X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie denerwuje ze ludzie nie rozumieja ze nie chodzi o aborcję niechcianej ciąże, tylko aborcję chorej ciąży.. Powinien być wybór. A nam go odbierają. To jest chore!

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    A mnie denerwuje ze ludzie nie rozumieja ze nie chodzi o aborcję niechcianej ciąże, tylko aborcję chorej ciąży.. Powinien być wybór. A nam go odbierają. To jest chore!

Dokładnie, ja nie jestem za aborcja bo mam za male mieszkanie i wpadlam, ale powinno byc tak jak bylo od 1997 roku, wady letalne, zagrozenie, życia matki i gwalt.
    Wybor rodzicow, czy chca urodzic chore dziecko czy nie, wiadomo to jest zycie, ale dalsze zycie rodzicow tez jest wazne, a psychika?

LENi lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za legalną aborcja do 12tyg bo różne sytuacje są w życiu i jak dziecko ma się wychowywać w piekle to wcale potem pięknego życia mieć nie będzie. Żadna z kobiet nie korzystałaby z takiej możliwości co chwilę jak rządzącym się wydaje ile to nagle aborcji by było 🙄 A ile ludzkich dramatów można byłoby uniknąć. A przede wszystkim żeby tych aborcji na życzenie nie bylo to musiałby być łatwy dostęp do antykoncepcji i tabletek po. A nie na receptę albo że lekarz ci tej recepty nie da bo wybrał zawód ginekologa ale jego sumienie nakazuje ci nosić potencjalną ciążę i kropka. Pomylił ginekologię i położnictwo z byciem gościem w sukience.

O aborcji chorych płodów czy ciąż zagrażających życiu matki to w ogóle nie rozumiem jak taka dyskusja może mieć w miejsce.. Urodzić a potem wszyscy o was zapomną. Radz sobie na zasiłku bez żadnego wsparcia w leczeniu od państwa dla ciebie i tego dziecka. Codziennie przezywaj dramat samemu z takim ciężarem bo sumienie kilkudziesięciu starych dzadow nakazuje ci robić to i żyć według ich zasad moralnych. Czemu każdy nie może sam decydować o swoim życiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 14:27

LENi, Kama_86 lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłanie. Poza tym ile młodych kobiet z problemami uśmierca dzieci po porodzie. Możnaby tego uniknąć.. Ile dzieci z placówkach. A procecy adopcyjne wcale nie takie łatwe.. A ile chorych dzieci, bez pomocy. Staraszne to wszystko. Dla Nas ta ciąża była też zaskoczeniem i naprawdę bałam się, na szczęście dziecko zdrowe... Ale ile kobiet teraz musi przeżywać piekło. Cofamy się do średniowiecza..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na roczek dla dziewczynki z zespołem downa, mama nie wie co kupic corce siostry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.

Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.

migussia lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może najlepiej zapytać rodziców co potrzeba dla takiego dziecka..
    Nihy na roczek dużo możliwości zakupowych, zależy też jaja kwota, czy drobiazg czy coś droższego.

Może jakieś klocki? I będą dobrze rozwijać i chyba takie dziecko z ZD sobie poradzi. Albo jakieś sensoryczne zabawki?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    075ba729feb9.jpg

migussia, Natka95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef8bbc603df5.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.

Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.

Wyslalam mamie te zabawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Wyslalam mamie te zabawki.
    Może akurat podpisuje. Ten nasz maluszek właśnie lubi oglądać takie interaktywne rzeczy.

• migussia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podesłanie grafiki! Spróbuję jutro zrobić przymiarkę z samym poddupnikiem 😀
    U mnie jutro rocznica pozytywnego testu, ale to szybko zleciało 😱 Na forum juz jest lipiec 2022 😀

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie jestem za aborcja na życzenie, chociaż czasem myślę o tych dzieciach znalezionych na śmietniku i sądzę że jednak powinna być do 12 tygodnia legalna. Zasadniczo mam podobne zdanie do kosmo. Sama raczej bym nie usunęła, ale jednak chciała bym mieć możliwość wyboru.
    A ta akcja z tą kobietą to na prawdę gruba przesada... ciekawe ile jest takich przypadków których nie nagłośniono...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie aborcji jestem podobnego zdania, co Kosmo. To straszne, co się stało z tą kobietą, ale jeszcze przed orzeczeniem Trybunału zdarzały się podobne historie, bo "kompromis" też działał bardziej w teorii niż w praktyce.

Co do fotelika, zastanawiam się na jak długo nam jeszcze starczy, bo już jest dość ciasny. Gondola też już się robi za krótka i chyba zimą będzie trzeba przejść na spacerówkę.

Byliśmy dziś w przychodni. Osłuchowo czysto, w gardle też czysto. Dobrze, że nie odwołałam bioderek. Mamy już z głowy. W czwartek szczepienie na rotawirusy.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro powtórka 6w1 i pneumokoki. Ciekawe jaką znowu młoda dramę odstawi 😅🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis weszła dynia od rana zjadla caly sloiczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w piątek kolejne szczepienia. Ciekawe jak zniesie. No i w końcu dokładnie zwazę tą moją kluskę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis 6330, bo mamy wage w domu niemowlęca.

Ula30 lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn miał iść do przedszkola... Obudził się z całą opuchnięta powieka. Pewnie zapalenie spojówek... Małżon dziś o 16 wraca na obiad i na 18 jedzie znowu... Odechciewa mi się wszystkiego...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf chyba się za szybko pochwaliłam, ze mi włosy nie wypadają. Od kilku dni znowu zbieram swoje klaki po katach.

Anszelika wszpolczuje. Ja wczoraj z moja maruda tez jobla dostawałam a jak jest z dwójka mogę sobie jedynie wyobrażać. Dzisiaj na szczęście nie pada wiec chociaż jakiś spacer będzie.

Szukałam ale niestety żaden Snap nie ma amortyzatorow a ja bym chciała na wiosnę mieć już nowy wozek🙁
    Cybexy tez oglądałam w necie, ale chyba inny model. Jedno czego mi brakuje to przewiew w budkach . W synapsach są takie duże okienka z siatki na tyle budki.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ