X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy kubelkowa spacerówkę to jeszcze poczekamy.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Ula,mieć córkę nazwaną Pacyfika na cześć pozytywnego testu zrobionego 11 listopada - brzmi kreatywnie 😅

Popłakałam się ze śmiechu 😂😂😂

Chodziło o auta 7 osobowe, bo obecnie jeździmy Renata, czyli renault dla 5 osób, trzech fotelików nie upcham 😂
    No ale na razie temat umarł. Mnie trochę szkoda. Gorzej że niedobrze mi nadal, więc to pewnie jakaś grupa żołądkowa... Byle dzieci nie złapalo...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szukam dla Maryśki czapki już na czas tak bliżej minusowych temperatur tylko u nas sprawdza się tylko ta wycięta na czoło czapka z firmy Pinokio. Patrzyłam ale nie znalazłam żeby robili takie troszkę grubsze, a ta bawełniana to znów taka cieniutka jest i troczki ma strasznie krótkie więc teraz co młodą głową ruszy to już uszy na wierzchu 🙄 Może wiecie gdzie znajdę takie? Wszędzie co patrze to zwykle zabudowane na całą główkę a moja w takich to wścieku dostaje 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, ja zamówiłam taką z Cocodrillo i jestem zadowolona, tym bardziej, że kosztuje 20zł. Od środka ma polar albo coś podobnego. Troczki ma zdecydowanie dłuższe niż te że Smyka.

https://pl.coccodrillo.eu/czapka-z19164101lir-015-000.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2021, 17:01

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo poszukaj pod nazwą bonetka niemowlęca
    https://bebebonnet.pl/pl/p/BONETKA-WELNIANA-CARMEL-Z-POMPONEM/87?gclid=Cj0KCQjw8p2MBhCiARIsADDUFVFuN-pTojRxfsGbWvH1ACm39wQMw7-N_59Faq39Y9BRBTRdaUm1SS4aAuLpEALw_wcB

https://allegro.pl/oferta/kivat-czapka-bonetka-welna-wool-60-11189581265

Kosmo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wymioty mogą byc przy ząbkowaniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Czy wymioty mogą byc przy ząbkowaniu?
    Wyczytałam, że mogą. Ulewanie, biegunka, wymioty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Wyczytałam, że mogą. Ulewanie, biegunka, wymioty.

Tak myślałam, mógłby już wyjść ten zębor.

Powiedzcie mi, z doświadczenia przy starszych dzieciach, jak doprać plamy po słoiczkach z ubranek, pieluch? Czasem uleje i jest coś od słoiczka i to tez nie schodzi.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ula nawet nie wiedziałam że to ma swoją nazwę 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ula nawet nie wiedziałam że to ma swoją nazwę 🤣
    Ja też nie, dziś to odkryłam :p

Na kokosek.pl są jeszcze z wełny merino różowe

Kosmo lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:

Powiedzcie mi, z doświadczenia przy starszych dzieciach, jak doprać plamy po słoiczkach z ubranek, pieluch? Czasem uleje i jest coś od słoiczka i to tez nie schodzi.

Mydło w płynie z rossmann ze szczoteczką. Najlepiej od razu tym potraktować i później jeszcze raz przed samym praniem

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy te dziasla wyglądaja jakby cos tam moglo wyjsc, innego zdjęcia nie da zrobic. Nie cytujcie.

Łyżeczką jest lekko inny dźwięk. Slini sie jak glupia

1916213832b4.jpg

6640fe63e3c7.jpg

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:

Odplamiacze z faberlic. Nic innego mi nie działało.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ja też nie, dziś to odkryłam :p

Na kokosek.pl są jeszcze z wełny merino różowe
    Kurcze świetne są i cena też ok w porównaniu z tym co na szybkości na innych stronach znalazłam ale największy rozmiar jest 62/68. Nie widzę nigdzie tam opcji podejrzeć tabele rozmiarów ale jestem prawie że pewna że na moją to za małe będzie. A jak już to na styk a jednak chce coś na najbliższe miesiące 😒 teraz już przechodzimy na 74, główkę na szczepieniu mierzyli i ma 43cm 🤷 A szkoda bo wydają się być super

klz9mg7yyp19n25l.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Czy te dziasla wyglądaja jakby cos tam moglo wyjsc, innego zdjęcia nie da zrobic. Nie cytujcie.

Łyżeczką jest lekko inny dźwięk. Slini sie jak glupia

Najczęściej dziąsła są czerwone a od góry widać białe kreseczki. Ja niestety nic na fotkach nie widzę.
    Postukaj sobie łyżeczką po zębach- taki sam odgłos będzie i u dziecka jak zabek się przebije.

Mój też slini się na potęgę. Starszak też slinil się mocno a ząb wyszedł późno

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jest po prostu. Marudą 🤣🤣

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już z miesiąc śliniaki nosimy i ostatnio to już nawet zmieniam je w ciągu dnia bo takie mokre. Jak na brzuchu leży to pod buzia dosłownie kałuża 😄

Zastanawiam się czy nie kupić młodej bluzy z merino teraz na jesień zimę do wózka, bo ona ciągle uparcie w cottonmoose wyciąga mi ręce na wierzch i za chiny nie można jej zapiąć pod szyję, musi mieć górę odkryta... Myślicie że to spoko pomysl? Nie chce jej też wychodząc z domu ubierać na górę w 3 warstwy i się zastanawiam czy to by zdało egzamin body na długi i do tego bluza z merino żeby nie zmarzła 🤷 Niżej jest zakryta śpiworem i wyciągam ja cieplutka ale dzisiaj już np miała body na krótki i bluzę z polarkiem i jak wróciliśmy to dosyć chłodna była. Nóżki zagrzane no ale na górze mi marznie 🤦 A w takiej bluzie myślę spokojnie do wiosny by pochodziła bo one sporawe są więc nawet nie byłoby zachodu jej to ubierać

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2021, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też do plam polecam mydełko z Rossmann, latem super na słońce wywiesić i magia - znikają, testowałam na białych, bo młody to miłośnik soków marchewkowych 😁 Tylko do lata jeszcze trochę 😅😆 ale patent warto przetestować.
    Jak jest ząbek to łyżeczka tak dzwoni 🙂
    Ja u swojej tez namiętnie szukam zębów ale ni widu ni słychu 😂

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jak leży na brzuchu to też kałuża śliny pod nim 🙈.

Ja na to nasze jedno wyjście w cottonmoose zakładałam body na długi i cienką kurtkę (na klatce piersiowej cienki polar, rękawy z podszewką). Na zimę to prawdę mówiąc nie wiem co będę do tego ubierać. Nie wiem czy nie po prostu body na długi i grubsza kurtkę. Zobaczę.
    Bluza z merino wydaje się być spoko opcja. Chociaż nie wiem, czy bluza czy lepiej kurtka z tego merino? 🤔

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo szukając tych bluz natknęłam się jeszcze na taką czapkę. Jakiś jest duży rozrzut w rozmiarze (3-12/18 m-cy)
    ManyMonths Czapka Earflap Beanie

‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ