Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas chyba szczyt skoku i mega problemy ze snem. Zasypia z płaczem, wybudza się z płaczem. 🤯 A sytuację ratuje tylko tulik (ktorego juz chcialam sie pozbyć) i cyc. 🙈 3/4 spaceru nosiłam mała w jednej ręce e, a wózek pchalam drugą. Każdy sposob na zasypianie jest zły i w ogóle spanie jest najgorsze. 🤦♀️ Zula, u Was też tak jest?
-
nick nieaktualnyolimama wrote:U nas chyba szczyt skoku i mega problemy ze snem. Zasypia z płaczem, wybudza się z płaczem. 🤯 A sytuację ratuje tylko tulik (ktorego juz chcialam sie pozbyć) i cyc. 🙈 3/4 spaceru nosiłam mała w jednej ręce e, a wózek pchalam drugą. Każdy sposob na zasypianie jest zły i w ogóle spanie jest najgorsze. 🤦♀️ Zula, u Was też tak jest?
-
LENi, to moze zainstaluj sobie ten spiworek w foteliku?
Gf, ja mam otulacz maylily jest ladny, ale szczerze z synem mialam ten dedykowany do maxi cosi i jakos lepiej mi się sprawdzał. Mocniej otulal pod szyją. A w tym mała cały czas wyciaga ręce i pól klaty ma odsłonięte 😖 Na zimę zainstaluje śpiworek.
Cottonmoose jeszcze nie użyłam, bo spacery wypadają nam narazie przy +10, więc pluszowa kurteczka i kocyk merino są ok. W ogóle jak to planujecie przy spacerowce. Kurteczka, a spiworek tylko na nóżki? -
nick nieaktualnygf95 wrote:Ja musze otulacz do fotelika i spiworek do eozka kupic
Na zimę mam cottonmoose bo dziewczyny polecały, ale wzięłam większy ten 3w1 z odpinanym dołem. Z niego jestem zadowolona, chociaż jeszcze czeka na użycie. -
Ula, łącze się w bólu. Ale u mnie do tego nawet zasypianie w dzień to wielki ryk i te szlochanie. 😭 W nocy mialysmy kryzys miedzy 23-2 budziła się co 30 min z płaczem. Po 2 na szczęście uspokoiło się i przespala juz do rana.
-
nick nieaktualnyolimama wrote:Ula, łącze się w bólu. Ale u mnie do tego nawet zasypianie w dzień to wielki ryk i te szlochanie. 😭 W nocy mialysmy kryzys miedzy 23-2 budziła się co 30 min z płaczem. Po 2 na szczęście uspokoiło się i przespala juz do rana.
-
Olimama, o rany u Ciebie to już ten czwarty skok by był 😬 nawet nie strasz że taki hardkore to będzie 🤦♀️😅
Moja cały ostatni tydzień ma humorki, już nawet się nie łudzę że to jakiś skok 🤷🏻♀️ Wczoraj miała ogromny problem z zaśnięciem już na noc, nie wiem dlaczego. Rzucała się po dostawce a jak ja mąż wziął na ręce gdzie on zawsze jest ja w stanie uspokoić dosłownie w dwie minuty i ona odpada tak chyba z godzinę tańcowali i co chwilę popłakiwała, takie smutne minki robiła 🙍 Potem się obudziła standardowo o 2 ale o dziwo faktycznie się obudziła na jedzenie a nie tylko stekala. Poszła spać a potem od 4 to była walka o przetrwanie. Co chwilę stekala, jęczała, wypluwala smoczek, jak dałam mleko to zjadła jakieś śmieszne 40ml itd... ale za to dzisiaj w dzień dosyć przyjemnie. A ostatnie dni znowu w dzień strasznie marudziła 🤷🏻♀️
Od poniedziałku mąż wyjeżdża i zostajemy same. Na szczęście we wtorek już na kilka h wpadnie wsparcie i na dwa dni znowu przyjedzie do nas moja mama😂 Już się nie mogę doczekać po ostatnim razie 🤦♀️ Ale wiem że inaczej to bym się wystrzeliła w kosmos tyle dni z młodą sam na sam. Potrzebuje chwili wytchnienia 🙄
W ogóle w poniedziałek mamy druga kontrolę bioderek (mimo że na 1 wizycie oba bioderka dostały 1a czyli że zdrowe 🤷🏻♀️). Będzie jeszcze jakaś kolejna kontrola czy już to będziemy mieć z głowy? -
Kosmo zawsze jest kontrola. Znaczy ja nie znam osoby która by nie była na kontroli.
Ja dziś starszego mam ochotę wystrzelić w kosmos, odkąd wróciłam z nim z zakupów. Teraz leży w łóżku i wyje cholera wie o co.
Do tego mam ogromny problem z lokatorami w mieszkaniu. Jutro lub w niedzielę będzie konfrontacja... Chodzę wkurzona od wczoraj rano. -
Kosmo, tak u nas juz 4 skok, narazie najgorzej go znosimy. Ale z dnia na dzień przybywa jej umiejętności. Nauczyła się głośno śmiać, jak leży na brzuchu to bawi się zabawkami, zaczyna podciagac nogi pod brzuch i wypina tyłek, jak ją noszę przodem to ona się odchyla do przodu i sobie tak "siedzi" na mojej ręce. Leżąc na placach lapie nóżki, a na macie ogarnęła że jak uderzy malpke to gra i robi wyrzuty nogami żeby ją uruchomić. 😂 No, a na dokładkę mamy zeby w natarciu.
My wczoraj mielismy 3 usg bioder, wszystko ok. Mamy jeszcze pojawić się na kontroli chodu. -
olimama wrote:Anszelika, jaki problem z lokatorami?
Olimama okazało się że to patologia. Nie zapłacili już pierwszego najmu, awantury są ciągle, mają czwórkę dzieci... A na dodatek jedno im w czwartek z okna wyleciało. Na szczęście ktoś przechodził, zauważył i złapał. No i to pierwsze piętro. Ja od wczoraj jestem kłębkiem nerwów. -
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Olimama okazało się że to patologia. Nie zapłacili już pierwszego najmu, awantury są ciągle, mają czwórkę dzieci... A na dodatek jedno im w czwartek z okna wyleciało. Na szczęście ktoś przechodził, zauważył i złapał. No i to pierwsze piętro. Ja od wczoraj jestem kłębkiem nerwów.
O kurcze to faktycznie przewalone. To jedynie wypowiedziec umowe, tylkp szkoda dzieci.. -
Dziewczyny a macie pomysł dlaczego mała nie chce butelki Tak z dnia na dzień Ani z mm ani moim mlekiem Próbowałam wszystkie butelki, które mam i z których wcześniej jadła.
My ze spaniem to mamy roznie ostatnio. W dzień najdłuższa drzemkę ma na spacerze nawet 3h ale nie zawsze uda jej się mocniej zasnąć a i pogoda robi się mniej spacerowa😕 A poza tym to jakieś króciutkie przy cycku i może z dwie po 30-40 min a czasem tylko 20🙈 Ogólnie nauczyłam się nic nie planowac na jej spanie, bo wtedy nic nie wychodzi a dzisiaj udało się umyć okno.
W nocy jednego dnia zasnie szybko i spi 6h a następnego nie może usnąć i wybudza się co chwile. Wczoraj usnęłam z nią. Dzisiaj spi od 21ale niespokojnie i potrzebowała przytulenia bo się kręciła a jak ja wzięłam to od razu zasypiała. Wczoraj strasznie płakała przed zaśnięciem nawet cycka nie chciala. Nie wiem co jej było. Przed wczoraj zasnęła Io 20 instalacji do 3. Próbuje znaleźć jakiś wzorzec.
Ja planuje właśnie cottonmoose do fotelika ale nie wiem od jakiej temp i co na czas przed śpiworkiem - otulacz? Teraz uzywam kocyka jak jest zimniej.
Ja mam wrażenie, ze dzieciaki ciagle maja skoki a zaraz jeszcze zebybdojda 🤦♀️
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Anszelika wrote:Olimama okazało się że to patologia. Nie zapłacili już pierwszego najmu, awantury są ciągle, mają czwórkę dzieci... A na dodatek jedno im w czwartek z okna wyleciało. Na szczęście ktoś przechodził, zauważył i złapał. No i to pierwsze piętro. Ja od wczoraj jestem kłębkiem nerwów.
Tragedia. To chyba opieka powinna się nimi zainteresować, bo w koncu nie będzie ktoś przechodził. Biedne dzieciaki.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
Ina, nie jestem pewna jak cottonmoose, bo ja mam inna firme, jedynie wygladaja prawie identycznie, ale wydaje mi sie, ze on do fotelika sie nie nadaje... otulacz/spiworek do fotelika, powinien miec cienkie w ogole niczyn nie wypelbiane plecy, a on ma chyba dosc grube, co bedzie wypychalo dziecko a przy wypadku zadziala identycznie jak kurtka...
Ja tym, ktore jeszcze nic nie maja polecam mega spiworek od.Rollersow... jest mega! Plecy sa robione jak wkladka antypotowa i ma dwie kolderki do wpiecia, cienka na pogode jak tetaz i zimowa... mozna uzywac i w foteliku i w wozku, jest przystosowany i na 3 i na 5 punktowe pasy... no i latem mozna bez kolderki jako antypotowke uzywac... mysle, ze jesli na dlugosc synek bedzie jeszcze pasowal, to zastapi nam w kolejnym foteliku na poczatku ponczo...
Ja teraz uzywam go w wozku z letnia kolderka, bo z kocyka odrazu sie rozkopuje, a jak gdzies jedziemy przekladam do fotelika... i co jeszcze polecam, to kombinezon welniany... corka ma kurtke merino, a synek wlasnie kombinezon... do fotelika wtedy nic wiecej nie potrzebne w aucie, dziecko ani nie zmarznie, ani sie nie zgrzeje, do wozka tez nam ten kombi posluzy od tetaz juz, az do porzadnego ciepelka na wiosne, bo na zime sie tez nada... takze to moje takie dwa sprawdzone i ulubione warianty... no i oczywiscie ponczo w kolejnym foteliku, ale odkad odkrylam kombinezony i kurtki z wełny, to ponczo uzywamy duuuuzo rzadziejWiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 07:12
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja kupilam śpiworek cottonmoose właśnie z myślą do fotelika... Myślałam ze chodzi o to zeby pasy przylegaly bezpośrednio do dziecka, a nie byly na kurtce, no a w spiworku przylegają bo są pod spodem🤔
Ja z synem miałam tylko jedną kontrolę bioderek a z córką w ogóle.bo jak byłyśmy pierwszym razem to już byly widoczne jądra kostnienia i mówił że w związku z tym nie trzeba. Olimama wy na nfz czy prywatnie chodzicie? Czytałam gdzieś że z tymi bioderkami trochę lubią ponaciągać na te kontrole i że jak wszystko jest w porządku to bez sensu bo ze zdrowych się nie zrobią chore.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 08:15