Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKosmo a jaki rozmiar wzięłaś? Dasz znać jak przyjdzie jak to wypada w rzeczywistości?
Edit: właśnie kupiłam na Vinted za 50zl. Ale jakieś firmy Tom&Trine (nie znam). Niby 100% merino. Zobaczymy co to przyjdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 13:54
-
nick nieaktualny
-
Ula30 wrote:Kosmo a jaki rozmiar wzięłaś? Dasz znać jak przyjdzie jak to wypada w rzeczywistości?
Angiee, naprawdę spoko. Teraz może być minimalnie trudniej bo już bobas odsunie głowę i może nie chcieć dać sobie zajrzeć do buzi ale wciąż myślę że spoko to jest czas na to. Kilka sekund bólu, wizyta to kilkanaście minut. Zaraz po podcięciu przeszłam do pustego gabinetu obok i ja przystawilam do piersi. Oczywiście był krzyk i płacz ale po piersi się uspokoiła i nie zauważyłam potem żeby marudziła jakby ją bolało itd. Miałam tylko przed każdym karmieniem masować palcem to wędzidełko przesuwać jakby od dołu do góry do koniuszka jezyka i tyle. To tego młodą nie lubiła, 2-3 razy jej może byłam w stanie tak smyrnąć pod językiem bo już się wkurzala 🥴 Ale tak jak mówię nie było żadnego dramatu że np w domu ją bolało, nic takiego.Angiee lubi tę wiadomość
-
Angiee my u córeczki tez w 3 tygodniu podcinalismy i przespala zabieg cały, potem trochę pokrwawila i tyle. Ale też będziemy musieli sprawdzić, bo zdarza sie, ze spi z otwarta buzia a to prawidłowe nie jest.😞 Język w pozycji spoczynkowej powinien być przyklejony do podniebienia, jak otwiera się buzia to znak, że język "wypada "na zeby 😔 Ale sprawdzimy po zabiegu syna.
Ula skonsultuj z neurologopeda, poszukaj w okolicy takiego, który specjalizuje się właśnie w karmieniu. Bo mój syn tez jadl spokojnie ogólnie był dzieckiem bardzo spokojnym a teraz wyszło, że te wędzidełko takie krótkie 😭 Teraz te miejsce nie jest aż tak mocno unerwione jak w późniejszym latach, do 3 roku życia może właśnie się utrwalić zła pozycja spoczynkowa języka i juz będzie problem z zębami.. tak jak u nas, ja przewrażliwiona teraz jestem. Myślę, że lepiej to ogarnąć jak nasze dzieciaczki takie małe. Bo teraz jest dwa razy tyle zabawy - masujemy przed zabiegiem miesiąc, potem po zabiegu a wiecie on juz duży, wszystko rozumie, jest świadomy 😔
Co do vinted to często tak mam, że na coś poluje, jak juz się namyśle to sprzedane 😅🤣 My mamy kombinezon z cubus super jest. Teraz chce czapkę kupić i właśnie widze z tej firmy tom i Trine 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 14:09
-
Ja mam właśnie jutro kontrolę u neurologopedy i pewnie będzie patrzeć na to wędzidełko aż się boję.. Bo mnie trochę to ew podcięcie stresuje. Nawet nie wiem gdzie bym to miała podciąć. Lepiej żeby było wsyzysko ok.
Ja mam tą kurtkę merino, ale jeszcze za duża 🤦♀️ kombinezon trochę też, czekam na chłodniejsze dni, teraz chodzi w pluszowym lub dresowym kombiku i jest ok. Zresztą my krótkie spacery mamy, tylko kawałek z samochodu do szkoły czy na zajęcia jakieś.. Raczej nie lazikuje na dłuższe spacery jak zimno bo ja zmarzlak sama jestem :pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 14:17
-
My podcinalismy u córki prywatnie od ręki u laryngologa, takie rzeczy ogarniają jeszcze niektórzy stomatolodzy ale też trzeba patrzeć, bo różne opinie. Nas neurologopeda super pokierowala.
Nasz kombinezon też jakis ogromny niby 3-6 a wielki taki i topi sie w nim, póki co leży w szafie, bo my nie wychodzimy nigdzie, wszędzie krzyk 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 14:19
-
nick nieaktualnyNo jasne lepiej to zrobić teraz niż później się bujać z konsekwencjami.
Ale jak widać "dzisiejsze" matki to muszą mieć szeroką wiedze na każdy temat, bo lekarze na nic już uwagi nie zwracają.
A tak wgl to może bym to zauważyła gdybym nie karmiła przez nakładki, może młoda miałaby problemy ze złapaniem i już wtedy byśmy szukali przyczyny. No a u mnie złapac nie moze przez płaskie brodawki, 4 miesiące karmienia, a one nadal płaskie. -
nick nieaktualny
-
Angie nam neurologopeda odradzała laser, tylko nożyczki lub nożyk, bo laser pali tkanki. My mieliśmy znieczulenie u córki takim żelem, później był maly problem żeby nakarmic, bo znieczulenie jeszcze trzymało. Ale od tamtej pory pożegnaliśmy nakładki, syna karmiłam 8 miesięcy w nakładkach
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymigussia wrote:Były płaskie, nawet jak mi położna małą przystawiała to mowila, ze nie bardzo do karmienia są. Ale mloda teraz wyciągnęła dobrze 😂🤭
Ja to mam totalnie płaskie...żeby mi nakładka nie spadła, to musze je poszczypać trochę i to "wychodzą" wtedy na 1 cm moze -
nick nieaktualnyJusci miałam Ci pisać, że krew w kupie przestała pojawiać się podczas pobytu w szpitalu. Ja dalej jestem na diecie bezmlecznej i teraz to już nawet nie robi mi to żadnego problemu, chciałam robić prowokacje, ale jutro mamy mieć to szczepienie na rota i znów w razie czego bym nie wiedziała czy to skaza czy przez rota
jusci lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymartini92 wrote:Ja mam ten śpiwór cottonmoose i myślałam żeby dokupić do niego jeszcze jakieś ponczo zeby odkryć malej głowę szyje i ramiona, może macie coś polecić?
Gf dużo zdrowia dla mamy
Dzięki, mam nadzieję że to bardzo wczesna wznowa i uda się to zdusić w zarodku... -
nick nieaktualnyGf, zdrowia dla mamy. To jajnik?
Migussia, nasze wędzidełko widziała polozna z poradni Laktacyjnej, później położna CDL, a u niej na wizycie również neurologopeda. Żadna z nich się nie czepiała, ale do laryngologa poszłam, bo któraś z Was mówiła że właśnie te nawracające zastoje w piersiach to też może być wynik krótkiego wędzidełka.
Laryngolog zajrzała i powiedziała, że jest ok Tylko w takim razie nie wiem po co zaleciła kontrolę w 3 r.z -
nick nieaktualnyUla30 wrote:Gf, zdrowia dla mamy. To jajnik?
Migussia, nasze wędzidełko widziała polozna z poradni Laktacyjnej, później położna CDL, a u niej na wizycie również neurologopeda. Żadna z nich się nie czepiała, ale do laryngologa poszłam, bo któraś z Was mówiła że właśnie te nawracające zastoje w piersiach to też może być wynik krótkiego wędzidełka.
Laryngolog zajrzała i powiedziała, że jest ok Tylko w takim razie nie wiem po co zaleciła kontrolę w 3 r.z
jajnik, niestety