Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Angiee spokojnie, 37 to jeszcze granica normy, to że przy biegunce kroplówkę dostała to też dobrze, nie odwodni się. Strasznie mi Was szkoda, że jeszcze to Was spotkało, już wcześniej Ci nie było łatwo, ale macie fachową opiekę i na pewno malutka szybko dojdzie do siebie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo my byliśmy na własną rękę, lekarze z przychodni jedynie kazali mi ta dietę bez mleka stosować 🤦♀️ U nas było jeszcze wiele innych objawów. (Ale nie ulewa i też odbekuje po karmieniu 🤷♀️) po wdrożeniu kuracji się uspokoiło wszystko. Mam nadzieje, ze uda się całkowicie zejść z leków.
Może u Was to tylko pokarm się cofa z tych przyczyn fizjologicznych 🤔 Wspolczuje, najgorsza jest taka niepewnosc.
U nas klin nie sprawdził się, bo spqla jeszcE gorzej, ciągle się zsuwala.
Angie trzymam kciuki by szybko wyciszyły się wszelkie objawy, a natrętni dali Wam dpokoj.
Ktoś pytał o szwy czaszkowe, u nas widać
-
nick nieaktualnyMigussia, ja pytałam o szwy, dzięki za odpowiedź.
Dziś na karmieniu o 4:30, przypomniało mi się, że o 8:20 mamy USG z tym pępkiem i przepukliną 🙈. Na śmierć zapomniałam. Przepuklina jest i mamy kontrolować. I jeszcze zaakcentowany uklad moczowy po lewej. Badanie ogólne moczu do zrobienia i kontrolą USG za miesiąc. Już widzę jak złapie mocz . -
Angiee tak jak dziewczyny piszą, jak nie pokażesz suki to będą tak pierdolić cały pobyt. Ustaw babę z sali żeby się sobą i swoim dzieckiem zajęła, a pielęgniarce powiedz żeby się do roboty wzięła zamiast komentować.
A sobie musisz wbić do głowy że choćbyś na rzęsach stawała nie uchronisz dziecka przed chorobami ani niczym na dobrą sprawę. Nawet na spacerze w parku ktoś kichnie i zaraza przeleci. Tak będzie zawsze. Dzieci choruja, a te maluchy jak coś złapią to najlepiej w szpitalu sprawę załatwić, bo choroby u niemowląt dynamicznie się rozwijają.
U mnie znów starszy chory, Oli jeszcze nie załapała chociaż podejrzany szmer słyszę. Nie mam dziś prądu w domu, bo bym ja już zainhalowala nebudose hialuronic. Na razie Wit c i laktoferynę dostaje.LENi lubi tę wiadomość
-
migussia wrote:Kosmo my byliśmy na własną rękę, lekarze z przychodni jedynie kazali mi ta dietę bez mleka stosować 🤦♀️ U nas było jeszcze wiele innych objawów. (Ale nie ulewa i też odbekuje po karmieniu 🤷♀️) po wdrożeniu kuracji się uspokoiło wszystko. Mam nadzieje, ze uda się całkowicie zejść z leków.
Może u Was to tylko pokarm się cofa z tych przyczyn fizjologicznych 🤔 Wspolczuje, najgorsza jest taka niepewnosc.
U nas klin nie sprawdził się, bo spqla jeszcE gorzej, ciągle się zsuwala.
Angie trzymam kciuki by szybko wyciszyły się wszelkie objawy, a natrętni dali Wam dpokoj.
Ktoś pytał o szwy czaszkowe, u nas widać
Miguusia bo nie mogę znaleźć, co macie na ten refluks? -
nick nieaktualnyDziewczyny ja nie umiem już patrzeć na cierpienie mojego dziecka. Do tego wszystkiego lekarz na obchodzie wykonał próbe trakcyjna i nie przeszła jej, pytał czy obraca się, no ale nie obraca sie. Zaczela pozno trzymac glowe lezac na brzuszku i od jakiegos czasu probuje się przekrecac, ale teraz to już mam czarne mysli w glowie, ze to moze porazenie mozgowe. Ma być konsultowana z neurologiem. Boże chciałabym się obudzić z tego koszmaru...
-
Anszelika nie pisalam, my bierzemy losec, schodzimy powoli:-)
Angie to bardzo przykre i stresujące takie straszenie ze strony lekarza. 😓 Każde dziecko ma swój rytm rozwoju, u mnie też jeszcze nie ma obrotow. Leżenie na brzuchu ostatnio sie nie podoba ale myślę, że mają czas jeszcze maluszki. Może to napięcie obniżone, trzymaj się
-
Angiee mój starszy, jak miał 6 lub więcej miesięcy nie przrkrecal się na brzuszek, a o leczeniu na brzuchu zapomnij. Wogóle był mało aktywny... Ja już mu cuda duagnozowałam. Mój ojciec to już lekarzy szukał... Poszłam do fizjo i w sumie parę zajęć u niej plus ćwiczenia w domu i było wszystko ok. Moja mama do dziś wspomina, że taki niemrawy był, a teraz demon 😂😂Także nie ma co panikowac. A lekarz w sumie niech sprawdzi, przynajmniej na miejscu i szybko, i nie trzeba biegać po lekarzach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 12:19
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Jak byliśmy w szpitalu, to pojawiła się i Miłosza wysypka na brodzie, ewidentnie od wycuerania brody w pieluche. No ale lakarz na obchodzi zlecił nam fenistil, no bo wysypka 🤷♀️ w sumie dobrze ze reagują, a nie olewaja 😉Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
nick nieaktualnyAngiee, ale o co mu chodziło z tą proba trakcyjna? Że głowy nie trzyma w linii tułowia? Mój też nie trzyma... Nie wiem ile Twoja córka jest starsza? Mój nie lubi leżeć na brzuchu, nie obraca się, ogólnie jest leniem śmierdzącym ale... Każde dziecko rośnie jak umie! Jestem zdania, że sprawdzić trzeba i dobrze, że się tym zainteresowali póki jesteście w szpitalu. Ale nie panikuj, nie diagnozuj. Wiem, że to trudne bo sama się martwię wszystkim, ale trzeba dać też tym naszym dzieciom czas na rozwój.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.medimind, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngiee wrote:Lekarz mi przed chwila powiedział, ze wg niego ona jest trochę opózniona...
Opozniona względem czego? Kazde dziecko rozwija sie swoim tempem. Jakies uzasadnienie slow dal?
Az mi wstyd za niektórych kolegów z pracy lekarzy, bo powinni sie zastanowić milion razy co i komu mówiąWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 14:08
-
Ostatnio jak byłam u fizjoterapeutki to też małej przy próbie trakcyjnej glowa wisiała, nawet nie próbowała ciągnąć do góry. Dostaliśmy ćwiczenia na wzmocnienie mięśni brzucha i do kontroli za miesiąc. Żadnego durnego gadania że opóźniona. Na boki też się nie przewraca, czasem na lozku jej sie uda ale to raczej jak ma z górki
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Opozniona względem czego? Kazde dziecko rozwija sie swoim tempem. Jakies uzasadnienie slow dal?
Az mi wstyd za niektórych kolegów z pracy lekarzy, bo powinni sie zastanowić milion razy co i komu mówią
Bo nie przeszła próby trakcyjnej i wg niego za mocno zadziera głowke do góry jak leży na brzuchu