Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaLukasia wrote:Danio dobrze, że napisałaś, myślę o Was od wczoraj. Kochana a co znaczy, ze zarodek jest za mały? Urósł tyle ile miał od poprzedniej wizyty?
I jest serduszko!
Wiem, że się denerwujesz, przytulam mocno.
I w ogóle cześć dziewczyny. Gratuluję ciąż Ja tez prawdopodobnie będę lipcowką.
Kojarzę nickTyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
anjaa25 wrote:Hej...może powtórz badania. w sumie masz niskie wartości...ale nie pamiętam jakie normy są dla toxo. ja w wynikach CMV igg i igm miałam dodatnie co świadczyłoby o świeżym zakażeniu. Lekarz zlecił zrobić tzw. awidność igg CMV. I podobnie jest w toxo - też się robi awidność. Wynik procentowy pokazuje czy zakażenie było teraz czy dawno temu ... Powodzenia i trzymam kciuki
-
anjaa25 wrote:A tak wogóle to cześć mamuśki ja dzisiaj powiedziałam najbliżej rodzince o ciąży.. (rodzice, teściowie i siostry). Co prawda miałam wątpliwości czy nie za wcześnie ale w sumie stwierdziłam że czemu nie...tak długo czekaliśmy że chcieliśmy się jak najszybciej podzielić tą wiadomością...większość beczała he he he ... a moja mama uwierzyła dopiero za czwartym razem jak mąż powtórzył że będzie babcią ... a jak u Was??czekacie jeszcze z tą wiadomością.. czy już się podzieliłyście?? trzymam kciuki
My powiedzieliśmy rodzicom i najbliższym przyjaciołom 🙂anjaa25 lubi tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:A tak wogóle to cześć mamuśki ja dzisiaj powiedziałam najbliżej rodzince o ciąży.. (rodzice, teściowie i siostry). Co prawda miałam wątpliwości czy nie za wcześnie ale w sumie stwierdziłam że czemu nie...tak długo czekaliśmy że chcieliśmy się jak najszybciej podzielić tą wiadomością...większość beczała he he he ... a moja mama uwierzyła dopiero za czwartym razem jak mąż powtórzył że będzie babcią ... a jak u Was??czekacie jeszcze z tą wiadomością.. czy już się podzieliłyście?? trzymam kciuki
Ja bym chciała powiedzieć, ale mój chce czekać..18.06.2020 Emma [*] 26 tc
27.04.2021 Maksym Marcel [*] 29 tc -
nick nieaktualnymisia-kasia wrote:U mnie tez jest inaczej niż poprzednio, mdłości męczą dużo bardziej. W poprzedniej ciąży poranki były kiepskie a potem już wszystko było ok, a teraz najgorsze są popołudnia i wieczory.
To u mnie całodzienne mdłości i zgaga.. Wtedy staram się jeść ale jak tak dalej pójdzie to na początku będę już gruba 😅😂 a gdzie tam koniec 🤪 w poprzedniej przytyłam tylko 8kg więc aż się boję co będzie teraz skoro ciągle podjadam, aby nie czuć tych mdłości.
My jeszcze nie mówiliśmy nikomu... Może dopiero w święta. Ale też nie czuję ekscytacji.
Nawet córka jeszcze nie wie.. -
My postanowiliśmy powiedzieć tylko moim rodzicom w ten weekend bo moja mama wyjeżdża na 2 miesiące i nie będzie jej na święta. Poza nimi nikt nie wie, nawet córka. Córce powiemy w Wigilie, a potem reszta rodziny w święta
Moja mama się wzruszyła, cieszyła się ze dowiedziała się od nas osobiście, a nie przez telefon.anjaa25 lubi tę wiadomość
-
My powiedzieliśmy najbliższej rodzinie
Stwierdziliśmy, że jeśli ma być dobrze, to nie ma co ukrywać, a jeśli ma być źle, to też lepiej żeby wiedzieli, niż ktoś kiedyś miałby coś palnąć, co mogłoby nas zranic. Nikomu więcej nie planujemy na razie mówić. Wiedzą rodzice i rodzeństwo.anjaa25 lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Przyszły dziś zamówione sukienki. Okazało się, że nie mogę dopiąć spodni 🙄 zostały mi tylko jedne na placu boju... Teraz przerzucam się na luzniejsze w kroju sukienki i długie swetry 😁
Mimi2, anjaa25 lubią tę wiadomość
Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
jusci wrote:Przyszły dziś zamówione sukienki. Okazało się, że nie mogę dopiąć spodni 🙄 zostały mi tylko jedne na placu boju... Teraz przerzucam się na luzniejsze w kroju sukienki i długie swetry 😁
Rozumiem, mam to samo. Ostatni raz jeansy nosiłam tydzień temu ale już z odpiętym guzikiem, inaczej się nie dało
Odebrałam dzisiaj wyniki krwi i okazuje się, że nigdy nie byłam tak zdrowa
Gin w czwartek-czekam z niecierpliwością -
Manius ja w pierwszej ciąży przez jakieś 4 miesiące bez przerwy codziennie miałam migrenę i niestety mimo wszelkich wizyt u lekarzi i proszenia o pomoc nic nie można zrobić. Faktycznie tylko Apap wchodzi w grę .. Niestety raczej nie pomoże wiec tylko trzeba przeczekać .. w końcu mi przeszło i do końca ciąży miałam może raz lub dwa razy migrenę. Teraz bałam się ze będzie to samo a w domu roczne dziecko wiec już nie byłoby leżenia i odpoczywania.. na szczęście miałam tylko raz migrenę i jest okej póki co.
Ja dziś byłam na badaniach pappa i tych wszystkich.. stres jak nie wiem, nie cierpię tych testów
A co do powiedzenia rodzinie to u mnie wie tylko mama i tata ale teraz na roczku Boryska chcemy powiedzieć już całej rodzinie ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 10:44
Maniuś lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę za tydzień, już się nie mogę doczekać i w sumie myślę o niej z duszą na ramieniu żeby wszystko było ok.
Od wczoraj czuję się okropnie, boli mnie kręgosłup i nie mam siły nawet zmywarki opróżnić, w nocy mnie budziły koszmary i niesamowite mdłości, na nic nie mam apetytu, a w brzuchu pustki... Naprawdę już marzę o tym żeby to minęło
Dzisiaj po południu jadę powtórzyć badania na toksoplazmoze także proszę o kciuki, żeby jednak wynik okazał się być fałszywie pozytywny... 🙍 -
Cześć dziewczyny, nie odzywałam się przez kilka dni bo u mnie w sumie bez zmian, samopoczucie raz lepsze raz gorsze, dziś musiałam zrobić badania na czczo i tak jak myślałam - odchorowywałam to przez pół dnia🥴 wyniki w większości na szczęście ok, czekam jeszcze na tokso. umówiłam się też na usg prenatalne na 11 stycznia:) a w przyszłym tygodniu mam kontrolę u swojego gina. Co do nowiny, to my wypaplaliśmy wszystkim którzy wiedzieć powinni, cieszę się, bo mogę liczyć na dużą pomoc przy synku ze strony mojej mamy i rodziny męża. A u Was dziewczyny jak tam, czeka ktoś jeszcze na wizytę serduszkową, czy już wszystkie mają za sobą?🙂 Kosmo - kciuki✊
-
Karolajnos, ale rodzina będzie zaskoczona
Będziecie mieć bardzo małą różnicę wieku.
My jak powiedzieliśmy rodzinie męża wczoraj, to byłi totalnie w szoku 😊
Zwłaszcza po tym jak zaledwie ze 2 miesiące temu mówiliśmy, że może nasza córka zostanie jedynaczką 🙃
Wolałam zostawić sobie furtkę, bo pierwsza ciąża była po kilkuletnim leczeniu niepłodności. A teraz taka miła odmiana- prawie jak wpadka ❤️😍Karolajnos lubi tę wiadomość
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
My już po wizycie, z maluszkiem wszystko w porządku, wiek z usg wychodzi tydzień starsze niż licząc od pierwszego dnia miesiączki, kawał człowieka bo ma już 4.75 cm 🙂 prenatalne mamy 17.12 i robimy też sanco
sandrina22, Maniuś, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
anjaa25 wrote:AA.. właśnie ..tak czytam sobie o Waszych pomiarach glukozy...powiedzcie mi same sobie robicie tak często pomiary. czy robicie to bo pierwsze badanie na czczo wyszło źle??? ja miałam tylko jedno badanie glukozy na czczo które wyszło w normie i się zastanawiam czy robić jeszcze badania po jedzeniu??
anjaa25 lubi tę wiadomość
-
Niedawno wróciłam z wizyty u ginekologa. Jest serduszko. CRL 1,1 cm 7t1d, czyli jak z OM.
Co do mówienia rodzinie, powiedzieliśmy już rodzicom, teściom i rodzeństwu. Większości przez messenger, tylko teściom osobiście, ale za to tydzień później niż pozostałym. Jeszcze mąż powiedział niedawno koledze (i tak długo wytrzymał tym razem). I kierownicze swojej się pochwalił. A ja w pracy jeszcze nic nie mówiłam, chociaż moja kierowniczka się może domyślać, bo uprzedziłam ją, że w piątek idę na krzywą cukrową.Zula36, Maniuś, anjaa25 lubią tę wiadomość
-
michasia-K wrote:Ja prenatalne mam ma 18.12 wiec trzymajcie kciuki.
😊
Ktoś zna się wynikach TSH
Wyszło mi dość niskie 0,044
Normy w I trymestrze to 0,01- 2,32 ulU/ml
Niby w normie, ale jakoś dziwnie niskie
Ja mialam jeszcze trochę niżej i dostalam mniejsza dawkę leku i teraz mam nieco powyżej jeden i tak lekarz powiedział że jest okmichasia-K lubi tę wiadomość