X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja na tyle na ile młoda dawała, a dawała raczej mało co. I masowalam może 2tyg, ale nam laryngolog sama nie powiedziała jak długo to mamy robić więc bądź tu mądry człowieku 🙄 Daj małemu czas, może to tylko skok. Może źle jadła przez ostatnie 3tyg a od paru dni jej przeszło 🤷

klz9mg7yyp19n25l.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda nauczyła się piszczeć 😅 cały dzień dziś aaaaaaAaaaAAa w różnych tonacjach 🤣

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Patrzyłam własnie na cennik w jednej klinice i jest opcja podciecia chirugicznego za 150 zł i laserowego za 600 i się zastanawiam, która opcja w razie czego lepsza 🤔
    Czyli to się robi bez znieczulenia żadnego? 😬
    Józek miał bez znieczulenia podcinanie i chyba ja się bardziej denerwowałam niż on. On płakał tylko, że ma ręce unieruchomione. Jak po ciachnięciu puściłam mu ręce to od razu przestał kwękać, a potem tylko mlaskał językiem, bo mu dziwnie chyba było. A potem przez tydzień miałam przemywać rumiankiem. Po tygodniu kontrola i wszystko ok. Na NFZ u laryngolog byłam i jak bym miała czas to byśmy od razu następnego dnia po umówieniu wizyty poszli, a tak to tydzień czekaliśmy.

Zalecenia, żeby masować w ogóle nie mieliśmy. Kolejnych kontroli też nie, tylko ta jedna po tygodniu była.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 19:03

Angiee lubi tę wiadomość

• Kama_86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Właśnie babcia u nas była i dostarczyła nową partię ciuchów. I tu pytanie. Pierzecie nowe, ze sklepu, ciuchy, zanim założycie niemowlakom? Ja do tej pory prałam, ale może już nie trzeba? 🤪
    Ja piorę nie tylko niemowlakom :) Swoje też przeważnie piorę. Tzn takie, które mają kontakt ze skórą albo mocno czuć nowością.

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda mi się tak usrala właśnie że aż pokrowiec na materac w.koszu jest do prania 😱 pierwszy raz tak. Z synem to się często zdarzało, a tu mi pierwszy raz plecami wyszło 😳

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Ina, Jak wpisałam w google "koła do wieszania zabawek", to mi wyskoczyły, na allegro.

U nas noc jak zwykle. Ja chodzę spać zwykle nie wiczesniej niż 24-1:00, więc karmię go sobie na śpiocha zanim się położę. Wtedy mam gwarancję, że obudzi się po jakichś 4h. Czyli jakoś 4-4:30 mamy pobudkę, potem o 7 i jeszcze do 9 śpimy. Tylko o tyle dobrze, że ja nie usypiam go tylko 15 minut karmienia, odkładam i śpi.

Mam zagwozdke. Jak Wy śpicie z dziećmi w łóżku? Jak czasami nam się zdarza, to jest to dla mnie niewygodne. Bo ja mam głowę na poduszce, a jego nie położę na niej, więc jest niżej, na samym materacu, na wysokości mojej klatki piersiowej ma głowę. Ale wtedy się nie mogę przykryć, bo mu łepek kołdra nakryje, więc mi jest zimno. On jest w śpiworku, więc mu ciepło. Jak Wy to ogarniacie żeby obu stronom było wygodnie?
    Ja kładę się bez poduszki i jak nakarmię to zsuwam się niżej tak, że twarz mam na wysokości twarzy dziecka i potem przykrywam nas razem. Córka jak śpi z nami to na poduszce i się swoją kołdrą przykrywa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo no właśnie moja córka, to pierwsze dziecko, które znam z takimi włosami 🙈 jeszcze podczas porodu jak mówiłam do położnej, że ona pewnie będzię miała dużo włosów, bo miałam okrutną zgage, to się śmiała, że to mit jest 🙈

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Kosmo no właśnie moja córka, to pierwsze dziecko, które znam z takimi włosami 🙈 jeszcze podczas porodu jak mówiłam do położnej, że ona pewnie będzię miała dużo włosów, bo miałam okrutną zgage, to się śmiała, że to mit jest 🙈
    A to u mnie w rodzinie same kudłate 😅 Ja się też urodziłam z czupryną i nawet już na drugich prenatalnych mi lekarz mówił że już widać włosy na USG 🤣 No i jak się urodziła to już miała takie gdzieś na 4-5cm. Ja się powoli zastanawiam gdzie kupić jakieś miękkie spinki żeby jej w głowę nie gniotly, żeby ich nie ściągała (chyba nierealne) bo już zaczynają spadać do oczu 🙄 A nie chce jej jeszcze podcinać 🤷

Chociaż mój chlop aż do roku podobno był łysy jak kolano więc w sumie szanse były 50/50 😉 Ale faktycznie, ludzie ciągle komentują włosy to prawda 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 19:31

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo ja mojej zaczesuje do góry, ale jej się dodatkowo kręcą włosy

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo, Anszelika bo wy jeszcze oprócz gf95 i mnie jesteście na mm - planujecie jakoś wcześniej rozszerzać dietę? Czy czekacie do 6 msc około?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:
    Kosmo, Anszelika bo wy jeszcze oprócz gf95 i mnie jesteście na mm - planujecie jakoś wcześniej rozszerzać dietę? Czy czekacie do 6 msc około?
    Ja raczej czekam do tego 6msc, nie widzę na razie sensu wcześniej coś dawać. Przynajmniej póki co nie widzę sensu 😉 No i mam obawy przed rozszerzaniem póki nie siedzi w miarę stabilnie więc nie będę tego raczej przyspieszać. Mój pediatra też każe czekać ale to też pewnie temu że mloda dobrze przybiera

Natka95 lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2021, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

Ja juz rozszerzam

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka95 wrote:

A ja zobaczę jak mnie wena najdzie, na razie mi sie nie spieszy. Młoda na razie kropelki nawet wypycha jęzorem więc rozszerzenie jest o kant dupy na razie bo więcej wypluje. No ale ona najmłodsza. Do 6mca na pewno nie będę czekać, ale.chce żeby w miarę stabilnie siedziała i nie wypychała jęzorem łyżeczki. Z resztą wg mnie nie ma się do czego spieszyć. Mniej ubranek upieprzy jedzeniem 😜

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi mi tylko na rekach z cyckiem w buzi, inaczej się drze.. I tak od 1:00 a mamy prawie 6

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2021, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Moja śpi mi tylko na rekach z cyckiem w buzi, inaczej się drze.. I tak od 1:00 a mamy prawie 6
    O rany 😨. Może uda Ci się chwilę zdrzemnąć w dzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2021, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:

Nawet z Tobą w łóżku i cyckiem w buzi nie da rady?,🥺

• migussia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Leni dużo siły musisz być wykonczona 😪

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj rano mój Szymcio dwa razy się zaśmiał tak w głos 'hehehe' 😄. Teraz robię z siebie wariatkę żeby to powtórzył, a on nie chce 🥺

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Dzisiaj rano mój Szymcio dwa razy się zaśmiał tak w głos 'hehehe' 😄. Teraz robię z siebie wariatkę żeby to powtórzył, a on nie chce 🥺

Nie martw się, moja najlepiej się śmieje jak widzi ojca, aż mówię na niego rozrywkowa głowa 😜 no i jak starszak się wygłupia. Ja jestem do obsługi i do mnie można się szczerzyc jak idę z mlekiem albo tyłek obrabiam. Taki urok tych potworów...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się cieszyłam że młoda piszczy... Dziś mnie już ten dźwięk irytuje. A ta jest zachwycona tym że go wydaje. Mówię do niej żeby lepiej poszukała gdzie ma stopy to na mnie patrzy jak na ufo 😂

wnidvcqgjtjv7dui.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ