Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Moja córka ma dzisiaj wściek na wszystko. Walka o drzemki to już się staje standardem. Budzi się wściekła zasypia wściekła. Na brzuchu krzyczy, na plecach krzyczy. Wkłada wszystko do buzi po czym po chwili jest wściekła 🤦🤷 Matko kochana mam mini przedsmak burzy hormonów jak zacznie dojrzewać 🥴🤯🤣🤣🤣
Ale na brzuchu jak jest dzisiaj to ciągle próbuje pływać 😲 Wścieka się jak zabawka leży za daleko że nie może do niej dostać 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 16:00
-
Mój ryje nosem po macie I podciąga kolana unosząc pupe. Sposobem na dżdżownice przesuwa się do przodu 😅
A z tym zapowietrzaniem się to już chyba wiem o co chodzi. To taki "krzyk radości " tylko w drugą stronę. Zanim zasnął to tak zacieszał.
Duszności, tak jak dziewczyny pisały, wyglądają całkiem inaczej i nie da się tego z niczym pomylić -
A moja zasnęła na spacerze po 14 i ciagle spi Budzić???
Na macie jeszcze nigdy nie zasnęła i szczerze wątpię, ze tak się stanie.
Dzisiaj udało mi się ja uśpić w domu dwukrotnie na 30 min. Tylko czekałam czy przestanie padać i już myslalm, ze nie doczekam się. Nawet „ciepło” się zrobiło i bezwietrznie.
Tez ćwiczymy z piłka. W zabawkowym lub jakimś auchan można dostać czasem.
Liczba przewrotów 5/50. Nie chciała ćwiczyć. Dobrze, ze na brzuszku leżała i pupę do góry podnosi. Czasem jej obrót wyjdzie.
Moja tez ba brzuszku pływa i obraca się wokół własnej osi.
A w nocy gadała do mnie w języku węży - przerażajace 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 17:53
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
U nas to samo z zasypianiem w dzien, jak się robi zmęczona to zaczyna się drzeć, nie da się odłożyć do wózka tylko muszę nosić i lulac, na rękach też się pręży, mało pije mleka, dziś najwięcej to 100 ml i to na raty. Nie wiem co się z nią stało. Zazdroszczę tego zasypiania, ja wylulalam starsza i ta taka sama się robi.
-
Moja znów coś kaszle, niby osłuchowo czysta, ale nie podoba mi się to. Mieliśmy USG przez ciemiączkowe dziś i jest wszystko ok. Umęczona.jestem dzisiejszym dniem, bo ciągle gdzieś jeździliśmy.
Oli dziś zasnęła na macie właśnie jak ja zostawiłam na chwilę żeby obiad szykować. Gorzej bo najchętniej to bajki by oglądała... Jak słyszy tv to jak ćma, od razu się przekręca i chcę patrzeć -
maferka wrote:Ina nie budź, moja też czasami po spacerze potrafi 4 h pospac
Jej tez się zdarzało ale zazwyczaj spacer był koło południa a dzisiaj padało do 14
Ciekawe p której zasnie na noc 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2021, 17:58
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
Anszelika moja tez chce się patrzeć w tv. Takie małe a takie sprytne.
Ja raczej nie mam włączonego tv w ciągu dnia. Chyba, ze spi, jak teraz lub stary wraca z pracy ale to już po 19. Na szczęście pilnuje aby mała nie patrzyła w tv. Gdzies wyczytałam, ze to noe wskazane do conajmniej 1 roku życia. Nie pamietam dlaczego ale nie pozwalamy.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Kosmo wrote:Boże laski, moja 4h w dzień to nawet jak była noworodkiem nie przesypiala 🤣
Czasem sie udaje 🙂
Ale nie jest to reguła. Wczoraj nie dało sie wyjść na dłużej niż 30 minut i nie było spania wcale. Wiec dzisij odsypia 🙈
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Obudziła się i dobrze, bo lewa pierś już zaczela bolec
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyLeni, doskonale Cię rozumiem z tym, że czujesz się wykończona życiem ma kanapie. Kiedyś Olimama pisała, że jej karmienia zajmują godzinę na cały dzień. Nie chciałam wierzyć, a teraz mam podobnie. Wieczorne karmienie jest dłuższe. Nam pomógł smoczek. Nie wiem czy nauczyła się na nim mocnej ssać czy zaspokaja jej potrzebę ssania, ale karmienia trwają do 5min. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak było. W ostateczności, w nieskończoność karmić piersią nie będziesz 😊 (super pocieszenie🙈)
U nas też powoli zaczyna łapać zabawki, które pokazuję jej nad brzuszkiem. Za to jest mało gadatliwa. Miała jeden dzień, że gruchała jak najęta, a teraz jej przeszło.
Anszelika u nas ten sam problem z tv. Leżąc na macie potrafi tak się odginać, że szok. Dlatego telewizja tylko jak jej nie ma w pobliżu albo wieczorem jak śpi.
Ina, noc jak z horroru. Moja w środku nocy zasnęła przy karmieniu z przymkniętymi powiekami spod których widziałam wywrócone gałki. Zaraz je delikatnie zamknęłam, żeby nie było widać😅 -
Dziewczyny wiem że już był taki temat, ale ja durna sobie nie pozapisywałam... Dziadkowie pytają co kupić młodej na mikołaja. Jakie zabawki są spoko dla takiego już +/- pół rocznego bombla? Albo ciut później? Tak żeby przyszłościowo już myśleć 🙂
-
nick nieaktualnyMloda mi zaczela wymiotować albo więcejulewac,z wagi nie leci idzie do gory, dziś od rana było ok a koło 17:00 zaczela,wczoraj od rana, dotknęłam dziasel to tan gdzie podejrzewam sa twardsze i łyżeczka stuka, a gdzie indziej nic nie słychać, mysle ze to od zębów. Już śpi na noc padla przy butelce.
-
Moja właśnie zasypia. Na mikołaja i gwiazdkę nie dostanie nic konkretnego bo to nie ma sensu. Krzesełko do karmienia niekotrzy kupują, ale ja chcę ikeowa antylopę więc sama sobie kupię. Może później coś jak stokke trip trap, ale sama nie wiem. Z zabawek to chciałam uciekające lusterko może do raczkowania ale nie jestem przekonana. Skończy się na.ciuchach pewnie.
-
Gf, na zdjeciach nic nie widzę. Jak idzie ząb to od góry widac takie biale kreski i robią się górki. Jak stukniesz łyżeczka to zadzwoni tak, że nie pomylisz z niczym innym.
Balabym sie zaryzykowac,czy wymioty tylko od zębów. Ty rozszerzasz dietę, może coś jej nie spasowalo? Zrobilam na Twoim miejscu że 2-3 dni przerwy i obserwowała. Probiotyk możesz jeszcze podać.
U nas ślina tez leci wiadrami. Śmiejemy się z m, że pełza zostawiając śluz jak ślimak. 😉
Mialam dzisiaj wyjście bez dziecka i ona przy tatusiu przespala 2,5h, a że mną nawet na dworze budzi się po 30min, gdzie sprawiedliwość. 🙄martini92, Straw lubią tę wiadomość
-
Anszelika ikeowskie krzesełko jest niedostępne. 😐
LENi, a probowalas karmić bez nakładek? Moja bratowa mówi, że odkąd karmi bez, czas karmienia jej sie sporo skrocil i dziecko mniej smoczkiem.
Ina, jak drzemka wow. 😯 Ja już takich nie pamiętam. -
LENi, jak masz balon w domu to nadmuchaj i spełni te same zadanie co pilka, dziecko bedzie podnosic nóżki.
Sen na macie. Nie ma szans, moja zaczyna z maty uciekać, a i na łóżku robi się niebezpiecznie.