Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymartini92 wrote:Ja mam ten śpiwór cottonmoose i myślałam żeby dokupić do niego jeszcze jakieś ponczo zeby odkryć malej głowę szyje i ramiona, może macie coś polecić?
Gf dużo zdrowia dla mamy
Ja oglądałam takie kominiarki, które sięgają aż na ramiona. Coś takiego:
https://fun2bemum.com/produkt/polarowa-kominiarka-dla-dzieci-szary/
https://www.mamazen.pl/product-pol-16252-ManyMonths-Kominiarka-z-welny-merynosow-Night-Sky-10.html?gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MZQlomU__vrDhJJCl9_KNflFKVSPxPJSJRCKkxKXRg_CEMKOpK_w3xoCALkQAvD_BwE
Ale ostatecznie zdecydowałam się na komin sięgający prawie do połowy klatki piersiowej+ czapka osobno.
O taki komin mi chodzi:
https://urbantrend.pl/products/dzieciecy-szalik-komin-golf-zimowy?variant=40656610263239&gclid=CjwKCAiA1aiMBhAUEiwACw25MePR6HxPVvuA71z1Nt9FGKcMafltS4q2D5UtjZYRppAYLt_DwdO3IBoCDIAQAvD_BwE
Tylko oczywiście swój kupiłam na Vinted za 18zl 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:11
martini92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gf zdrowia i siły dla Was!
Hm myślę że cottonmoose jest na tyle ciepły ze bez sensu jakieś poncza, chyba faktycznie jakiś kominokaptur może albo zwykły kocyk na górę narzucić. Bo jak jeszcze ponczo to się upoca te maluchy. Albo jakiś taki właśnie komin nakładamy na ramiona...medimind lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWłaśnie babcia u nas była i dostarczyła nową partię ciuchów. I tu pytanie. Pierzecie nowe, ze sklepu, ciuchy, zanim założycie niemowlakom? Ja do tej pory prałam, ale może już nie trzeba? 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 17:42
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angiee wrote:Jusci miałam Ci pisać, że krew w kupie przestała pojawiać się podczas pobytu w szpitalu. Ja dalej jestem na diecie bezmlecznej i teraz to już nawet nie robi mi to żadnego problemu, chciałam robić prowokacje, ale jutro mamy mieć to szczepienie na rota i znów w razie czego bym nie wiedziała czy to skaza czy przez rota
Ja też jestem od 3 tygodni na diecie bmk, bo pojawiały się zielone i smierdzace kupy że sluzem. Tez wszystko ustalo po odstawieniu mleka. Ale wystarczy infekcja i już kosmos w pieluszce 😂
A że mamy teraz zapakenie krtani 🤦♀️ to zanim wróci do żywych trochę minie 🤦♀️Nasze Aniołki [*] 06.07.15 8 tc, [*] 22.10.15 7 tc, [*] 19.09.18 7tc , 09.04.2019 CB, {*} 04.2020 7tc
PAI-1 homo, mthfr hetero
-
Ula30 wrote:Właśnie babcia u nas była i dostarczyła nową partię ciuchów. I tu pytanie. Pierzecie nowe, ze sklepu, ciuchy, zanim założycie niemowlakom? Ja do tej pory prałam, ale może już nie trzeba? 🤪
Ja zawsze piorę. Nie tylko dzieci, również nasze. Nigdy nie wiadomo co tam na tych ubraniach jest -
nick nieaktualny
-
Gf, zdrowia dla mamy. Ja na zęby jeszcze zelu nie użyłam. Może Camilla sprawdzi się u Was? A tak to gryzaki, zimna marchewka, paracetamol.
Ja do cottonmoose napewno dokupie kurtkę lub bluzę merino, bo jesli pogoda utrzymie się na podobnym poziomie to raczej w gondoli juz nie użyje, a moja nie da sobie rąk uwiezic, już w foteliku mam problemy. 😕
Nowe ubrania zawsze piore.
U nas dzisiaj 2 drzemki, pierwsza standardowe 30min., ale druga prawie 3h. Oby tak już zostalo 🙏 Moja mała glizda robi się coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj nim zauważyłam, że wstala z drzemki była już blisko brzegu łóżka. 😱 Muszę pomyśleć o zabezpieczeniu naszego łóżka. Macie jakies patenty? W ogóle ma całe czerwone policzki i nos, teraz nie wiem, czy to od zimna, czy od tych obrotów i pelzania na twarzy. 🙈 -
nick nieaktualnyolimama wrote:Gf, zdrowia dla mamy. Ja na zęby jeszcze zelu nie użyłam. Może Camilla sprawdzi się u Was? A tak to gryzaki, zimna marchewka, paracetamol.
Ja do cottonmoose napewno dokupie kurtkę lub bluzę merino, bo jesli pogoda utrzymie się na podobnym poziomie to raczej w gondoli juz nie użyje, a moja nie da sobie rąk uwiezic, już w foteliku mam problemy. 😕
Nowe ubrania zawsze piore.
U nas dzisiaj 2 drzemki, pierwsza standardowe 30min., ale druga prawie 3h. Oby tak już zostalo 🙏 Moja mała glizda robi się coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj nim zauważyłam, że wstala z drzemki była już blisko brzegu łóżka. 😱 Muszę pomyśleć o zabezpieczeniu naszego łóżka. Macie jakies patenty? W ogóle ma całe czerwone policzki i nos, teraz nie wiem, czy to od zimna, czy od tych obrotów i pelzania na twarzy. 🙈
Kupił maz calgel.
Camilla z tego co pisze Pan tabletka nie ma udowodnionego dzialania. Posmarowalam ja resztka bobodentu i w 10 min zasnela, to to ewidetmie jej dolegało -
Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔
Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega? -
nick nieaktualnyKosmo wrote:Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔
Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega?
Tzn. Wg mnie to wazne by byl tlusty, bede smarowac ja bambino jak co wieczor, mysle ze od 0 i mniej -
Kosmo wrote:Dziewczyny od kiedy trzeba maluchom smarować buzię przed wyjściem na zimno? Czy to już przy naprawdę solidnych mrozach czy jak łazimy z rana i jest w okolicach zera to już powinnam? Nie mam w ogóle takiego kremu ale może powinnam już o tym myśleć? 🤔
Natka, nie robimy. Raz tylko byliśmy z młodą na pobraniu krwi jak miała kilka dni i nie przybierała na wadze. Słabo mi jak sobie pomyślę że co chwilę przed szczepieniem miałabym to robić 😅 A martwisz się że coś małemu dolega?
Nakręciłam się postem na grupie FB, bo dziewczyna zrobiła badanie moczu, wyszły bakterie, od razu Crp i było znacznie podwyższone, czyli przeciwwskazanie do szczepienia.. prawdopodobnie ZUM, a dziecko żadnych objawów podobno nie miało 🤷