Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Robicie dzieciom badania jakieś przed szczepieniami ? Mam na myśli morfologię, mocz, crp?
Nie. Młody jest osluchiwany przez panią doktor i zawsze pada pytanie czy jest/był chory.
Kiedyś mi powiedziała, że to ja wiem najlepiej czy moje dziecko jest zdrowe bo ona widzi je tylko kilka minut i jedyne co może zrobić to zmierzyć temperaturę i osłuchać -
Kosmo wrote:Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔
Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega?
Jeżeli jest w okolicach 0 stopni to ja bym już posmarowała. Kremik nie powinien zawierać wody w składzie, a przynajmniej nie zaraz na początku składu. Ja stosowałam albo welede albo tą serię z pingwinem (nie wiem czy jest w Polsce dostępna) -
Ja jak pisałam tutaj przed 2 tak przed 3 młodą się obudzila. Zjadła i poszła spać dalej ale od 4:30 co pół h były jakieś placzki przez sen i jak wcześniej smoczka nie wypluła i nie chciała go oddać (próbowałam jej go wyciągnąć 🥴) tak jak były placzki to nawet nie chciała o nim myśleć więc tylko szuszałam i glaskalam po główce 🙄
Dzisiaj ma nam przyjść ta kurtka do paczkomatu i dobrze bo już tak zimno z rana a my zawsze rano na spacerze. Także dzisiaj sobie odpuszczamy bo franca i tak się odkopuje z tego śpiwora a nie mamy nic grubego oprócz bluzy żeby założyć na górę 🙄 -
olimama wrote:Używała któraś z Was Pampers Night? My obecnie jesteśmy na 3, rozmiarowo super, ale zaczynaja nie wytrzymywac nocek. Do 4 to wagowa przepasc i tak trafilam na te pieluchomajtki na noc
Widziałam ale nie próbowałam. My jesteśmy na 4 już i wagowo niby ledwo się wpasuje w dolne widełki ale 3 za bardzo uciskaly. Na noc jak założysz rozmiar większe to powinno wytrzymać całą noc -
Nasza noc też nie zaciekawa była ale to starszy głównie. Ma takie lęki nocne, że ja już wysiadam. Do tego w nocy u obojga kaszel się nasila i się wybudzam ją przez to. Młody odkaszlnie i śpi dalej, starszy drze japę jak za długo to trwa. Liczę na jakąś wspólną drzemkę w ciągu dnia 😒
-
nick nieaktualnyNadrobiłam...😅 30min drzemki w ciągu dni a nie pozwalają na bycie na bieżąco.
Gf, dużo zdrowia dla mamy, a dla Ciebie dużo sił ❤️ Oby jak najszybciej wyzdrowiała i mogła cieszyć się Zosią.
Kremy na zimę jak najmniej wody. Zastanawiam się nad sztyftem z Musteli, bo wygodnie się go aplikuje albo kremem z HiPP na wiatr i niepogodę (jakoś tak się nazywa), tylko, że nie znalazłam go jeszcze stacjonarnie.
Z odsieczą jak zawsze przychodzi Pan Tabletka😁
https://pantabletka.pl/krem-na-zime-wiatr-ochronny-analiza-opinie/
Małą kąpie w Sylveco dla dzieci. Głowę myję pianką z Musteli na ciemieniuchę. Ciemieniuchę już nie ma, ale szkoda mi go nie zużyć😊
Olimama, do zabezpieczenia krawędzi łóżka widziałam takie coś. Wydaje się niegłupim pomysłem https://allegro.pl/oferta/barierka-do-lozka-foppapedretti-hopla-150cm-biala-11390674431
U nas jakiś strasznych problemów brzuszkowych nigdy nie było. Raz na jakiś czas się pojawiały ale na krótko. Trudno mi ocenić czy się skończyły. Za to bąki lecą seriami jak z karabinu.
Leni, pochwaliłam się jakie to mam krótkie karmienia... Nie wiem co się podziało, ale w nocy zaczęła delektować się moim mlekiem. Ja ją w myślach pospieszam, bo chce iść spać, a ona łyk za łykiem, powolutku.
I nie ma zasypiania w dostawce. Cyc, przytulanie, wtedy najlepiejolimama lubi tę wiadomość
-
Moje dziecko się właśnie samo przekręciło na bok a ja to przegapiłam 😭
Straw, olimama lubią tę wiadomość
01.21. - nifty: zdrowa dziewczynka 💝
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
07.2016 - ciąża naturalna 💔(10 tc)
-
U nas dzisiaj tez nocne zabawy tzn. obudziła się o 5 ale jakoś udało się i o 6 zasnęła i posypaliśmy do 8. Ale nie wiem czemu budzi się przed północą. Już było tak fajnie i tylko dwie pobudki a teraz znowu więcej.
Moja włosków prawie nie ma wiec się nie spinam ale po olejku z migdałów rzeczywiście tłustsze nawet te kilka piórek.
Gf dużo zdrowia dla mamy.
Jeszcze a propo kremów
https://czytamyetykiety.pl/blog/porownania-produktow-kosmetyki/kremy-zimowe-dla-dzieci/
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
15.01.20. pick-up (11 kumulusów, 8 zapłodnionych, 6 blastek 3x 4.1.1., 3x 4.2.2.)
Gameta Gdynia
-
nick nieaktualnyIna to u nas dokładnie tak samo w nocy. Kładła się po 18, budziła ok 2 i 4. Teraz nie dość, że jak uśnie o 18, to do 20 jeszcze dwa razy dojada, to budzi się kolejny raz o 23-24 i potem 2, 4. Czasem jeszcze godzinę się wierci w dostawce zanim znowu zaśnie
-
U nas nie chwaląc zawczasu, chyba już po skoku. W końcu ..🥴 Młodą łapie stópki, pływa na brzuszku, obkreca się dookoła, pełza do przodu strasznie się przy tym denerwując bo ryje nosem w mate, chwyta zabawki już dobrze, polubiła grzyba z mombelli, przekręca się na boczek tylko jak jest zaaferowana memłaniem czegoś w buzi, tak to się jej zwyczajnie nie chce, noce nie najgorsze, i od 3 dni w dzień to usypianie nie jest takim horrorem jak było. Jest dużo lepiej (pewnie chwale właśnie to zaraz znowu się popsuje).
-
Jeszcze o brzuszku pisalyscie U nas chyba problemów nie było jakiś dużych. Baki nadal puszcza jak stary a kupy codziennie a czasem nawet z dokładka.
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
My nie robimy żadnych badań przed szczepieniem 🤔 Zum przerabialiśmy 3 razy ze starszakiem i u niego był bardzo duży bol przy sikaniu, coś strasznego a do tego wysoka temperatura 😪
Ja kapie w takim baby dream z Rossmann. I niczym nie smaruje ciała chyba, że jakies krotki się pojawią. Na dwór nic nie mamy starszego na mrozy smaruje od niemowlaka baby dream i mloda tez chyba będę tym traktować 😁
-
Ten sztyft musteli wydaje się fajny
Ja też żadnych badań przed szczep. nie robię, szkoda mi kłuć dziecko..
Problemów z brzuszkiem nie było raczej, u mnie typ jęczacy. Ale czasem jak dużo pierdzi to daje espumisan. A że jej smakuje to sprawnie idzie :p
Pieluchimajtek nie uzywam, ale może jeśli przecieka to lepiej rozmiar większy ubrać.
My używamy teraz pieluchy huggies i lupilu premium. Pampersy też czasem. -
Ehh macie rację, najlepiej nic nie czytać , bo jakby się mniej wiedziało to byłoby jakoś łatwiej 🙄
U nas zasnął przed 22, bobudka na mleko o 3.30 i potem się śmiał zamiast spać i gadał.. 3 próby usypiania mieliśmy z mężem na zmianę... Padł dopiero o 6 🥴 także cudownie, spałam dziś 3.5 godziny, bo się oczywiście położyłam o północy... -
nick nieaktualny
-
Straw wrote:Ina to u nas dokładnie tak samo w nocy. Kładła się po 18, budziła ok 2 i 4. Teraz nie dość, że jak uśnie o 18, to do 20 jeszcze dwa razy dojada, to budzi się kolejny raz o 23-24 i potem 2, 4. Czasem jeszcze godzinę się wierci w dostawce zanim znowu zaśnie
Ten sam model 🙂
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia
-
Dziewczyny może mi podpowiecie Szukam dla Heli kołek/ ringów do zabawy. Takich jak są przy innych zabawkach często Nie mogę znaleźć takich
29.10.20. FET
20.01.20. ET 💔(10tc)
Gameta Gdynia