X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Moje dziecko mnie wpędzi do grobu, przysięgam...

Zaczął mi od wczoraj jakoś tak się zapowietrzac, ale nie w sensie że traci oddech, tylko tak gwałtownie nabiera powietrza jakby się zaciągał aż świszczy... I mam wrażenie że robienie tego mu się podoba, a ja prawie schodzę na zawał i jestem jedną nogą w aucie, żeby jechać na sor.

Mąż twierdzi, ze chyba po prostu nauczył się czegoś nowego i tak się po prostu bawi, ale sama już nie wiem 🤦
    Robi tak co jakiś czas zwykle w chwilach aktywności, jak bardzo się rozkopuje i ogólnie jest taki żwawy, albo na przewijaku...
    Jak jest spokojny albo śpi to normalnie oddycha.

No nie ogarniam, dajcie mi jakąś encyklopedie niemowlaka 😫

Jestem tego samego zdania co Twój mąż. Myślę, że to jego forma zabawy. Ale jeżeli Cię to niepokoi to skontroluj, choć wydaje mi się, że nic złego się nie dzieje

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Kamila. Nowa

Wysłany: 8 listopada 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny !
    Co ile wykonujecie badanie progesteronu ? Boje się, że będzie spadał i to przeocze. Jak Wasze doświadczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    To ja nie wiem co robię źle że ta moja ani nie usypia sama, ani nie potrafi przespać dłużej niż 2h 🤦‍♀️
    Wszystko robisz dobrze. Po prostu takie dziecko się trafiło. Pewnie z czasem będzie inaczej. A próbowaliście usypiania przez tatę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Moja zasnęła przy cycu, spała 15min i ryk, wzięłam na brzuch, zasnęła i śpi na mnie, jak chce odłożyć to się budzi i ryk.. Nie potrafię zrozumieć czemu nie śpi sama.. Już przecież prawie 4miesiace :p mogłaby trochę dać żyć :p oczywiście to słodkie ze taki przytulas ale od 4miesiwcu nic nie robię tylko siedzę na kanapie i karmie 🙈 w nocy nie śpię, w dzień nic nie zrobię.. A ja nie typ siedzącej na kanapie 😅 wolę coś robić!
    A ona lubi kołysanie, bujanie? Jakiś ruch jak śpi? Kiedyś byliśmy u znajomych i mieli taką kołyskę, która miała wibracje. Takie delikatne. Wsadziłam w to młodego, włączyłam te wibracje i strasznie długo spał. Ciekawe, czy w czymś takim byłoby jej lepiej. Są też takie "wibratory" (🤪) co się przyczepia do łóżeczka/ kołyski, które tego nie mają oryginalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni, a próbowałaś białego szumu (lub brązowego niby zdrowszego)?
    nie wierzyłam ze to działa ale u nas bardzo pomaga na awanturki i przy usypianiu i czasem przy spaniu jak chce żeby dluzej pospal bo np miał kiepska noc.
    tylko musi być dość głośnawo (przynajmnjej na początku tzn aż zaśnie) i szum szumowi nierówny a misie szumisie na wiele dzieci nie działaja.

polecam kanał Lulanko na YT a zwłaszcza ich śnieżną zamieć trwająca 10h.

• LENi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy usypianiu wieczornym włączam głośno szumisia, pomaga. Tata to na dłuższą chwilę parzy, jak tylko jest 18-19 młoda robi się zmierzla i chłop se nie radzi. A w tygodniu to nim wraca to ja już jestem w trakcie usypiania, ogólnie to mój mało się młodsza zajmuje...
    Wibracji nie mam, tylko bujaki elektryczne i ten baby bjorn, ale usypiac w nich nie chce, tylko na rekach :/

l22ndf9helggnp3z.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Jestem tego samego zdania co Twój mąż. Myślę, że to jego forma zabawy. Ale jeżeli Cię to niepokoi to skontroluj, choć wydaje mi się, że nic złego się nie dzieje

Byliśmy w przychodni, osłuchowo jest czysty.. Babka raczej nie miała pojęcia co to..kazała mi inhalację solą robić...

Na FB mnie już nastraszyli że duszności tak się objawiają..

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś idę na 13 na osłuchanie bo coś mi młoda pokasluje dziwnie. Wolę dmuchać na zimne niż wylądować w szpitalu...
    Ja mam szumisia taka owce która ma tylko ciche bicie serca i to się super sprawdza u nas, syn tez tym był usypiany. Owca się szybko wyłącza więc nie jest to na całą noc.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • jusci Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Byliśmy w przychodni, osłuchowo jest czysty.. Babka raczej nie miała pojęcia co to..kazała mi inhalację solą robić...

Na FB mnie już nastraszyli że duszności tak się objawiają..
    Skoro osluchowo jest ok, to raczej nie duszności. Jak jest duszność to wtedy zapada się brzuszek pod żeberkami, w momencie oddychania.

akilegna♥ lubi tę wiadomość

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, bez paniki. Jak widzę co laski nieraz komentują na grupie na fb o MM to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mam wrażenie że na każdy problem tam osoba pytająca dostaje odpowiedź że na pewno wędzidełko, słabe napięcie w buzi, wszystkie tam bobasy odbijają w nocy, nasłuchują 24h czy się nie dusi cofającym mlekiem i generalnie są matki roku. I co chwilę są u lekarza 🙄 Mam wrażenie że zdrowo rozsadkowe baby tam nie piszą nic 😄 Najlepiej robić tak jak Ci podpowiada intuicja

Anszelika, olimama lubią tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Natka, bez paniki. Jak widzę co laski nieraz komentują na grupie na fb o MM to mi się nóż w kieszeni otwiera. Mam wrażenie że na każdy problem tam osoba pytająca dostaje odpowiedź że na pewno wędzidełko, słabe napięcie w buzi, wszystkie tam bobasy odbijają w nocy, nasłuchują 24h czy się nie dusi cofającym mlekiem i generalnie są matki roku. I co chwilę są u lekarza 🙄 Mam wrażenie że zdrowo rozsadkowe baby tam nie piszą nic 😄 Najlepiej robić tak jak Ci podpowiada intuicja

Zdrowo rozsądkowe baby są na forum belly best friend :)

Kosmo, Ula30, akilegna♥, Anszelika, olimama lubią tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Zdrowo rozsądkowe baby są na forum belly best friend :)
    Oo to to 😅

Ta owce miałam dla starszej ale już mi nie działa, teraz królik szumis cry sensor, moja szybciej wtedy usypia ale jak się wybudzi w nocy, to już nic nie pomaga 🙈 wtedy cyc, usnie, odloze, po 3sek budzi się, wypluwa smoczek, kręci więc znów muszę dać cyca i dopiero wtedy po dłuższej walce usypia..
    🙈

Byłam dziś w pepco bo chciałam kupić gumowa piłkę do ćwiczeń z brzuszkiem ale nie było hmm.. Nie wiecie może gdzie znajdę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 14:08

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ma być taka duża piłka? Jak do fitnessu?Jesli tak to w Lidlu kiedyś kupiłam stacjonarnie. W decathlonie jeśli masz możliwość, albo w jakimś małym sportowym sklepie.

U nas szumiś w ogóle nie działa. Fajnie mi usypia przy karuzeli, która dla mnie jest okropna bo silnik głośno chodzi, ale jemu się podoba 🤪.

Natka, jeśli by miał duszność to na pewno byś widziała- przyspieszony oddech, z wysiłkiem, poruszanie skrzydełkami nosa przy oddychaniu, wciąganie przestrzeni między żebrami. I lekarka przy badaniu też by widziała.

Zdarza Wam się, że dzieci usną na macie przy zabawie? Co wtedy robicie? Przykrywacie kocem i zostawiacie (ja tak robię 🙈) czy przenosicie do łóżeczka?

• migussia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leni moja otez taka wymagająca, a ostatnio spi tylko w chuscie. Od lipca nie gotuje i nie sprzątam,bo nie mam normalnie jak. Do tego starszak ciągle w domu, bo jak nie choroba to kwarantanna. 🙄
    Mój syn był z tych dzieci, które tylko jedzą i śpią. A tutaj mam takie zderzenie z rzeczywistością, że nie ukrywam czasami ciezko cieszyć się tym macierzyństwem. Trochę inaczej to sobie wyobrażałam 😔 Ona spokojna tylko jak ja noszę a tak ciągle
    marudzi, placze, w wózku i foteliku krzyk 😣 wiem, że to minie ale za oknem ta pogoda i to wszystko się kumuluje 😔
    Dlatego i ja czekam świąt, maz więcej w domu będzie, to chociaż starszaka ogarnie

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u nas zasypianie na macie to się zdarzało jak miała max 2 miesiące 🥴🤣 Teraz to cud jak w dostawcę zaśnie albo wózku a nie na mnie w chuście 😄 Ale zostawilabym, za duże ryzyko że przy przenoszeniu by było po ptokach 🤣

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Natka95 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To istnieją dzieci, które usypiają na macie?🤣🤣 Mój po 5 minutach się nudzi i muszę królewicza nosić po całym domu i opowiadać głupoty. Ewentualnie stać przed lustrem i robić z siebie wariatkę 😂
    A jak jest śpiący to się zaczyna awanturować, w życiu by sam nie zasnął...💔

LENi lubi tę wiadomość

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy u fizjo. Jedyne co trzeba naprawić, to zbyt duże napięcie w barkach. Ddał nam 4 ćwiczenia i mamy się zobaczyć za miesiąc. No i musimy sprawdzić wędzidełko u neurologopedy,bo jego zdaniem jest za krotkie i to może powodować to wzmożone napięcie w barkach

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d7621e60b81b.jpg
    No serio, nie zmyslam 🤪. Już mu podlozylam coś cieplejszego, bo miałam wyrzuty sumienia że go tam zostawiam na podłodze do spania :p

Angiee... Pierwsze słyszę, że wędzidełko ma coś wspólnego z barkami 😨. Matko, w życiu bym na to nie wpadła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 15:13

LENi, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• LENi Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem pod wrażeniem że dziecko może zasnąć na macie hehe :p

Migussia oo wlansie też mam zderzenie, córka strasza była bezproblemowa a tu teraz takie akcje 🙈

Moja łapie już zabawki wiszące na macie :)

Ula - duża też.. do skakania, ale mam też ćwiczyć z małą piłka gumowa tak by trzymała ją na brzuszku i podtrzymywała rękami i nogami.. Żeby nóżki w górę dawać..
    Ula nie zabierałabym, niech śpi :p

Moja to jęczy jak już zmęczona na macie, ani myśli zamknąć oczy i zasnąć sama, muszę bujać, cycka dać i wtedy zasnie królowa na 5minut 😂

l22ndf9helggnp3z.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula właśnie czekam aż zaśnie na macie I zostawiam, niech śpi. Przykryję tylko kocykiem 😉

Ula30 lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ