Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLENi wrote:Dziś mam taką rozkmine, śpiworek zimowy mam spoko, otulacz spoko ale przecież zdarzają się momenty gdzie dziecko nie wysiedzi w gondoli czy foteliku i trzeba dziecię wyciągnąć 🙈 a jak ten cottonmoose cieply to nie będzie mieć kombinezonu, to przy wyciaganiu zmarznie 🤦♀️ haha mam dość.. Wyszłam z obiegu z tym ubieraniem :p
Tez sie nad tym zastanawiam, jak rozwiazac np opcje karmienia? -
nick nieaktualny
-
Ja też tak całuję (nie całuję tylko celuje ":p) ale nie zawsze się da bo dziennie odbieram core że szkoły a potem na zajecia. Więc wczoraj Np się zdarzyło że była marudna i musiałam ja na ręce brać.. 🙈
Olimama kurcze chyba masz najlepszy otulacz 👍 bo osłabia górę u mnie nie.. Zrobię dziś zdjęcie i wam pokaże, jeśli uda mi się wstawić 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2021, 09:33
-
Ja przez te problemy z kp nawet nie pomyślałam żeby już kupić otulacz czy spiworek, na razie mamy tylko misowa bluzę. Do tego starsza ciągle chora. Mała czasem złapie pierś ale niekoniecznie się najje wszystko ja bardziej interesuje, więc chyba juz nie wrócimy całkiem do kp.
-
Ja jak karmię na spacerze to po prostu mała leży w wózku a ja jej daje butle. Nie wyjmuje jej, a już na pewno nie przewijam. W aucie tak samo, zje w foteliku. Jak bym miała przebrać to na kanapie z tyłu z zamkniętymi drzwiami ogarnę. W aucie jest raczej ciepło.
Ja na razie mam bawełniany pikowany kombinezon. Chyba ten otulacz zamówię, nie wiem jeszcze jaki...
Olimama jakiej firmy ten otulacz Twój? -
Ja mam w domu wylęgarnie zarazy. Syn chory, mała z gilem. Inhaluje oboje. Do lekarza nie ma opcji się dostać, tyle zachorowań... Na poniedziałek nas mogą zarejestrować 😱 i to nawet na enel-med, gdzie zwykle wizytę się dało w tym samym dniu ogarnąć.
-
Wiadomo trochę zimniej i już się zaczyna.. Moja starsza też ma katar 🤦♀️ dziś to szczepienie, oby nie złapała mi tam czegoś..
Karmiąc butelka łatwiej, gorzej kp - cycka se nie wyciągnę haha 🤪 trzeba wyciągnąć dziecię :p
Kurde ciężko z tymi otulaczami bo jednak one grube nie są.. Jeszxze jak jest jesienna pogoda słoneczna to spoko ale jak pada i zimnica to masakra..
Olimama a pokażesz który to masz te kocyk od memi.. Bo tam jest ich kilka z tej merino.. -
My na zimę będziemy tylko kombinezon, niestety ale moje dziecko nie akceptuje gondoli. Mam nadzieję, że spacerówkę polubi 😓 a właśnie polecacie jakieś spacerowki ? My mamy naszego wozka 2w1 ape to jednak niezły kombajn, chciałabym tym razem mieć cos jeszcze do auta ale i na spacery u babci
-
nick nieaktualny
-
Anszelika wrote:Ja wychodzę z założenia że mam dwa kombinezony stare, a do auta dokupie otulacz ten rollersy, ale za chwilę bo mam biedny miesiąc. Zawsze jakaś bluzę albo zwykły komin dam. Z resztą ja to pod szyję nie wiadomo czego nie kładę dzieciakom bo sama nie cierpię golfów i czegoś na szyi.
Ja tez się zdecydowałam na rollersy .Cierpliwa powinna dostać od nich jakieś bonusy 😜 W poniedziałek paczka powinna być u mnie.
Na mrozy lub jakieś dłuższe zimowe spacery dokupie cottonmose i potem będzie na przyszły rok do wozka i na sanki.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualny
-
migussia wrote:My na zimę będziemy tylko kombinezon, niestety ale moje dziecko nie akceptuje gondoli. Mam nadzieję, że spacerówkę polubi 😓 a właśnie polecacie jakieś spacerowki ? My mamy naszego wozka 2w1 ape to jednak niezły kombajn, chciałabym tym razem mieć cos jeszcze do auta ale i na spacery u babci
Ja polecam całym sercem valco Snap. Ja mam podstawowy model po synu bo innych w Polsce wtedy nie byłomigussia lubi tę wiadomość
-
gf95 wrote:A jakie rozmiary tych Rollersow zamawialiście?
Ja wzięłam S Jak mi podpasuje to potem kupię m.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
gf95 wrote:
Fajnie Ja jestem słaba w takie okazje 🙁
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia