Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzień zaczął się o 6, czyli godzinę wcześniej niż zwykle. Wszystkie drzemki przesunięte o godzinę, pewnie i u nas o 17 będzie już maruda na spanie🙄
My tez tak trzymamy w kąpieli jak opisała Kosmo I strasznie chlapie, kopie nóżkami.
Ula U nas była minimalna ciemieniucha i ziaja super, 3 razy użyłam i śladu nie ma
-
My spędziliśmy pierwszą noc poza domem. Jedzenie w nocy standardowo, raz zmiana pieluchy. Pobudka standardowo, czyli na nowy czas około 5.30. A po pobudce taka kupa, że hoho, aż na plecach była.
Józek zaczął wczoraj charczeć i czasami odkasłuje, ale nic nie wylatuje. Po opukiwaniu też nic. Gili też nie ma, ani gorączki. Teraz śpi i oddycha normalnie. W nocy kładłam go na boku to też dobrze oddychał. A humor ma doskonały. Śmieje się do dziadków. Dziadka dopiero poznał, a babcię widział ostatnio ponad 2 miesiące temu. -
Olimama, tak Ecoli jest ok jeśli nie jest to szczep patogenny, a u nas niestety jest jeden z 6 które nadają się do leczenia... Jeszcze 2 dni antybiotyku...
Martini, uśmiałam się jak sobie wyobrazilam Wasze wyjście
U nas też próbuje obrotów, ale przy tym na razie wygina tak głowę do tyłu, że wygląda jak w egzorcyzmie jakimś 🙈
U nas kąpiel to tragedia, kąpiemy w wanience na stelażu w jego pokoju, bo łazienka za mała i wszystko mokre 🙈 ja, mąż, a panele do wymiany będą na bank 🤷
Ostatnio mlody przespał nam 8 godzin w nocy 😁😁 i dzisiaj też nie najgorzej bo poszedł spać o 22, a pobudka o 3.30 nowego czasu.
Wgl teraz mu się coś przestawilo i po max 1.5 godziny aktywności robi się śpiący i marudzi mega żeby go położyć... spał dziś od 12 do 14.30, poszliśmy do teściów o 15 i o 16 już maruda, mąż go uśpił w 5 minut i śpi aż chrapie...
Aż się zastanawiam czy wszystko ok...
Ile czasu Wasze maluchy są aktywne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 16:45
-
nick nieaktualny
-
U nas po 1.5h aktywności musi być drzemka, bo bardzo marudzi. Drzemka trwa szałowe 30 minut i znowu 1.5 lub 1h aktywności i tak 5 drzemek w ciągu dnia 🙈 mam nadzieję, że kiedyś jej wydłuży się chociaz jedno spanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 18:48
-
U nas tak samo ok 1,5h aktywności ale u nas sen trwa po 30min więc tych drzemek w ciągu dnia to jest milion mam wrażenie... Dobija mnie to w ostatnim czasie bo zasypianie jej w dzień stało się jakaś walką 🤦♀️😵 Wierci się, oczy się jej zamykają ale jakby owsiki miala. Dociska rączki do buzi, pieluszkę sobie zakłada na głowę, to wypluwa smoczek itd Muszę cały czas być obok i dawać na nowo smoczek bo inaczej awantura potrafi to trwać nawet 40min po czym śpi pół h, no zastrzelić się idzie. Już nie mówiąc że zdarza jej się płakać przy tym, masakra zupełnie jak nie wczesnjej
A dzisiaj była cały dzień marudna. Non stop wszystko ładowała do buzi i po chwili wrzask i znowu do buzi i znowu wrzask. Koszmar. Teraz po kąpieli tak się rozpłakała na całego, bez powodu i nie szło jej uspokoic. Ani butelka, no nic. Wsadziłam ja do chusty, dałam pedicetamol bo ewidentnie coś jej dokuczało i przeszło. Udało mi się ją przełożyć do dostawki i śpi, mam nadzieję długo bo tej nocy nie pospalysmy 🤦♀️ Martwię się czy to ząbki dokuczają czy co... Mam nadzieję że jutro już będzie lepiej -
nick nieaktualnyU nas dzis turbo drzemki, bylismy po cmentarzu u babci meza na chwilę to zaraz jojczyc zaczela, zjadla tam 180 o 18, teraz nic nie chciala, w aucie te 15 km pospala, tam nic i maz walczy z nia. Jeszcze mandat dostalam bo na dwupasie, wyprzedzam se auto 70 km/h mimo ze jechali szybciej ode mnie, to wuprzedzilam zjechalam na prawy zwolniłam do 55 i za mna juz syreny, ze za szybko jechalam, tak 30 sekund. Juz drugi mandat mam za przekroczenie predkosci o te 20, bo wymyslili w Bielsku dwupasy, na których mozna jechac 50, a u mnie na ulicy gdzie nie pojedziesz wiecej jak 30, tez mozna jechac 50, logika. Jestem tak zla, ale maja jakas akcje jezdza nieoznakowanymi, PiS musi zarobić na to wszystko co rozdaje, na Turow itp to w drogowke idzie, nie mam nic do policji, bo ojciec policjant, ale no jakas masakra.
-
Moja spała dzisiaj 2hna spacerze i pociągnęła godzinę w domu czyli 13-16. A poza tym tylko w samochodzie po 25 minut. Zazwyczaj jak zasnie w domu to Ok 30 min. Jak widzę,ze chce spać to próbuje uśpić ale jak pi 10-15 minutach nie ma postępu to odpuszczam, pomęczę na macie i znowu próbuje. Dzisiaj sie nie udało i przysnęła dopiero w aucie po 4,5h🤦♀️
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
Cieszę się dziewczyny, że Wam poprawiłam humor 😜 ja jestem z siebie dumna, że zniosłam to wyjście całkiem dobrze, jeszcze niedawno bym w furię wpadła, ale dzieciaki uczą cierpliwości.
Z mojej jest nocny Marek. Teraz jeszcze nie śpi pomimo zmiany czasu, nieraz dopiero 21-22 zasypia na noc. Rano zwykle kolo 7 budzi ją starszak, leży sobie wtedy w łóżeczku grzecznie jakieś pół godziny i idzie dalej w kime nieraz do 10 (a jak syn w przedszkolu to ja razem z nią 😁). Potem do południa zalicza jeszcze drzemkę nieraz. Za to w drugiej połowie dnia od tej 13-14 powiedzmy to już ze 2 krótkie drzemki aż do nocy. Pomiędzy nimi spokojnie po 3-4h aktywności. -
nick nieaktualnyU nas 1,5-2h aktywności. Mała ma trzy drzemki.
Rano zwykle ok 40min
Środek dnia do 3h, ale na dworze, z doluliwaniem (szkoda, że nie wygląda to tak, że odkładam do dostawki i mam wolne 3h😅). Zobaczymy jak to będzie wyglądało w momencie, kiedy będzie lało, a my zostaniemy w domu.
Ok 15 ostatnia 1-1,5h, także po niej o 18 zbieramy się do spania
-
My byliśmy dziś u moich rodziców, mała praktycznie cały czas spała była tylko przerwa na zmianę pieluchy i mleko, 4 godzinną drzemkę sobie zrobiła, a teraz zadowolona leży w łóżeczku i zjada swoje rączki o spaniu nawet nie ma mowy
olimama lubi tę wiadomość
-
Dawno nas nie było 🥰 buziaczki 🥰 my 5.11 - 4 miesiące 🤷🏽♀️ Jak ten czas leci ... mój mrysio waży już 8 kg i ma 66 cm 🙂 i cyckamy się 👶🏽🤎 dziś też mieliśmy popołudniowe płacze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2021, 21:23
martini92, olimama lubią tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
nick nieaktualny
-
Hello.. To moja w ciągu dnia naprawde mało śpi, zwykle na moich rękach jak próbuje odłożyć to śpi max. Pół godz. Ale zwykle są to 5-10minutowki 🙈
Ogólnie wygląda to tak, że jak jest głodna co 1,5h to wtedy cyc i chwilką drzemki.. Się uda albo nie uda.. Na dworze w wozku ostatnio nie marudzi, jak jedziemy oczywiście, bo o staniu nie ma mowy, to samo w samochodzie.
My byliśmy dziś na obiedzie u rodziców to zasnęła w samochodzie i pospała w foteliku u moich 3h - no właśnie jak to jest, że u moich często dłużej pośpi, mimo, że tam głośno a w domu nie 🙈
Marudna później robi się o 18 - wtedy staram się ją przetrzymać do 18:30 wtedy kąpiel i usypianie o 19, które trwa godzinę lekko...
A potem to już wiecie - budzenie co 2h, cyc i albo się uda i zaśnie szybko albo nie i gada, marudzi, stęka, płaczę, wywala smoczek, znów je i trwa to też z dwie godziny..
Także taki gagatek mi się trafił 🙈
Ale poza tym kochana, uśmiecha się szeroko, wkłada te rączki do buzi, przekręca się na boki, zaczyna łapać zabawki.. Tylko No jak mówię brak mi tego jej spania w ciągu dnia i w nocy rzadszego budzenia... -
Natka bardzo fajny artykuł. Ja się zastanawiam czy u nas ten problem z dziennym snem to skok dalej bo w dzień mocno marudzi czy po prostu ten regres. Odpukac w nocy raczej jest ok, było kilka gorszych nocy ale tak to śpi jak spala. Mi się serce łamie jak ją chce uspac a ona mi płacze jakby ją łóżeczko parzylo... Na mnie w chuscie zasypia bez problemu ale dopóki chodzę. Więcej niż dwie drzemki w ciągu dnia nie dam rady jej nosić bo mi za ciężko już z nią i też muszę coś w domu zrobić bez niej przy sobie bo to czasem po prostu niewygodne 🙄