X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie denerwuje ze ludzie nie rozumieja ze nie chodzi o aborcję niechcianej ciąże, tylko aborcję chorej ciąży.. Powinien być wybór. A nam go odbierają. To jest chore!

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    A mnie denerwuje ze ludzie nie rozumieja ze nie chodzi o aborcję niechcianej ciąże, tylko aborcję chorej ciąży.. Powinien być wybór. A nam go odbierają. To jest chore!

Dokładnie, ja nie jestem za aborcja bo mam za male mieszkanie i wpadlam, ale powinno byc tak jak bylo od 1997 roku, wady letalne, zagrozenie, życia matki i gwalt.
    Wybor rodzicow, czy chca urodzic chore dziecko czy nie, wiadomo to jest zycie, ale dalsze zycie rodzicow tez jest wazne, a psychika?

LENi lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem za legalną aborcja do 12tyg bo różne sytuacje są w życiu i jak dziecko ma się wychowywać w piekle to wcale potem pięknego życia mieć nie będzie. Żadna z kobiet nie korzystałaby z takiej możliwości co chwilę jak rządzącym się wydaje ile to nagle aborcji by było 🙄 A ile ludzkich dramatów można byłoby uniknąć. A przede wszystkim żeby tych aborcji na życzenie nie bylo to musiałby być łatwy dostęp do antykoncepcji i tabletek po. A nie na receptę albo że lekarz ci tej recepty nie da bo wybrał zawód ginekologa ale jego sumienie nakazuje ci nosić potencjalną ciążę i kropka. Pomylił ginekologię i położnictwo z byciem gościem w sukience.

O aborcji chorych płodów czy ciąż zagrażających życiu matki to w ogóle nie rozumiem jak taka dyskusja może mieć w miejsce.. Urodzić a potem wszyscy o was zapomną. Radz sobie na zasiłku bez żadnego wsparcia w leczeniu od państwa dla ciebie i tego dziecka. Codziennie przezywaj dramat samemu z takim ciężarem bo sumienie kilkudziesięciu starych dzadow nakazuje ci robić to i żyć według ich zasad moralnych. Czemu każdy nie może sam decydować o swoim życiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 14:27

LENi, Kama_86 lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokłanie. Poza tym ile młodych kobiet z problemami uśmierca dzieci po porodzie. Możnaby tego uniknąć.. Ile dzieci z placówkach. A procecy adopcyjne wcale nie takie łatwe.. A ile chorych dzieci, bez pomocy. Staraszne to wszystko. Dla Nas ta ciąża była też zaskoczeniem i naprawdę bałam się, na szczęście dziecko zdrowe... Ale ile kobiet teraz musi przeżywać piekło. Cofamy się do średniowiecza..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co na roczek dla dziewczynki z zespołem downa, mama nie wie co kupic corce siostry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.

Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.

migussia lubi tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może najlepiej zapytać rodziców co potrzeba dla takiego dziecka..
    Nihy na roczek dużo możliwości zakupowych, zależy też jaja kwota, czy drobiazg czy coś droższego.

Może jakieś klocki? I będą dobrze rozwijać i chyba takie dziecko z ZD sobie poradzi. Albo jakieś sensoryczne zabawki?

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    075ba729feb9.jpg

migussia, Natka95 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ef8bbc603df5.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Gf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.

Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.

Wyslalam mamie te zabawki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Wyslalam mamie te zabawki.
    Może akurat podpisuje. Ten nasz maluszek właśnie lubi oglądać takie interaktywne rzeczy.

• migussia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za podesłanie grafiki! Spróbuję jutro zrobić przymiarkę z samym poddupnikiem 😀
    U mnie jutro rocznica pozytywnego testu, ale to szybko zleciało 😱 Na forum juz jest lipiec 2022 😀

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie jestem za aborcja na życzenie, chociaż czasem myślę o tych dzieciach znalezionych na śmietniku i sądzę że jednak powinna być do 12 tygodnia legalna. Zasadniczo mam podobne zdanie do kosmo. Sama raczej bym nie usunęła, ale jednak chciała bym mieć możliwość wyboru.
    A ta akcja z tą kobietą to na prawdę gruba przesada... ciekawe ile jest takich przypadków których nie nagłośniono...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sprawie aborcji jestem podobnego zdania, co Kosmo. To straszne, co się stało z tą kobietą, ale jeszcze przed orzeczeniem Trybunału zdarzały się podobne historie, bo "kompromis" też działał bardziej w teorii niż w praktyce.

Co do fotelika, zastanawiam się na jak długo nam jeszcze starczy, bo już jest dość ciasny. Gondola też już się robi za krótka i chyba zimą będzie trzeba przejść na spacerówkę.

Byliśmy dziś w przychodni. Osłuchowo czysto, w gardle też czysto. Dobrze, że nie odwołałam bioderek. Mamy już z głowy. W czwartek szczepienie na rotawirusy.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro powtórka 6w1 i pneumokoki. Ciekawe jaką znowu młoda dramę odstawi 😅🥴

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis weszła dynia od rana zjadla caly sloiczek

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy w piątek kolejne szczepienia. Ciekawe jak zniesie. No i w końcu dokładnie zwazę tą moją kluskę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzis 6330, bo mamy wage w domu niemowlęca.

Ula30 lubi tę wiadomość

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn miał iść do przedszkola... Obudził się z całą opuchnięta powieka. Pewnie zapalenie spojówek... Małżon dziś o 16 wraca na obiad i na 18 jedzie znowu... Odechciewa mi się wszystkiego...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf chyba się za szybko pochwaliłam, ze mi włosy nie wypadają. Od kilku dni znowu zbieram swoje klaki po katach.

Anszelika wszpolczuje. Ja wczoraj z moja maruda tez jobla dostawałam a jak jest z dwójka mogę sobie jedynie wyobrażać. Dzisiaj na szczęście nie pada wiec chociaż jakiś spacer będzie.

Szukałam ale niestety żaden Snap nie ma amortyzatorow a ja bym chciała na wiosnę mieć już nowy wozek🙁
    Cybexy tez oglądałam w necie, ale chyba inny model. Jedno czego mi brakuje to przewiew w budkach . W synapsach są takie duże okienka z siatki na tyle budki.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ