X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • LENi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny która jeszcze nie ma z was maty? Gdyby ci to na allegro się opłaca kindercaraft Matty za 199 :) właśnie kupiłam :)

l22ndf9helggnp3z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznych czasów dożyłyśmy.
    Nie wiem czy to fake news, wyglądało dosyć poważnie.
    Kurcze, dlaczego kobiety po prostu nie mogą mieć wyboru :(.
    Nie wiem, jakbym się zachowała, gdyby się okazało, że będę miała chore dziecko. Może zdecydowałabym się urodzić. Ale na pewno chciałabym mieć możliwość wyboru.
    A teraz? No strach w ciążę zachodzić. To jest takie przykre.
    A tak chciałam mieć dwójkę.

Straw lubi tę wiadomość

• Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie. Już nawet 'pal licho' choroby czy wady genetyczne. A co jak w przypadku tej dziewczyny ostatnio, odejdą wody za wcześnie i też nam nikt nie pomoże...🙁

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie słyszałam o tym, ale jeżeli to prawda to tez na kolejne dziecko sie nie zdecydujemy a zawsze myśleliśmy o trójce 😔

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dojdzie do tego, że kobiety w ciąży przestaną chodzić do lekarza ze strachu...a inne do łożka ze swoim facetem

• Natka95 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdole to jest dramat jakiś, też dziś o tym czytałam 🤯

d86ac12d26a1.jpg

08.2020 👼
    17.07.2021 👦
    22.09.2023 👧
    age.png
    age.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra co to się w tej Polsce dzieje. Mam nadzieję, że niedługo PiS przejdzie do historii i ktoś zacznie naprawiać ten kraj. To kolejny powód z wielu, dlaczego nie zamierzam wracać nigdy do Polski

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam dziś informacje, że kilka dzieciaczków w przedszkolu mojego starszaka jest pozytywna na koronę. Trzyma mnie przy nadziei tylko to, że to druga grupa, nie ta w której jest mój syn. Przeraża mnie to, że i tak nie da się unikać kontaktów z innymi dziećmi. Dostałam dziś też z tego względu 10 testów domowych żeby sprawdzać co kilka dni. Jutro pewnie będzie więcej informacji 🥺

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie starszak ma covida. Oli jest negatywna. Do 10.12 mam kwarantanne. Cudownie po prostu. Dobrze że mam zapas wina. Mąż szczepiony to może wychodzić normalnie...

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    U mnie starszak ma covida. Oli jest negatywna. Do 10.12 mam kwarantanne. Cudownie po prostu. Dobrze że mam zapas wina. Mąż szczepiony to może wychodzić normalnie...
    😒 Myślałam że teraz tylko ten co ma pozytyw musi być w domu a tu jeszcze inaczej powymyslali... No nic, dużo zdrowia i cierpliwości dla was...

klz9mg7yyp19n25l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    O cholera :(. Zdrówka, trzymajcie się dzielenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Masakra co to się w tej Polsce dzieje. Mam nadzieję, że niedługo PiS przejdzie do historii i ktoś zacznie naprawiać ten kraj. To kolejny powód z wielu, dlaczego nie zamierzam wracać nigdy do Polski
    Bardzo, ale to bardzo, zazdroszczę osobom, które (jak np moja siostra), miały odwagę wyjechać.
    Ja ciągle o tym myślę, ale na myśleniu się kończy. Niestety jestem taką osobą, która jak ma np burdel w pracy, to woli ten swój znany burdel, niż iść gdzieś w obcy. Brak mi odwagi.
    Ale kto wie, może niebawem czara goryczy się przeleje i jednak pojadę w diabły.
    Na niemiecki muszę się zapisać.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika zdrowia dla Was i oby obyło się bez komplikacji.

My czekamy na instrukcje od sanepidu. Pierwszy wynik testu pcr jest pozytywny, podejrzewam, że posypią się teraz kolejne 🥺🥺🥺

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jak Cię przyprze coś porządnie do muru to i Ty się odważysz. Na początku jest ciężko i tęskno ale to szybko mija. Teraz jak jestem 2 tygodnie w Polsce to mi już tęskno za de. Ale ja już 16 lat na "wygnaniu" jestem 🙃

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już faktycznie kawał czasu ;)

• Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny...

Co do emigracji to ja bym chyba wolała do Norwegii, albo już całkiem w ciepłe rejony Francji, ale tam gdzie można się po angielsku dogadać bo ja noga z języków jestem i tylko angielski mi wszedl

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja już mam po BF, bo chłop mi wysłał super ofertę na TM6 (jakaś kobita sprzedaje nowy za dużo mniejszą kasę) i kupiłam 🤦‍♀️ powiedzcie chociaż że będę zadowolona? :p

l22ndf9helggnp3z.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LENi wrote:
    Kurde ja już mam po BF, bo chłop mi wysłał super ofertę na TM6 (jakaś kobita sprzedaje nowy za dużo mniejszą kasę) i kupiłam 🤦‍♀️ powiedzcie chociaż że będę zadowolona? :p
    Obyś się nie naciela. Ale mam TM i polecam. Dla mnie bomba.

LENi lubi tę wiadomość

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się czaje na lidlomix aż w końcu się znów pojawi w sprzedaży 😁🙈 Bo ceny używanych to jakiś żart 🤣🤣🤣

LENi lubi tę wiadomość

klz9mg7yyp19n25l.png
  • migussia Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sprawdzałyście czy jest większe zainteresowanie tą mata wodna? Chciałam swoją na niej położyć a tu patrze jakas dziura się zrobila i wszystko mokre 🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 16:44

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ