Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLENi wrote:A mnie denerwuje ze ludzie nie rozumieja ze nie chodzi o aborcję niechcianej ciąże, tylko aborcję chorej ciąży.. Powinien być wybór. A nam go odbierają. To jest chore!
Dokładnie, ja nie jestem za aborcja bo mam za male mieszkanie i wpadlam, ale powinno byc tak jak bylo od 1997 roku, wady letalne, zagrozenie, życia matki i gwalt.
Wybor rodzicow, czy chca urodzic chore dziecko czy nie, wiadomo to jest zycie, ale dalsze zycie rodzicow tez jest wazne, a psychika?LENi lubi tę wiadomość
-
Ja jestem za legalną aborcja do 12tyg bo różne sytuacje są w życiu i jak dziecko ma się wychowywać w piekle to wcale potem pięknego życia mieć nie będzie. Żadna z kobiet nie korzystałaby z takiej możliwości co chwilę jak rządzącym się wydaje ile to nagle aborcji by było 🙄 A ile ludzkich dramatów można byłoby uniknąć. A przede wszystkim żeby tych aborcji na życzenie nie bylo to musiałby być łatwy dostęp do antykoncepcji i tabletek po. A nie na receptę albo że lekarz ci tej recepty nie da bo wybrał zawód ginekologa ale jego sumienie nakazuje ci nosić potencjalną ciążę i kropka. Pomylił ginekologię i położnictwo z byciem gościem w sukience.
O aborcji chorych płodów czy ciąż zagrażających życiu matki to w ogóle nie rozumiem jak taka dyskusja może mieć w miejsce.. Urodzić a potem wszyscy o was zapomną. Radz sobie na zasiłku bez żadnego wsparcia w leczeniu od państwa dla ciebie i tego dziecka. Codziennie przezywaj dramat samemu z takim ciężarem bo sumienie kilkudziesięciu starych dzadow nakazuje ci robić to i żyć według ich zasad moralnych. Czemu każdy nie może sam decydować o swoim życiuWiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2021, 14:27
LENi, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Dokłanie. Poza tym ile młodych kobiet z problemami uśmierca dzieci po porodzie. Możnaby tego uniknąć.. Ile dzieci z placówkach. A procecy adopcyjne wcale nie takie łatwe.. A ile chorych dzieci, bez pomocy. Staraszne to wszystko. Dla Nas ta ciąża była też zaskoczeniem i naprawdę bałam się, na szczęście dziecko zdrowe... Ale ile kobiet teraz musi przeżywać piekło. Cofamy się do średniowiecza..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.
Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.migussia lubi tę wiadomość
-
Może najlepiej zapytać rodziców co potrzeba dla takiego dziecka..
Nihy na roczek dużo możliwości zakupowych, zależy też jaja kwota, czy drobiazg czy coś droższego.
Może jakieś klocki? I będą dobrze rozwijać i chyba takie dziecko z ZD sobie poradzi. Albo jakieś sensoryczne zabawki? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Gf mam podobną zagwózdkę, bo co prawda nie zespół Downa, ale dziecko z ciężkim uszkodzeniem mózgowym, na etapie podobnym do naszych maluchów teraz, a ma 2 latka. Wzięłam latarenkę odkrywcy z Fisher Price i Clementoni interaktywny bębenek.
Ja w avionaucie mam tylko poddupnik. Jakoś za nisko mi siedział bez tego. Jest taka fajna grafika co się wyciąga w zależności od wzrostu i wagi dziecka, ale nie mogę jej teraz znaleźć.
Wyslalam mamie te zabawki. -
nick nieaktualny
-
Też nie jestem za aborcja na życzenie, chociaż czasem myślę o tych dzieciach znalezionych na śmietniku i sądzę że jednak powinna być do 12 tygodnia legalna. Zasadniczo mam podobne zdanie do kosmo. Sama raczej bym nie usunęła, ale jednak chciała bym mieć możliwość wyboru.
A ta akcja z tą kobietą to na prawdę gruba przesada... ciekawe ile jest takich przypadków których nie nagłośniono... -
W sprawie aborcji jestem podobnego zdania, co Kosmo. To straszne, co się stało z tą kobietą, ale jeszcze przed orzeczeniem Trybunału zdarzały się podobne historie, bo "kompromis" też działał bardziej w teorii niż w praktyce.
Co do fotelika, zastanawiam się na jak długo nam jeszcze starczy, bo już jest dość ciasny. Gondola też już się robi za krótka i chyba zimą będzie trzeba przejść na spacerówkę.
Byliśmy dziś w przychodni. Osłuchowo czysto, w gardle też czysto. Dobrze, że nie odwołałam bioderek. Mamy już z głowy. W czwartek szczepienie na rotawirusy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Gf chyba się za szybko pochwaliłam, ze mi włosy nie wypadają. Od kilku dni znowu zbieram swoje klaki po katach.
Anszelika wszpolczuje. Ja wczoraj z moja maruda tez jobla dostawałam a jak jest z dwójka mogę sobie jedynie wyobrażać. Dzisiaj na szczęście nie pada wiec chociaż jakiś spacer będzie.
Szukałam ale niestety żaden Snap nie ma amortyzatorow a ja bym chciała na wiosnę mieć już nowy wozek🙁
Cybexy tez oglądałam w necie, ale chyba inny model. Jedno czego mi brakuje to przewiew w budkach . W synapsach są takie duże okienka z siatki na tyle budki.
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)