X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Ale dzisiaj nedzna pogoda. 😖 Ja nie przetrwam tego dnia bez spaceru. 😭

Łącze się w bólu 😭

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi ja lamy nie mam, bo nie byłam pewna czy ona jest dobra pod względem fizjoterapeutycznym. I miałam o nią zapytać naszego fizjo bo podoba mi się ta zabawka, ale zapomniałam. Jutro to zrobię.

U nas noc masakra, co 2h cyc 🙈. I pada na dworze, a babcia miała zabrać na spacer.

Czy Wasze dzieci też puszczają takie śmierdzące bąki? No jak stary chłop!

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    LENi ja lamy nie mam, bo nie byłam pewna czy ona jest dobra pod względem fizjoterapeutycznym. I miałam o nią zapytać naszego fizjo bo podoba mi się ta zabawka, ale zapomniałam. Jutro to zrobię.

U nas noc masakra, co 2h cyc 🙈. I pada na dworze, a babcia miała zabrać na spacer.

Czy Wasze dzieci też puszczają takie śmierdzące bąki? No jak stary chłop!

Oo Ula to daj znać co z tą lama :) dzieki!
    Tak, też puszcza baki smrodliwe haha

l22ndf9helggnp3z.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda straszna 😔 teraz byle do grudnia, już się doczekać nie mogę swiat a tu jeszcze tyle czasu 😅
    Mała przeziębiona z gorączki wykluł sie okropny glut i jeszcze gorsza maruda 😵
    Jak mam przepełnione piersi to trochę odciągam, a czasami robie zapas, jak mala kiedyś zostanie w końcu z kimś innym 😂
    O spacerówkach tez chętnie poczytam, dwie dziewczyny polecały wcześniej właśnie valco snap, i nad nią myślę ale kusi mnie cybex eezy s plus 2 🤔
    Ja bąków małej nie czuje (jeszcze nie odzyskałam węchu po przebytym covid) ale wychodzi na to, że to dobrze 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 10:47

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze bobasy leżąc na brzuchu też tak próbują się odpychać stopami i podnoszą przy tym pupke? 😲 Wygląda to jakby się zbierała już do przemieszczania. I ręce już do przodu całkiem albo na boki. Normalne to? 🤔

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas weekend zleciał szybko. Młoda całkiem dobrze zniosła zmianę czasu i miejsca bo u rodziców byliśmy. W ogóle miałam wrażenie że robię za miejscowa atrakcje zabierając dziecko na cmentarze. No ale pogoda była super więc w ramach spaceru byliśmy na cmentarzach. Właśnie wróciliśmy dziś do domu. Pogoda do bani...

Ina ja mam snapa po synu i uważam że i starszego dziecka to już tego braku amortyzatorow nie czuć. Zawsze też można wziąć wersję sport albo trend bo któraś ma amortyzatory. Ja bardzo polecam ten wózek, nawet ta podstawową wersję bo jest super lekki, zajmuje mało miejsca i wystarczy już do końca wozkowania.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo to normalne. Najpierw będzie się czołgać... A jeszcze wcześniej robić dżdżownice - czyli dupa w górę i takie odpychanie.

Kosmo lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    U nas weekend zleciał szybko. Młoda całkiem dobrze zniosła zmianę czasu i miejsca bo u rodziców byliśmy. W ogóle miałam wrażenie że robię za miejscowa atrakcje zabierając dziecko na cmentarze. No ale pogoda była super więc w ramach spaceru byliśmy na cmentarzach. Właśnie wróciliśmy dziś do domu. Pogoda do bani...

Ina ja mam snapa po synu i uważam że i starszego dziecka to już tego braku amortyzatorow nie czuć. Zawsze też można wziąć wersję sport albo trend bo któraś ma amortyzatory. Ja bardzo polecam ten wózek, nawet ta podstawową wersję bo jest super lekki, zajmuje mało miejsca i wystarczy już do końca wozkowania.
    U nas na cmentarzu pełno wózków. Normalka

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pogoda kiepska, ale przynajmniej nie pada, więc działamy na ogrodzie.

Dziewczyny, czy Wasze maluchy też mają tyle luzu w foteliku? Wyjeliśmy wkładkę i gąbkę spod pupy, bo wg instrukcji fotelika już dawno powinna jeździć bez, a i na nasze oko było już ciasnawo. Ale teraz wydaje mi się, że ma jakoś tak za luźno

😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 12:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście o tej kobiecie ze szpitala w Pszczynie? To jest chore..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw - mysmy też dzis wyjęli dopiero 🤣

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Słyszałyście o tej kobiecie ze szpitala w Pszczynie? To jest chore..
    Jakbyśmy w średniowieczu żyli... Ja od razu po wyroku już będąc w ciąży zdecydowałam że mieszkając w tym kraju nie zdecyduje się na kolejną ciążę i młoda będzie jedynaczką. To co się odwala przechodzi ludzkie pojęcie...

Straw, tak moja też ma luzy, chociaż jak wsadzam otulacz do fotelika to ma tak na styk. Ale moja też nie lubi ciasnoty więc przed wyjeciem tej wkładki to mieliśmy wieczne złości przy pakowaniu jej do fotelika 🙄

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw ja wyjęłam ta wkładkę ale zostawiłam gąbkę bo jakoś krzywo leżała. Ja mam otulacz więc tyle luzu nie ma...

Gf tak słyszałam, straszne. Znów protesty się zaczęły i dobrze.. Bo ta Gondek zaś coś wymyśla 🤦‍♀️
    Coraz gorzej w tej pl.

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam. Nie wyobrażam sobie co przeżywa rodzina tej kobiety.
    Ja generalnie jestem przeciwniczką aborcji, natomiast wychodzę z założenia, że po pierwsze każdy sam odpowiada za swoje życie i decyzje które podejmuje. Po drugie, że bywają tragiczne i nieprzewidywalne sytuacje w życiu, z których nie ma dobrego wyjścia i trzeba poprostu wybrać mniejsze zło (jak w tym przypadku). Więc mam nadzieję, że coś się zmieni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 12:09

Natka95 lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ta dziewczyna osierociła córeczkę... Masakra. To jest jak wyrok śmierci dla kobiety w takiej sytuacji. Lekarz który wtedy miał dyżur ma właściwie jej krew na rękach... Idziesz do szpitala w połowie ciąży i nie otrzymujesz fachowej pomocy. Oni wydają na ciebie wyrok śmierci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 12:12

Straw lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Straw ja wyjęłam ta wkładkę ale zostawiłam gąbkę bo jakoś krzywo leżała. Ja mam otulacz więc tyle luzu nie ma...

Gf tak słyszałam, straszne. Znów protesty się zaczęły i dobrze.. Bo ta Gondek zaś coś wymyśla 🤦‍♀️
    Coraz gorzej w tej pl.

U nas ta gąbka ma twardy rzep od strony pupki, więc ją też wyjeliśmy

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tę lamę i mój młody tego nie lubi 🤷 leży, praktycznie nie używana.. wgl wysuwała się nam spod barków jak próbowaliśmy go na tym kłaść.. Lepiej leży bez niczego.

Czy któraś ma fotelik Avionaut? Powyciagalyscie już wszystko?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Ja mam tę lamę i mój młody tego nie lubi 🤷 leży, praktycznie nie używana.. wgl wysuwała się nam spod barków jak próbowaliśmy go na tym kłaść.. Lepiej leży bez niczego.

Czy któraś ma fotelik Avionaut? Powyciagalyscie już wszystko?

Ja mam, wszystko wyciagniete, poddupnik z miesiac temu a wkladka dzis.

• migussia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o tej kobiecie, to takie przerażające i przykre 😪 Ogromna tragedia dla rodziny.
    My mamy avionauta i ostatnio wyjęłam wszystko ale mam wrażenie, że pasy za wysoko są, bo wychodzą na poziomie ucha. 🙄🤔 mała wazy około 7kg ale jest nie za długa bo 62cm.

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy Avionaut Kite

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ