Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
jusci wrote:Jak zapodacie inhalacje to ta wydzielina się rozrzedzi i szybciej się jej pozbędziecie.
-
nick nieaktualny
-
Kosmo, my po tym wirusie mamy non stop gluta.. Tylko ja coś wyciągam z tego nosa... Mi kiedyś powiedziała Pani w aptece, że też może być tak, że od uleeania się nadkaża i są te gluty 🤷♀️ no ale jest wtedy wydzielina.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Ja mam problem z wyciąganien suchych kóz, psikam woda lub solą na brzuszek i nie wychodza.. Odciągam elektrycznym - słabo wychodzi.. Ciągle jej siedzi w nosie jak wy sobie radzicie z tym?!
-
nick nieaktualnyjusci wrote:Jak zapodacie inhalacje to ta wydzielina się rozrzedzi i szybciej się jej pozbędziecie.
Jaki był przebieg choroby u Was? Dzisiaj mała gorzej się czuję. Kaszel się nasilił i jest mocno osłabiona, a mnie złapał kryzys, tak bardzo się o nią boje -
Hej! Przyznam, że podczutuje Was, bo sama tez mam lipcowe maleństwo. Można do Was dołączyć? 🙈 obiecuje być aktywną forumowiczka. Mam córeczkę z lipca, urodzona przez cc i starszego syna.
Kosmo - u nas tez był problem charczenia i dalej jest. Tylko nad ranem tak jak opisujesz. Przyczyna jest refluks. Dziecko nie musi ulewać. U nas noce od urodzenia były niespokojne. Rzucanie się po łóżeczku, jakies płacze albo stękanie. Pobudki z krzykiem. Po jakimś czasie pojawiło się charczenie, konsultowaliśmy z lekarzami, jedyne co to kazali mi nabiał wyłączyć z diety 🤡(karmie piersią ) dopiero konsulacja u gastrologa pomogła, jesteśmy w trakcie kuracji i noce mamy spokojniejsze. Charczenia wcale lub nad ranem. A czemu pojawia się to w nocy, nam lekarz mowil, że nocą się nasila refluks. Może w tym kierunku warto iść, poobserwowac jak w dzień przy jedzeniu się zachowuje, czy nie cofa się jej mleko itp
-
nick nieaktualnyOlimamo, jesteś zadowolona z kocyka MyMemi? Kusi mnie, żeby kupić małej, bo mam tylko bambusowy kocyk. Przydałoby się coś cieplejszego. Widziałam tańsze wersję, ale w nich wełna merino jest 50/50 z akrylem. Nie mechaci się, jakościowo jest w porządku?
Pewnie na BlackFriday będą promki, ale do tego momentu to jeszcze dużo czasu😒
Angiee trzymajcie się z Łucją. Dobrze, że już zdiagnozowana i wiadomo jak leczyć. Trzymam kciuki za szybki powrót do domu. ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:25
-
Angiee, my zanim trafiliśmy z duszności ami, to przez tydzień chodziłam co drugi dzień do lekarza, żeby go osluchiwali. Tak mi kazali, bo wiedzieli, że mam zapalenie płuc w domu... Zaczęło się od mega gluta, ale to mega... Inhalacje nic nie pomagały. Potem zaczął kaszlec, ale osluchowo było jeszcze ok. Aż w końcu pojawiła się duszność i zmiany w oszkrzelikach i jazda do szpitala. Tam dostaliśmy inhalacje 3x z beridual, plus inhalacje z samej soki też 3x dziennie. Przy tym wirusie może dłużej się utrzymywać szmer... Przez co nie wypuszcza dopóki on nie zniknie. Nam np rano było ok, ale już na wieczór było coś słychać 🤷♀️ na koniec wylądowali nam sterydy i po tym już było ok.
Miłosz też był taki ospaly, niechętnie jadł przez gluta... Zanim go nakarnilam musiałam porządek z glutem robić...
Pobyt w szpitalu przy rsv uważam za najlepszy, bo w domu dopiero bym swirowala, a tak to zawsze ktos był kto sprawdził jak miałam jakieś wątpliwości.Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
I przystawialam go częściej. Zawsze było pytanie czy sika i ile kup było, i czy są ok.
I my np nie mieliśmy nawet przez moment podwyższonej temperatury, ani razu 🤷♀️ lekarz mówi, że tak często u maluchów się zdarza 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:58
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
migussia wrote:Hej! Przyznam, że podczutuje Was, bo sama tez mam lipcowe maleństwo. Można do Was dołączyć? 🙈 obiecuje być aktywną forumowiczka. Mam córeczkę z lipca, urodzona przez cc i starszego syna.
Kosmo - u nas tez był problem charczenia i dalej jest. Tylko nad ranem tak jak opisujesz. Przyczyna jest refluks. Dziecko nie musi ulewać. U nas noce od urodzenia były niespokojne. Rzucanie się po łóżeczku, jakies płacze albo stękanie. Pobudki z krzykiem. Po jakimś czasie pojawiło się charczenie, konsultowaliśmy z lekarzami, jedyne co to kazali mi nabiał wyłączyć z diety 🤡(karmie piersią ) dopiero konsulacja u gastrologa pomogła, jesteśmy w trakcie kuracji i noce mamy spokojniejsze. Charczenia wcale lub nad ranem. A czemu pojawia się to w nocy, nam lekarz mowil, że nocą się nasila refluks. Może w tym kierunku warto iść, poobserwowac jak w dzień przy jedzeniu się zachowuje, czy nie cofa się jej mleko itp -
Mój miał 7 tygodni jak trafiliśmy, to te inhalacje szły nam lepiej. Teraz się drze przy każdej... Ale ostatnio kładę go sobie na brzuchu/klatce piersiowej, jak siedzę, żeby patrzył przed siebie i jest trochę lepiej 🤷♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam kryzys...mała cały czas płacze, widze jej przerażenie w oczach. A ja ciagle jestem przez wszystkich pouczana, a to, ze slonce jej swieci w twarz, ze mam zle chusteczki, ze mam jej smoczka nie dawac jak placze (przez mame z sali) pielegniarka do mnie z pretensjami, ze mam katar i zarazam dziecko, a mi leci z nosa przez płacz. Jeszcze Łłucja ma biegunke...okazało się, ze ta mala z sali ma i jej brat i ojciec w domu... Matko nigdy jeszcze nie czulam sie tak źle jak teraz, to jest taki koszmar, nie wiem czy dam sobie rade z tym wszystkim
-
Angie jesteś za grzeczna, powiedz tej mamie z sali żeby się zajęla swoim dzieckiem a nie Twoim! Bo przez nią twoja się zaraziła Więc niech spada!
Dasz radę! Nie przejmuj się opiniami innych tylko rób swoje! A pielęgniarce powiedz ze nic jej do tego. Serio czasem trzeba być powiem brzydko suka aby zaczęli szanować.! Powodzenia! Powtarzam dasz radę!medimind lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny