Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa ubieram body na długi, bluzę, spodenki i w zależności od tego jak zimno jest wg mnie to bezrękawnik lub cienką kurtkę.
U nas nocka masakra. Nie mógł zasnąć na noc, ciągle płacz i tylko cycek pomagał. W nocy pobudka co 2h. Też padam. Strasznie go brzuszek meczył, ciągle bączki szły. -
nick nieaktualny
-
Hej, my dzisiaj zaliczylysmy fizjoterapeutę, poszlam z nią bo od ok 3tyg wyraźnie bardziej obciążała lewą stronę w leżeniu na brzuszku no i zdarzało jej się często fiknać na plecy zawsze przez lewy bark. Chyba sama się postanowiła naprawić bo od dzisiaj już lezy na prawej stronie bardziej 😛 także tu nie było uwag, za to pani zwróciła uwagę że ma dość słabe mięśnie brzucha w porównaniu do pleców i dostałyśmy na to ćwiczenia.
Z synem dietę zaczęłam rozszerzać po 5 miesiącu, pasowało to i jemu i mi, dość szybko zmniejszyliśmy liczbę karmień piersią i być może dzięki temu mogłam go na roczek bezboleśnie odstawić. Także jak się młoda będzie rwała do jedzenia to też coś koło tego planuje, jak nie to poczekam dłużej. -
nick nieaktualnyUla30 wrote:Dziewczyny dajcie linka albo skąd były te czapki takie mocno wycięte na czoło?
https://www.51015kids.eu/czapka-niemowleca-wiazana-5x40a9?cid=km0001&gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiKgvZNewuUaB8lWvLZLNjhi3oqsCgJslMG3hWNH--zM61_JcRtShNRoCY3gQAvD_BwE
One mają krótkie troczki, ale ja i tak ich nie wiąże. Trzyma się sama -
Anszelika wrote:Któreś z dzieci ma jeszcze ciemieniuche? Bo ja walczę i guzik to daje... Polecacie jakieś specyfiki?
U nas sprawdził się ten najtańszy preparat na ciemieniuchę z Rossmanna
Anszelika lubi tę wiadomość
-
Anszelika wrote:Hm... To ja dopiero jakiś spray od baby cap kupiłam teraz i niby lepiej, ale nie wyczesywalam tego.
O właśnie o ten mi chodziło. Nakładam, odczekuję, zmywam w kąpieli i wyczesuje delikatnie szczotką lub grzebykiem
Anszelika lubi tę wiadomość
-
LENi wrote:Moja już też pakuję piąstki do buzi 🤪 ciągle je mymla :p i piszczy 😅
U nas od wczoraj 14 stopni, jak ubieracie :p
U nas rano już poniżej 10 stopni. Ubieram czapkę, polarowy kombinezon i zapinam do okrycie od wózka. -
nick nieaktualnyStraw wrote:https://www.51015kids.eu/czapka-niemowleca-wiazana-5x40a9?cid=km0001&gclid=CjwKCAjwtfqKBhBoEiwAZuesiKgvZNewuUaB8lWvLZLNjhi3oqsCgJslMG3hWNH--zM61_JcRtShNRoCY3gQAvD_BwE
One mają krótkie troczki, ale ja i tak ich nie wiąże. Trzyma się sama -
Ja tez kupiłam ta czapeczkę ale małej nie było w niej ladnieniboddalam koleżance 🙂 Hela trochę się oswoiła z czapka i ja od biedy toleruje chociaż zanim usnie to kręci głowa próbując ja zdjąć.
A ja ma inny problem, bo moje dziecko odmawia jedzenia z butelki. W czwartek muszę wyjść na kilka godzin i nie wiem co będzie. Nie chce ani mojego mleka ani mm. Próbowałam z różnymi butelkami i to samo. Nie wiem o co jej chodzi. Mam nadzieje, ze wymyślę do czwartku🤷♀️
Ja dzisiaj ubrałam kombinezon dresowy na bodziaka.
U nas ciemieniuchy nie było i mam nadzieje nie będzie, bo córce włosy zaczęły rosnąć
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Ja ubieram zawsze na to co nosi w domu - czyli bodziak z długim rekawem+spodnie - albo cienki pajac+koc albo kombinezon taki pluszowy, ale to ze dwa razy dopiero, bo troche na niego za ciepło jeszcze. Bluzy i kurtki nam się nie sprawdzają bo się podwijają i uwierają w plecy
-
Ja dziś mam bardzo kiepski dzień. Nosilo mnie tak że albo bym żarła, albo cos robiła więc upiekłam ciasto dyniowe i ogarnelam małej ubranka. Odłożyłam wszystkie kaftaniki na 62 i śpiochy oraz pajace i te mniejsze spodenki i body, a że dużo nie zostało to wzięłam już 68 do użycia. Muszę body w tym rozmiarze ogarnąć bo mam pięć sztuk, a aż tak często nie piorę.
-
LENi wrote:No właśnie ja mam kombiak i dresowe i z weluru i właśnie nie wiem czy samo body z długim pod czy spodnie też ubierać tzn jakieś lwggi.. Hmm nie xxhe znów ja zapocic...
Nie dopisałam ale pod spod zazwyczaj polspiochy ubieram.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
Ja dzisiaj testowałam już cottonmoose 😁 Bo rano były 3-4 stopnie. Młoda pierwsze 20min się wkurzala i wierciła bo się uparła że ręce musi mieć na zewnątrz 🤦♀️ No to miała zimne ale tak jak chciała 😅 No i strasznie się już denerwuje jak jeździ z rozłożoną budą że nic nie widzi... Więc rozkładam dopiero jak zasypia a dzisiaj jej to zajęło z 25min 🙄 Gorzej jak świeci słońce albo pada deszcz bo nie ma jak złożyć tej budy wtedy... Coś czuję że już nie za długo pojeździmy w gondoli
No ale wróciła cieplutka a miała w śpiworku założone tylko body na długi rękaw i cienkie leginsy. Także mega, nie wyobrażam sobie jej pakować do kombinezonu, ona się nienawidzi ubierać. Dół jeszcze ale jak jej trzeba ręce wkładać do rękawów to trzeba się wykazać duża kreatywnością żeby nie wrzasnęła 😂 -
Kosmo wrote:Ja dzisiaj testowałam już cottonmoose 😁 Bo rano były 3-4 stopnie. Młoda pierwsze 20min się wkurzala i wierciła bo się uparła że ręce musi mieć na zewnątrz 🤦♀️ No to miała zimne ale tak jak chciała 😅 No i strasznie się już denerwuje jak jeździ z rozłożoną budą że nic nie widzi... Więc rozkładam dopiero jak zasypia a dzisiaj jej to zajęło z 25min 🙄 Gorzej jak świeci słońce albo pada deszcz bo nie ma jak złożyć tej budy wtedy... Coś czuję że już nie za długo pojeździmy w gondoli
No ale wróciła cieplutka a miała w śpiworku założone tylko body na długi rękaw i cienkie leginsy. Także mega, nie wyobrażam sobie jej pakować do kombinezonu, ona się nienawidzi ubierać. Dół jeszcze ale jak jej trzeba ręce wkładać do rękawów to trzeba się wykazać duża kreatywnością żeby nie wrzasnęła 😂
Oo super ze sprawdziłaś jak się sprawuje tylko ja częściej wożę moja w foteliku niż w gondoli.. Bo zwykle mi zasypia w aucie więc podpinam fotelik do stelaża i lecimy po starsza.. Jakbym miała gondole wyciągać i ja przesadzac to wiece czasu stracę.. Więc sama nie wiem po co mi ten śpiworek 🙈🙈🙈 jedynie na spacery gondola ale zima to pewnie za bardzo spacerować nie będę ale dobrze ze chociaż ciepły haha 🤪 jak jechałam po core było już 9 stopni. A i moja też nie lubi się ubierać 😂 też najgorzej z rączkami..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2021, 16:02