Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula No właśnie moja ma taki pępek od początku, nikt nie zwrocil na niego uwagi..
Ale na przepuklinę pępkowa wiem że plasterki są zalecane.
Muszę też zapytać pediatrw i ten pępek jak będę na szczepieniu.
My żadnej kontroli okulistycznej nie mamy zalwocnej, w sumie to żadnych innych badań czy wizyt nie mamy zaleconych. Tylko kontrola bioderek.
Kosmo ja Tez Musze być wyspana, inaczej jestem zmierzla na chłopa.. 🤪 Chodzę spać przed 22. Mój Tez wychodzi przed 8 a wraca często po 19 nawet..
Jutro jest w domu bo robią nam wkoncu schody, a ma być podobno cieplutko to może jakiś spacerek zaliczymy. -
nick nieaktualnyMy mamy takie zalecenie na wypisie ze szpitala- kontrola okulistyczna w 3miesiacu życia. Podejrzewam, że to ze względu na te problemy po porodzie, co Wam kiedyś pisałam- 3x 9 punktow, wychłodzenie.
Leni, jutro wrzucę fotkę tego pępka, to napisz mi, jak zobaczysz, czy u Was to podobnie wygląda 😏.LENi lubi tę wiadomość
-
My mamy bioderka, neurologa, chirurga z pepkiem bo najpierw miała ziarniak, a teraz jakby przepuklina. Tyle że mała nie chce leżeć na brzuchu.
Ja też muszę się wyspać bo inaczej chodzę wściekła i się kłócę.
Najgorzej że znów mam krwawienie. Ja się kurde wykoncze. Pięć dni był spokój i od nowa. Te cholerne tabletki jednoskładnikowe są o kant dupy w moim przypadku... Chyba że ich skuteczność antykoncepcyjna polega na tym, że nie ma seksu bo ciągle krwawisz, to i w ciążę nie zajdziesz 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2021, 23:13
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:My mamy bioderka, neurologa, chirurga z pepkiem bo najpierw miała ziarniak, a teraz jakby przepuklina. Tyle że mała nie chce leżeć na brzuchu.
Ja też muszę się wyspać bo inaczej chodzę wściekła i się kłócę.
Najgorzej że znów mam krwawienie. Ja się kurde wykoncze. Pięć dni był spokój i od nowa. Te cholerne tabletki jednoskładnikowe są o kant dupy w moim przypadku... Chyba że ich skuteczność antykoncepcyjna polega na tym, że nie ma seksu bo ciągle krwawisz, to i w ciążę nie zajdziesz 😒 -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Jak robicie mm to jak np robicie 150 ml to wlewacie 150 ml wody i 5 miarek?
Mój ojciec robi tak ze wlewa np 100, wrzuca 5 miarek i dolewa wody do 150 by bylo 150, bo mi wiadomo wyjdzie ok 170. -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Ten pierwszy sposób. Wlewam 150ml i wrzucam 5 miarek. Nie przyszło mi nawet do głowy żeby się bawić w dolewanie żeby było w punkt 150ml. Wydaje mi się że nie o to chodzi w instrukcji ale to tylko moja opinia 😅
Mi tez sie tak wydaje, moj ojciec tak robi niech robi, ma swoj sposob 🤣🤣 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
W temacie krwawień, ja miałam pierwszy okres równo 8tyg po porodzie. Po 2 tyg kolejny i dzisiaj znowu dostałam 🤦♀️ Ginekolog powiedział mi że no tak może się dziać jak się wszystko normuje. Nie łykam tego, myślicie żeby iść gdzie indziej? W sumie miałam tylko badanie na samolocie i oglądanie blizny. Może trzebaby zrobić USG albo coś 🤷🏻♀️
-
Kosmo wrote:W temacie krwawień, ja miałam pierwszy okres równo 8tyg po porodzie. Po 2 tyg kolejny i dzisiaj znowu dostałam 🤦♀️ Ginekolog powiedział mi że no tak może się dziać jak się wszystko normuje. Nie łykam tego, myślicie żeby iść gdzie indziej? W sumie miałam tylko badanie na samolocie i oglądanie blizny. Może trzebaby zrobić USG albo coś 🤷🏻♀️
Ja miałam USG i i tak dupa. Jutro Oliwka skończy 9 tygodni, a ja ciągle z podpaska. Serio z pięć dni miałam spokój. Już mi się robi odparzenie w pachwinie. Na noc sudocrem poszedł w ruch. Wczoraj jak wiedziałam że dłużej będę poza domem to założyłam jednocześnie tampon i podpaskę, miałam nosa - przelało się. -
Anszelika wrote:Ja miałam USG i i tak dupa. Jutro Oliwka skończy 9 tygodni, a ja ciągle z podpaska. Serio z pięć dni miałam spokój. Już mi się robi odparzenie w pachwinie. Na noc sudocrem poszedł w ruch. Wczoraj jak wiedziałam że dłużej będę poza domem to założyłam jednocześnie tampon i podpaskę, miałam nosa - przelało się.
-
gf95 wrote:Jak robicie mm to jak np robicie 150 ml to wlewacie 150 ml wody i 5 miarek?
Mój ojciec robi tak ze wlewa np 100, wrzuca 5 miarek i dolewa wody do 150 by bylo 150, bo mi wiadomo wyjdzie ok 170.
Wiec twoj sposob jest prawidlowy, a ten drugi moze prowadzic przy wrazliwym dziecku nawet do boli brzuszka czy zatwardzenia...
Taka pierwsza lepsza rozpiska
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 09:35
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Na tyle opakowania w tej rozpisce ile miarek na ile mleka jest nawrt napisane, ze np na 120ml, 4 miarki mleka i to jest 135ml gotoeej mieszanki
Wiec twoj sposob jest prawidlowy, a ten drugi moze prowadzic przy wrazliwym dziecku nawet do boli brzuszka czy zatwardzenia...
Taka pierwsza lepsza rozpiska
To moze przez to nam tak plakala, musze mu powiedzieć ze jego myslenie jest zle 🤣🤣
No to mi tak wlasnie wychodzi ze 120 jakies 140 mieszanki ze 150 jakies 170-180.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 09:38
-
Gf, zawsze w razie czego mozesz teraz olaczki na meza zwalic🤣
medimind lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyLeni, Anszelika- tak u nas wygląda pępek. Ta biała kropeczka jest na dole. Zaczęła z niej wystawać taka jakby nitka, ale odpadła. I cały pępek zrobił się ciemniejszy, wcześniej był taki jak skóra na brzuchu.
Jak myślicie, jak pilnej konsultacji (o ile w ogóle) to wymaga? Jak naciskam, to nie wygląda jakby go bolało.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 10:16
-
nick nieaktualny