X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kosmo to i tak super ze dwie pobudki ja to od początku mam po 5 haha 🤪😬
    Raz się zdarzyło z soboty na niedzielę że były dwie :)
    Ale dziś znów pobudki co 2h..

Ja chyba też będę szukała takich nie grających 🤪 dziś mam do odbioru ten gryzak mombella.. Sprawdza się u was?

Leni, mi też właśnie dzisiaj przyszły - grzybek i słoń. 😅 Będziemy testować.

Jak zwykle pytanie z serii "nie ma głupich pytań"😅 Jak często sterylizujecie smoki, zabawki typu gryzak? Smoczki sterylizuję w mikrofali raz dziennie, z tym, że jeden ma na dzień, a drugi na noc. I jak gdzieś spadnie na podłogę, to przelewam wrzątkiem.
    Czy to jest za często, za rzadko czy w sam raz?🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pierwszy dzien bez Zosi, do mamy ja wywiozlam.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy tego grzybka i zyrafke z mombelli i mam wrażenie że młoda bardziej lubi je oglądać i nimi trząś niż przygryzać, może jeszcze nie odkryła tego 😅 rzadko sobie trafia tym wypustkiem do buzi ale do lizania jest spoko😁

Straw, ja to jak mi się przypomni. Myje na bieżąco ale wyparzam może raz, dwa razy w tygodniu, nie częściej 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, ja wyparzam tylko jak przytrafi im się coś złego, spadną, starszy bierze do buzi albo jak zabieramy zabawki do kogoś i tam przechodaza przez n rąk. Matę czyszcze tak 2 razy w tygodniu.

Zabawki dla takich siedzących juz to wg mnie fajne są bączki, klocki drewniane, piramidki, kubeczki z których budujemy wieżę, sortety, ale tez te grające, które zachęcają do naciskania i manipulowania rękami. Na teraz zabawki z metkami, piłeczki sensoryczne, oball, zawieszki naciągane, gryzaki itd.

Gryzaki, u nas grzybek srednio. Ale ostatnio hitem jest drewniany gryzak, który mam po synu.

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 26 października 2021, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś nie śpiący dzień dziś Jaga się buja od 5 rano dopiero teraz zasnęła w wózku przy okapie, słabo też jedzenie jej idzie. A zaraz wróci starsza z przedszkola i będzie po spaniu.
    Gryzaki jej jeszcze nie interesują woli swoje rączki lub kocyk. Smoczki wyparzam jak mi się przypomni a tak to przelewam wrzatkiem.

Gf jak u Zosi kaszel? Nadal taki sam czy już troszkę lepiej po inhalacjach? Moja ciągle pokasluje a jak płacze to słychać jakby miała gluta w gardle który nie chce się oderwać, kataru nie ma wcale.

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a te tablice manipulacyjne to faktycznie taki hit i dzieci to uwielbiają? Czy taki roczniak to za mało? Idziemy niedługo na roczek właśnie i się zastanawiam 🤷🏻‍♀️

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi uswiadomilyscie że chyba od nowości jak je wygotowalam, tak ewentualnie przelałam że dwa razy wrzątkiem 😅 madka syfiarz 😳

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny a te tablice manipulacyjne to faktycznie taki hit i dzieci to uwielbiają? Czy taki roczniak to za mało? Idziemy niedługo na roczek właśnie i się zastanawiam 🤷🏻‍♀️

Mój miał tablice to zepsuł... Oderwał wszystko co było na niej do oderwania...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka wrote:
    Jakiś nie śpiący dzień dziś Jaga się buja od 5 rano dopiero teraz zasnęła w wózku przy okapie, słabo też jedzenie jej idzie. A zaraz wróci starsza z przedszkola i będzie po spaniu.
    Gryzaki jej jeszcze nie interesują woli swoje rączki lub kocyk. Smoczki wyparzam jak mi się przypomni a tak to przelewam wrzatkiem.

Gf jak u Zosi kaszel? Nadal taki sam czy już troszkę lepiej po inhalacjach? Moja ciągle pokasluje a jak płacze to słychać jakby miała gluta w gardle który nie chce się oderwać, kataru nie ma wcale.

Kaszel lepiej, gluty tez. Mama pisze, ze raz od rana zakaszlala. Robimy inhalacje z boredualu i daje flegamine w kroplach.

U nas slon to furrora i grzyb z grzybem spi 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 15:26

• jusci Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Straw, ja wyparzam tylko jak przytrafi im się coś złego, spadną, starszy bierze do buzi albo jak zabieramy zabawki do kogoś i tam przechodaza przez n rąk. Matę czyszcze tak 2 razy w tygodniu.

Zabawki dla takich siedzących juz to wg mnie fajne są bączki, klocki drewniane, piramidki, kubeczki z których budujemy wieżę, sortety, ale tez te grające, które zachęcają do naciskania i manipulowania rękami. Na teraz zabawki z metkami, piłeczki sensoryczne, oball, zawieszki naciągane, gryzaki itd.

Gryzaki, u nas grzybek srednio. Ale ostatnio hitem jest drewniany gryzak, który mam po synu.
    Też znalazłam ten drewniany gryzak po starszym, ale on był szybszy... Cały jest pomalowany kredkami 🤦‍♀️😂

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jeżeli chodzi o sen to ostatnie tygodnie są jakąś masakrą. Problem, żeby uspać i spi chwile po czym budzi sie. Znowu marudzi i tak w koło. W nocy milion pobudek 🥴 na drzemki ratuje nas chusta ale trzeba z 40 minut tańczyć by padła na te 20 minut snu 🤪 Mam cichą nadzieję, że to minie 😅
    Ja zamówiłam ten grzybek, bo mamy ośmiornice z tej firmy i jak uda się trafić do buzi, to cieszy się, memla strasznie te macki. Pasuje jej👍
    Zabawki dla takich maluchów to też chętnie poczytam, u syna szałem była hula kulą ale ta melodia "Kręć się kulo kręć" tej pory mi gra w głowie 😂
    Z drewinanych to myślę że naczynia i owoce do krojenia (na rzep) w okolicach roczku będą spoko i przy okazji będą trenować małe rączki 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2021, 17:27

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 26 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak łatwiej wybrac zabawki koło roczku niż dla takich bablow :p chyba pójdę w gryzaki i jakieś zawieszki czy piłeczki sensoryczne jednak. :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to zlecialo, rok temu dowiedziałam sie ze w ciazy jestem;)

LENi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni - Ty masz aspirator haxe, powiedz mi jest na nim napisane haxe, bo mysmy zamowili i no name, a bylo ze haxe

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2021, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak z raz na 2 dni staram się zalać wrzątkiem smoczki i łyżeczki, czasem codziennie. Łyżeczki to wiadomo,też są myte po każdym uzyciu. Plus dodatkowo jak coś się stanie, np dziś został smoczek obsikany ;). Albo jak wracamy od gości, od lekarza czy fizjo to od razu.

U nas dziś tylko jedno spanie na spacerze.
    Pierwszy raz poszedł na spacer beże mnie- zabrała go moja mama. Niby tylko 2h, ale jakoś nieswojo mi było.

Z zabawek to jeszcze zamówiliśmy wańkę wstańkę, żeby patrzył na nią jak leży na brzuchu i żeby się kiwała jak dotknie.

• LENi Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 noce było fajnie i znów od 4 ryk, wyrzucanie smoczka, krecenie siev, ehh i non stop cyc.. Tracę nadzieję że może być dobrze...

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak raz na tydzien smoczki wyparzam, tak to myje pod goraca woda, butelek juz nie wyparzam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny była już u Was pielęgniarka na wizycie patronażowej? Do mnie dzisiaj przychodzi.

Leni u mnie też słaba noc, cycek co godzine i kręcenie sie cala noc :/

• martini92 Autorytet

Wysłany: 27 października 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf ja mam haxe też i jest napisane że haxe

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Dziewczyny była już u Was pielęgniarka na wizycie patronażowej? Do mnie dzisiaj przychodzi.

Leni u mnie też słaba noc, cycek co godzine i kręcenie sie cala noc :/

Angiee - nic nie wiem o takiej wizycie :) była położna raz, ale to tydzień po porodzie, czy tam dwa.

martini92 - no właśnie, my mamy termometr z Haxe i też jest napisane, pudełko wygląda inaczej, wysłali jakiegoś no name, pisząc na allegro, że to Haxe, zaraz tam dzwonie, jak nie to mąż rozpocznie spór, bo jakbym chciała no name to bym sobie kupiła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 07:43

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ