X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martini92 wrote:
    Ja mam ten śpiwór cottonmoose i myślałam żeby dokupić do niego jeszcze jakieś ponczo zeby odkryć malej głowę szyje i ramiona, może macie coś polecić?

Gf dużo zdrowia dla mamy

Ja oglądałam takie kominiarki, które sięgają aż na ramiona. Coś takiego:

https://fun2bemum.com/produkt/polarowa-kominiarka-dla-dzieci-szary/

https://www.mamazen.pl/product-pol-16252-ManyMonths-Kominiarka-z-welny-merynosow-Night-Sky-10.html?gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MZQlomU__vrDhJJCl9_KNflFKVSPxPJSJRCKkxKXRg_CEMKOpK_w3xoCALkQAvD_BwE

Ale ostatecznie zdecydowałam się na komin sięgający prawie do połowy klatki piersiowej+ czapka osobno.

O taki komin mi chodzi:
    https://urbantrend.pl/products/dzieciecy-szalik-komin-golf-zimowy?variant=40656610263239&gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MePR6HxPVvuA71z1Nt9FGKcMafltS4q2D5UtjZYRppAYLt_DwdO3IBoCDIAQAvD_BwE

Tylko oczywiście swój kupiłam na Vinted za 18zl 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:11

martini92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gf95 wrote:
    jajnik, niestety
    O kurczę 😐. Trzymam kciuki. Dużo zdrowia.

• LENi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf zdrowia i siły dla Was!

Hm myślę że cottonmoose jest na tyle ciepły ze bez sensu jakieś poncza, chyba faktycznie jakiś kominokaptur może albo zwykły kocyk na górę narzucić. Bo jak jeszcze ponczo to się upoca te maluchy. Albo jakiś taki właśnie komin nakładamy na ramiona...

medimind lubi tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki żel polecacie na ząbkowanie? Mamy bobodent, ale nie wiem czy przez lidokaine ona też tak nie ulewa, bo jednak lidokaina działa znieczulająco i może jej się przykładowo do przełyku dostać.

• LENi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym szczelnie i tak nie opatulimy te nasze robaczki i tak znajdą sposób by wyciągnąć ręce czy cokolwiek spod śpiworka :p
    Ja mam też taka kurteczkę pluszowa z hm, też daje rade :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie babcia u nas była i dostarczyła nową partię ciuchów. I tu pytanie. Pierzecie nowe, ze sklepu, ciuchy, zanim założycie niemowlakom? Ja do tej pory prałam, ale może już nie trzeba? 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:42

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf dużo zdrowia dla waszej rodzinki

Ula, ja piorę ale dla siebie też piorę zanim ubiorę 😁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30- nowe ubrania należy prać zawsze, ze względu na to, że do ich produkcji używa się barwinków, są też często zabezpieczane różnymi środkami chemicznymi no i nie wiadomo kto je macał wcześniej

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla dziecka piore dla siebie nie

• LENi Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze piorę nowe, jedynie wierzchnie nie..

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... No dobra 😀

• jusci Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angiee wrote:
    Jusci miałam Ci pisać, że krew w kupie przestała pojawiać się podczas pobytu w szpitalu. Ja dalej jestem na diecie bezmlecznej i teraz to już nawet nie robi mi to żadnego problemu, chciałam robić prowokacje, ale jutro mamy mieć to szczepienie na rota i znów w razie czego bym nie wiedziała czy to skaza czy przez rota
    Super, że idzie dieta bez większych problemów. Prowakacja może poczekać. Mi zawsze lekarz mówił, że po infekcji lub szczepieniach należy odczekać.
    Ja też jestem od 3 tygodni na diecie bmk, bo pojawiały się zielone i smierdzace kupy że sluzem. Tez wszystko ustalo po odstawieniu mleka. Ale wystarczy infekcja i już kosmos w pieluszce 😂
    A że mamy teraz zapakenie krtani 🤦‍♀️ to zanim wróci do żywych trochę minie 🤦‍♀️

Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
    PAI-1 homo, mthfr hetero
    f2wl20mmcvxm5eim.png
    ex2bpiqvl3ojtl60.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    Właśnie babcia u nas była i dostarczyła nową partię ciuchów. I tu pytanie. Pierzecie nowe, ze sklepu, ciuchy, zanim założycie niemowlakom? Ja do tej pory prałam, ale może już nie trzeba? 🤪

Ja zawsze piorę. Nie tylko dzieci, również nasze. Nigdy nie wiadomo co tam na tych ubraniach jest

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ja zawsze piorę. Nie tylko dzieci, również nasze. Nigdy nie wiadomo co tam na tych ubraniach jest
    O rany, ja naszych dorosłych nigdy 🙈

• olimama Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gf, zdrowia dla mamy. Ja na zęby jeszcze zelu nie użyłam. Może Camilla sprawdzi się u Was? A tak to gryzaki, zimna marchewka, paracetamol.

Ja do cottonmoose napewno dokupie kurtkę lub bluzę merino, bo jesli pogoda utrzymie się na podobnym poziomie to raczej w gondoli juz nie użyje, a moja nie da sobie rąk uwiezic, już w foteliku mam problemy. 😕

Nowe ubrania zawsze piore.

U nas dzisiaj 2 drzemki, pierwsza standardowe 30min., ale druga prawie 3h. Oby tak już zostalo 🙏 Moja mała glizda robi się coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj nim zauważyłam, że wstala z drzemki była już blisko brzegu łóżka. 😱 Muszę pomyśleć o zabezpieczeniu naszego łóżka. Macie jakies patenty? W ogóle ma całe czerwone policzki i nos, teraz nie wiem, czy to od zimna, czy od tych obrotów i pelzania na twarzy. 🙈

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Gf, zdrowia dla mamy. Ja na zęby jeszcze zelu nie użyłam. Może Camilla sprawdzi się u Was? A tak to gryzaki, zimna marchewka, paracetamol.

Ja do cottonmoose napewno dokupie kurtkę lub bluzę merino, bo jesli pogoda utrzymie się na podobnym poziomie to raczej w gondoli juz nie użyje, a moja nie da sobie rąk uwiezic, już w foteliku mam problemy. 😕

Nowe ubrania zawsze piore.

U nas dzisiaj 2 drzemki, pierwsza standardowe 30min., ale druga prawie 3h. Oby tak już zostalo 🙏 Moja mała glizda robi się coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj nim zauważyłam, że wstala z drzemki była już blisko brzegu łóżka. 😱 Muszę pomyśleć o zabezpieczeniu naszego łóżka. Macie jakies patenty? W ogóle ma całe czerwone policzki i nos, teraz nie wiem, czy to od zimna, czy od tych obrotów i pelzania na twarzy. 🙈

Kupił maz calgel.
    Camilla z tego co pisze Pan tabletka nie ma udowodnionego dzialania. Posmarowalam ja resztka bobodentu i w 10 min zasnela, to to ewidetmie jej dolegało

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robicie dzieciom badania jakieś przed szczepieniami ? Mam na myśli morfologię, mocz, crp?

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔

Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega?

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔

Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega?

Tzn. Wg mnie to wazne by byl tlusty, bede smarowac ja bambino jak co wieczor, mysle ze od 0 i mniej

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:

Nakręciłam się postem na grupie FB, bo dziewczyna zrobiła badanie moczu, wyszły bakterie, od razu Crp i było znacznie podwyższone, czyli przeciwwskazanie do szczepienia.. prawdopodobnie ZUM, a dziecko żadnych objawów podobno nie miało 🤷

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ