Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Straw wrote:Ula,mieć córkę nazwaną Pacyfika na cześć pozytywnego testu zrobionego 11 listopada - brzmi kreatywnie 😅
Popłakałam się ze śmiechu 😂😂😂
Chodziło o auta 7 osobowe, bo obecnie jeździmy Renata, czyli renault dla 5 osób, trzech fotelików nie upcham 😂
No ale na razie temat umarł. Mnie trochę szkoda. Gorzej że niedobrze mi nadal, więc to pewnie jakaś grupa żołądkowa... Byle dzieci nie złapalo... -
Dziewczyny szukam dla Maryśki czapki już na czas tak bliżej minusowych temperatur tylko u nas sprawdza się tylko ta wycięta na czoło czapka z firmy Pinokio. Patrzyłam ale nie znalazłam żeby robili takie troszkę grubsze, a ta bawełniana to znów taka cieniutka jest i troczki ma strasznie krótkie więc teraz co młodą głową ruszy to już uszy na wierzchu 🙄 Może wiecie gdzie znajdę takie? Wszędzie co patrze to zwykle zabudowane na całą główkę a moja w takich to wścieku dostaje 🤷
-
nick nieaktualnyKosmo, ja zamówiłam taką z Cocodrillo i jestem zadowolona, tym bardziej, że kosztuje 20zł. Od środka ma polar albo coś podobnego. Troczki ma zdecydowanie dłuższe niż te że Smyka.
https://pl.coccodrillo.eu/czapka-z19164101lir-015-000.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 17:01
Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKosmo poszukaj pod nazwą bonetka niemowlęca
https://bebebonnet.pl/pl/p/BONETKA-WELNIANA-CARMEL-Z-POMPONEM/87?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVFuN-pTojRxfsGbWvH1ACm39wQMw7-N_59Faq39Y9BRBTRdaUm1SS4aAuLpEALw_wcB
https://allegro.pl/oferta/kivat-czapka-bonetka-welna-wool-60-11189581265
Kosmo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUla30 wrote:Wyczytałam, że mogą. Ulewanie, biegunka, wymioty.
Tak myślałam, mógłby już wyjść ten zębor.
Powiedzcie mi, z doświadczenia przy starszych dzieciach, jak doprać plamy po słoiczkach z ubranek, pieluch? Czasem uleje i jest coś od słoiczka i to tez nie schodzi. -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Tak myślałam, mógłby już wyjść ten zębor.
Powiedzcie mi, z doświadczenia przy starszych dzieciach, jak doprać plamy po słoiczkach z ubranek, pieluch? Czasem uleje i jest coś od słoiczka i to tez nie schodzi.
Mydło w płynie z rossmann ze szczoteczką. Najlepiej od razu tym potraktować i później jeszcze raz przed samym praniem -
nick nieaktualny
-
gf95 wrote:Tak myślałam, mógłby już wyjść ten zębor.
Powiedzcie mi, z doświadczenia przy starszych dzieciach, jak doprać plamy po słoiczkach z ubranek, pieluch? Czasem uleje i jest coś od słoiczka i to tez nie schodzi.
Odplamiacze z faberlic. Nic innego mi nie działało. -
Ula30 wrote:Ja też nie, dziś to odkryłam :p
Na kokosek.pl są jeszcze z wełny merino różowe -
gf95 wrote:Czy te dziasla wyglądaja jakby cos tam moglo wyjsc, innego zdjęcia nie da zrobic. Nie cytujcie.
Łyżeczką jest lekko inny dźwięk. Slini sie jak glupia
Najczęściej dziąsła są czerwone a od góry widać białe kreseczki. Ja niestety nic na fotkach nie widzę.
Postukaj sobie łyżeczką po zębach- taki sam odgłos będzie i u dziecka jak zabek się przebije.
Mój też slini się na potęgę. Starszak też slinil się mocno a ząb wyszedł późno
-
nick nieaktualny
-
My już z miesiąc śliniaki nosimy i ostatnio to już nawet zmieniam je w ciągu dnia bo takie mokre. Jak na brzuchu leży to pod buzia dosłownie kałuża 😄
Zastanawiam się czy nie kupić młodej bluzy z merino teraz na jesień zimę do wózka, bo ona ciągle uparcie w cottonmoose wyciąga mi ręce na wierzch i za chiny nie można jej zapiąć pod szyję, musi mieć górę odkryta... Myślicie że to spoko pomysl? Nie chce jej też wychodząc z domu ubierać na górę w 3 warstwy i się zastanawiam czy to by zdało egzamin body na długi i do tego bluza z merino żeby nie zmarzła 🤷 Niżej jest zakryta śpiworem i wyciągam ja cieplutka ale dzisiaj już np miała body na krótki i bluzę z polarkiem i jak wróciliśmy to dosyć chłodna była. Nóżki zagrzane no ale na górze mi marznie 🤦 A w takiej bluzie myślę spokojnie do wiosny by pochodziła bo one sporawe są więc nawet nie byłoby zachodu jej to ubierać -
Ja też do plam polecam mydełko z Rossmann, latem super na słońce wywiesić i magia - znikają, testowałam na białych, bo młody to miłośnik soków marchewkowych 😁 Tylko do lata jeszcze trochę 😅😆 ale patent warto przetestować.
Jak jest ząbek to łyżeczka tak dzwoni 🙂
Ja u swojej tez namiętnie szukam zębów ale ni widu ni słychu 😂
-
nick nieaktualnyMój jak leży na brzuchu to też kałuża śliny pod nim 🙈.
Ja na to nasze jedno wyjście w cottonmoose zakładałam body na długi i cienką kurtkę (na klatce piersiowej cienki polar, rękawy z podszewką). Na zimę to prawdę mówiąc nie wiem co będę do tego ubierać. Nie wiem czy nie po prostu body na długi i grubsza kurtkę. Zobaczę.
Bluza z merino wydaje się być spoko opcja. Chociaż nie wiem, czy bluza czy lepiej kurtka z tego merino? 🤔 -
nick nieaktualny