X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • martini92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja dziś trzy razy zasnęła sama, bez płaczu, bez cyca, bez smoka, po prostu leżała aż zasnęła😮 czasami się poranna drzemka tak udawała, ale potem nigdy, a na noc to już w ogóle cyrki zawsze. Oby to nie był jednorazowy wybryk🙏

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, na zdjeciach nic nie widzę. Jak idzie ząb to od góry widac takie biale kreski i robią się górki. Jak stukniesz łyżeczka to zadzwoni tak, że nie pomylisz z niczym innym.
    Balabym sie zaryzykowac,czy wymioty tylko od zębów. Ty rozszerzasz dietę, może coś jej nie spasowalo? Zrobilam na Twoim miejscu że 2-3 dni przerwy i obserwowała. Probiotyk możesz jeszcze podać.
    U nas ślina tez leci wiadrami. Śmiejemy się z m, że pełza zostawiając śluz jak ślimak. 😉
    Mialam dzisiaj wyjście bez dziecka i ona przy tatusiu przespala 2,5h, a że mną nawet na dworze budzi się po 30min, gdzie sprawiedliwość. 🙄

Probiotyk daje caly czas. Lyzeczka cps slysze. Wiesz co batat byl nowy wczoraj dzis go nie dalam. Hmm tez ciezko stwierdzić czy to wymioty czy ulewanie. Dzis zaczela, jak jej bobodentem posmarowalam. Jutro nie bede, zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 21:39

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    Czy sa tu dzieci, ktore nie podwoily wagi ur jeszcze?
    Mój jeszcze nie. W zeszłym tygodniu miał szczepienie na rotawirusy to ważył 7,5 kg, a urodził się to miał 4100 g, więc jeszcze trochę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimama, krzesełko Ikea jest teraz dostępne online. Polecacie je?🤔

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Hejka, ja w nocy też już nie przewijam. Dopiero rano, chyba że jakaś kupa na horyzoncie w nocy lub przesiana jest, ale odkąd zmieniłam pieluchy na 3, a są duże, to nic nie przecieka, spokojnie daje rade bez zmiany do rana!

Moja śpi że mną... Dziś starszą zaprosiła koleżankę na noc, tzn wczoraj i spała u siebie, chłop chciał do mnie przyjść do sypialni (bo zwykle śpi w salonie) ale nie ma gdzie tu że mną spać bo ja po rozkładana hahah, z jednej strony miejsce dla małej, z drugiej miejsce, bo ja to co karmienie zmieniłem stronę bo się ciągle o tą główkę bałam :p
    Dostawkę już nie używam ale dlatego że moja się budziła jak tylko odkładałam do niej, teraz to lekko zsuwam obok siebie i zasypia. Jeden momemt ma taki przy drugiej pobudce że dłużej nie śpi, dłużej trwa usypianie bo sobie gada.

A wozicie czasem w foteliku z adapterami, bo ja odbieram starsza że szkoły to właśnie w foteliku jedzie, bez sensu mi taszczyć jeszcze gondole...

Ja jesCze nie używam cottonmoose, dalej otulacz, ubieram dalej body, spodbie i na to dresowy kombiak lub misiowy cieńszy. A wy?
    Teraz nie mam adapterów do fotelika, ale jak córka była malutka to woziłam czasami w foteliku, bo jak np. szybkie zakupy trzeba było zrobić to bez sensu przekładać było. Ogólnie lepiej akceptowała fotelik niż gondolę.
    Ja też śpię z dziećmi i nie przekładam Józka, tylko sama wędruję po łóżku, żeby zmienić stronę. Nie wiem jeszcze co zrobię jak on się taczać zacznie.
    Od jakiegoś czasu już nie przebieram w nocy, chyba że usłyszę, że kupa poszła.

• martini92 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straw ja mam krzesełko z ikei, jest spoko jeśli nie masz dużych wymagań bo to najprostszy model, bez bajerów. Nie wiem czy takie około półroczne maluchy dadzą radę w nim stabilnie siedzieć, synowi kupiliśmy gdzieś w okolicy roku dopiero, wcześniej nie miał żadnego. Prawie w każdej knajpie jest, możecie pójść na miasto i wypróbować 😉

Straw lubi tę wiadomość

preg.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 8 listopada 2021, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam krzesełko z ikei i uważam że jest super, mam też wkładkę pompowana jak jest mniejsze dziecko żeby nie było luzu, muszę tylko teraz tacke wymienić bo stara jest zniszczona. Kupiliśmy je jak miała jakieś 7-8 miesięcy i już stabilnie siedziala.
    U rodziców mialam krzeselko jakieś takie duże i szerokie to mi młoda wyskoczyła i głowa na płytkach wylądowała, pogotowie nas na sygnale do szpitala wiozlo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 21:53

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o krzesełka, to ja polecam Timba safety 1st. Kupowałam dwie sztuki chrześniakoom, potem kolejne dzieci w rodzinie z nich korzystały. Stabilne, zgrabne a nie takie ogromne rozlazłe. Tylko dosyć twarde bo mają tylko takie niewielkie małe wkładki materiałowe (w sumie krótko były w użyciu, bo praktyczniej było bez nich).

Z zabawek to mamy lusterko jeżyk z fisher price i jest dosyć spoko. Młody się w nim póki co ogląda jak na brzuchu leży. Ale można je właśnie pchnąć i wtedy odjeżdża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antylopa z Ikei też była u szwagierki i moim zdaniem bardzo fajne to krzesełko jest. Też takie zgrabne i z tego co widziałam stabilne.

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam gdzieś że jest jakiś dedykowany sklep internetowy który oferuje produkty do antylopy żeby ją trochę podrasować 😄 Ładniejsza tacka, nóżki itd w różnych kolorach do wyboru do koloru

klz9mg7yyp19n25l.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martini92, wow. 😮 Zazdroszczę.

Gf, no musisz obserwować.

Straw, dzięki za info, ostatnio jak zaglądałam to nie było. Moim zdaniem jest genialne w swojej prostocie, lekkie, bez wodotryskow, jak się zabrudzi to całe pod prysznic. Z synem mialam Chicco, co ka nerwow i czasu straciłam przy myciu po każdym posilku.

Maferka 😱

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Byliśmy w przychodni, osłuchowo jest czysty.. Babka raczej nie miała pojęcia co to..kazała mi inhalację solą robić...

Na FB mnie już nastraszyli że duszności tak się objawiają..
    Józek miał kaszel przez tydzień. Też osłuchowo czysty. Lekarka mówiła, że może od cofającego się mleka. Robiłam inhalacje solą i przeszło. A też się śmiał jak kaszlał, a jak zauważył, że ma chrypę to już całkiem radość była.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Anszelika ikeowskie krzesełko jest niedostępne. 😐

LENi, a probowalas karmić bez nakładek? Moja bratowa mówi, że odkąd karmi bez, czas karmienia jej sie sporo skrocil i dziecko mniej smoczkiem.

Ina, jak drzemka wow. 😯 Ja już takich nie pamiętam.

Jak to niedostępne? 😱😱😱

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2021, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Martini92, wow. 😮 Zazdroszczę.

Gf, no musisz obserwować.

Straw, dzięki za info, ostatnio jak zaglądałam to nie było. Moim zdaniem jest genialne w swojej prostocie, lekkie, bez wodotryskow, jak się zabrudzi to całe pod prysznic. Z synem mialam Chicco, co ka nerwow i czasu straciłam przy myciu po każdym posilku.

Maferka 😱

Obesrwuje, nie panikuje. Zachowuje sie normalnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ten regres snu się skończy 🥴

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzesełko peg perego z tych tańszych. Moim zdaniem antylopa nada się też super, tylko u dzieci stabilnie siedzących. Do niej trzeba dokupić podnóżek jeszcze.

Ogólnie przy wyborze krzesełka jednym z waznejszych elementów jest ta barierka/słupek między nogami i pasy, mimo, że podczas jedzenia bezpieczniej bez pasów ale te też się przydają 😉
    Jeżeli możecie sobie pozwolić na wydanie trochę więcej kasy to polecam tripp trapp. Starszemu kupiłam jak miał 1,5/2 lata i to strzał w dziesiątkę. Zajmuje mało miejsca, wsunie się jak krzesło pod stół, dziecko samo wejdzie i zejdzie i służy dłuuugo.

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Jak to niedostępne? 😱😱😱

Na Amazon jest tego mnóstwo

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kiedy ten regres snu się skończy 🥴

A to jest jakiś regres snu w tym okresie? U starszego był wieczny regres wszystkiego a u młodszego chyba tylko raz pomyślałam, że to skok bo był marudny przez kilka dni 😅

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    A to jest jakiś regres snu w tym okresie? U starszego był wieczny regres wszystkiego a u młodszego chyba tylko raz pomyślałam, że to skok bo był marudny przez kilka dni 😅

Kurde no od 2 tyogodni budzi się w nocy co godzine i chce cycka 😑

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kurde no od 2 tyogodni budzi się w nocy co godzine i chce cycka 😑

A smoczek? Może potrzebuje bliskości

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ