Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mojej niczym nie smaruje, kapie też albo w olejku migdałowym albo krochmalu więc nie mam pojęcia jakie są dobre kosmetyki czy tam kremy specjalne. Ale widziałam właśnie dzisiaj w rossmanie specjalna półeczkę na mrozy i to mi dalo do myślenia 😆 A raczej olsnilo że może powinnam 😅 I tak sobie myślę właśnie jeszcze odnośnie kąpieli, jak stosujecie kosmetyki to jakie? Ja chyba coś muszę pomyśleć bo moja już ma tak dużo włosów a jak je myjemy w oleju to potem wyglądają jak tłuste 🤣 A jak w krochmalu to są takie tępe w dotyku 🙄 Chyba musimy coś zacząć używać do mycia
-
nick nieaktualnyJa nie robię badań, jak nie ma dolegliwości.
Buzię smaruję kremem atoperal baby, ale to raczej z uwagi na krostki na buzi. I to wtedy, jak mi się przypomni. A jakoś dodatkowo extra przed wyjściem to nie.
Kąpiemy w płynie do kąpieli HiPP jak nic się nie dzieje. A jak jakieś zmiany skórne to albo w krochmalu, albo w nadmanganianie potasu. Kiedyś też używałam olejek migdałowy, ale wanienka była tłusta i przestałam 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 22:03
-
My właśnie na zmianę raz krochmal ale mniejsza porcja niż na opakowaniu albo olejek. I skórę ma super nawilżoną, wszystko fajnie na bieżąco schodzi krostki czy obtarcia jakieś przy pieluszce jeśli są. Tylko te włosy takie niefajne ma jakbyśmy jej tydzień nie myli 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 22:09
-
Nie mam jeszcze kremu na mróz, ale z tego co pamiętam to nie powinien mieć wody. 🤔
Nie badam przed szczepieniem.
Do kąpieli stosuję oillan. Włosy mamy skromne, więc szamponu nie używam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 22:47
-
Kosmo wrote:Natka weź nie świruj 😁 Chyba nie jest to częsta sytuacja że wychodzi ZUM czysto przypadkiem. Jednak zwykle daje objawy tak mi się wydaje
No właśnie pytam z ciekawości, bo może tylko ja nie robię takich badań 🙊😅 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja moja kąpię w emolium ziajka, włosy myje szamponem hipp i myje ciałko żelem hipp.
Jeszcze nie smaruje niczym buziolka ale może zacznę bambino, jak mrozy to używałam przy starszej nivea na mrozy...
U Was też taka mgła, moja zasnęła przed 20 i już się kręci.. Zdążyłam kolacje zjeść i się wykąpać i już się odzywa... 🤪 -
Używała któraś z Was Pampers Night? My obecnie jesteśmy na 3, rozmiarowo super, ale zaczynaja nie wytrzymywac nocek. Do 4 to wagowa przepasc i tak trafilam na te pieluchomajtki na noc
-
nick nieaktualnyNatka95 wrote:Czy u was wszystkich problemy brzuszkowe już się skończyły?
No i kupę teraz mamy raz na 4-5 dni. Ostatnio była w czwartek, a potem dopiero dzisiaj. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKosmo wrote:Ja mojej niczym nie smaruje, kapie też albo w olejku migdałowym albo krochmalu więc nie mam pojęcia jakie są dobre kosmetyki czy tam kremy specjalne. Ale widziałam właśnie dzisiaj w rossmanie specjalna półeczkę na mrozy i to mi dalo do myślenia 😆 A raczej olsnilo że może powinnam 😅 I tak sobie myślę właśnie jeszcze odnośnie kąpieli, jak stosujecie kosmetyki to jakie? Ja chyba coś muszę pomyśleć bo moja już ma tak dużo włosów a jak je myjemy w oleju to potem wyglądają jak tłuste 🤣 A jak w krochmalu to są takie tępe w dotyku 🙄 Chyba musimy coś zacząć używać do mycia
Kosmo moja też ma niezłą czupryne 😅 i ja jej myje włosy szamponem hipp, wcześniej przy używaniu płynu z dodatkiem słodkich migdałów miała wiecznie tłuste. U Was też każdy się tak zachwyca włosami? Gdzie nie jestem to tylko słysze coś na temat jej włosów 🙈 -
nick nieaktualnyNatka95 ja Ci dam dobrą rade wyłącz na jakiś czas grupe na facebooku, bo się kobieto wykończysz z tego stresu tak jak swego czasu ja. Tam jest prawie 6 tys osób i zawsze znajdzie się jakiś przypadek,że coś tam u kogoś wyszło. Tak jak kiedyś z tamtej grupy wyniosłam wiele cennych informacji, tak teraz uważam, że mi ona bardziej szkodzi niż pomaga
Ula30, akilegna♥, migussia lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za polecajki.
Angiee, tak, ciągle komentują włosy a przecież to znów nie takie rzadkie że bobas ma włosy, tak mi się wydaje 😆😅 moja się urodziła już z niezłymi włosami, więc teraz to już ich ma mnóstwo i długie. Dzisiaj obcinalam nożyczkami pierwszy kołtun 🤦 Co chwilę jej przeczesuje jak jest na brzuchu tył głowy a i tak się zrobił od tego wierzgania.
Powinnam się martwić jak młodą nie wypluwa w nocy przez sen smoczka? Zazwyczaj idzie spać i po 2-3h wypluwa. Dzisiaj już ją położyłam o 18:30, teraz się obudziłam na siku, patrzę a ona śpi dalej i dalej go nie wypluła. Co jakiś czas go zasysa, ale tak to tylko trzyma go w buzi. W ogóle nie mogę jej przestawić na większy rozmiar, dalej używamy tych najmniejszych z lovi. Niby weźmie ten większy, zassa, a za chwilę pluje nim na koniec dostawki i się denerwuje ze nie ma w buzi smoczka. Mniejszy weźmie i nie pluje 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 01:49
-
Co za noc, starsza znowu chora godzinę walczyliśmy żeby wypiła pedicetamol, bo przecież nie dobry i ryk bo ona go nie chce, nos zawalony ledwie oddycha ale wyczyścić nie da, no ręce opadają, wszystko na siłę trzeba z nią robić. Oczywiście obudziła mała, na szczescie wypiła 100 ml mleka i poszła spać, a ja ściągać mleko na następne karmienie 🥴 obudziła się znowu po 4 i wypiła raptem 50 ml i już do rana się kręciła a godzinę temu wstała i trochę się śmieje potem jęczy, dałam jej mleko to nie chce pić tylko się bawi smoczkiem i pluje mlekiem, no ile można nie jeść. Ja się mecze ściągam a potem do zlewu muszę wylewać bo nie chce pić 😟
Jeszcze o męża się martwie żeby mu migranci po drodze do pracy z lasu nie wyszliWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 07:46
-
Na tej grupie na fejsbuku to mam wrażenie że albo szukają laski potwierdzenia jakie są cudowne i idealne, albo histeryzują... Ja to już większość postów tam przewijam, bo nawet jak rozsądnie odpowiesz to i tak reszta zakrzyczy że do szpitala...
-
Na jakiej grupie na fb? 😁
Maferka u mnie też masakra.. Jak zasnęła ok. 20 to przebudziła się o 23 i zasnęła więc solo, ale potem jak się obudziła o 2:00 tak zasnęła dopiero o 4'00 🤦♀️
Oczywiście wiecznie wypluwanie smoczka, ryk, machanie rękami, machanie głowa, na rękach nie, na jednej stronie nie, na drugiej nie, Tulenie nie, wszystko nie, cyc ok ale po chwili zaś wybudzona, oczy małe ale walczy.. Nie mam siły na te noce już.. 🤦♀️ A koło 4 przy ponownym cycu usnęła i odłóżona spała.. Nie kumam.. Potem wstała 6:30, teraz znów je i usypia..
Dziś na 12 idę do neurologopedy, młoda ma nie jeść 2h ciekawe jak to zrobię 😁🤪🤦♀️