Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGf może da rade poprostu go zwrócić jak to Smart, jeśli nie używaliście? Chyba, że już był używany, no to co innego.
U nas stała nocna rutyna - 1 pobudka na przebranie i karmienie, 1:30 oczy otwarte i Bajlando do 2:30 w dostawce. Potem znowu karmienie i śpi do 5. Całe szczęście, że tylko się wierci i coś sobie czasem guga, a nie że płacze albo jej się nudzi.
Za to w dzień mamy fajną rutynę. Rano jest drzemka do godzinki, potem ok 10-11 spacer i sen 2-3h, potem jeszcze jedna ok godzinna drzemka. O 18:30 to już pada. Nie mogę się doczekać soboty i zmiany czasu...🙄 -
nick nieaktualnyStraw wrote:Gf może da rade poprostu go zwrócić jak to Smart, jeśli nie używaliście? Chyba, że już był używany, no to co innego.
U nas stała nocna rutyna - 1 pobudka na przebranie i karmienie, 1:30 oczy otwarte i Bajlando do 2:30 w dostawce. Potem znowu karmienie i śpi do 5. Całe szczęście, że tylko się wierci i coś sobie czasem guga, a nie że płacze albo jej się nudzi.
Za to w dzień mamy fajną rutynę. Rano jest drzemka do godzinki, potem ok 10-11 spacer i sen 2-3h, potem jeszcze jedna ok godzinna drzemka. O 18:30 to już pada. Nie mogę się doczekać soboty i zmiany czasu...🙄
Nie był używany, tzn ja na pewno bede żądać zwrotu pieniedzy, albo wyslania dobrego, bo dostałam zły produkt. -
nick nieaktualnyU nas ma być 2 razy ta pięlegniarka- z tego co słyszałam, to one głównie przychodzą sprawdzać warunki mieszkaniowe. Wydaje mi się, że te wizyty to są takie po d przykryciem, żeby wyłapywać jakieś patogie, czy dzieku nie dzieje się krzywda. Napisze co mi tu gadała później jak przyjdzie
-
Ja nie słyszałam o tym aby przychodziły.. Spotkałam się raz z tym jak np lekarka zauwazyla na wizycie w poradni że dziecko brudne czy coś to wtedy wysyłają właśnie aby zobaczyć jakie warunki i czy dziecko nie jest zaniedbywane, ale o standardowych wizytach nie slyszlaam.. Ale pewnie wszędzie inaczej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTe wizyty pielegniarki środowiskowej są obowiązkowe (jest nawet tak rubryczka w książeczce zdrowia) ale nie każda przychodnia się do tego stosuje. Ja o tych wizytach dowiedziałam się z tej grupy facebookowej- tam dużo dziewczyn o tym pisało, więc nie byłam zaskoczona jak do mnie zadzwoniła, że chce przyjść.
Zważyła małą,zmierzyła głowke, klatke piersiową.Wpisała w dokumenty ile jest pomieszczeń i ile osób mieszka i to by było na tyle -
nick nieaktualnymartini92 wrote:Angiee, może w szpitalu zauważyli, że ciężko znosiłaś psychicznie ten pobyt i chcieli się upewnić, że już wszystko ok? Daj znać. A mała już się lepiej czuje? Bo wspominałaś że ma kaszel znowu
Nie, nie bo dzwoniła do mnie jeszcze przed szpitalem -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angiee oby już było dobrze. U nas żadnej wizyty pielęgniarki 🤷🏻♀️
My za to po wizycie u innego fizjo z młodą. Ten twierdzi że nie ma podstaw jeszcze do żadnej rehabilitacji. Jest kilka ćwiczeń które mamy wykonywać ale o ile nic nas nowego nie zaniepokoi czy nie zacznie się jakieś prężenie np to kontrola po skończonym 5mies. Troszkę słaby ten brzuszek i tyle. Stwierdziła że nieźle sobie radzi, że to wszystko jest wciąż w granicach normy i bez paniki. Młoda strasznie płakała takimi wielkimi lzami, mimo że ta pani bardzo spokojna i był czas na uspokojenie jej itd to młoda co chwilę co ta ja dotykała to w płacz. Nie lubi nowych miejsc i obcych ludzi, u lekarza też zawsze jest to samo. Teraz padła od razu ze zmęczenia bo rzadko tyle płacze. Ale co mi się spodobało ta babeczka w ogóle jej nie sprawdzała, nie badała jak młoda krzyczała bo sama stwierdziła że tak się dzieci nie bada. Więc to badanie w sumie ponad godzinę zajęło bo powolutku jak była spokojniejsza to próbowaliśmy. Za to tamtą fizjo tydzień temu się nie przejmowała wrzaskiem młodej tylko heja no i może temu od razu nas na turnus rehabilitacyjny wysyłała 🙄
Angiee, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Angiee oby już było dobrze. U nas żadnej wizyty pielęgniarki 🤷🏻♀️
My za to po wizycie u innego fizjo z młodą. Ten twierdzi że nie ma podstaw jeszcze do żadnej rehabilitacji. Jest kilka ćwiczeń które mamy wykonywać ale o ile nic nas nowego nie zaniepokoi czy nie zacznie się jakieś prężenie np to kontrola po skończonym 5mies. Troszkę słaby ten brzuszek i tyle. Stwierdziła że nieźle sobie radzi, że to wszystko jest wciąż w granicach normy i bez paniki. Młoda strasznie płakała takimi wielkimi lzami, mimo że ta pani bardzo spokojna i był czas na uspokojenie jej itd to młoda co chwilę co ta ja dotykała to w płacz. Nie lubi nowych miejsc i obcych ludzi, u lekarza też zawsze jest to samo. Teraz padła od razu ze zmęczenia bo rzadko tyle płacze. Ale co mi się spodobało ta babeczka w ogóle jej nie sprawdzała, nie badała jak młoda krzyczała bo sama stwierdziła że tak się dzieci nie bada. Więc to badanie w sumie ponad godzinę zajęło bo powolutku jak była spokojniejsza to próbowaliśmy. Za to tamtą fizjo tydzień temu się nie przejmowała wrzaskiem młodej tylko heja no i może temu od razu nas na turnus rehabilitacyjny wysyłała 🙄
Czyli dobrxe, ze sie skonsultowalas. Suoer wiesci -
Gf, tak dobrze że zaufałam intuicji żeby to skonsultować. Nie wspominałam że wcześniej inny fizjo nam co innego mówił bo nie chciałam jakby narzucać tej pani innej diagnozy tylko chciałam usłyszeć jak ona to widzi. Ale bardzo miła i sympatyczna osoba. Tamtą fizjo np mówiła w trakcie cyt 'no chociaż te nóżki dają rade' albo 'oj słabo inne dzieci już by trzymały te glowe' 🙄😬 No i też tamta jej nie rozbierała w ogóle, nie widziała młodej na golasa tylko w ubraniach a ta od razu że musimy rozebrać bo inaczej nie da rady zobaczyć chociaż jak jej mięśnie na plecach pracują jak jest na brzuchu 🤷🏻♀️ Obie panie mają dobre opinie w internecie ale jak widać jedna coś nam chyba nie przypasowała.
A no i co do asymetrii młodej to oczywiście zabawy w symetrii i używać obu stron naprzemiennie, powinna wyrosnąć. I nie martwić się tym jakoś bardzo bo nie ma kręczu szyi ani nic takiego, potrafi w obie strony operować bez problemu. -
nick nieaktualny
-
Tak, nas też fizjo badała na golasa.. Dziwne że w ubraniu i już was chciała wysłać na rehan. Dobrze ze akonsultowalas z innym. Ja się muszę umówić niebawem na kontrolę bioderek i kontrolę właśnie u fizjo i logopedy...
Kama_86 lubi tę wiadomość