Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnszelika wrote:Któreś z dzieci ma jeszcze ciemieniuche? Bo ja walczę i guzik to daje... Polecacie jakieś specyfiki?
My mamy, juz jedna zwalcczylismy jest kolejna ale juz sie konczy. Myje wlosy mustela i ziaja i wyczesuje to szczotka wlosia dzika.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 20:27
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:My mamy Avionaut Pixel. My wyciągnęliśmy najpierw "boczki" z naszej wkładki (są tam takie wyjmowane gąbki", a potem całą, zostawiając tylko wałek pod pupę
Olimama, taką informację znalazłam na stronie maxi Cosi. Co prawda otworzyłam fotelik pebble pro, bo pebble plus nie widziałam, ale odpowiedź dotyczy peble plus 🤔
Kurcze to może ja boczki tez wyjme a walek zostawie? -
Anszelika, no jak Ty tak zdrowo to faktycznie możecie jeść z jednego gara. 😁 U mnie jednak jakieś 70% zup na mięsie. Pewnie z lenistwa część zmodyfikuje. 😂
U mojej czasami jeszcze ciemieniucha wyskoczy, wtedy używam "Emolium na ciemieniuche", ale wydaje mi się, ze kremowanie przyniosło nam duża poprawę. -
My mamy jeszcze w foteliku tę wkładkę stabilizującą głowę, a tę co idzie pod pupę od razu w szpitalu przy wyjściu położna wyjęła, bo było za wysoko według niej.
Józek waży 6700 z kawałkiem.
Mocno płakał na szczepieniu i potem w domu. Dałam mu Pedicetamol,ale dalej płakał. Przypomniałam sobie, że w szafie mam otulacz. Zawinęłam go i pomogło.
Też walczymy z ciemieniuchą.
Angiee, z Ziaji to szampon czy jakiś jest specyfik na ciemieniuchę konkretnie? -
U nas rano szczepienie a teraz młoda położyłam, wcześniej była niespokojna to wsadziłam ja do chusty i pod kurtkę na spacer. Miało być tylko kółko wokół domu ale tak się przyjemnie chodziło że godzinę łazilismy. Cały czas spala więc spoko drzemka jak na nią. Ale mierzyłam jej teraz temperature i 37,5. Pewnie skoczybdo 38 jak ostatnim razem to jej dam potem w nocy pedicetamol
Myśmy w ogóle nie mieli (tfu tfu) ciemieniuchy. Mam nadzieję że się nie pojawi bo młoda ma takie gęste włosy że w sumie ciężko nawet dojrzeć czy coś się tam nie robi, jak ja z rana przeczesuje to pobieżnie patrzę ale nic nie dostrzegłam. A długie ma już takie że grzywka jest do brwi, niedługo trzeba będzie już jakoś to spinać 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 20:56
-
Hm... To ja dopiero jakiś spray od baby cap kupiłam teraz i niby lepiej, ale nie wyczesywalam tego. To się robi po umyciu czy jak? Bo ja zielona w temacie. I jaka szczotka z dzika? 😱
Olimama u mnie to termomiks gotuje, bo ja jestem leń, a tam są głównie zdrowe przepisy na zupy. Dawniej też na kościach robiłam. -
Szczotka z włosia dzika ma dość twarde to włosie i jest zalecana do wyczesywania ciemieniucha, ale może zwykła też da radę przy rzadkich włosach? Czy to chodzi o to, że ta szczotka ma zdrapywać te łuski?
My mamy szczotkę z sierści kozy i ona jest zdecydowanie miększa. Mąż ma szczotkę ze szczeciny dzika do brody.medimind lubi tę wiadomość
-
Czy wasze maluchy kręcą swobodnie głową jak leżą na brzuszku? Mój ładnie podnosi, ale od razu patrzy tylko i wyłącznie w lewą stronę... Niczym nie da się go zachęcić żeby odwrócił głowę na prawo... Nie pomagają zabawki, gadanie... No nic. Ewentualnie popatrzy chwilę na wprost i zaraz znów na lewo. Za to jak śpi na brzuchu to normalnie głowę przewraca w obie strony 🤔
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Kurcze to może ja boczki tez wyjme a walek zostawie?
Ja nie wiem, czy mamy ciemieniuche. Mam wrażenie że skóra na głowie jest jakby trochę bardziej sucha, ale nie żadne łuski. Nic z tym nie robię. -
nick nieaktualnyKama_86 wrote:Szczotka z włosia dzika ma dość twarde to włosie i jest zalecana do wyczesywania ciemieniucha, ale może zwykła też da radę przy rzadkich włosach? Czy to chodzi o to, że ta szczotka ma zdrapywać te łuski?
My mamy szczotkę z sierści kozy i ona jest zdecydowanie miększa. Mąż ma szczotkę ze szczeciny dzika do brody.
To my szczotka do brody wyczesujemy 🤣🤣Kama_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKama_86 wrote:My mamy jeszcze w foteliku tę wkładkę stabilizującą głowę, a tę co idzie pod pupę od razu w szpitalu przy wyjściu położna wyjęła, bo było za wysoko według niej.
Józek waży 6700 z kawałkiem.
Mocno płakał na szczepieniu i potem w domu. Dałam mu Pedicetamol,ale dalej płakał. Przypomniałam sobie, że w szafie mam otulacz. Zawinęłam go i pomogło.
Też walczymy z ciemieniuchą.
Angiee, z Ziaji to szampon czy jakiś jest specyfik na ciemieniuchę konkretnie?
Tak, kremowy olejek myjący. Nie wierzyłam, ze bedzie działał, ale na serio schodzi ra z dwaKama_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny