Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kurtka i nasz pierwszy kombi byly handmade, a teraz ten co zamowilam jest firmy Disana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ubieram na bodziaki i gatki, tak jak normalny kombi, ten co teraz zamowilam ma jeszcze zakladni na dlonie i stopki, ze nawet w zimne dni mozna i te ogrzac i do chusty/nosidla bardzo fajnie sie nadaje...
A merino ogolnie jest genialne i jako pierwsza i kolejna warstwa... czaje sie na jakas okazje na bodziaki i spiworek do spania/pizamke
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Czy Wam tez wypadaja tak wlosy?
Mi już nie.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
LENi wrote:Olimama a jaki masz kocyk z merino? Tyle tego na rynku że już sama nie wien co szukać.Oo czapeczkę może bym kupiła.. Jakaś polecajka?
Tej firmy disana nie umiem znaleźć..
https://www.disana.de/LENi lubi tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Olimama, ja kupilam w zeszlym roku cor e z mysla o przedszkolu kominiarke z merino, bo wychodza na dwor kazdegi dnia bez wzgledu na temperature i pogode, chyba ze leje jak z cebra i sprawdzila sie tez mega! Cieniutka, zaden balast na glowie, a zawsze trzymala ciepelko, no i nigdy mi sie pod nia nie zgrzala i nie spocila
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyolimama wrote:Gf i jak Zosia?
Tak, wypadają mi na potęgę, a resztę obrywa młoda. 🙈
Cierpliwa, ja mam kocyk merino i uważam, że jest genialny i wart ceny. Narazie wszystkie spacery pod nim, a jak córka nie zaakceptuje spiwora to i zimę pociagniemy. Też właśnie kiedyś rozpatrywalam body. Ale napewno chciałabym czapeczkę. Narazie cały czas zajezdzamy bambusową.
Dostala ok 19 paracetamol poszla spac wstala ok 21 zjadla i teraz znow wstala, narazie lezy. Obstawiamy zeby.
Ina - co zrobilas, ze Ci nie leca? -
Dawno nic nie pisałam ale muszę się wyżalić a nie mam komu. Moja mała odrzuciła pierś, nie chce już nawet w nocy ssać, jestem tym totalnie załamana. Ostatni tydzień to walka przy każdym karmieniu próbuje jej podać pierś a ona się drze, czasami złapie pociągnie i krzyk, i tak kilka razy aż się wścieknie że nie można jej uspokoić. Ściągam i podaje mleko w butelce. Nie wiem co robiłam źle że tak się stało, nie mogę sobie z tym poradzić,nie potrafię się pogodzić z moja porażka, czuje ze zawiodłam jako matka. Jak sobie pomyśle że jej więcej nie nakarmie piersią to mnie ściska w żołądku i zaczynam płakać. Od początku nikt mnie nie wspierał w kp, ciągle tylko słyszałam od teściowej że mam za słabe mleko, że na pewno młoda glodna, żebym nie męczyła dziecka. A teraz jak mówią żebym się doila to mam ochotę ślepia im wydrapać, nienawidzę tego słowa, nie jestem dojna krową.
Już chyba nie będę próbowała jej karmić, nie mam już siły.
Sorry za te wywody ale musiałam się wygadać. -
nick nieaktualnymaferka wrote:Dawno nic nie pisałam ale muszę się wyżalić a nie mam komu. Moja mała odrzuciła pierś, nie chce już nawet w nocy ssać, jestem tym totalnie załamana. Ostatni tydzień to walka przy każdym karmieniu próbuje jej podać pierś a ona się drze, czasami złapie pociągnie i krzyk, i tak kilka razy aż się wścieknie że nie można jej uspokoić. Ściągam i podaje mleko w butelce. Nie wiem co robiłam źle że tak się stało, nie mogę sobie z tym poradzić,nie potrafię się pogodzić z moja porażka, czuje ze zawiodłam jako matka. Jak sobie pomyśle że jej więcej nie nakarmie piersią to mnie ściska w żołądku i zaczynam płakać. Od początku nikt mnie nie wspierał w kp, ciągle tylko słyszałam od teściowej że mam za słabe mleko, że na pewno młoda glodna, żebym nie męczyła dziecka. A teraz jak mówią żebym się doila to mam ochotę ślepia im wydrapać, nienawidzę tego słowa, nie jestem dojna krową.
Już chyba nie będę próbowała jej karmić, nie mam już siły.
Sorry za te wywody ale musiałam się wygadać.
A teściowa, sorry, ale to jakąś głupia baba 😠.
A może to jest ten kryzys laktacyjny? Czytałaś o tym?
Może jeszcze trzeba powalczyć, masz możliwość spotkania się z CDL? Są też spotkania online, może warto umówić taką wizytę i jeszcze zawalczyć o kp?
Trzymaj się! -
nick nieaktualny
-
Gf moja co 1,5h dziś 🤦♀️ marzę o 3h 😂
Maferka przykro mi ale może to kryzys, powalcz, może chociaż co drugie karmienie pierś, może znów załapie. A teściowa nie słuchaj, u mnie też cisgle ktoś "znowu karmisz? Dałabyś butle i by długo spała" też mnie to wkurza!
Olimama ja ma z la millou ale tam jest chyba 50% welny, zobaczę te MEMI.
Muszę też czapeczkę poszukać ale to bliżej zimy
Angie jak u was? -
nick nieaktualnyLENi wrote:Gf moja co 1,5h dziś 🤦♀️ marzę o 3h 😂
Maferka przykro mi ale może to kryzys, powalcz, może chociaż co drugie karmienie pierś, może znów załapie. A teściowa nie słuchaj, u mnie też cisgle ktoś "znowu karmisz? Dałabyś butle i by długo spała" też mnie to wkurza!
Olimama ja ma z la millou ale tam jest chyba 50% welny, zobaczę te MEMI.
Muszę też czapeczkę poszukać ale to bliżej zimy
Angie jak u was?
Ooo to jeszcze lepiej, to jednak nie narzekam na moje 3h -
nick nieaktualnyMaferka nie zawiodłaś jako mama! Dzielnie walczysz, żeby karmić malucha swoim mlekiem i to mimo takich chamskich komentarzy. Ja naprawdę nie potrafię zrozumieć dlaczego dorośli ludzie nie potrafią mieć choć trochę przyzwoitości i czasem się powstrzymać ze swoimi mądrościami...
Moze tak jak dziewczyny radzą uderz do CDL? Może jest jeszcze szansa na złapanie piersi?
My po chrzcinach. Malutka była bardzo dzielna. Przeszkadzał jej hałas. I w kościele, gdzie głośniki były głośno ustawione i na sali gdzie poprostu był charmider. Ale ogólnie jestem bardzo szczęśliwa, był to naprawdę piękny dzień.
Ow kors, żeby nie było tak słodko, to nie obyło się bez komentarzy "kiedy rodzeństwo, kiedy kolejne, nie może być przecież sama", "ojej, czy ona w ogóle leży sama, bo tylko ją nosicie", niech popłacze, dotleni płuca"🙄 Tak wracając do przyzwoitości i zachowywania swoich opinii dla siebie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 07:06