X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Natka u K. Mazur. Spoko babka, mała cały czas się śmiała. Na piłce leży na brzuszku, ja siedzę za nią. Podtrzymuję ją za ramiona, tylko tak, żeby łokcie były pod barkami. Moim brzuchem mogę przytulić jej pupkę.

Anszelika ja też widzę bladziocha. Towarzystwo się znudziło i chcesz cichaczem przejść na Lipcowe mamy 2022?😜

Myślalam o niej, bo my chodzimy do Krosna do tego gabinetu "Fizjoterapia dzieci N.Krukierek" i tam jest jakaś nowa dziewczyna i w sumie to tak nie mam zdania za bardzo 🤔

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw, nie śmieszne... Ja to mam jeszcze towarzystwo z marcowych 2016 😁 na Fejsie mamy zamknięta grupę, znamy się jak łyse konie właściwie 😅
    Ula mam nadzieję że masz.racje

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika, widać bladziocha, ale może faktycznie dlugo leżał.

Anszelika lubi tę wiadomość

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • LENi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika już chciałam gratulować bo widzę dwie ale może faktycznie za długo stał 🤪
    Daj znać! :) ja to już więcej nie planuje 😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika daj znać. Ja poki co jadę tylko na kp i samoobserwacji także też niewykluczone że się zdziwię 😛

preg.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika no już bym gratulowała 😂 Nie wytrzymałabym do rana na Twoim miejscu 😂😂

Ja to w ogóle zamykam warsztat na 4 spusty 😂 Chce wrócić do pracy, zmienić potem pracę jak już młoda swoje w żłobku odchoruje a w ogóle to mam nadzieję że chlop dostanie niedługo kontrakt za granicą więc będzie nas czekać przeorganizowanie zycia. Teściowie ostatnio pytali już kiedy kolejny bobas, a że są wyborcami PiSu to usłyszeli że jak będę w ciąży to na pewno nie mieszkając w Polsce i byli bardzo oburzeni 🤣🤣🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika ja też tam widzę bladziocha, mój pierwszy test z Łucją tak samo wyglądał no i nie pocieszę, bo wtedy go zrobiłam, schowałam pod poduszke i dopiero sporo po czasie mi się przypomniało i taka właśnie kreseczka była

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam widze bladziocha, moj maz tez odkad ja robilam testy jest specjalista od kresek których inni mężczyźni nie widza 😅 powtórz jutro z rana

• ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    U nas po ćwiczeniach po 2tyg już widzę dużą poprawę. Właściwie już nie widzę asymetrii u młodej. Za to mamy też ćwiczyć rolowanie po macie i mamy problem z jedną nóżka 🤷 Bo jak leży na brzuchu i chce ją jej przygiac żeby się przewracała na boczek to ona ja cały czas mocno pręży i nie daje jej sobie zgiąć nie wiem skąd ten problem i dopiero parę dni temu się pojawił 🙄

Moja robi to samo. Uparciuch jeden.

17u9df9hmomyrllt.png
    01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
    07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Moja robi to samo. Uparciuch jeden.
    O widzisz, a też tylko jedną nóżka tak robi? 😅

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez coś widzę

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
    Gameta Gdynia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka sprawdź priv😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, a Ty nie miałaś mieć dzisiaj wycieczki z Marysią do mamy? Czy tak dawała czadu, że odpuściłaś?

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw wrote:
    Kosmo, a Ty nie miałaś mieć dzisiaj wycieczki z Marysią do mamy? Czy tak dawała czadu, że odpuściłaś?
    Wczoraj miałam 😄 Na szczęście podróż w obie strony bez problemów mimo że stałam w korkach i aż czułam krople potu z nerwów na karku czekając kiedy tylko się odpali 🤣 U mamy trochę marudziła, jak je zostawialam to mloda mina w podkówkę i w płacz. Ale jakoś 3h dały sobie radę. Trochę ją babcia musiała ponosić i pozabawiac, trochę jęczała ale obyło się bez dramaturgii

Anszelika lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pocieszacie mnie. Nadzieja w tym że za późno patrzyłam. Wcześniej wg mnie nic nie było. Mogłam wyrzucić to bym się nie denerwowała...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    O widzisz, a też tylko jedną nóżka tak robi? 😅

Tak, lewa. Ale jak nie chce już ćwiczyć to prawa tez przestaje działać.
    Ile obrotów robicie na dzień?
    Fizjo mówiła o 50, ale nawet nie jesteśmy blisko tej liczby 🙈
    Nogi z pupa nie unosiła jak byłam u jej a dwa dni później bez żadnych ćwiczeń zaczela i teraz ciagle ćwiczy.
    Leżenie na brzuszku już tez trwa dłużej wiec liczę, ze i obroty polubi.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • migussia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo u nas drzemki w dzień to tez koszmar, nie wiem skąd ta walka ze snem i ile to jeszcze potrwa. My się chusta ratujemy, bo inaczej sen po 20 minut i taka maruda, że brak slow😔
    Ja też widzę taka blada kreskę 🤔 ale jak już wszyscy napisali, że jest to może to podświadomie juz zobaczyłam 😉
    A u nas jakis kaszel się zaczął 😔😓 Chyba jutro pojadę z nią na opiekę świąteczna, bo nie podoba mi sie 😥

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ina-1409 wrote:
    Tak, lewa. Ale jak nie chce już ćwiczyć to prawa tez przestaje działać.
    Ile obrotów robicie na dzień?
    Fizjo mówiła o 50, ale nawet nie jesteśmy blisko tej liczby 🙈
    Nogi z pupa nie unosiła jak byłam u jej a dwa dni później bez żadnych ćwiczeń zaczela i teraz ciagle ćwiczy.
    Leżenie na brzuszku już tez trwa dłużej wiec liczę, ze i obroty polubi.
    O matko strasznie dużo, nam mówiła po kilka serii zrobić jak ma dobry humor żeby na ile potrafi współpracowała. No 50 to robimy ale chyba w ciągu kilku dni, w życiu na dzień 😲

Migusia, u nas też dobry sen tylko w chuście tylko ja się przed tym trochę bronie. Raz dziennie spoko, ale jak ma być 5x drzemek w ciągu dnia to bez szans. Dla mnie młodą już jest duża gabarytowo do mnie i nie jestem w tej chuście taka mobilna już z nią. Jak była maluchem to obiad robiłam z nią w chuście itd teraz bez szans bo ledwo przez nią widzę blat kuchenny tak żeby coś pokroić np. No i ona też zaśnie na mnie szybciutko bez problemów ale śpi dopóki się kołysze. Jakbym spróbowała usiąść to już pospane

Koniec końców dobre i 20min ale ta walka wcześniej to u nas i z godzinę potrafi trwać kiedy staje na rzęsach żeby jakoś uśpić inaczej niż w chuście. Tragedia.

A jak u was sen w nocy? Też się pogorszyło?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • ina-1409 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo te 50 to nie wiem jakim sposobem by miała zrobic. Robię z nią kilka serii w ciągu dnia i nawet nie liczę.

Unas spanie w ciągu dnia jakieś sensowne to tylko spacer+ dosypianie w domu jak się uda. Dzisiaj ponad 3h spała i to było jedynie spanie w ciągu dnia. Wczoraj padało cały dzień to spała jakieś 2h, ale nie ciągiem a po 15-20 min. I ona i ja byłyśmy skonsne na koniec dnia i usypianie nocne tez ciężko szło.

17u9df9hmomyrllt.png
    29.10.20. FET
    20.01.20. ET 💔(10tc)
    Gameta Gdynia
  • migussia Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2021, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas tez spi dopóki spaceruje z nią, jak usiądę to po 10 minutach czujnik wysokości się załącza 😂 Moja tez spora już i czuć w plecach po całym dniu,ale lepsze to niż ręce, bo odpadaja 🤷‍♀️ Ja obiadów nie robie, maz zajeżdża zawsze i kupi z jakiegoś baru mlecznego, bo nie ma szans ostatnio nieodkladalna a jak się uda to trzeba zabawiać. 😖 mam nadzieje ze to minie, bo nie robie niv tylko nose i gadam do dzieci 🤪Noce też słabe od jakiegoś czasu, wczoraj od 24 do 4 to nie wiem czy godzinę udało mi się pospać 🤦‍♀️

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ