X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf może da rade poprostu go zwrócić jak to Smart, jeśli nie używaliście? Chyba, że już był używany, no to co innego.

U nas stała nocna rutyna - 1 pobudka na przebranie i karmienie, 1:30 oczy otwarte i Bajlando do 2:30 w dostawce. Potem znowu karmienie i śpi do 5. Całe szczęście, że tylko się wierci i coś sobie czasem guga, a nie że płacze albo jej się nudzi.
    Za to w dzień mamy fajną rutynę. Rano jest drzemka do godzinki, potem ok 10-11 spacer i sen 2-3h, potem jeszcze jedna ok godzinna drzemka. O 18:30 to już pada. Nie mogę się doczekać soboty i zmiany czasu...🙄

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Gf może da rade poprostu go zwrócić jak to Smart, jeśli nie używaliście? Chyba, że już był używany, no to co innego.

U nas stała nocna rutyna - 1 pobudka na przebranie i karmienie, 1:30 oczy otwarte i Bajlando do 2:30 w dostawce. Potem znowu karmienie i śpi do 5. Całe szczęście, że tylko się wierci i coś sobie czasem guga, a nie że płacze albo jej się nudzi.
    Za to w dzień mamy fajną rutynę. Rano jest drzemka do godzinki, potem ok 10-11 spacer i sen 2-3h, potem jeszcze jedna ok godzinna drzemka. O 18:30 to już pada. Nie mogę się doczekać soboty i zmiany czasu...🙄

Nie był używany, tzn ja na pewno bede żądać zwrotu pieniedzy, albo wyslania dobrego, bo dostałam zły produkt.

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Leni - Ty masz aspirator haxe, powiedz mi jest na nim napisane haxe, bo mysmy zamowili i no name, a bylo ze haxe

Biało niebieski jest z napisem haxe

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ma być 2 razy ta pięlegniarka- z tego co słyszałam, to one głównie przychodzą sprawdzać warunki mieszkaniowe. Wydaje mi się, że te wizyty to są takie po d przykryciem, żeby wyłapywać jakieś patogie, czy dzieku nie dzieje się krzywda. Napisze co mi tu gadała później jak przyjdzie

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie słyszałam o tym aby przychodziły.. Spotkałam się raz z tym jak np lekarka zauwazyla na wizycie w poradni że dziecko brudne czy coś to wtedy wysyłają właśnie aby zobaczyć jakie warunki i czy dziecko nie jest zaniedbywane, ale o standardowych wizytach nie slyszlaam.. Ale pewnie wszędzie inaczej.

l22ndf9helggnp3z.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie by było, haha życie na kartonach 😂 moje high need baby nie daje posprzątać :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez, nie ma gdzir przejsc bo na mieszkaniu niby 60m ale wszystko na kupie x dziecko budowlane🤣🤣 a jak sie wprowadzimy do salonu i kuchni i lazienki tylko to dopiero

LENi lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz by było że patologia haha 😅 dobrze ze u mnie nie chodzą :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf,a nie można po prostu zwrócić bez podawania przyczyny? Chyba jest na to 14 dni?

Angiee, u nas położna była tylko kilka razy po porodzie. Teraz żadnej wizyty nie mamy.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee, może w szpitalu zauważyli, że ciężko znosiłaś psychicznie ten pobyt i chcieli się upewnić, że już wszystko ok? Daj znać. A mała już się lepiej czuje? Bo wspominałaś że ma kaszel znowu

LENi lubi tę wiadomość

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wizyty pielegniarki środowiskowej są obowiązkowe (jest nawet tak rubryczka w książeczce zdrowia) ale nie każda przychodnia się do tego stosuje. Ja o tych wizytach dowiedziałam się z tej grupy facebookowej- tam dużo dziewczyn o tym pisało, więc nie byłam zaskoczona jak do mnie zadzwoniła, że chce przyjść.

Zważyła małą,zmierzyła głowke, klatke piersiową.Wpisała w dokumenty ile jest pomieszczeń i ile osób mieszka i to by było na tyle

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Angiee, może w szpitalu zauważyli, że ciężko znosiłaś psychicznie ten pobyt i chcieli się upewnić, że już wszystko ok? Daj znać. A mała już się lepiej czuje? Bo wspominałaś że ma kaszel znowu

Nie, nie bo dzwoniła do mnie jeszcze przed szpitalem

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One przychodza po 3 miesiacu życia, Łucja ma już prawie 4

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W necie też jest napisane, że jest obowiązkowa i odbywa się między 3 a 4 miesiącem życia. Druga odbywa się wtedy, kiedy podczas pierwszej stwierdzono jakieś nieprawidłowości

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini92 nie chce zapeszać, być może kaszel pozostał jeszcze po chorobie, w końcu miała ostre zapalenie oskrzeli, ale wole już dmuchać na zimne

martini92 lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee oby już było dobrze. U nas żadnej wizyty pielęgniarki 🤷🏻‍♀️

My za to po wizycie u innego fizjo z młodą. Ten twierdzi że nie ma podstaw jeszcze do żadnej rehabilitacji. Jest kilka ćwiczeń które mamy wykonywać ale o ile nic nas nowego nie zaniepokoi czy nie zacznie się jakieś prężenie np to kontrola po skończonym 5mies. Troszkę słaby ten brzuszek i tyle. Stwierdziła że nieźle sobie radzi, że to wszystko jest wciąż w granicach normy i bez paniki. Młoda strasznie płakała takimi wielkimi lzami, mimo że ta pani bardzo spokojna i był czas na uspokojenie jej itd to młoda co chwilę co ta ja dotykała to w płacz. Nie lubi nowych miejsc i obcych ludzi, u lekarza też zawsze jest to samo. Teraz padła od razu ze zmęczenia bo rzadko tyle płacze. Ale co mi się spodobało ta babeczka w ogóle jej nie sprawdzała, nie badała jak młoda krzyczała bo sama stwierdziła że tak się dzieci nie bada. Więc to badanie w sumie ponad godzinę zajęło bo powolutku jak była spokojniejsza to próbowaliśmy. Za to tamtą fizjo tydzień temu się nie przejmowała wrzaskiem młodej tylko heja no i może temu od razu nas na turnus rehabilitacyjny wysyłała 🙄

Angiee, Kama_86 lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Angiee oby już było dobrze. U nas żadnej wizyty pielęgniarki 🤷🏻‍♀️

My za to po wizycie u innego fizjo z młodą. Ten twierdzi że nie ma podstaw jeszcze do żadnej rehabilitacji. Jest kilka ćwiczeń które mamy wykonywać ale o ile nic nas nowego nie zaniepokoi czy nie zacznie się jakieś prężenie np to kontrola po skończonym 5mies. Troszkę słaby ten brzuszek i tyle. Stwierdziła że nieźle sobie radzi, że to wszystko jest wciąż w granicach normy i bez paniki. Młoda strasznie płakała takimi wielkimi lzami, mimo że ta pani bardzo spokojna i był czas na uspokojenie jej itd to młoda co chwilę co ta ja dotykała to w płacz. Nie lubi nowych miejsc i obcych ludzi, u lekarza też zawsze jest to samo. Teraz padła od razu ze zmęczenia bo rzadko tyle płacze. Ale co mi się spodobało ta babeczka w ogóle jej nie sprawdzała, nie badała jak młoda krzyczała bo sama stwierdziła że tak się dzieci nie bada. Więc to badanie w sumie ponad godzinę zajęło bo powolutku jak była spokojniejsza to próbowaliśmy. Za to tamtą fizjo tydzień temu się nie przejmowała wrzaskiem młodej tylko heja no i może temu od razu nas na turnus rehabilitacyjny wysyłała 🙄

Czyli dobrxe, ze sie skonsultowalas. Suoer wiesci

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, tak dobrze że zaufałam intuicji żeby to skonsultować. Nie wspominałam że wcześniej inny fizjo nam co innego mówił bo nie chciałam jakby narzucać tej pani innej diagnozy tylko chciałam usłyszeć jak ona to widzi. Ale bardzo miła i sympatyczna osoba. Tamtą fizjo np mówiła w trakcie cyt 'no chociaż te nóżki dają rade' albo 'oj słabo inne dzieci już by trzymały te glowe' 🙄😬 No i też tamta jej nie rozbierała w ogóle, nie widziała młodej na golasa tylko w ubraniach a ta od razu że musimy rozebrać bo inaczej nie da rady zobaczyć chociaż jak jej mięśnie na plecach pracują jak jest na brzuchu 🤷🏻‍♀️ Obie panie mają dobre opinie w internecie ale jak widać jedna coś nam chyba nie przypasowała.

A no i co do asymetrii młodej to oczywiście zabawy w symetrii i używać obu stron naprzemiennie, powinna wyrosnąć. I nie martwić się tym jakoś bardzo bo nie ma kręczu szyi ani nic takiego, potrafi w obie strony operować bez problemu.

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz kosmo, dobrze, że poszłyście.
    Nasz fizjo też za każdym razem każe rozbierać młodego do badania. Zresztą w domu też nam go każe rozbierać, jak ćwiczymy. Dziwne, że ta poprzednia badała w ubraniu 🙈

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, nas też fizjo badała na golasa.. Dziwne że w ubraniu i już was chciała wysłać na rehan. Dobrze ze akonsultowalas z innym. Ja się muszę umówić niebawem na kontrolę bioderek i kontrolę właśnie u fizjo i logopedy...

Kama_86 lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ