w powietrzu, bo wszyscy chorzy. Dlugo czekalas w wojewodzkim? Bo wczoraj ponoc byla masakra w nocy tam -
gf95 wrote:Ona jest 25-50 centul wg appki zdrowo rossne, no ja juz w domu dobrze ze mama tam pracuje, bo opieka super szybka, jeszcze okazalo sie ze rtg mi moja kiero robi, z mojego szpitala... crp mialam 89 norma do 5, dobrze ze nie czekałam do pon.
-
Moja wreszcie zaczęła śmiać się na głos. Jak ja na to czekałam. Wczesniej zdarzył jej się pojedynczy głośny smieszek. Ale dziś sypała całymi seriami. 🤩
A z gorszysz kwestii idą nam zęby. W miejscach dolnych jedynek ma opuchnięte dziąsła. Jak jej obnizam wagę to widać jasne slady na dziaslach. Ślini się na potęgę, wkłada paluchy i naciska sobie to miejsce i mamy dużo sluzowatych kupek. Do tego ma wybuchy placzu i nie wiem, czy to ból, czy skok. Co polecacie na zęby? -
nick nieaktualny