Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Haha, tak. Też obstawiam że dzień zaczniemy ok 5 rano 🥴
Dziewczyny jak to jest z tymi probiotykami. Teraz konczymy czwarte już opakowanie vivomixx i zastanawiam się czy kupować kolejne. Na początku jak się urodziła to dostawała biogaie i dicoflor ale było gorzej z brzuszkiem, potem zaczęliśmy vivomixx i było ok. Ale teraz już raczej wyrośliśmy z problemów brzuszkowych więc pytanie. Czy powinno się dalej dawać probiotyk? Jeśli tak to czy powinnyśmy go może zmienić na inny szczep teraz? Jak się powinno postępować ?
W ogóle w środę mamy kolejne szczepienie. Nie wiem kiedy zleciał ten miesiąc masakra... Już się nastawiam psychicznie na okrutny płacz jak ostatnio 🙄🙁
Nam pediatra powiedziała, ze bedziemy pomalu wychodzic z probiotyku.
Czy Wasze dzieci tez chlapia na cala łazienke przy kąpieli?Kosmo lubi tę wiadomość
-
Kosmo pytałam ostatnio lekarki, mówiła skończyć opakowanie i już nie dawać. Tylko wit D3.
No właśnie obawiam się że jednak będzie szybsza pobudka i wcześniej rozpoczęty dzień 😂 masakra. Dlatego usypiam ja ciut później 😂
Gf na szczęście nie. Moja nie szaleje aż tak w wanience ale nóżkami kopie ☺️
Jak dobrze ze pogoda dopisuje to łatwiej będzie pójść zapalić znicze..Kosmo lubi tę wiadomość
-
Moja chlapie. A jak w ogóle trzymacie bobasy przy kąpieli? My nasza trzymamy pod jedną pachą tak że leży głowa i barkami na naszym przedramieniu problem w tym że już jest taka długa że ciągle kopie i się odbija nogami od wanienki i ewidentnie się już jej nie podoba taka pozycja. Najbardziej się jej podoba jak ją bokiem wsadzamy i właśnie wali rączkami i nóżkami w wode 😅 Taki specyficzny teraz czas że dziecko by już chciało a jednak nie posadzisz wiadomo do kąpieli bo za małe 😉 Szukam jakiegoś mądrego rozwiązania, może macie jakiś sposób na to
-
nick nieaktualnyMy mamy podstawke, ale zawsze na koniec wyjmuję ja i daje ja do wody i tylko glowe podtrzymuję lubi to.
A czy wasze dzieci jak leza na macie rzucaja to kopia nogami? Bo moja unosi do góry dwie naraz i bec o ziemie i sie tak przesuwa potrafi cala mate tak przejechac rzucajac nogami. -
Moją lezy plecami na dnie wanny normalnie i tylko jej glowe asekuruje żeby jej za bardzo nie przekrecila na bok bo by się napiła wody. Też już jej powoli miejsca zaczyna brakować ale jej to nie przeszkadza. Mi tak wygodnie, mogę sama ją wykąpać w ten sposób bez pomocy.
Czy wasze dzieci przy próbie obrotu na bok/brzuch przyciągają kolana do brzucha czy wyginają się w taki łuk, że plecy maja w przeproście? Moja czesto tak się wygina jakby piętą chciała głowy dotknąć i jakoś mi się to nie podoba. W przyszłym tygodniu mamy kontrolę u fizjo, zobaczymy co powie. -
Ja dziś przy próbie wyjścia na spacer poczułam kwintesencję macierzyństwa. Wyszłam z dwójką przed dom, poprawiam starszakowi ubranie, patrzę, cały się zasikał, z bluzą i koszulką włącznie nie wiem kiedy i jak. Wysyłam go na górę zeby go stary przebrał, a ja z młodą czekam na dole. Huśtam nosidełkiem, żeby nie plakala,to mi się cała obrzygała. No to wracam z nią przebieram, wciskam w kombinezon, wychodzimy wszyscy i na dole słyszę jak mi kupsko wali w pieluchę 🤦♀️ mają wyczucie czasu kurna🙈
-
Gf moja tak się rzuca na śnie w nocy. Na macie to piętami się odsuwa i wędruje 🤷🏻♀️ Ale ogólnie nóżkami też kopie i rzuca ale żeby się przesuwać to tylko odpychając się
Martini, moja nóżki do brzuszka i rączki do góry i na bok ciagnie. A minę robi taka skupiona przy tym i aż cała czerwona jakby coś cisnęła do pieluchy a ona próbuje się obrócić 😂 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kosmo wrote:Moja chlapie. A jak w ogóle trzymacie bobasy przy kąpieli? My nasza trzymamy pod jedną pachą tak że leży głowa i barkami na naszym przedramieniu problem w tym że już jest taka długa że ciągle kopie i się odbija nogami od wanienki i ewidentnie się już jej nie podoba taka pozycja. Najbardziej się jej podoba jak ją bokiem wsadzamy i właśnie wali rączkami i nóżkami w wode 😅 Taki specyficzny teraz czas że dziecko by już chciało a jednak nie posadzisz wiadomo do kąpieli bo za małe 😉 Szukam jakiegoś mądrego rozwiązania, może macie jakiś sposób na to
-
nick nieaktualnyWłaśnie nie chce mi się wyczesywać tej ciemieniuchy, bo mamy minimalną 🙈. Anszelika chyba pisała jeszcze i czymś, po czym szybko schodzi.
My w kąpieli trzymamy jedną ręką pod młodego pacha i szyją, a tyłek na dnie, ale raczej unosi się bo on się rusza 😄. Też zaczyna chlapać i nie mieścić się w wannie. Waży prawie 8kg 🙈. A ja wyglądam jak śmierć 😨. -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Myśmy zaczęły dzień o 4:15 nowego czasu 🤦♀️🥴 Właśnie zasnęła na pierwszą drzemkę. Coś czuję że dzisiaj będzie jazgot bo ok 17 już będzie tak marudna żeby iść spać...🙄
U nas wstala o 4, nowego czasu ale poszla spac dalej i wstala teraz. -
U nas niespokojna noc. Ciagle się wiercila nawet popłakiwała, ale oczy zamkniete a pobudka dopiero teraz chociaż ja mam wrażenie, ze spałam 2h.
Martini, przepraszam, ale oplułam ekran telefonu.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
nick nieaktualnyMój jeszcze śpi. Ale karmiłam go o 2:00, o 5:00 nowego czasu, potem po 7:00.
Wczoraj miał gorszy dzień. Byliśmy u rodziców na imieninach, a tam 6 dzieciaków (na szczęście dojeżdżały stopniowo). Więc w którymś momencie były już mega wrzaski i piski i mojemu synowi ewidentnie to prszekadzalo, zrobił się taki wycofany, nie mógł jeść spokojnie, denerwował się przy cycku. Potem się przestraszył i mega rozpłakał. A jego płacz że strachu jest najgorszy, dwa razu słyszałam. Dużo bardziej przykry niż ten z głodu na cyca 🙈. Więc zabrałam go i pojechaliśmy do domu.
Jednak jest przyzwyczajony, że u nas jest cisza i spokój na chacie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygf95 wrote:Zosia dzid brokuły dostała, pierwsze tak średnio, pojechałam do Auchan po mniejsza łyżeczkę to po pierwszej sama buzie otwierała i ładnie jadła.
medimind, Kosmo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny